Şimdi Ara

İzmir trafiği çözüm önerileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
2.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, izmir trafiği içinden çıkılmaz bir hal almaya başladı. Buradan çözüm önerilerini netleştirip toplu bir şekilde belediyeye ve karayollarına iletelim diyorum. Herkes fikrini söylesin tartışılsın en doğru çözümleri bulalım. Büyükşehirin bu sorunu çözme ihtimali sıfır.

Benim naçizane fikirlerim aşağıdaki gibi;

- Sarnıç üst geçidi çıkışındaki sola dönüş kaldırılarak ileriden u dönüşüne yönlendirilmeli, sola dönmek için bekleyenler yüzünden köprü tıkanıyor ve köprü tıkanınca gaziemir-havalimanı yönü komple tıkanıyor.

- Torbalı otoyolu havalimanı gişeleri kaldırılmalı, torbalıya gidenler otoyol paralı olduğu için şehir içi yolları kilitliyor.

- Karşıyaka bayraklı arasına alternatif bir yol yapılmalı, şu an sadece altınyol ve otoyol var. Altınyolu konağa gidenler, otoyolu bornovaya gidenler kilitliyor.

Düzenleme;

Belediye trafikle ilgilenmeye başlamış, bir şeyler yapmaya çalışıyor gibiler;

Buğra Gökçe İzumda trafiği izliyor;
    https://twitter.com/gokcebugra/status/909642838882836480

Trafiği herkesin izlemesi için izum diye bir şey yapıyorlar, ne işe yarayacak tam anlamadım;
    https://twitter.com/gokcebugra/status/909647950065913856

3 ad. arabalı vapur almışlar, iki tane daha yoldaymış;
    https://twitter.com/gokcebugra/status/910088657327083520

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi areels -- 19 Eylül 2017; 17:24:7 >

• Istanbulda yaşayanlar olarak Izmır trafiğine gülüyoruz. Çare olarak 1 2 ay istanbul da yasarsaniz, izmire döndüğünüzde trafik yokmus gibi gelecektir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Kardeş aslında haklısın, izmirdeki sürücülerle istanbuldakileri yer değiştirsen izmirde sıfır trafik olur ancak izmirli sürücülerde bir aheste gitme sendromu var, biri sağı kapatıp en sağdayım istediğim hızda giderim diye yirmiyle sahil turu yapıyor, diğeri ortayı kapatıp ben ortadayım ister yirmiyle ister kırkla giderim, arkamda konvoy olmuş kime ne diyor. Bir başkası da solu kapatıp hız limiti 50, ben elliyle gidiyorum o zaman arkamdan gelene yol vermeme gerek yok diyor.

Ne bileyim mesela kırmızda bekliyorsun üç şerit tıkalı, yeşil yanıyor 30 saniyen var, daha öndekiler kalkacak ileri gidecek de peşindekiler devam edecek. Bekle ki kalksınlar, ışıkta önünde dört araba var, ışık 30 saniye yeşil yanıyor, yetişemiyorsun inanılır gibi değil. Hiç demiyorlar ki arkada trafik kilit, hızlı kalkıp yolu bir an önce açayım.

Bir de misal 1 km ilerden sağdan çıkacaklar, tek şerit. Millet sağ şeritte sırasını bekliyor, bir kaç uyanık orta şeritten devam edip sağa girecem diye şeridi tıkıyor, sonra daha da uyanıkları en solu aynı şekilde kapatıyor. 1 km dura dura 20 dakikada ilerliyorsun, çıkışı geçince trafik yok.

Çok acayip cidden...

İstanbulun trafiğinin gözünü seveyim, trafik var ama saçma sapan araba kullanan yok, öyle olsun canıma minnet. Burada millete sinir olmakla geçiyor trafik.

• Antalya'nın da 120 saniye süren kırmızı ışıklarına çözüm bulunsa çok güzel olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İzmirde pek trafik sıkışıklığı olduğunu düşünmüyorum, sürücülerde iyi ve medeni. Ben aracım ile hangi şerite girersem 10 km sonra da o şeritte seyrederim, çoğunluk böyledir, asıl trafiği tıkayanlar sık, sık şerit değiştiren yabancı plakalı araçlar ve apaçiler oluyor. Yeşillik Caddesi, Altınyol ve Ankara Asfaltında trafik oluyor, gerisi çok rahat. Bence siz İstanbul, Ankara yapın , ondan sonra İzmir'in değerini anlarsınız.

