Şimdi Ara

İzmir de konut fiyatları aşırı yükselmiş (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
286
Cevap
1
Favori
10.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
38 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • türkiyedeki rakamlara hala inanan var.şukadar konut satılmış falan filan bu aynen enflasyon rakamlarına inanmak gibi. 

  • sarı siteden baktım. karşıyakada bina yaşı 0 apartmanlarda daireler 500 den başlıyor. 1.5 milyon tl den değil.

  • Aberrant Warden kullanıcısına yanıt
    250.000 Dolar'a vatandaşlık satarsan tabii ki patlama olur.
    Neyi savunduğunuzun farkında bile değilsiniz.

    Tavuğu Erol Taş gibi eliyle yiyen Iraklı petrol istasyonu sahibi 250.000 Dolar vererek hem mal sahibi oluyor, hem de Türk pasaportu.

    Geçin bu işleri.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asderty

    1,5 yıl önce, pandemi başında 720 bin liraya satılmak için 2 ay bekleyen evin yan blokdaki eşleniği geçen ay 2,5 milyon liraya satıldı.

    Yani 1,5 yılda 3 katına çıktı fiyatı. Her yerde eşit artmadı fiyatlar ama 2 yılda 2-3 katına çıktı ankarada. Çok anlamsız fiyatlar var şaka gibi.

    Kiralar da uçtu. Millet henüz oturduğu evden çıkmadığı için çok hissetmedi belki ama yakında sokakta kalmalar başlarsa şaşırmam.

    İlk aşamada mültecilerin gönderilmesi belki biraz nefes aldırır.

    Daha sonra ise ikinci üçüncü dördüncü evi olanların vergisinin artırılması şart bence.

    İlk evin yıllık vergisi misal %0,5, ikinciye %1, üçüncüye %2, daha fazlasına %3 vergi alınmalı mesela. Evin değeri de tabii ki gerçek olarak hesaplanmalı.

    30 tane, 100 tane, 300 tane evi olan var. Kesinlikle o işe düzenleme gelmeli, yoksa düzelme ihtimali pek yok bu işin.
    1-2 den fazla evi olan kişilerden vergi almak kolay aslında. Bir kanuna yönetmenliğe bakar: nedir bu yönetmelik? Kişinin tapuda adına kayıtlı tapularında sadece resmî ikamet adresi dışında ki gayrimenkuller için vergi dairesi re’sen ekspertiz yaptırır. Gayrimenkulün değerini tespit eder ve vergiyi hesaplar. Bu ekspertiz gayrimenkul alındıktan sonra bir kere yapılır ve sonraki yıllarda emlak vergisi artış oranı/ yeniden değerleme oranı kadar artırım yapılır.

    Bu kadar abi. Sonrası ev boş ise mal sahibi ispat edecek, ikamet dolu ise kirada sayılacak. Düşünün siz ev kiraladığınızdan ikameti o eve alırsınız, ya faturayı adınıza alacaksınız, ya çocuklar okula kayıt olacak vs. Bir şekilde ikamet dolu olacak. Evde ikamet eden varsa o yerin rayici ne ise o tutardan emlak vergisi öder mal sahibi. Başka türlü mal sahibi kira gelir vergisi vermesin, ha bire ev alsın. Bunun sonunun. Engel olması lazım devletin.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Nereye baktın? İzmirli misin ? Karşıyaka diye Gümüşpala, ornekkoy, yamanlari falan saymış olabilirsin . Ve 3+1 daire bakacaksın, ara kat olacak...bak Bakalım 500 bine nerede varmış?Her konuda ahkam kesmeyin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghostiki -- 30 Ocak 2022; 14:31:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aberrant Warden kullanıcısına yanıt

    alanların hepsi yabancı onlarda karapara aklamak için alıyor, yada müteahhitler ucuzdan veya zararına satıyor çünkü Türkiyede normalde konut krizi oturacak ev bulunamaması ile vardı ama reis hazretleri sayesinde ev almak imkansız olunca evleri satamadılar. İstanbulda oturuyorum ailem emlak zengini, satılan ev yok ne satan var ne alan çünkü dolar ne olacağı belirsiz olunca millet napacağını bilemiyor.

  • Febr kullanıcısına yanıt

    tr vatandaşı oluyor da ne kazanıyor, biz tr vatandaşlığımızı satalım o zaman 50k euroya evlilik karşılığında ne değeri varki, EU üyesi olamaz vizesiz bile anca ukraynaya gidersin? bugün tr alabileceği kadarr ıraklıyı vatandaşlığa alsa ne olacak ileride chp gelince hepsini çıkartırsın vatandaşlıktan lobileri olmadığı için kimsede bir şey diyemez. İsrail lobisi olduğu için araplara yaptığın her hukuksuzluk yanına kalır.

  • İzmir'de müteahhitlik yapan birini tanıyorum.
    Bir yıldır yeni inşaat yapmıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Smoke34..... S kullanıcısına yanıt
    hocam o arkadaşın konuşulacak biri olduğunu düşünmüyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ghostiki kullanıcısına yanıt

    Ahkam kestiğim falan yok. Madem böyle en baştan yazsaydın kriterlerini. İzmir karşıyaka 1.5 milyondan başlıyor dersen olmaz. İzmir karşıyakada evler 500 bin tl'den başlıyor.

  • Smoke34..... S kullanıcısına yanıt

    Kim alıyor orasını ben bilemem artık inşaat firmalarında yatırımım olduğundan takip ediyorum satış oranlarını. Satışlar gayet yüksek evler tam anlamıyla kapış kapış gidiyorlar.

