bir de şu var, galatasaraylıların bas bas bağırdığı " hürriyet alma aldırma" dediği zamanda gidiyor her gün galatasaray aleyhinde haber yapan hürriyete röportaj veriyor, , galatasaray seyircisine terörist diyen ercan saatçi ile yemek yiyor. bunu nasıl sindirebiliyorsunuz
mükemmelsin kardeşim tek kelime ile kapak olmuştur sanırım son yazdıkların
Adnan Polat,adam gibi adamdır,verdiği sözü tutar.Saat kaç dediğinde yatıyordunuz kalıkıyordunuz 20:45 diyordunuz,hatırlayın o yılları.
Galatasaray'a 3 kuruş faydası olmamış eski başkanlar,yıllarca Galatasaray'ın sırtından geçinmiş şık giyimli iş adamı tipli,eli purolu herifler,baktılar Galatasaray uçacak,maddi açıdan çok güçlenecek,baktılar Galatasary'ı süper gelecek bekliyor,hemen üşüştüler kulübe.Tabi karşılarında gerçek Galatasaraylı Adnan Polat'ı buldular.Adnan POlat kendilerine soruyor,ben Özhan Canaydın döneminde sizlerden para istediğimde nerdeydiniz,telefonlarınız kapalıydı.Kombine bilet alın,kulübe para gelsiin dediğimde kaçıştınız diye haklı olarak sordu.Yürekten Galatasaraylı Adnan Polat varken,Galatasaray üzerinden gününü gün edemeyeceğini anlayan sözde Eski Başkanlarımız ve eski yöneticilerimiz sportif başarısızlıkları fırsat bilip 1 kaşık suda boğmak istemekte Adnan Polat'ı.
Polat'ın kusuru vefa duygusudur.Adnan Sezgin,Adnan Polat'a zarar vermektedir,ama Adnan Polat,Sezgin'i görevden alamamaktadır.Adnan Sezgin istifa etmelidir ama etmiyor,napsan Adnan Polat,kırk yıllık sadık arkadaşını görevdenmi alsın,zira Adnan Sezgin asla hayatı boyunca Adnan Polat'ı kırmamıştır. Adnan Sezgin yüzünden Adnan Polat'a yazık ediyoruz.Adnan Sezgin,o çok sevdiğiniz,mütevazi ayaklarında taraftarı kafalayan o çok sevdiğiniz yönetici gibi avrupada transfer ayaklarıyla dolaşırken kulübe ihanet etmemiştir.Sormak lazım o kahramana,Stoch'u fener 5 milyon euroya bağlarken,sen neden bu adamın maliyeti 8 milyon euro dedin. Aradaki 3 milyon euro neyin nesi,cebe mi atmak istedin,yoksa transfer etmek istemedin mi?Sana düşen önceki transferlerde olduğu gibi yönetimin dediğini yapmak,Adnan Polat'ın kuyusunu kazmak değil.Elano yılda 3.4 milyon dolar alıyor,az para mı?Bu parayı verince ingilterede her futbolcu koşa koşa gelir.
Haldun Üstünel'i sevebilirsiniz yada haklı görebilirsiniz,Haldun Üstünel ne zaman cebinden milyon dolar çıkarmıştır karşılıksız olarak kulüp için.Abdürrahim Albayrak'ı tanımıyorsanız tanıyın.Haddi hesabı yok adamın kulübe bağışladıklarının.Artık bazı şeyleri anlayın,Haldun Üstünel,Abdürrahim Albayrak'ı sevmemektedir,ve kulüpte istememektedir.Eğer Haldun Üstünel yönetimde olsaydı Abdürrahim Albayrak şu an yeni transferimizde etkili olamazdı. YENİ TRANSFERİN GERÇEKLEŞMESİNDE MADDİ OLARAK BİRE BİR ABDÜRRAHİM ALBAYRAK'IN KATKISI VAR.YOKSA KULÜBÜN 2 YILDA ÖDEYECEĞİ BORÇLARDAN DOLAYI TRANSFER YAPMA HAKKIMIZ NERDEYSE YOKTU.BAZI ANLAŞMALARIN DETAYINI BİLMİYORSUNUZ,BİLEMEZSİNİZ DE.KULÜBÜ BU MADDİ DURUMA GETİREN ADNAN POLAT DEĞİL.ALLAHIN RAHMETİNE KAVUŞMUŞ KİMSE HAKKINDA KONUŞACAK DEĞİLİZ,AMA ÖLMEMİŞLER HAKKINDA KONUŞABİLİRİZ EĞER KULUBÜ MADDİ OLARAK BATIRDILARSA.KONUŞALIM,O HALDE,ÇÜNKÜ O KİŞİLER SAĞDA SOLDA KONUŞMAYA BAŞLADILAR,CEPLERİNDE PARALARI BİTTİ,GALATASARAY'IN BAŞINA HOCA OLARAK GELME PEŞİNDELER.NEYMİŞ,ANCAK İMPARATOR TAKIMI TOPARLARMIŞ.İNSANLARIN GÖZÜNÜN İÇİNE BAKA BAKA İNSANLAR KANDIRILMAYA ÇALIŞILIYOR.
