Gün Adnan Polata saydırma günü... Gün tez canlılığın tavan yaptığı gün... Gün medyanın gazına gelip asıp kesme günü...
Bu yaşıma kadar çok şampiyonluk gördüm, uefa kupası gördüm, süper kupa gördüm, sayısız kupa gördüm, nice büyük takımları yendik ama şu yaşıma kadar kulübün borçsuz olduğunu, parasının olduğu bir günü göremedim. Sürekli borcu olan, kapısında haciz memurları bulunan, futbolcuların maaşlarını alamadığı hep ön plandaydı.
Uzun bir yazı olacak ama genel bir değerlendirme olacak. Adnan Polatı seviyorum neden sevdiğimi yazıcam.
Adnan Polat başkan adayı olduğunda rakip takım başkanları gibi şampiyonluk sözü vermedi. Stadın bitirilmesi, Rivanın ruhsatı, Birleşmenin sözünü verdi. Beni seçerseniz bunları yapıcam dedi üyelere. Taraftara 3 sene şampiyonluk sözü vermedi.
Dediğini yaptı, verdiği sözleri tuttu.
Ben Polatı Aziz Yıldırımın ilk yıllarına benzetiyorum. Sportif başarıyı arka plana atarak önceliği mali yapıya, kurumsallaşmaya verdiğini görüyorum. O Aziz Yıldırım Fenerbahçeyi o noktadan alıp bu noktaya getirdi. Stadı yaptı, Feneriumu para basan hale getirdi, full kombine satıyor, gözü kapalı 15 milyon eurolara futbolcu alan bir kulüp yaptı. Amatör branşlara yüksek bütçe ayırarak şampiyonluğa oynatıyor.
Aziz Yıldırım herşeyi yaptı ama egosunu yenmeyi başaramadı. Yenebilseydi bence çoktan CL kupasını almıştı Fenerbahçe. Bu bizim şansımız. Egosu yüzünden halen en başarılı takım biziz.
Adnan Polatı Azizden ayıran en önemli temel özellik ise Polatın egosunun sıfır olması. Oldukça demokratik bir başkan. Benim dediğim olacak diyen birisi değil, çoğunluğun dediği olsun diyor. Bu bizim avantajımız.
Polat ilk geldiği gün bu takım nasıl şampiyon oluru değil bu takımın geleceği nasıl kurtuluru düşündü.
Polatta geçmiş başkanlar gibi taraftarın sesini kesmek, koltuğu korumak adına yüksek rakamlara futbolcu alsaydı belki bugün batmış bir kulüp olacaktık. Belki batmamış ama batacak duruma gelecektik. Riva arazisi yok pahasına satılıp borçlar ödenecekti.
Kızıyoruz başkana istediğimiz futbolcuları almıyor diye, haklıyız belkide ama günü kurtarmak yerine geleceği kurtarıyor başkan.
2-3 sene sonrasına bakacak olursak; yepyeni bir statta full kombine satan bir kulüo olacağız, basketbol ve voleybol salonlarına sahip bir kulüp olacağız, Riva arazisinin üzerine yapılacak villalardan yüzlerce milyon dolar para kazanmış ve bu parayla tekrar yatırım yapan bir kulüp olacağız, onlarca milyon euroya futbolcu alabilecek bir takım olacağız, amatör branşlara büyük bütçe ayırıp şampiyonluklara oynayan bir kulüp olacağız, sağlam bir altyapı sistemiyle sürekli futbolcu yetiştiren bir takım olacağız...
Bunların hiçbirisi olmayacak diyebileniniz çıkar mı? Bunların hepsi 2-3 sene içinde olacak.
Ne diyor başkan, birleşme 10 şampiyonluğa bedel diyor. Bunu iyi idrak ettiğimizde Polatı anlamış oluruz.
İster Hıncal ve türevlerine kendinizi kaptırıp popülizm yapıp günlük yaşayın isterseniz biraz sabredip sağlam bir mali yapıyla gelecek senelerin takımını bekleyin.
