Merhaba Ankara Mamak Mehtap mahallesi tarafında yaşıyorum vodafone fiber altyapısı var vodafone internet kullanıyorum önümüzdeki ay taahhüt bitecek download 100mbps upload 20 mbps alıyorum fakat ping değerlerinden hiç memnun değilim valorantta istanbul sunucusunda 28 ping alıyorum bu diğer oyunculara 35-40 arası gözüküyor. Türktelekom 50mbps kadar internet sağlayabileceklerini söylüyorlar şu an zaten vodafone fiber ile fazlasını alıyorum sırf stabil ping değerleri için türktelekom geçmeyi düşünüyorum önerilerini bekliyorum |
Ankara iss önerisi

-
-
Fiyat önemli değilse Türknet'e bakmanızı öneririm. Tahminen İstanbul Riot sunucusuna 15-18 civarı ping alırsınız.
Fiyat olarak uygun olsun derseniz ise Gigaspeed'e bakmanızı öneririm. Bunda da 18-20 arası ping alabilirsiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Türknet, Fixnet, Ramtek,Euronet Gigaspeed
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HesaplıBilgi -- 21 Mayıs 2025; 16:0:19 >
Ankara pop noktası olan sağlayıcılara bakın. Gigaspeed benim ping yüksek. Bufferload çok yüksek. Netgsm geçeceğim yakında.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
İkisi arasında türknet tercih edebilirim kopma ve ping sorunu yaşamam umarım tavsiye için teşekkürler
-
Pop noktası olanları nasıl öğrenebilirim hocam bildiğiniz bir sayfa vs var mı google da arattım fakat pek bilgi bulamadım
-
Genelde büyük firmaların var. Turknet ve netgsm olduğunu biliyorum. Forumda bilen arkadaşlar varsa yardımcı olur. Ping ve bağlantı sorunları bölgeselde olabilir. Ben bufferload testinden hala c alıyorum şimdi modem değiştim F ye çıktı. Çözemedim.
www.waveform.com
Just a moment...https://www.waveform.com/tools/bufferbloat?test-id=b1dc313b-c323-4608-bc3a-6703dc328f1e
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gulnare -- 21 Mayıs 2025; 16:22:22 > -
Misal, Ankara'da iseniz Speedtest'e Ankara yazın çıkan firmalara bakın. Sizin trafik İstanbul'dan Ankara'ya; oradan hop tekrar Ankara'dan İstanbul'a. Yurtdışı çıkış içinde İstanbul yazıp bakın.
Hocam eskiden türk telekom kullanıyorum yaklaşık 10-15 ping oynuyor vodafone ile arasında türknetin trafik rotası hakkında bir yazı okudum şimdi türknet forumda aynı sorunların ping değerlerinin türktelekoma nazaran 10-15 fark ettiği yazıyor sanırım tek çare türk telekom
-
Kopma sorunu olursa tüm TT altyapısını kullanan firmalar etkilenir hocam. Ayda bir defa Türknet gece saatlerinde yarım saat kadar bakım çalışması yapıyordu. Türknet'in Ankara'da pop noktası da mevcut.
Yazı silikken; Vodafone neden silik değil. Sinyal mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HesaplıBilgi -- 21 Mayıs 2025; 17:55:56 > -
Kesintisi hizmet, en hızlı en sorunsuzu arıyorsanız. Turktelekom. Başka çare yok. Diğer sağlayıcıları tek seçme sebebi maaliyet. Türktelekom un yıldızlı günler kampanyası var. 5 günlük kampanya sanırsam. Bir inceleyin.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Türk telekoma mecbur kalacağım gibi hocam teşekkürler yorumunuz için
-
Uyarı niteliğinde hocam kimseye tavsiye etmiyorum hahaha
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X