"Yakında iyi şeyler olacak"Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, Galatasaray TV'ye önemli açıklamalarda bulundu...
Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, 15 kişilik yeni bir araştırma ekibi oluşturduklarını belirtirken, yıldız adayı oyuncuları erken keşfetmeyi planladıklarını söyledi.
Adnan Polat, Galatasaray TV'ye yaptığı açıklamada, Türkiye'nin futbolla yatıp, futbolla kalktığını, günlük neticelere göre değerlendirmeler yapıldığını ifade ederken, ''Orta vadeli planlamalar konusunda hiç kimse kafasını yormuyor. Bizim ciddi yatırımlarımız var. Altyapıyla ilgili birçok değişiklik yaptık. Önümüzdeki eylül ayından itibaren de Galatasaray çok ciddi araştırma ekibi için çalışmalarını yapıyor. Biz bu iş için 15 kişilik bir ekip oluşturuyoruz. Kuzey Amerika, Güney Amerika, Afrika, Avrupa ve Türkiye'de ciddi araştırmalar yapacaklar. Çünkü bu kadar yüksek rakamlarla, transferlerle Galatasaray Kulübü'nün arzu edilen bütçe ve nakit akışını sağlamak çok da kolay olmuyor. Muhakkak ki biz yıldız transfer etmek yerine, yıldızları bulup çıkarmayı politika edinmeliyiz. O yönde gidiyoruz'' diye konuştu.
UEFA Avrupa Ligi'nde yarın Ukrayna'nın Karpaty Lviv takımıyla yapacakları maça değinen Polat, ''Rakibimiz teknik kapasitesi çok yüksek olmamasına rağmen, 90 dakika üst düzey mücadele eden bir takım. Maçı da hiç bırakmıyorlar. Defansif oynamayı çok iyi biliyorlar. Hatta tahmin ediyorum yarın burada 11 kişi defans yapacaklar. Mücadelesi, temposu yüksek bir maç olacak'' ifadelerini kullandı.
Karpaty Lviv maçında futbol şansının kendilerinden yana olmasını dileyen Polat, şöyle devam etti:
''Yani diyorum ki bir kere de bizim vurduğumuz top birisine çarpsın içeri girsin. Çünkü hep goller birisine çarpıp bizim kalemize giriyor. Bu dönemde artık tam tersi olsun dileğindeyim. Bizim bu maçı geçmemiz lazım. Turu burada bitirmemiz lazım. Şu anda Florya'da Rijkaard, ekibi ve futbolcular çok ciddi bir şekilde çalışıyorlar. Sivasspor maçının yarattığı bir üzüntü var ama futbolda bunlar olabiliyor. İnşallah sonunda iyi bitirelim. Geçen sene çok iyi başlamıştık Süper Lig'de, bu sene kötü başladık. Kazanabileceğimiz bir maçtı esasında. Ama iyi başlayıp kötü bitirmektense, kötü başlayıp iyi bitirmeyi tercih ediyoruz. Önemli olan sezon sonu iyi bitirmiş olmak, ona gayret gösteriyoruz.''
''SANKİ GALATASARAY'DA FELAKETLER YAŞANIYOR''
Adnan Polat, Galatasaray'la ilgili olarak medyada yer alan haberlere tepki göstererek, bir felaket yaşandığı izleniminin yaratıldığını savundu.