Varsın Adnan Polat zamanında başarılı olmayalım, varsın sportif anlamda en başarısız başkan olsun. Ama ondan sonra gelen başkan biraz futboldan anlarsa bizi kimse tutamayacak bir durumda olacağız.
Dediğim gibi 2-3 sene sonra bizi kimse tutamayacak bir duruma geleceğiz. Ben bu süre içinde şampiyon olmamayı göze alıyorum.
Eline sağlık hocam
Bazıları hala at gözlüğüyle baktıkları için sadece önlerindeki futbol klübünü görüyor ama Galatasaray Spor Klübü gerçekten çok büyük. Amatör branşlara baktığınız da anlıyorsunuz.
Olaylara pozitif baktığında kendini bilmez birileri gelip yönetime gözü kapalı biat etmekle suçluyor. Onlar için başarı futbol takımıyla kısıtlı. Dönüp kendilerine bakmıyorlar hiç, baksalar anlayacaklar sadece anlık şeylere sevinen bazı rakip takım taraftarlarından farkları olmadığını. Bene Galatasaray taraftarıyım diyemiyorlar, ben futbol taraftarıyım diyorlar. Onlar belki Misimoviç'i havalimanında karşılayanlar arasında olacak gelirse ama asla bir tekerlekli sandalye takımımızı ya da bayan basketbolcularımızı karşılayan o gerçek taraftarlar arasında olamayacak...
quote:
Kızıyoruz başkana istediğimiz futbolcuları almıyor diye, haklıyız belkide ama günü kurtarmak yerine geleceği kurtarıyor başkan.
ya o zaman "biz geleceği düşünüyoruz bizden transfer beklemeyin mevcut kadro ve gençlerle yola devam edicez bu sezon" desin gıkımı cıkarırsam ne oluyim.ama 5 transfer yapıcaz diyip sonra kıvırıp yok kewell da transferdi yok daha 14 gün var yok 2012 kriteri....vb filan derse o zaman sorun var.bu tamamen taraftara yalan atmaktır,uyutmaktır.başkan taraftarı resmen kandırdı uyuttu boş söylemlerle.dünya kadar basın a açıklaması yaptı.bozuk plak gibi durmadan aynı şeyleri söyledi
Transferi geçtim, hadi başarıyıda kısa süre için unuttum geçtim, diyelim. Yeter ki en azından şu Aziz Yıldırım'a yakınlık olaylarını bıraksın. Aziz, Galatasaray'ı tehdit eder gibi konuşuyor, bir bakıyorsun bizim başkan onunla gülücükler içinde pozlar veriyor. Galatasaray başkanına bunlar yakışmıyor. Sportif açıdan başarısız olabilirsin ama bu büyük kulübü kimseye ezdirmeye hakkın yok. Onun dışında topiği açan arkadaşımızın iyi niyetli ve pozitif düşünceleri inşallah gerçeğe dönüşür ve kulübümüz başarılara yelken açar.
transfer için bu kadar yaygara koparılması cidden çok üzücü.bazı şeyleri hala aşamadık.bjk nin transferlerini görüp adnan polatı eleştirenler acaba hiç şunu düşünmüyormu, arkadaş bu adam basar parayı en iyi oyuncuları getirir.parasınıda bulur bir yerden ama ondan sonra gelecek başkana da büyük bir yük bırakır.bakmayın siz bjk taraftarına hiç sorgulamıyorlar bu harcanan paralar ilerde ne olacak.yatıp kalkıp dua etsinlerde y.d parasını hibe etsin.yoksa durumları içler acısı...
