Şimdi Ara

İYTE HAKKINDA SORULARINIZI ALIYORUM ( CULCASTER TROLÜNÜ BOŞVERİN )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
2
Favori
762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayar mühendisliği 3. sınıfa geçtim. Ortalamam 3.
    Sorularınız alabilirim.

Birçok bilgiyi bulabileceğiniz ana konu :https://forum.donanimhaber.com/izmir-yuksek-teknoloji-enstitusu-iyte--128270385

Bölümlerin lab imkanları ( bul kısmına bölüm ismini yazın ) :https://iyte.edu.tr/arastirma/bolum-laboratuvarlari/

Öncelikle şunu belirteyim. BU OKULUN EĞİTİM AÇISINDAN HİÇBİR SIKINTISI YOK. SORUNLARI SOSYALLİK VE BARINMADIR. BARINMAYI HALLEDEBİLİRSENİZ GERİSİ PEK SIKINTI DEĞİL.

quote:

OKULUN GENEL SORUNLARI : (BU SORUNLARI GÖZE ALIP GELİN BU OKULA.)

Sosyallik diğer okullara göre zayıf. Yani sırf bu yüzden okul değiştirenler de var. Arkadaşlarınla arada sırada çıkıp gezersin o yönden sıkıntı yok. Ama dikkat et arada sırada diyorum çünkü okuldaki sistem seni sürekli çalıştırmaya ayarlı.
    Kendi bölümüm için konuşuyorum mesela vize/final yoksa o hafta quiz/ödev verilir. Her hocanın bunu yaptığını düşününce gezip tozmak için belki de dönem içinde 4-5 kere şansın olur. Özellikle Fen fakültesinde her hafta lablar, lab sınavları olur. Lab raporu hazırlamak vs zahmetli iş. Kısaca boş zamanınız az olur. Ama bir düzene oturtursanız daha fazla boş zamanınız olur.

Kampüsteki özel yurt verdiği hizmete göre pahalı. KYK çıkarsa şanslısın ama KYK da 20 senelik bina. Pek bir şey bekleme modernlik açısından. Kampüs içinde kalırsan pek sıkıntı yok ama kampüs dışında kalıp eve çıkarım dersen o pahalı. Gülbahçe'de evler küçük ve pahalı. Urla daha uygun ama o zaman da ulaşım sıkıntı çıkarabilir. Dolmuşu vb kaçırırsan sınavlara yetişemeyebilirsin.
    Şehrin merkezlerinde eve çıkarsan da günün 2-3 saati yolda geçer.

Benim tavsiyem şu : KYK sonuçları açıklanana kadar özel yurtta kal. Özel yurt güzel ama pahalı biraz. Okul açılmadan kayıt yaptırman lazım yoksa yer bulamazsın.
    KYK çıkınca da KYK'ya geçersin. Özel yurtla sözleşme bozulacağı için biraz ceza parası ödersin. Özelden KYK'ya geçince ben nereye geldim diyeceksin çünkü KYK 20 senelik. Modernlik açısından 0. Ama yemek derdi vs yok. Yemekhanede yemeğini yiyorsun bitti. Özelde veya evde yaşarsan ya yemek yapacaksın ya da hazır alacaksın yani her türlü zaman veya para kaybı olacak. Zaten KYK'da kalırsan günün çoğunda dışarda olursun. Millet genelde kütüphanede takılıyor. Ders çalışmak için alanları var onun dışında oyun oynayabileceğiniz elektronik kütüphanesi var, burada kablolu bağlantı var. Yüksek hızda ping olmadan oyununu oynarsın arkadaşlarınla. KYK'ya genelde yatmak ve yemek için uğruyor öğrenciler.

Fizik hakkında bir arkadaş sormuştu, ona yazdığım cevabı yazayım buraya :

İYTE FİZİK :

Labları iyi baya. Akademik araştırmalar, projeler vb şeyler düşünüyorsan sıkıntı yaşamazsın. ( Hocalarla birlikte veya hocalardan ayrı grup şeklinde projeler yapıp labları kendiniz için kullanabilirsiniz. Eğer hocalarla aranı iyi tutarsan hocalar seni de çalışmalarına çağırır belki. MBG'den bir arkadaşım yarıyılda okulda kaldı, hocasıyla labda çalıştılar mesela.

https://physics.iyte.edu.tr/en/faculty-2/

Hocaların neredeyse hepsi yurtdışı görmüş kişiler. Yurtdışı görmeyenler de doktorasını vs bilkent odtüde yapmış kişiler. Akademik açısından sıkıntı çekmezsin.