Özellikle haziran ve temmuz aylarında medya değerlendirmelerine bakıldığında, olumsuz bir tablonun çizildiğini belirten Polat, şunları söyledi:
''Öyle bir hava yaratılıyor ki, sanki Galatasaray'da felaketler yaşanıyor. Çok büyük felaket senaryoları yazılıyor, çiziliyor. Biz bu değerlendirmeler karşısında yönetim olarak kendimizi sorguluyoruz. Şöyle değerlendiriyoruz, diyoruz ki, (Galatasaray'ın Riva arazisi şu an ruhsatı hazır bir şekilde bekliyor. Biz biraz köprünün ihalesinin yapılmasını bekliyoruz. Galatasaray'da bundan dört sene evvel değeri 60 milyon dolar olan Riva, bugün 200-250 milyon dolar değerine çıktı. Diğer taraftan 20 senedir beklenen bir stat var ve ben daha ilk protokolün yapıldığı zamandan beri uğraşıyorum. İnşallah ligin ikinci yarısının ilk maçını orada oynamak istiyoruz. Çalışmalar 24 saat sürüyor. Diğer taraftan, Futbol A.Ş. ile Sportif A.Ş.'nin birleşmesiyle ilgili en önemli merhale, Sermaye Piyasası Kurulunun vereceği karardı. O karar da birleşme yönünde çıktı. Şimdi bundan sonra artık 15 Eylül'e kadar prosedürleri var. O da tamamlanıyor ki, 4 senedir o projenin üzerinde çalışıyoruz. O da yüzlerce milyon dolar dışarıya çıkacak olan kaynağın önünün kesilmesi anlamına geliyor. İçeride kalması anlamına geliyor. Galatasaray'ın 30 senedir kullandığı 14 senedir açılamayan bir tüzük kongresi vardı. Tüzükte ciddi yollar alıyoruz. İnşallah 16 Ekim'de tüzük kongresinde artık tüzük son rötuşları yapılarak bitmiş olacak. Diğer taraftan, 3 sene evvel Galatasaray'ın gelirleri 70 milyon dolar civarındayken, bugün 200 milyon dolar civarına geldi. Sponsorluk anlaşmalarımız bizim tarihimizde en fazla imza altına alınan 60 milyon dolarken, şu anda 190 milyon dolarlara geldi.
Futbolda top çizgiyi geçmediği zaman, insanlar felaket senaryolarını yazıyorlar. Biz günü kurtarmanın peşinde çalışmıyoruz. Önümüzdeki seneden itibaren Galatasaray, hem tesisleri açısından, hem nakit akışı açısından, hem de kar-zarar açısından çok başarılı bir hale gelecek. 2012 yılında UEFA mali kriterlerine uyumlu hale gelecek. Tabii bunlar olduktan sonra, para sorununu çözdükten sonra, sportif başarı onun arkasından kesinlikle gelecek ve kaçınılmaz olacak. Önemli olan bu sağlıklı yapıyı muhafaza edebilmek.''
TRANSFER
Süper Lig'deki rakiplerinin üst üste yaptığı transferlerin hatırlatılması üzerine, sarı-kırmızılı taraftarların beklentisinin farkında olduklarını aktaran Polat, çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi.
Taraftarların takımdaki eksiklikleri gördüğünü ve gerekli futbolcuların alınmasını istediğini söyleyen Adnan Polat, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Transfer esasında çok kolay. Karşı kulübün istediği parayı verin, futbolcunun istediği parayı verin ve alın getirin. Ondan sonra da ödemeye gelince, (İşte ödemeyelim veya erteleyelim) gibi bahaneler bulalım. Biz onu yapmak istemiyoruz. Yoksa transfer yapmak çok ahım şahım bir iş değil. Neticede tüm dünyada Türkiye'ye gelen sporcuların hepsinin arzusu fazla para kazanmak. O fazla parayı verin ona, kulübüne de istediği parayı verin, oyuncuyu getirirsiniz buraya. Kaldı ki transfer sezonunun bitmesine daha 14 gün var. Biz daha transferlerimizi bitirdiğimizi söylemedik. Transferlerimizi yapacağız. Galatasaray taraftarlarının da arzu ettiği nitelikte sporcular olacak. En önemlisi, teknik heyetimizin, takımın ihtiyacı doğrultusunda transfer yapmak istiyoruz. Çok isimler geldi gitti Türkiye'ye. Galatasaray'a da geldi gitti. Ama isim olmak yetmiyor. Arzu edilen bu 11 kişinin oynadığı futbol neticede bir mekanizma, bir makine. Bunun ihtiyacı olan parçalarını getirip oraya koymak lazım. Bunu da en ekonomik şekilde sağlamak lazım. Biz onun için uğraşıyoruz şu anda. Görüşmelerimiz sürüyor. Daha önce de söylemiştim, bir saat sonra da bitebilir, bir hafta sonra da bitebilir. Ama transfer sezonu bitmeden, Galatasaray ihtiyacı olan futbolcuları muhakkak alacaktır ve almamız da lazım. Önemli olan bu transfer sezonu bitmeden önceki dönemde oynanan müsabakalardan herhangi bir şekilde kötü netice almadan yola devam edebilmek. Çünkü biz eylül ayında tam takım haline gelmiş oluruz. Ondan sonra da bu takım bence iyi yol alır.''