Bjk kimi getirdi yahu Quaresma'yı kenara ayır kimi getirdi?Bjk konularında yazmıyorum da açın bakın Guti Gs ile anıldığı zamanlarda yani Bjk almadan 1 ay önce falan forumun %80i dudak büküyordu yaşlıydı kıldı yündü diye.Bjk alınca birden dünya yıldızı oldu adam.Hayır Bjk taraftarının bu tutumunu anlarım da 15 gün önce Guti yaşlı kıl tüy diye sallayan Gs taraftarı bebe Bjk alınca "elalem neler alıyor yönetim istifa" diyor , delirecem vallaha delirecem
quote:
Orijinalden alıntı: ax transfer için bu kadar yaygara koparılması cidden çok üzücü.bazı şeyleri hala aşamadık.bjk nin transferlerini görüp adnan polatı eleştirenler acaba hiç şunu düşünmüyormu, arkadaş bu adam basar parayı en iyi oyuncuları getirir.parasınıda bulur bir yerden ama ondan sonra gelecek başkana da büyük bir yük bırakır.bakmayın siz bjk taraftarına hiç sorgulamıyorlar bu harcanan paralar ilerde ne olacak.yatıp kalkıp dua etsinlerde y.d parasını hibe etsin.yoksa durumları içler acısı...
Polat ilk seçildiğinde dedim tamamdır, bizim kulübü bataklıktan alıp tekrardan Türkiye'nin batıya açılan camiası yapacak. Bazıları futboldaki başarıyla biz Avrupa takımıyız diye gezer ortada ama yalan. Her yerde söyledik yine söyleriz , Galatasaray sadece futbol kulübü değil arkadaş. Ona göre düşün, ona göre davra,n onda göre tepki koy. 2000 sonrası neslinin %80inin kafasına oturmadı bu olay.
Son iki sezondur sporda fena tökezlediğimiz muhakkak ama şansın hiç yanımızda olmayışı özellikle futbol için büyük bir etken. Yapacak birşey yok. Sportif alandaki başarısızlıkların hepsi Polat'a kesildi. Tamam da senin ondan önce hangi amatör branşta ne gibi bir kurumsallaşman vardı arkadaş. Daha doğrusu paran var mıydı ki onlara yönelecektin. Bırak amatör branşları futbolda oyuncuların kaçıyordu senden. Bu mudur büyük kulüp olmanın anlayışı. Başkan her defasında söylüyor "ben taraftarın kulağına hoş gelecek adamı getiririm. Ama nasıl ? Veririm kulübünün istediği parayı, oyuncunun istediği parayıda basarım getiririm bundan kolay ne var. Ama sonrasında o getirdiğin adamların parasını nasıl ödeyeceksin? bunu taraftar düşünmez. " Olay bu kadar basit. Yazılacak çok şey var ama uzatmıyorum.
Bu yönetimin hatası yok mu ? Elbette var. Böyle bir kulübü yönetmek hemde hatasız hiç mümkün olur mu? Olmaz. Bence en büyük hatası medyanın eline koz olarak verdiği ateşli sözler. Başkanın kendine bir yardımcı alması lazım bu konuda, yönlendirecek bir isim lazım. Zaten ne oluyorsa bu açıklamalardan kaynaklanıyor. Transfer sezonu içinse ne olursa olsun hadi bir eksik hariç tüm transferler hollanda kampından önce bitmeliydi. Büyük bir hata da burda.
Sonuç olarak bazı şeyleri görmezden gelip sportif başarıyla yatıp kalkanlar , medyanın dolduruşuna gelenler bence biraz soluklansınlar. Bu kadar hararet bu sıcaklarda bela olur sonra başlarına.
ilk önce ben adnan polatı en önde eleştirenlerdemin son zamanlarda fakat medyanın felan gazına geldiğim yok hatta bir arkadaşın arda satıldı mesajınada medyanın işi bu yalan inanmayın diye ilk yorum yapanım ama bu yinede Adnan Polat'ı eleştirmeyeceğim anlamına gelmiyor çünkü olay ortada şuan oldukça kötü yönetiyor...
Lanore
Bir arkadaşta sadece Galatasaray futbol klubü değil demiş ama bu forum futbol ile ilgili ve futbol branşı olmazsa Galatasaray diğer branşlarda bu seviyeye gelemezdi buda kesin bir şeydir hatta futbol olmasaydı Galatasaray olmazdı sonuçta futbol takımı olarak ortaya çıkmış bir kuruluşuz.Engelli basketbol ve su topu harici ve bir kaç branş dışındada Galatasaray'ın diğer branşlarda çokta süper olduğuda söylenemez.