Okul enstitü olduğu için yüksek lisans-doktora için kurulmuştu. Eğitimi yüksek lisans-doktora odaklı. Sonradan yasa gereği lisans bölümleri açıldı. Lisans bölümlerinin eğitimi de yine yüksek lisans-doktora tarzında. Yani akademik kariyer için gayet iyi bir seçenek. Hocalar da buna teşvik ediyor.

Yani eğitim açısından aradığını bulursun gerçekten.

Teknoparkta yine projeler ile ilgili çalışmalarını yürütebilirsin öğrenci iken. Teknoparkta şirket kurup proje geliştiren birçok hoca ve öğrenci var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Artyom A. C. -- 27 Temmuz 2020; 15:51:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yukarı

Bölüm açısından şunu diyebilirim.
    Hocaları yurtdışı görmüş veya Türkiye'deki üst seviye okullarda akademik eğitimini tamamlamış kişiler. Hocaları kalitelidir.
    Lab imkanları gelişmiştir. Teorik olarak iyi bir eğitim alırsınız ama pratik hakkında bilgim yok. Saha çalışmaları vb durumlarda bölüm imkanları hakkında bilgim yok. İnşaatta okuyan birine sormak lazım

Lab imkanlarına bakmak içinhttps://iyte.edu.tr/arastirma/bolum-laboratuvarlari/
    bul kısmına inşaat yazınca inşaat mühendisliği lab imkanlarını görebilirsiniz.

Erasmus imkanları iyi. Erasmus ingilizce sınavında başarılı olursanız ve ortalamanız da iyi ise çıkma olasılığı yüksek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Artyom A. C. -- 18 Temmuz 2020; 15:22:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Artyom A. C.

Yani inşaat Türkiye'de genel olarak çöküşte şu an. O yüzden riskli bir seçim olabilir önümüzdeki seneler için.

Bölüm açısından şunu diyebilirim.
    Hocaları yurtdışı görmüş veya Türkiye'deki üst seviye okullarda akademik eğitimini tamamlamış kişiler. Hocaları kalitelidir.
    Lab imkanları gelişmiştir. Teorik olarak iyi bir eğitim alırsınız ama pratik hakkında bilgim yok. Saha çalışmaları vb durumlarda bölüm imkanları hakkında bilgim yok. İnşaatta okuyan birine sormak lazım

Lab imkanlarına bakmak içinhttps://iyte.edu.tr/arastirma/bolum-laboratuvarlari/
    bul kısmına inşaat yazınca inşaat mühendisliği lab imkanlarını görebilirsiniz.

Erasmus imkanları iyi. Erasmus ingilizce sınavında başarılı olursanız ve ortalamanız da iyi ise çıkma olasılığı yüksek.
    Kendim iş bulamazsam babamın mesleği inşaatla alakalı o yüzden açıkta kalacağımı düşünmüyorum cevapladığınız için sağolun

• gtü mü iyte mi

İYTE için yazdığım sorunlar Gebze'de de mevcut ama daha az. En azından lokasyon vb açıdan daha iyi Gebze.

• Hocam 2017'de diğer okullara bakınca genel bir düşüş olmuş. Mesela Yıldız Teknik aynı kontenjan ile 3k düşmüş. İyte'de kontenjan artışı olduğu için 3+2 şeklinde yansımış. Ama 2019'da kendiliğinden bir düşüş yaşanmış 1.5k'lık.
    19'daki düşüşün nedeni bilmiyorum.
    İYTE HAKKINDA SORULARINIZI ALIYORUM ( CULCASTER TROLÜNÜ BOŞVERİN )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Artyom A. C. -- 19 Temmuz 2020; 3:2:0 >

Senin trollüklerin yüzünden millet yanlış tercih yapabilir.

Culcaster trolüne bakmayın.

• Hocam selamlar. Kurum içi yatay geçiş sıkıntılı ve riskli bir düşünce mi olur sizce? Bilgisayar istiyorum fakat sıralamam yetmeyecek. Nispeten daha kolay bir bölüm var ise yatay deneme durumum nasıl olur sizce?

Bir arkadaş bilgisayar istiyordu. Ehm'ye gidip ortalama kasıp geçecekti. Ortalama kasamadı ehmde çünkü benim bildiğim en yüksek ortalama 3.34 ehmde. Hatta baya düşük ortalama yapınca mecbur ege'ye yatay geçiş yaptı.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.