  • Gümüşpala'da Yamanlar denilen yerde sen git kendin otur ırkçılık olacak ama kim derin oralarda yaşadığı belli ben kendime yakıştıramıyorum çocuklarıma hiç yakıştırmam neden fabrikatör şirket sahibi müdürlerin yaşadığı Mavişehir Bostanlı yerine sabıkalı hapçıların dolaştığı Gümüşpala Yamanlar tercih edeyim ikisi de Karşıyaka ama ne kadar fark ediyormuş gördün mü


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bay Muhalefet kullanıcısına yanıt

    Ben niye oturayım ya allah allah  


    Bu forumdaki üyelerin hepsi İzmirli değil. Mesajları kaç bin kişi okuyor. Ben girdim baktım karşıyakada evler 500bin den başlıyor. anlamam gümüşpala ya da yamanlardan. Ben sadece söylenen şeyin yanlış olduğunu söyledim. Karşıyaka/Bostanlı'da evler 1.5 milyondan başlıyor diye yazılsa daha iyi olurdu.

  • agtr A kullanıcısına yanıt

    Ankara da oturulacak uygun bir kaç ev ilanı paylaşsana kardeş.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bütün ülkede ev fiyatları arıyor ve artmaya da devam edecek. Bunun en büyük sebebi inşaat sektörünün maliyetler yüzünden daralmaya gitmesidir. Firmalar artık yeni projelere başlayamıyor ve kentsel dönüşüm de eskisi kadar cazip gelmiyor. Bunun üstüne döviz kurlarının yükselmesinden ötürü yabancıların ev satın alması ve mültecileri eklersek, fiyatların bırakın düşmesini, daha da artacağını çok rahatlıkla söyleyebiliriz.


    Şöyle düşünün bir de, New York şehrinin bizdeki karşılığı İstanbul ise, New York'da yaşayan herkesin Amerikalı olmaması gibi İstanbul'da yaşayacak herkesin İstanbullu olmaması da son derece normal. Yani yaşadığımız toprakların mülkiyeti bu zamana kadar bizimdi. Bundan sonra her şey döviz karşısında anormal düzeyde değer kaybettiğinden ötürü kolay kolay düzelme olmaz. Bundan 10 sene sonra İstanbul'da birçok dili konuşan insanları görmemiz son derece normal. Zaten iktidar de farkındaysanız İstanbul'u olabildiğince zenginlere yönelik bir şehir durumuna getirmeye çalışıyor. İzmir'de de benzer bir durum var. İstanbul'un aynısını Bodrum için de yapıyorlar.


    Durumlar böyle.





  • Her sene aynı muhabbet. Yok 200 bin olmuş çok fazla 300 bin olmuş çok 500 bin olmuş derken 1 milyon oldu. seneye de aynı şeyi dersiniz. Bu memlekette ev alamadığınız her sene için zarardasınız. Şunu anlayamadınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Smoke34..... S kullanıcısına yanıt

    öyle birşey yok. baktığım bütün evler takır takır satıldı . bunların çoğu da 900 binken 1.2 milyon 1.5 milyon olan evler . yakın çevrem olduğu için kontrol ettim evleri . millette para var . faizler yükselene kadar ev fiyatı falan düşmez.

  • samuray_x S kullanıcısına yanıt
    Kiradan bahsetmiyorum, tapudan bahsediyorum. Saklama şansı yok. En fazla eğer güveniyorsa eşinin çocuğunun üzerine yapar birkaçını o kadar. Onunla da 50 tane evi gizleyemez zaten.

    5 evin var diyelim. Bi tanesinin değeri 1 milyon lira olsun. O evden eğer yıllık %3 vergi alırsan 30 bin lira eder. O evi elinde tutmasının manası kalmaz.

    Mülteciler giderse 1 milyon ev boşa çıkar. Talep biraz düşer en azından. 50 tane evi olan adam da o işten para kazanamazsa ve satarsa arz olayı da çözülür.

    Hem konut hem işyeri olarak kira şu anda gerçekten sorun. 1 maaşın yarısı kiraya gidiyor, çalışmanın değeri kalmadı resmen. Çalışan kazanamıyor, yatan kazanıyor. Sistemin değişmesi şart.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2019 Ekim ayında abimle birlikte Buca'da her şey dahil 193 bine eşyalı 1+1 almıştık. Şu an aldığımız emlakçı "Abi 600 bine hazır müşterisi var, istersen satalım" diyor bana. Oturduğumuz 40 yıllık binada alt katımız, 3. kat 2 sene önce 370 bine satılmıştı. 2. kat satışa koydu, şu an 1 milyon.


    Ne olduysa 2 senede oldu. 2 sene içinde bu ülkede hem araba hem ev almak bildiğiniz imkansız hale geldi. Şu fiyatlarla kimse ne ev ne araba alabilir.

  • Smoke34..... S kullanıcısına yanıt

    satışlar içinde yabancı oranı %4 dü . şunu kabul edin millette para var . ekşide de bi tayfa var sürekli garip bi kafada yaşıyor. adamlar türkiye gerçeklerinden uzak. bak benzin 18.5 olmuş. ses çıkaran var mı ? herkes mutlu , eğer tipini chp li gibi görürlerse sana ağlanıyorlar ama diğer zaman ev peşinde araba peşindeler . benim yaşadıklarım gördüklerim bunlar.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.