Sivasspor maçına alınan 2-1'lik yenilgiye değinen başkan Polat, 7 oyuncularının 90 dakika milli maç oynadığı haftada, açılış maçını oynadıklarını vurgularken, ''Halbuki açılış maçında değil, Galatasaray'ın pazar veya pazartesi oynaması lazımdı. Çünkü en fazla milli futbolcu gönderen kulüptü. Bunun mazeret olarak gözükmemesi lazım ama sezon başında özellikle bir hafta içinde 3 gün arayla 90 dakika maç oynamak futbolcuyu bu hava şartları içinde çok yoruyor'' dedi.
Adnan Polat, takımda Milan Baros'un 10 aydır ilk defa bir resmi müsabakaya çıktığını, Harry Kewell'ın 7 aydır ilk defa 90 dakika oynadığını, Ali Turan'ın 8 aydır ilk defa bir resmi müsabaka yaptığını anlatırken, ''Diğer taraftan 5 gün içinde sağ kanattaki 3 tane önemli oyuncumuz (Sabri, Pino, Serdar Özkan) kadroya giremedi. Serdar Özkan, o maç günü ısınmaya çıktığı vakit bir anda ateşi 38-39'a çıktı ve sağ kanatta bir anda alternatifsiz kaldık. Yani Galatasaray tabii ki mazeret üretmemeli ama bunlar etkiliyor açıkçası. Fakat bu dünyanın sonu değil. Biz iyi takım olduğumuzu, daha iyi neticeler alacağımızı da biliyoruz ve bu sene bütün koşmuş olduğumuz yarışların hepsinde de şampiyonluk için oynayacağız. Başka zaten bir hedefimiz olamaz. Biz moralimizi yüksek tutuyoruz. Benim tavsiyem camiamızın da moralinin yüksek tutması ve bizi desteklemesi. Çünkü iyi şeyler olacak yakında'' ifadelerini kullandı.
3 yıl öncesinde başkan adayı çıkmıyordu. Adnan Polatın karşısına sembolik birisi çıktı o kadar.
2 sene sonra yapılacak seçimlerde çok sayıda başkan aday çıkacak.
Nereden nereye geldiğimizi görmek lazım.
Herkese günaydın, Bende klübün ekonomik anlamda iyiye gittiğini düşünüyorum ve bu konuda yönetimi gerçekten kutluyorum.Ancak Galatasaray sadece bir işletme veya holding değil öncelikli olarak bir spor klübü ve önceliği de doğal olarak sportif başarıdır.Bizim şimdi bütçemiz hersene çok süper gitse tek kuruş borç olmazsa hatta hersene milyon dolarlık kar açıklasak açıkcası bana çok fazla mutluluk vermez,eğer siz ekonomik başarı ve sportif başarıyı beraber yakalayamazsanız hep bir başarısızlık olur.Bu sene bence Polat ın enbüyük hatası basının karşısına çıkıp kimse merak etmesin 5 transfer gelecek ,rakibimizde bizim gibi olgunlukla karşılayacakmı v.s. deyip ben dahil birçok taraftarda yüksek bir beklenti oluşturmasıdır.Bu kadar kesin ve idaalı olarak nerdeyse 2 ay önce 5 yabancı alacağız demesine rağmen hala sadece 2 yabancı almasıdır.Kendileri dünya kupası boyunca transferler sorulduğunda hep biz dünya kupasının bitmesini bekliyor alacağımız oyuncular o düzeyde deyipte dünya kupasına gitmeyen cana ve pino yu almaları kısaca belki finansal anlamda klüp iyi yönetiliyor olabilir ancak sportif anlamda son senelerdeki en başarısız dönemlerimizi yaşıyoruz ama yinede geleceğe umutla bakmakta fayda var.Bu arada bu akşam samiyende takımımıza yine sonuna kadar desteğimi veriyor olacağım.
