< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Ankara EEE hakkında sorularınızı cevaplıyorum

-
-
29 bin yaptım Ankara EEM düşünüyorum.Okuldan memnun musun, iş imkanı nasıl,bu sıralamaya hangi mühendislik bölümünü ve üniversiteyi yazmamı önerirsin ?(Ankarayı yazmayı düşünüyorum)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ksjdjfei -- 19 Temmuz 2025; 11:37:36 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hazırlık sınavı zorluğu nasıl?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Dostum okulun memnun olduğum ve olmadığım yönler var, overall olarak razıyız derdim muhtemelen.
Artıları:
+ İş imkanları yüksek, çoğu yakın dostum eem mühendisliği okuyanların hayalindeki top 5 şirkette mezun olur olmaz işe başladık ben de dahil olmak üzere. Bunda zaten temel kriter kurumsal firmaları istiyorsan GANO oluyor ve bizim bölüm hocaları bu anlamda bonkör oldukları için ortalamalar genelde yüksek, 3.35 -3.40 civarındadır eğer tamamen boşlamazsan dersleri. Bunun yanında girişimcilik şirketleri projelere de çok değer gösterir, proje yapan çeşitli topluluklar ve gruplar mevcut bölümde.
+ Bahsettiğim gibi GANOlar yüksek olduğu için QS sıralamasındaki en iyi yurt dışı üniversitelerinden çoğu üniversiteye yüksek lisans/ doktora için kabul alabilirsin. Ben ve arkadaşlarım mesela politeknik milan, münich teknik, bologna, sapienza roma, paris saclay gibi QS sıralamasında çok iyi sıralarda olan üniversitelerden kabul aldık ve son hafta çalıştık sadece. Eğer ben biraz daha emek gösterip 3.8 yaparsan, EPFL, ETH, DELFT gibi en iyi okullardan da kabul alırsın çok rahat.
O nedenle bu bölümün sunduğu en büyük avantaj hem sektörde çalışmak isteyene hem de akademiden devam etmek isteyene, tüm öğrencilerine kariyer olarak devlet okulu için oldukça iyi imkanlar sunması. Emsalleri mesela KOÇ'taki uluslarası hocalarına referans yazdırması gibi örneklere ihtiyaç duyuyor.
Eksikleri:
- Kampüs hayatı yok, kampüs şehir merkezinden uzakta ama ulaşım görece rahat. Sosyal topluluklar imkanı geniş fakat hepsi merkez kampüsde, yine de kendi hobilerine ve ilgilerine yönelik en az 2 topluluk bulursun bu okulda, topluluk imkanı geniş.
- Eğitim kalitesi olarak o kadar iyi olduğunu düşünmüyorum.
29k sıralamaya hangi bölümler geliyor yaklaşık bilmiyorum ama eğer işte ODTÜ, İTÜ gibi alanında lokomotif üniversiteler yerine alternatif bir üniversite yazmak durumunda bırakıyorsa bence puan/performans olarak en iyi üniversite-bölüm seçeneğinin bu olduğunu düşünüyorum kariyer için.
-
Sorun yaşayanı görmedim ama çok kolay olmadığını biliyorum. Çıtır çalışman gerekebilir İngilizce seviyene göre.
-
Çok yardımcı oldun.Teşekkkür ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ksjdjfei -- 19 Temmuz 2025; 14:56:59 >
Arkadaşların ve senin işe başladığın şirketler neler ve genel olarak maaşlar nedir?(Ailem ve çevrem tıp ya da diş yaz dediği için kafam karıştı.)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ksjdjfei -- 21 Temmuz 2025; 20:55:58 >
Knk aylık ortalama 4 asgari
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yusuf_Ozkan -- 21 Temmuz 2025; 21:24:32 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X