Çankaya-Basmane taraflarında yer altı yada köprü şeklinde yollar yapılmalı. Yada tamamen trafiğe kapatılmalı.
    Bitmemiş yarım kalmış saçma sapan yollar var. Alsancak'dan çıkıp Arkas önünden sağa dönüp Çınarlı'ya giden yol gibi.

Bunlar dışında beni rahatsız eden bir konuda yollardaki yol seviyesinde yapılamayan kapaklar.İzmir'in heryerinde bu durum var.

Bir şeyler yapılıyor ama baştan sağma, özensiz, plansız. Kontrol ve düzeltme hiç yok. Daha önce yine İzmir'de yolların daraltıldığı da oldu.
    3 yıl önce açıldı
    Ankara için ISS tavsiyesi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Daha dün İzmire geldim, havalimani inciralti arasında deli gibi trafik vardı. Yaklaşık 30dk dur kalk yaptık. Nasıl trafik yok anlamadım...

İşi bilmez ve yozlaşmış belediye özenle İzmir'i bitirdi. Tramvay ucubesi ise rahmeti okuttu. Birilerine para kazandırmak için yapılan ve halen yapılmakta olan çakma tramvay inşaatı sürecinde binlerce esnaf iflas etti, insanlar evlerine girebilmek için atletizm dalında işi ilerletti.
    Daha dün yıllardır olmayan kaza ile birisi tramvay altında kalıp öldü. Tramvaya yoldu zorunlu binsin diye kaldırdıkları bostanlı taksi dolmuşlarının bir tane ölümlü kazası yoktu. Tramvay ucubesi ile zaten kilit olan trafik bir kaç yüz metrede bir konulan tramvay ışıkları ile tamamen rezalet haline geldi.
    Nasıl olsa seçilmek garanti değil mi İzmir belediye başkanı. Şehri bitirdi sağolasın.

METRO YAP METRO YAP METRO YAP turistik tramvay yapma.

Pınarbaşı tarafına alternatif yol lazım kamyon trafiği çok fazla iş çıkışı kilit.

HAVALANI YOLU KİLİT birde yol kaldırırmış gibi dev gibi avm izni verenin de onu oraya yapanın da....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 18 Eylül 2017; 15:31:32 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tek derdiniz bu olsun hocam an itibariyle durum bu :)

İzmir trafiği çözüm önerileri

tabi işin latifesi bu umarım daha iyi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluENight -- 18 Eylül 2017; 15:24:2 >

trafik çözüm önerileri:

1)toplu taşımayı kullanın.

2)zorunlu olmadıkça aracınızı çıkarmayın ve toplu taşımayı daha çok kullanın.

3)altınyola otobüs şeridi eklenmeli. en sağ şerit sadece otobüs ve toplu taşıma kullanımına tahsis edilmeli. aracıyla tek kişi gidenler trafiği çeksin bi zahmet.

3)alsancak'a ve konak'a kesinlikle toplu taşımayla gidin. vapur var, metro var, izban var çok yakında tramvay olacak. daha ne yahu. 35 yıldır izmirdeyim alsancağa ve konak'a 1 kere bile aracımla gitmedim.
    ama gece kordona bakıyoruz maşallah barzoların hepsi son ses müzik tur atıyor.

4)gökdelen saçmalıklarını durdurun. izmiri daha fazla büyütmeyin. yeter. hani köy diyorlar ya bırakın köy olarak kalsın.

5) taksi dolmuş ve minibüs gibi çağ dışı saçmalıkları hepsi kalkmalı.
    bakın karşıyakada taksi dolmuşlar kaldırdılar vallahi ne rahat oldu. önüne kıran yok. sıkıştıran yok. pat diye önünde duran yok. kornaya abanma yok.

• Hakan K. H kullanıcısına yanıt
    Evet karayollarına ait, belediye karayolları ile görüşebilir ya da küslerse karayollarına ayrı da söyleyebiliriz, belediyeyi suçlamadık ama suçlayabiliriz yani karayollarıyla benim konuşmam mı mantıklı yoksa koskoca büyükşehir belediyesinin konuşması mı?

Karşıyakadan gaziemire toplu taşımayla git bakalım nasıl gideceksin.

Trafik olmadığını varsayarak konuşuyorum;
    Karşıyaka - gaziemir izbanla 1 saat, eshotla 20 dakika sürüyor.