2 şey hariç katılıyorum.
Dediğini yaptı,verdiği sözleri tuttu demişsin.
5 yabancı alacağız,Elano satılırsa da bir 10 numara dedi.Henüz 2 yabancı alındı.(Bu sözünü tutabilir ama umarım iş işten geçmiş olmaz)
Ayrıca Adnan Polat'ın egosu sıfır olsaydı,kendisinden popüler oldu diye Haldun Üstünel'i istifa etmeye zorlamazdı.
Aziz Yıldırıma yakınlığı bıraksın diyorsunuz ama aynı zamanda Gs-Fb arasında sevgi olsun, barış olsun diyorsunuz. Bunun olması için evvela kulüp yöneticilerinin bu yönde olması gerekir. Taraftar onlardan ne görürse yapar. Varsın Aziz bizim takımı tehdit etsin bizene biz üzerimize düşeni yapalım. Onların seviyesi düşüp efendiliği, centilmenliği yitirmeyelim. Özhan başkan 6-0 da alkışladı, bize yakışanı budur.
Adnan Polat 5 yabancı alacağız dedi ama içinde Kewell ve Elanonun olduğunu söylemedi. Bende kızdım ama diğer başkanlar ne diyipte yapamıyorlar. Her başkan her dediğini yapacak diye birşey yok. İmkanlar bazen el vermiyor. Şartlar zorlansa bile olmuyor.
Haldun olayının iç yüzünü bilmiyoruz, medyada ön plana çıkan kişilerin tamamen kendi görüşlerini biliyoruz. Hepimiz seviyoruz Haldunu ama iç yüzünü bilmiyoruz.
zyxelcenk
Bende senin gibi düşünüyorum. Bu sene bizden pek birşey beklemeyin geleceği düşünüyoruz demelerini isterdim. İsterdim ama bunu dediği andan itibaren istifa kampanyaları start alırdı. Bundan çok eminim. Bahane ise biz büyük kulübüz, bizim hedefsiz olmamız kabul edilemez, vs.. denilirdi. Keşke biz bu sene flaş transfer yapmayacağız, gençlerle oynayacağız deseydi ilk başlarda destek görürdü ama mağlubiyetlerden sonra istifa sesleri gelirdi. Bundan adım gibi eminim. Çünkü biz küçük takım değiliz, her zaman hedef şampiyonluktur.
Başkanın boş lafları elbette var, netleştiremediği konular var ama ben bunların hiçbirisine takılmıyorum. Beni gelecek güzel günler ilgilendiriyor.
Benim başkanda hayal kırıklığı yaşadığım tek konu var. Devrim diye, reform diye Rijkaardı getirdi ama ikinci senesinde arkasında durarak onun isteklerini yerine getiremedi.
Kulubun Haldun üstünel transferlerinden ders aldığını görmek beni sevindiriyor açıkçası.Şuan gündemdeki isimler gayet iyi her biri takımında istikrarlı olarak oynayan isimler. Haldun üstünel Polikasına neden karşıyım.Önce Haldun üstünel transfer politikasına bakarsak.
1-Oyuncunun geçmişte büyük sakatlık geçirmiş olması 2-Takımında 2 yılda 30 maça çıkmamış olması 3-Takımında en sorunlu en çok istenmeyen adam olması,taraftarların takımlarına yakıştıramamış oyuncu olması(Fenerdeki Guiza durumu) 4-Bu kriterlerden birine uyan 1 sene parlamış istikrarı olmayan ama ismi olan oyuncu olması
Ben böyle transfer istemiyorum bunların tam tersi olan Neill gibi Cana gibi transfer istiyorum.Neill bu maddelere uymayan tek Haldun transferi.
