|
UOLP (Uluslararası Ortak Lisans Programı) ve SUNY Hakkında
UOLP, Türkiye'de seçkin üniversitelerle ABD merkezli SUNY (New York Eyalet Üniversitesi) arasında yürütülen bir lisans programıdır. Bu program, öğrencilere iki ülkede eğitim alma fırsatı sunarak küresel bir bakış açısı geliştirmelerine ve çok kültürlü bir deneyim kazanmalarına olanak tanır.
UOLP Nedir?
UOLP, öğrencilerin yurt dışında iki yıl eğitim alarak çift diploma sahibi olmalarını sağlayan bir programdır. Öğrenciler ilk iki yılı Türkiye'deki üniversitelerinde tamamlar ve ardından SUNY'nin kampüslerinden birinde iki yıl daha eğitim görürler. Programın sonunda hem Türk hem de Amerikan diploması alırlar.
UOLP, öğrencilere aşağıdakiler de dahil olmak üzere birçok avantaj sunar:
- Küresel bir perspektif kazanma
- İki ülkenin eğitim sistemlerini deneyimleme
- Çok kültürlü bir ortamda öğrenme
- İki farklı diploma sahibi olma
- Uluslararası iş piyasasında daha rekabetçi olma
SUNY Hakkında
SUNY, Amerika Birleşik Devletleri'nin en büyük devlet üniversite sistemidir. 64 kampüsü ve programları ile 400.000'den fazla öğrenciye eğitim vermektedir. SUNY, araştırma, öğretim ve toplumsal katılım alanlarında uluslararası alanda tanınmaktadır.
SUNY'nin UOLP'ye dahil olan kampüslerinden bazıları şunlardır:
- SUNY Albany
- SUNY Binghamton
- SUNY Buffalo
- SUNY Stony Brook
- SUNY Syracuse
UOLP, öğrencilere küresel beceriler kazandırmak ve uluslararası kariyerlere hazırlamak için tasarlanmış yenilikçi bir eğitim programıdır. İki ülkede eğitim fırsatı ve çift diploma avantajı ile UOLP, öğrencilere gelecekleri için değerli bir yatırım sunmaktadır.