quote:
Orijinalden alıntı: ulki
Herkese günaydın, Bende klübün ekonomik anlamda iyiye gittiğini düşünüyorum ve bu konuda yönetimi gerçekten kutluyorum.Ancak Galatasaray sadece bir işletme veya holding değil öncelikli olarak bir spor klübü ve önceliği de doğal olarak sportif başarıdır.Bizim şimdi bütçemiz hersene çok süper gitse tek kuruş borç olmazsa hatta hersene milyon dolarlık kar açıklasak açıkcası bana çok fazla mutluluk vermez,eğer siz ekonomik başarı ve sportif başarıyı beraber yakalayamazsanız hep bir başarısızlık olur.Bu sene bence Polat ın enbüyük hatası basının karşısına çıkıp kimse merak etmesin 5 transfer gelecek ,rakibimizde bizim gibi olgunlukla karşılayacakmı v.s. deyip ben dahil birçok taraftarda yüksek bir beklenti oluşturmasıdır.Bu kadar kesin ve idaalı olarak nerdeyse 2 ay önce 5 yabancı alacağız demesine rağmen hala sadece 2 yabancı almasıdır.Kendileri dünya kupası boyunca transferler sorulduğunda hep biz dünya kupasının bitmesini bekliyor alacağımız oyuncular o düzeyde deyipte dünya kupasına gitmeyen cana ve pino yu almaları kısaca belki finansal anlamda klüp iyi yönetiliyor olabilir ancak sportif anlamda son senelerdeki en başarısız dönemlerimizi yaşıyoruz ama yinede geleceğe umutla bakmakta fayda var.Bu arada bu akşam samiyende takımımıza yine sonuna kadar desteğimi veriyor olacağım.
Tabikide sportif başarı gereklidir ama şimdilik öncelik mali başarıda olması gerekiyor. Ama şimdilik.
Ne zaman ki ihtiyacımız bir oyuncuya 10 milyon gibi bir rakam verip futbolcu alabilecek seviyeye geliriz işte o zaman ben neden sportif başarı yok diye sorgularım.
Ama şimdi ihtiyacımız olan oyunculara bu rakamları verebilecek noktada değiliz.
Ledesma bize çok gerekli ama basıp parayı alamıyoruz. Bu imkan bizde yok.
Fenere baktığımızda ihtiyacı olan 3 oyuncuya parayı basıp alabiliyor. Ben Fener taraftarı olsaydım mali başarı artık yakalanmış, sportif başarıyı sorgularım. Nerede sportif başarı derim.
Biz böyle bir duruma yapılan açıklamalara ve duruma bakarak 2 sene sonra geliriz diye tahmin ediyorum.
Ondan sonra ben tesise filan bakmam, satılan kombineye filan bakmam kupaya bakarım. Borç içinde yüzen bir takımda sportif başarı aramam.
Birkaç yorum dışında hepinizin yazdıklarını beni ilgilendirmemesine rağmen keyifle okudum. Çok güzel bir tartışma olmuş arkadaşlar, son 1 senedir belkide gördüğüm tek suyu çıkmamış, sapmamış konu. Başta @Roohans olmak üzere hepinizi tebrik ederim, içi dolu böyle konuların artması dileğiyle... İyi forumlar...
nasıl ledesmayı alacak imkan bizde yok ben sana yaratayım, ayhanı sat, barışı sat, sarpı sat üstünede 2-3 bişeyler koy al ledesmayı. mesele para meselesi değil vizyon meselesi, neyi konuşcanız bugün yarın transfer olursa, gökten paramı yağacak bir anda gs kulubüne. takım yönetilemiyor, bu adamlar bu işi bilmiyor tabi bana göre...
quote:
Orijinalden alıntı: Brothers of Metal
adnan polat geldiğinden beri öyle çok ahım şahım tesisleşme vs. yapmamıştır. öyle yapsa bile kaldı ki futbolu boşlayarak bunu yapmak çok da marifet değil, öncelik sportif başarıdır bunun yanında yavaş yavaş da diğer alanlara yatırım yapacaksın o zaman iyi başkan olursun.
kocaeliye 2-5 yenildik diye skibbeyi yolladın. o maç kaç kişi kötü oynadık diyebilir, sakatlar diz boyu stoperde kimin oynadığı belirsiz, talihsiz goller yedik 1-3 oldu skor ee olamaz mı yani, baros o penaltıyı atsa 3-3 olsa oradan kopardı zaten iyice baskıyı kurmuştuk. her şey bir penaltıya bakıyorsa..
yılın ortasında bülent korkmazı getirdin, kaç kişi bülent korkmazın öbür sene devam edeceğine inanıyordu ilk geldiği gün, adamı resmen yem gibi koydun, al takım ne halt yersen ye dedin verdin eline.
frank rijkaardı getirdin. neden, takıma sistem oturtsun, futbol takımına bir şeyler yerleşsin diye. ee, adamın istediği hangi transfer yapıldı, ben rijkaardı çok savunan bir insan değilim bilen bilir ama ona gelene kadar yönetim var işte suçlu. elindeki adamları satıyorsun, yerine adam almıyorsun, orta sahaya tek bir adam alınmadı 2 transfer döneminden beri - geçen devre arası ve bu yaz - , elinde santrfor yokken tam santrfor olmayan jo - nasıl bi vizyonsa artık, adam avrupada oynayamayacak rakip atletico madrid ama alınıyor, tesis bu kadar önemliymiş demek vay - ve giovani kiralanıyor. avrupada oynayabilen bir santrfor yok, şaka gibi.
