Şimdi Ara

İzmir de konut fiyatları aşırı yükselmiş (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
286
Cevap
1
Favori
10.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bay Muhalefet kullanıcısına yanıt

    böyle zırrolar heryerde çıkıyor takma kafana . ırkçılıksa ırkçılık. zaten yapmaya yapmaya bu günlere geldik.

  • bak ben ne yazmışım "KArşıyaka da eli yüzü düzgün sıfır daireler de başlangıç rakamı 1.5 MİLYON civarı."


    buna 3+1 olarak ekleme yapayım.

    Şimdi o senin gördüğün başlangıç fiyatları karşıyaka falan değil ; karşıyaka sınırları içinde kalsa da asla karşıyaka değil; sen izmirli olmadığın için bi anlam ifade etmiyebilir; KArşıyaka - bostanlı - aksoy - MAvişehir - Girne - Yalıdır.


    gerisinin pekçoğu karşıyaka adı altında ; gecekondudan bozma muhitlerdir. bilemeyebilirsin; karşıyaka nın nüfusu 250 bin civarındadır; pek çok anadolu ilinden büyüktür.

    sen sarı siteden bakıp ahkam kesme yani.

  • Smoke34..... S kullanıcısına yanıt
    Zuhahahahahahaha 😝

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ghostiki kullanıcısına yanıt

    Dostum niye laf yetiştiriyorsun ? keşke 500.000 den başlasa boşver .


    Bu arada ksk nüfusu 350.000 biraz üzerinde .

  • Pek şaşırtıcı bir olay değil. Aslında az bile artmış diyebilirim.


    2019'dan bugüne kadar inşaat malzemelerine en az %200 zam geldi, hatta %700'e varanlar oldu. Bildiğin parke bile 5x yaptı. Zaten demir fiyatlarına girmeye gerek yok. Üstelik parasını ödesen bile malzeme verilmediği durumlar oluyor hala daha.

  • Konut fiyatlarının artışı tabi sadece İzmir i kapsamıyor. tüm türkiyede fiyatlar böyle ama tabi izmir Ülkemiz de istanbuldan sonra en pahalı satın alım ve kira ortalamasına sahip şehir.


    Bu konuda tabi Özellikle İzmir - İstanbul otoyolunun da büyük payı oldu. İzmir dediğiniz şehir artık öyle 3 milyon insanın yaşadığı. Göç verme oranın göç almadan yüksek olduğu , geceleri rahatça dolaşılan , Türkiyenin en modern şehri tanısını alan izmir değil. Bu bir kere 15 sene öncede falan kaldı. İzmire gelirken bunu aklınıza koyun öyle gelin.


    İzmir in şu an net nüfusu 4.5 milyon olarak görünse de İZVAK tahminleri 6 milyon üzerinde olduğunu hatta günlük girüş çıkışlar ile 7 milyonlara dayandığını söylüyor. Bunu şehrin her noktasında hissedersiniz. İzmir eskiye göre inanılmaz bir trafiğe sahip. konut edinme rakamları çok yüksek, aldığı göç verdiği göçü fazlasıyla geçmiş durumda. sadece yılda 20.000 üzeri insan istanbuldan göç ediyor izmire . Hal böyle olunca izmir şu an İstanbulun daha ufak bir versiyonu gibi diyebiliriz.


    Kısacası ülkedeki genel konut fiyatlarının artışından ziyade izmir de zaten konut fiyatları yeterince yüksekti. Son olarakta izmire göç etme düşünceniz var ise yukarıda yazdığım gibi o eski güzel izmir falan yok artık. yaşaması henüz istanbul kadar zorlaşmasa da ciddi anlamda zor bir şehir var bilginiz olsun.





  • cevapları veriyorum:

    1. AKP
    2. beton yatırımı
    3. beşli çete

    başka soru var mı?

  • Kardes fiyatlar istedigi kadar uzasin . Alacak.olmadiktan sonra isterse 10.milyon olsun . Izmirde bostanlida girisi bar cafe balikci restorant dolu bir eve , gecenin 2 3 une kadar gurultu kahkaha taskinlik yapilip zor uyutan bir muhite milyon lira verecek adamin aklina sasarim . Izmir eskisi gibi degil.duyduguma gore issizlik de diz boyuymus . O gurultulu yerlere milyon verecegine cok daha iyi yerlerde mustakil evler var . Guzelcamlida o paralara tribleks ev alirsin .. Ha karsiyaka belki olabilir ama bostanliyi bile cafe bar sarmis . Izmir eskisi gibi degil . En son 2 3 sene once ordaydim 5. Kattan gecenin 3 unde milletin kahkahalari gurultuleri geliyordu . Ben boyle huzursuz yere bu kadar para dikmem acikcasi .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi estimates29 -- 30 Ocak 2022; 17:22:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aberrant Warden kullanıcısına yanıt

    Ya yabancılar alıyor ya da daha da artmadan alalım diyenler alıyor ya da çok artacak diye yatırım amaçlı alanlar alıyor. Sağlıklı bir ekonomi yok maalesef, çok dengesiz herşey.