Ayrıca yönetimin hatalarından ders almayan kendi kafası buyruğuna giden bir yapısı var.Çok iddaalı açıklamalar yapıoyorlar sonra o lafları yutuyorlar.
Güzel yazmışsın Metincim. Şunu söylemek istiyorum. O imzasına palyaço resmi olarak Gs başkanın resmini koyanlara. Gs başkanlık makamına saygınız yoksa , sürekli transfer bekliyorsanız, sürekli kupalar bekliyorsanız, borçların kapatılmasını bekleyemiyorsanız bence yanlış takımı tutmuşsunuz. Derhal vazgeçin.
Kötü durumdayız ama Misimovic + Elano dengeleri değiştirebilir
Sarp Ayhan Barış bermudası yerini Cana Elano Misimovic e bırakır. Eğer bu 3 lü alışırsa kimse tutamaz. Kanatlarda Arda, Kewell ...
Fenerbahçe ile aramızda kolay kolay sevgi filan olmaz. Orada ezeli rekabet vardır, saygı vardır. Şimdi Aziz Yıldırım Seyrantepe ile ilgili ne demiş.
Bu açık bir söylemdir. (herkesin eleştirdiği Yıldırım demirören'in Aziz yıldırım'a olan tavrı bellidir). Ve bu ilk değildir. Geçen sezon sırasıyla Serhat Ulueren, Ahmet Çakar telegolde, Necil Ülgen Fanatikte ve İbrahim Seten'de Vatan gazetesinde(hemde 2 kez) Galatasaray başkanı Adnan Polat'a yönelik ''bişeyleri açıklarız'' türü tehditvari laflar kullanmışlardır. bunlara karşı hiçbir yargı yoluna gidilmedi veya resmi sitede tepki verilmedi. Bu durumlar cevap vermemeyi centilmenlik olarak adlandıracağımız durumlar değildir. Başkanı tehdit edilen bir kulüp başarılı olabilir mi?
Hürriyet gazetesine internet sitelerinde ambargo uygulanıyor. Başkanımız bu gazeteyi ziyaret ediyor ve röportajlar veriyor. Onu çok ağır biçimde eleştiren Hıncal ile yemekler yiyor. tek bir Galatasaraylı yorumcunun bulunmadığı milliyet gazetesine röportajlar veriyor.( Kendisi diyor ki Arda satılmayacak, bugün o röportaj verdiği gaztelerde Arda satılacak diyor). medyada etkinliğimiz yerlerde sürünüyor. rahmetli Özhan başkan döneminde hiç olmazsa bu konuda biraz ağırlığımız vardı.
Galatasaray futbol takımı Almanya'da Fenerbahçe ile hazırlık maçı yapıyor. Takım maç bitiminde saldırıya uğruyor. takım otobüsünde tek bir yönetici yok. Bu mudur organizasyon. Aynı yerde takım sorumlusu Adnan Sezgin mercedes'le başka bir yerde. Bu arada Adnan Sezgin'in yaptıkları veya yapamadıklarıda Adnan Polat'ın sorumluluğundadır.
Geçen 2 sezon boyunca futbol takımımız çeşitli dış etkenlere maruz kalıyor. Kimsenin önlem aldığı yok. Büyük takımlar içerisinde hakemlerin ve rakip futbolcuların tek kabadayılık taslayabildiği saha Ali Sami Yen olmuştur.
Amatör branşlarda geldiği ilk yıl(buna ikinci yılda ekleyebiriz aslında) iyi işler çıkartmıştır. Erkek basketbol takımının final four oynaması, kız basket takımımızın avrupa şampiyonu olması ve engelli erkek basket takımımızın dünya ve avrupa şampiyonlukları takdire şayandır. zaten bizi en çok umutlandıranda bu işler olmuştur. fakat sonra birden basketbolda işler durdu. Şunuda söyleyeyim basketbol Fener-Ülker'in egemenliğinde olan bir spor dalı. ve biz huzun süre esas amaçları Fenerbahçe'yi şampiyon yapmakla mükellef bir sponsor firmasıya çalıştık. Bu sezon erkek basketbol takımı hala aynı sponsorla çalışmaya devam ediyor. Bunu sadece başkan değil, camia nasıl kaldırabiliyor. (bir nevi fenerbahçe basketbolda bize sponsor- sonrada basketbolda başarı bekleniliyor). şayet bu ülkenin en büyük ve en fazla taraftarına sahipsek bize özel sponsorlarımızda olmalı. Telekom'la birleşilecek denildi, başarılı olunamadı.