Trafik olduğunu varsayıyorum;

Karşıyaka - gaziemir izbanla 1 saat, eshotla 40 dakika sürüyor.

Şimdi işin komik tarafı geliyor kardeş hazır mısın.

Karşıyaka - Gaziemir arasında eshot yok. Evet yanlış duymadınız yok, neden biliyor musun? şimdi nedenini yazıyorum.

İzban icad edilmeden önce vardı, izban icad oldu, bu eshot kaldırıldı.

Çünkü izban icad edildiğinde bu kadar fazla durak yoktu, alsancağa girmiyordu ve Karşıyakadan gaziemire 20 dakikada giden eshot gibi izban da 20 dakikada gidiyordu.

Şu an izbanın sırf alsancağa girip çıkması 20 dakika sürüyor.

toplu taşıma olsaydı kullanırdık kardeş, malesef yok.

izmirde doğru düzgün çalışan tek toplu taşıma sistemi izmir metrosu.

• izmirde yol yok. duzgun kavsak da yok. misal cevreyoluna ciktim bucadan geliyorum konaga donus yok. konaga donmek icin bornova kavsagina girmem lazim. veya simdi yesilovada oturuyorum, karsiyakaya donmek icin forumun oradaki zaten kilit olan adadan donemem lazim. yani ozetle saga dondugunuz yola karsi seritten gelenler donemiyor.

bir de otoyol disindaki yollarda en sag seritte gidemiyorsunuz. giderken yol saga donuyor. orta seride gecmek gerikiyor duze gitmek icin. sag serit hep saga donuyor. saga donmek zorunda kalmadan sag seritte gidemediginizde aslinda 3 serit olan yolu sadece 2 serit kullanabiliyoruz.

Orijinalden alıntı: areels

Kardeş, sen izmirde toplu taşıma olduğunu sanıyorsun sanırım, izmirde toplu taşıma mı var?

Karşıyakadan gaziemire toplu taşımayla git bakalım nasıl gideceksin.

Trafik olmadığını varsayarak konuşuyorum;
    Karşıyaka - gaziemir izbanla 1 saat, eshotla 20 dakika sürüyor.

Trafik olduğunu varsayıyorum;

Karşıyaka - gaziemir izbanla 1 saat, eshotla 40 dakika sürüyor.

Şimdi işin komik tarafı geliyor kardeş hazır mısın.

Karşıyaka - Gaziemir arasında eshot yok. Evet yanlış duymadınız yok, neden biliyor musun? şimdi nedenini yazıyorum.

İzban icad edilmeden önce vardı, izban icad oldu, bu eshot kaldırıldı.

Çünkü izban icad edildiğinde bu kadar fazla durak yoktu, alsancağa girmiyordu ve Karşıyakadan gaziemire 20 dakikada giden eshot gibi izban da 20 dakikada gidiyordu.

Şu an izbanın sırf alsancağa girip çıkması 20 dakika sürüyor.

toplu taşıma olsaydı kullanırdık kardeş, malesef yok.

izmirde doğru düzgün çalışan tek toplu taşıma sistemi izmir metrosu.

var işte. ben ne zaman gaziemire gidecek olsam izbana biniyorum. evet alsancağa girip çıkması zaman alıyor haklısınız ancak alsancağı pas geçemezler. alsancak izmirin merkezi sonuçta.

önceden eshot vardı ama o zaman izmir bu kadar kalabalık değildi. şu anda otobüs koysalar bu trafikte 1 saati geçer gaziemir. o yüzden yapacak tek şey daha çok toplu taşıma özellikle raylı sistemlerin yaygınlaştırılması.

belediye de zaten bunu yapıyor. dünyanın modern şehirlerinde raylı sistemlerle taşımacılık yapılıyor. daha çok tramvay ve metro hattı devreye girmeli.

• siz istanbula gelin biz izmire gidelim.

Ssangyong XLV 1.6 AT Diesel LACİ
  • İzmirin acilen AZİZ KOCAOĞLUNDAN ve onun zihniyetindeki insanlardan kurtulması lazım, yoksa hiç bir çözüm olmaz. Örnek vereyim daha önce oturduğum Bozyakadan, Narlıdereye tek otobüsle takriben yarım saatte gelirken, şimdi "Çağdaş, modern, ilerici Büyükşehir Belediyemiz" sayesinde, 2 otobüs, 1 metro aktarmasıyla takriben 1.5 saatte geliyorum
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.