  • ghostiki kullanıcısına yanıt

    Valla hiç uğraşamam yoksa o bahsettiğiniz kötü mahallelerdeki evleri tek tek atardım. Evler gayet güzel " eli yüzü düzgün "


    hala ahkam kesme diyorsun. komiksin. lol.

  • Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

    Türkler niğdeye yozgata gitsin bir zahmet deniliyor. Zaten o bölgeler sevr'de Türkiye sınırlarında değildi( Antalya ,İzmir) İtalya ve Yunanistan içindeydi... Akp Sevr'i farklı bir yöntemle gerçekleştirecek sanırım




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 1 Şubat 2022; 2:52:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asderty A kullanıcısına yanıt

    Pratikte fazla evi olan fazla vergi öder. 1 evi olan emlak vergisi dışında 7bin gelire kadar vergi ödemez ama sonrasında %15-20-27-40 kademeli vergi öder.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Smoke34..... S kullanıcısına yanıt

    Tr vatandaşlığı promosyon olarak veriliyor. Parayla satılsa kimse almaz tabii ki... Ama ilerde burda iş kurmak isteyen belediye başkanı, bakan,milletvekili, oda başkanı, parti başkanı olmak isteyen için vatandaşlık gerekiyor. TÜSİAD başkanı, İstanbul ticaret odası başkanı , bazı milletvekili ve belediye başkanları yabancı aslında..şimdi vatandaşlık alanları birçoğu bakan belwdie başkanı ticaret odası baskanları olacaktır muhtemelen


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onur1301 kullanıcısına yanıt

    Maaşlar yetmez denir %40-50 zam olur bu sefer ürünler pahalı biber 25 lira evler 1 milyon denmeye başlanır. Bu bir kısır döngü


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senün dediğin kira geliri için. Benim dediğim mülk edinme vergisi gibi. Mtv gibi yani.

    Şimdi kirayı eksik gösterirse zaten hep karda. Göstermezse bile gayet iyi geliri var yine. Benim söylediğim şeyde, insanların 30 tane evinin olmasının anlamı kalmayacak.

    Bir ev ortalama 30 yılda kendini amorti ediyor. Yani beşinci evden sonra yılda %3 vergi alırsan, 5 ev ve daha fazlasını edinen olmaz mantık olarak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • asderty A kullanıcısına yanıt

    Kiralar bankaya yatirilma şartı var zaten


    30 evi varsa yılda 1 evden 30 bin lira alıyorsa 900bin liranın 880 bin lirası icin 281500 lira gelir vergisi ödemek zorunda yani 10 evin kirasi sadece gelir vergisine gidiyor. Birde bu evlerin yılık emlak vergileri de var. Zaten ülkede gelir vergisi çok yüksek .

    İzmir de konut fiyatları aşırı yükselmiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 senedir gizli gizli devalüasyon uygulandı halk da koyun gibi ses çıkarmadı. Şimdi 15 bin tl prof maaşı değil asgari ücret olmalıydı. Herşeye "oha!" denecek zam geliyor ama maaşlara "şükür" denecek zamlar geliyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TIGERSHARK kullanıcısına yanıt

    Hayat tarzları o zaten 1+0 daire 500 lira kira sogan ekmek zeytin Allahıma şükür padişahım yaşasın hayattan hiçbir beklentileri yok.

  • Alen Doğu Gencer kullanıcısına yanıt
    El birligiyle icine ettiler.. 10 senedir iyice yasanmaz oldu.

    Tam insaat durmustu derken, bu sene göç ve satisi goren muteahhit tekrar buldugu heryere apartmani dikiyor..

    Belediye muteahhit emlakci el ele nemalanip icine etmeye devam ediyor.

    Şu mevsimde bile Çesme otobani full araba ve leş hafriyat kamyonu dolu..

    Tr de suan en cok göç alan il İzmir ve ilceleri basta Seferihisar, Urla, Bornova diye gidiyordu, talan ediyorlar her yeri..

    Ne altyapi var ne yol, ilerde su da kalmayacak bu kadar insani doldurdukca..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L30N -- 30 Ocak 2022; 19:57:25 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.