Fenerbahçe'ye karşı tüm branşlarda neredeyse yeniliyoruz(ayrıca çoğu branşıda fener şampiyon bitiriyor), camiada çıt yok. Reaksiyon yok. dahada önemlisi çözüm bulamıyorlar.
Takımımız geçen sezonlarda mhk, federasyon, pfdk tarafından neredeyse şamar oğlanı muhammelesi gördü. Beşiktaş kulübü başkanı kendi kulübüne karşı olanları görerek barkovizyon yaptı, o sene şampiyon oldu. geçen sezon fener başkanı hem mhk'ye hem federsayona ültimatomlar verdi, son haftaya kadar şampiyonluğu kovaladı. biz ise Galatasaray Türkiye'dir bildirisini yayınladık, sonra federasyondan özür dileyecek konuma geldik. (Rahmetli Özhan başkan araya girmiş barıştırmış deniliyor).
Bu yukarıda bahsettiklerim transfer konularının dışında olan gelişmelerden bazılarıdır. Ben illa Adnan Polat istifa etsinde demiyorum. Kendini düzeltebilirse düzeltsin. Galatasaray'a gerçekten layık bir başkan haline gelsin. İlk 1.5 yılı gerçekten başkanlıkta iyi geçti fakat sonra ne olduysa herşey tepetaklak oldu. Bu süreçte sabır isteniyorsada verilir ama bu sabrın içinde Galatasaray'ı diğer kurumlar karşısında ezdirmek olmamalı. İnşallah başarılı olur ve Galatasaray'ı da başarıya ulaştırır.
Arkadaş ben futcol taraftarıyım banane sırıkla atlamadan basketboldan , yüzmeden o branşlar kapatılsın daha fazla kaynak açılsın futbola bence
quote:
Orijinalden alıntı: Stay Heavy!
Arkadaş ben futcol taraftarıyım banane sırıkla atlamadan basketboldan , yüzmeden o branşlar kapatılsın daha fazla kaynak açılsın futbola bence
Edit : futcol demişim futbol olucaktı
transfer yapma olayı degıl elındekı kadroyu koruyamama sorunu gecen senekı kadro olsaydı transfer yapılmasaydı anlıcaktım ama suankı takımın hali belli hala 5 sene sonrayı hedefliyoruz demek basitliktir
adnan polatın adını duydukça tansiyonum fırlıyor transferlerde hep geç kalıyoruz ucuz futbolcu alacam diye galatasaray deneme tahtasına döndü eskiden şampiyonlar liginde oynardık şimdi uefa kupasında oynamaya başladık oda diken üstünde futbolla oynanıyor başarı ve para lazımsa transfer şart
Bunları biliyoruz da 5 yabancı transfer sözü verildi. Şu ana kadar alınan 2 yabancı var. En fazla 2 tane daha yabancının geleceğine inanıyorum. Madem böyle olacak taraftarları büyük beklentiler içerisine niye sokuyor?
Mesela Rijkaard ile beraber basın karşına çıkıp; Biz öncelik olarak mali yapıyı düzelteceğiz akabinde hocamızın istediği, sistemimize uygun, kaliteli oyuncuları kadromuza katacağız. Sonrasında hep birlikte oturup takımımızın başarılarını büyük bir zevkle izleyeceğiz diye neden denmiyor? Şunları açıklasa ben Polat'a karşı hiçbir şey demeyeceğim, geleceği umutla bekliyor olacağım.
Bugün sportif anlamda başarımız yokken gelecek yıllarda başarının geleceğini kim garanti edebilir?