haldun üstünel olayı tam bir muamma zaten. resmen çekemediler adamı, geçen sene yönetimden kimdi unuttum "halduna transfer sihirbazı diyorlar da bu kadar iyi transferler olsa takım 3. olmazdı." diyor. adnan polat laf sokar gibi " bu transferde herkesin payı var" diyor, neden böyle bir açıklama yapma gereği hissettiyse, haldunun başarısı birilerini rahatsız etmiş besbelli.
peki ya cemal nalga olayı, bu adam resmen lekeledi takımı, galatasaray tarihinin kara lekesidir bu olay. vay adnan polatın haberi yokmuş yönetimin haberi yokmuş bu olaydan. basketbola o adamları getiren babam mı, ki yani haberi olmaması ne demek galatasaray başkanının nasıl haberi olmaz adam kafasını seyrantepeden kaldırmıyor demek vay ki ne vay..
Jo,Dos santosu beğenmiyorsun haldun üstünele başarılı diyorsun.Haldun üstünel başarılı falan değildi üstte mesajımı yazdım Neillden başka o transfer politikasına uymayan oyunucu yok.Ya sakat,ya kulubunden kovalanan ya da 2 yılda 20 maça çıkmamış oyuncuları topladı getirdi GS a..
Keita 8m euro'ya satıldı.M.Topal 4m euro'ya satıldı.Sanırım Uğur+Emre için de 2.5m euro gibi bir para almıştık.Üstüne en başta transfer bütçemiz 5m TL dediler.2.5m euro da onu ekle 17m euro.Cana 4.5m euro'ya Pino 3m euro'ya alındı.Kalan 10m euro nerde?
quote:
Orijinalden alıntı: Dwimmerlaik
quote:
Orijinalden alıntı: Brothers of Metal
adnan polat geldiğinden beri öyle çok ahım şahım tesisleşme vs. yapmamıştır. öyle yapsa bile kaldı ki futbolu boşlayarak bunu yapmak çok da marifet değil, öncelik sportif başarıdır bunun yanında yavaş yavaş da diğer alanlara yatırım yapacaksın o zaman iyi başkan olursun.
kocaeliye 2-5 yenildik diye skibbeyi yolladın. o maç kaç kişi kötü oynadık diyebilir, sakatlar diz boyu stoperde kimin oynadığı belirsiz, talihsiz goller yedik 1-3 oldu skor ee olamaz mı yani, baros o penaltıyı atsa 3-3 olsa oradan kopardı zaten iyice baskıyı kurmuştuk. her şey bir penaltıya bakıyorsa..
yılın ortasında bülent korkmazı getirdin, kaç kişi bülent korkmazın öbür sene devam edeceğine inanıyordu ilk geldiği gün, adamı resmen yem gibi koydun, al takım ne halt yersen ye dedin verdin eline.
frank rijkaardı getirdin. neden, takıma sistem oturtsun, futbol takımına bir şeyler yerleşsin diye. ee, adamın istediği hangi transfer yapıldı, ben rijkaardı çok savunan bir insan değilim bilen bilir ama ona gelene kadar yönetim var işte suçlu. elindeki adamları satıyorsun, yerine adam almıyorsun, orta sahaya tek bir adam alınmadı 2 transfer döneminden beri - geçen devre arası ve bu yaz - , elinde santrfor yokken tam santrfor olmayan jo - nasıl bi vizyonsa artık, adam avrupada oynayamayacak rakip atletico madrid ama alınıyor, tesis bu kadar önemliymiş demek vay - ve giovani kiralanıyor. avrupada oynayabilen bir santrfor yok, şaka gibi.
haldun üstünel olayı tam bir muamma zaten. resmen çekemediler adamı, geçen sene yönetimden kimdi unuttum "halduna transfer sihirbazı diyorlar da bu kadar iyi transferler olsa takım 3. olmazdı." diyor. adnan polat laf sokar gibi " bu transferde herkesin payı var" diyor, neden böyle bir açıklama yapma gereği hissettiyse, haldunun başarısı birilerini rahatsız etmiş besbelli.
peki ya cemal nalga olayı, bu adam resmen lekeledi takımı, galatasaray tarihinin kara lekesidir bu olay. vay adnan polatın haberi yokmuş yönetimin haberi yokmuş bu olaydan. basketbola o adamları getiren babam mı, ki yani haberi olmaması ne demek galatasaray başkanının nasıl haberi olmaz adam kafasını seyrantepeden kaldırmıyor demek vay ki ne vay..
