Şimdi Ara

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) [2014 Soru&Cevap - Tanıtım] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
190
Cevap
9
Favori
11.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şahsi fikrim olarak ingilizce eğitim en önemli noktalardan birisi ki bende mezundan hazırlanırken sadece %100 ingilizce olan yerlere baktım. Her ne kadar insanlar "amaan ingilizce işte herkes biliyor" ya da "bölümün kitapları zaten ingilizce ha %100 ha %30 ne fark eder ki?" dese de o işler öyle olmuyor. Bir kere orta düzeye kadar hazırlıkta eğitim alıyoruz ve bundan sonra ki bölümleri mesleki olarak alıyoruz. Buna karşılık gelecek tepki "mesleki ingilizce eğitimi veren kurslar var ki" olursa da cevabı şu şekilde veriyorum, "biz işletme veya dili edebiyatı okumuyoruz ki mesleki eğitim verilsin özel kursta". En basit örnekten gideyim kendi bölümümle ilgili, bana kursta nasıl kimya terimleri öğretebilirler ki ? Ya da öğretseler ben onu uygularken görmedikten sonra ne kadar işime yarar? Biliyorsunuz ingilizce iş ilanları veren kurumlar sizinle mülakatta sadece günlük ingilizce konuşmuyorlar. (Bazı durumlarda tabi) Sizden makale çevirmenizi dahi istiyorlar.

    Bunlar benim baktığım ana kriterlerdi, sizin durumunuzu anlayabiliyorum ince eleyip sık dokuduğunuz için de biraz kendimden bahsetmek istedim. Bölüm için diyebileceğim tek şey Teknopark ve İnovasyon Merkezi en çok bilişim üzerinde duruyor. TTNET'in (yanlış bilmiyorsam) tek kuluçka merkezi okul içerisinde ve proje gelse de desteklesek diye düşünülüyor. (Tabirim için kusura bakmayın sadece biraz renk katmak istedim)

    Sizin bana kalırsa sormanız gereken soru şu olmalı, mezun olduğumda ne yapmak istiyorum ve daha da önemlisi bu yapmak istediğim şeylerin ne kadar peşinden gidebilirim? Eğer gerçekten kendinizi adayıp bir şeyler yapacağınıza inanıyorsanız size yardımcı olacak ek imkanları en iyi olan okulu tercih etmelisiniz.

    Umarım yardımcı olmuşumdur, bölümle ilgili detaylı bilgiyi arkadaşım (@bu nick tam yirmi harfli) daha iyi verecektir




  • theceo12 kullanıcısına yanıt
    İyiymiş

    Hocam peki ulaşım olanaklarından biraz bahseder misin? Urla'ya 45 dakika olması çok üzücü, ailem sırf bu yüzden izin vermiyor zaten. Önce Urla'ya, oradan İzmir'e geçip memlekete gidecek olmak hem yorucu hem de pahalı.(Karabüklüyüm)
  • avatar78 kullanıcısına yanıt
    Ben Urla'da yaşıyorum, 45 dakika olayını kim söyledi bilmiyorum ama okula yürüsen 45 dakika sürmez Dolmuşla 15-20 dakika dura kalka gidilir ki zaten Urla dolmuşçuları biraz çılgınlar 10 dakika da dahi attıkları oluyor :D İzmir'e (yani balçovaya falan) 45 dakika olması lazım. Okulun alt kapısından Eshot otobüsleri kalkıyor (tüm kampüsü dolaşması için elimizden geleni yapıyoruz okulca) dolmuşlar var tabi İzmir'e. Aklıma şuanlık başka bir şey gelmedi. Tabi şunu unutmamak lazım birde otostop kesimi var onlar da otostopla ulaşımlarını sağlıyor (ben o kesimden değilim ama :D)
  • Son sorumu sorayım Odtü kimya mühendisliği mi İyte kimya mühendisliği mi? Odtülü mü daha avantajlı iyteli mi? Bu tür sorular var kafamda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En can alıcı soru bu olsa gerek. Odtü daha köklü bir okul ama İyte'de ki hocalarımızın çoğu lisans eğitimlerini Odtü'de tamamlamış sonra yurt dışına gidip eğitimlerine devam etmiş sonrasında ise okulumuza öğretim üyesi olarak gelmişler. Odtü'de tek (ve bence en büyük) sorun siyasi sorunlar. Özellikle son zamanlarda olanlar oldukça can sıkıcı bir halde ne yazık ki..

    Ankarada okumak ile İzmirde okumak arasında ki farkı düşünebilirsiniz. Bir de şöyle bakılabilir olaya, Odtü 1956 yılında, İyte 1992 yılında kurulmuş fakat Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi'nde İyte 6. Odtü 1. sırada. Sanıyorum 36 yıllık bir fark var. 36 yıl sonra İyte'nin 6. sırada kalacağını zannetmiyorum.