Jo,Dos santosu beğenmiyorsun haldun üstünele başarılı diyorsun.Haldun üstünel başarılı falan değildi üstte mesajımı yazdım Neillden başka o transfer politikasına uymayan oyunucu yok.Ya sakat,ya kulubunden kovalanan ya da 2 yılda 20 maça çıkmamış oyuncuları topladı getirdi GS a..
Ama Jo ve Dos Santos kiralık olarak alındı.Bu yüzden kulübün pek zararı olmadı.Ama Haldun Üstünel'in aldığı futbolculara bakalım.
F.Meira:Yarım sezon oynadı.Devre arasında 3m euro karla satıldı. H.Kewell:Hala oynuyor.Taraftarın sevgilisi. M.Baros:Hala oynuyor.Taraftarın sevgilisi. Abdul Kader Keita:8.5m euro'ya alındı.1 sezon boyunca (bence) takımın en iyilerindendi.8m euro'ya satıldı. Elano:7.5m euro'ya alındı.9m euro teklif edildi.Ama 12m euro istediğimiz için satmadık.Bu sene oynayacak gibi. Neill:Devre arasında alındı.Başarılı ve istikrarlı performansıyla taraftarın sevgisini kazandıç
Ben yanlış bir transfer göremiyorum
quote:
Orijinalden alıntı: ghostriderx
Keita 8m euro'ya satıldı.M.Topal 4m euro'ya satıldı.Sanırım Uğur+Emre için de 2.5m euro gibi bir para almıştık.Üstüne en başta transfer bütçemiz 5m TL dediler.2.5m euro da onu ekle 17m euro.Cana 4.5m euro'ya Pino 3m euro'ya alındı.Kalan 10m euro nerde?
Bunların içinden keita ve elanonun taksitlerinide düş
@ghostriderx
Elano,Meira,Jo,Santos,Leo Franco,De Santis,Keita Galatasarayın para kazanmak için yaptıkları transferler değil.Eğer bekledikleri katkıları yapsalardı ne gönderilmeye çalışırlardı ne de gönderirlerdi.
Keitayı sen sevebilirsin belki ben onuda buraya aldım çünkü ben sevmiyordum.Galatasarayda kimin gönderilmesini istersiniz diye açılan konulara 3 ismimden biriydi Aykut,Servet ve Keita.
Haldunun Jo,Santos Transferlerine gelirsek.Hangi takım Avrupada devam etmesine rağmen Avrupa maçına çıkaracak forveti yokken Jo gibi avrupada oynamayacak bir oyuncuyu getirir.Transferleri tüm yönetim yapar önce bunu söyleyeyim ama isimleri ilgili yönetici getirir.Yani finansal kaynaklarının tümü yönetimindir ama Jo yu bulup seçmek getirmek sorumluluğu Haldune aittir.Jo daha gelmeden Gazetelerde,TVlerde sorunlu ve disiplinli bir oyuncu olduğu yazılıp , çiziliyordu.
Kewell ve Milan baros transferi o kumardan tutan 2 tranfer.Kewell geldiğinde ağır bir sakatlığı geride bırakmış Liverpoolun sözleşme imzalamadığı bir oyuncuydu şükür ki bunlar tuttu da yabancısız kalmadık.
Galatasaray gibi vizyonu büyük, her sene Avrupa kupalarında bir hedefi olan takımın o kupadaki totheam,Lyon gibi vasat! takımların oynamayan oyuncularını almamalı.Real Madrid,Chelsea,Manu,İnter,Munih gibi büyük takımların kalitesine çıkamamış ama iyi olan oyunculara alabilirsin ama Totheam gibi City gibi(geçen sene hali),Lyon,Everton gibi takımlarda oynamayan oyuncuları GSa getirmek yakışmıyor.Kaldı ki bu oyuncuları o takımların seviyesinde değil diye almıyoruz oyuncular o takımların seviyelerinde ama problemi olan oyuncular oldukları için kendilerini gösteremediler diye alıyoruz.Yani bir nevi kendimize problem getiriyoruz.Jo,Santos,Elano,Keita,Desantis vs o takımların seviyesinde olmadıkları için mi alındı yoksa sorunları olduğu için o takımda oynayamadıkları mantığıyla mı alındı ?