    Çok sıkıntılı bir soru olduğu için ancak bu kadar cevap verebildim, üzgünüm
  • theceo12 kullanıcısına yanıt
    Peki Ankara, Gazi ve İyte'yi eğitim açısından karşılaştırırsak hangisi? Yani gerçekten diyorum İyte bana çok uzak, Ankara'ya gidersem çok rahat ederim ama eğitim açısından bi fark varsa iyte'yi düşünebilirim.
  • avatar78 kullanıcısına yanıt
    İyte'nin eğitimini Gazi veya Ankara ile kıyaslamak ayıp olur diye düşünüyorum. Bunu, bu okulda okumuyor olsam da aynı şekilde söylerdim. Şehir yaşamı, ulaşım imkanları, yakınlık, aile bunlar ancak ve ancak sizin karar verebileceğiniz durumlar. Diğer konularda yardımcı olabilirim(z) ama bu konuya yorum yapılabileceğini zannetmiyorum. Aklınızda eğitimle ilgili ne varsa ya da ileride ki planlarınız ne ise onlar üzerinden konuşmaya hazırım ama
  • theceo12 kullanıcısına yanıt
    O derece diyorsun, peki neden bu kadar farklı eğitimleri?

    Görüştüğüm kişiler Ankara'ya git, kendini geliştirirsin, okuduğun üniversite çok da önemli değil bilgisayarda diyor hep. İyte hakkında kimsenin bir fikrinin olmaması da sinir bozucu, kimse bilmiyor burayı resmen.
  • theceo12 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler bilgilendirme için
  • avatar78 kullanıcısına yanıt
    Daha önce de belirttim ben bölüm için konuşamam ama okulun geneliyle alakalı olarak konuşabilirim.

    Bir kere en basit olarak şunu söyleyebilirim, ilk mesajda da belirtmiştim. 2013 yılı Tübitak'ın hazırladığı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi'ne bakabilirsin. Diyeceksin ki amma tutturdun bu endekse, seçeceğiniz bölüm yenilikçilik gerektiren bir bölüm. Daha yenilikçi bir okulda insan kendini daha iyi geliştiremez mi ? Ben mi yanlış bakıyorum olaya acaba ? Bu konuda ki düşüncenizi merak ediyorum cidden.

    Sorduğunuz kişilerin kim olduğunu öğrenebilirsem daha da sağlıklı bir devam yazısı yazabilirim sanırım
  • theceo12 kullanıcısına yanıt
    Sorduğum kişiler bilgisayar okuyan kişilerdi ama tabi hiçbirinin iyte hakkında bir fikri yoktu.

    Bölüm açısından ulaşabileceğim biri var mı? Sanırım bilgisayarda olaylar tamamen değişiyor.
  • avatar78 kullanıcısına yanıt
    Sanıyorum en iyi bilgiyi tanıtım günlerinde alabilirsin. Bunun dışında bilgisayar mühendisliği mezunu bir tanıdığım var PM olarak gönderiyorum
  • Hocam ben ingilizce hazırlık okudum şimdiki okulumda, hazırlığı zorunlu tutarlar mı benim için bir bilgin var mı?
  • kafalar karışık K kullanıcısına yanıt
    Eğer Toefl vb. sınav ile kanıtlayabileceğin bir şey yoksa sanıyorum proficiency den geçmeni beklerler. Ama yerleşirsen YDYO (Yabanı Diller Yüksek Okulu)'ya sorar şansını denersin hocam
  • theceo12 kullanıcısına yanıt
    Hocam GYTE ile İYTE Bilgisayar arasında pek fark yok diyolar. GYTE bana daha yakın, ne dersin?
  • mf4 sıralama 42bin inşaat gelme ihtimali varmıdır ?

    9eylülle hemen hemen aynı sizce egitim prestij acısından objektif olarak ne dersiniz?
  • avatar78 kullanıcısına yanıt
    GYTE yanlış bilmiyorsam Gebze Teknik Üniversitesi olacak, bir de %30 ingilizce olması lazım. GYTE'de iyi okuldur, kardeş okuldur
  • efe.1905se kullanıcısına yanıt
    Eğitimin hemen hemen aynı olacağını düşünmüyorum fakat prestij konusunda 9 Eylül daha bilindik bir okul en azından halk arasında
  • quote:

    Orijinalden alıntı: avatar78

    Hocam GYTE ile İYTE Bilgisayar arasında pek fark yok diyolar. GYTE bana daha yakın, ne dersin?

    İYTE çok daha iyidir GYTE'den eğitim açısından.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim mf4 sıralamam 40123 geçen sene 41.700 ile kapatmış sizce sıralamada yükselme olur mu girebilirme şansım nasıl acaba ?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.