Lucas Neill,Cana,Dİa,Stoch,Niang gibi transferler benim gözümde büyük transferlerdir.Büyük takımların transferlerine bakalım.Mesut,Khedira,Ramires,Javi Hernandez,Reale gelen Santrafor,Valencianın Mehmet Topal transferi vs bütün transferleri sayabilirim ama çoğunun ortak yönü geldikleri takımlardan daha küçük takımlarda iyi oynayan , iyi oyuncular arasında seviye atlaması kulupleri tarafından beklenen oyuncular.Galatasarayında gidip Lens,Lorient vs gibi takımlarda yıldızı parlamış banko oynuyan Galatasaray gibi nispeten çevresine göre daha kaliteli oyuncular ile performansının atlaması beklenen oyuncuları transfer etmesi gerekiyor.
Yıldız oyuncu hiç mi almayalım alalım ama takımında sorun olduğu için oynamayan değil futbolcu olarak yeterli görülmediği için alalım.Real Madridde,Chelseade,İnterde vs bir ton oyuncu var buna uygun.Guti ve Raul gidenler arasında Guti,Raul sorunları yüzünden değil yetenekleri Real Madride artık az geldiği için oynamayan oyunculardı kimse de bu adamlara yıldız değil diye itiraz edemez.Real Madridin öyle oyuncuları bile Türkiyenin en iyi oyuncusu olmaya yeter bile.
Bilmem anlatabildim mi?
Çok nadir konu açıyosun ama açtın mı tam açıyosun
quote:
Orijinalden alıntı: Dwimmerlaik
@ghostriderx
Elano,Meira,Jo,Santos,Leo Franco,De Santis,Keita Galatasarayın para kazanmak için yaptıkları transferler değil.Eğer bekledikleri katkıları yapsalardı ne gönderilmeye çalışırlardı ne de gönderirlerdi.
Keitayı sen sevebilirsin belki ben onuda buraya aldım çünkü ben sevmiyordum.Galatasarayda kimin gönderilmesini istersiniz diye açılan konulara 3 ismimden biriydi Aykut,Servet ve Keita.
Haldunun Jo,Santos Transferlerine gelirsek.Hangi takım Avrupada devam etmesine rağmen Avrupa maçına çıkaracak forveti yokken Jo gibi avrupada oynamayacak bir oyuncuyu getirir.Transferleri tüm yönetim yapar önce bunu söyleyeyim ama isimleri ilgili yönetici getirir.Yani finansal kaynaklarının tümü yönetimindir ama Jo yu bulup seçmek getirmek sorumluluğu Haldune aittir.Jo daha gelmeden Gazetelerde,TVlerde sorunlu ve disiplinli bir oyuncu olduğu yazılıp , çiziliyordu.
Kewell ve Milan baros transferi o kumardan tutan 2 tranfer.Kewell geldiğinde ağır bir sakatlığı geride bırakmış Liverpoolun sözleşme imzalamadığı bir oyuncuydu şükür ki bunlar tuttu da yabancısız kalmadık.
Galatasaray gibi vizyonu büyük, her sene Avrupa kupalarında bir hedefi olan takımın o kupadaki totheam,Lyon gibi vasat! takımların oynamayan oyuncularını almamalı.Real Madrid,Chelsea,Manu,İnter,Munih gibi büyük takımların kalitesine çıkamamış ama iyi olan oyunculara alabilirsin ama Totheam gibi City gibi(geçen sene hali),Lyon,Everton gibi takımlarda oynamayan oyuncuları GSa getirmek yakışmıyor.Kaldı ki bu oyuncuları o takımların seviyesinde değil diye almıyoruz oyuncular o takımların seviyelerinde ama problemi olan oyuncular oldukları için kendilerini gösteremediler diye alıyoruz.Yani bir nevi kendimize problem getiriyoruz.Jo,Santos,Elano,Keita,Desantis vs o takımların seviyesinde olmadıkları için mi alındı yoksa sorunları olduğu için o takımda oynayamadıkları mantığıyla mı alındı ?
Lucas Neill,Cana,Dİa,Stoch,Niang gibi transferler benim gözümde büyük transferlerdir.Büyük takımların transferlerine bakalım.Mesut,Khedira,Ramires,Javi Hernandez,Reale gelen Santrafor,Valencianın Mehmet Topal transferi vs bütün transferleri sayabilirim ama çoğunun ortak yönü geldikleri takımlardan daha küçük takımlarda iyi oynayan , iyi oyuncular arasında seviye atlaması kulupleri tarafından beklenen oyuncular.Galatasarayında gidip Lens,Lorient vs gibi takımlarda yıldızı parlamış banko oynuyan Galatasaray gibi nispeten çevresine göre daha kaliteli oyuncular ile performansının atlaması beklenen oyuncuları transfer etmesi gerekiyor.
Yıldız oyuncu hiç mi almayalım alalım ama takımında sorun olduğu için oynamayan değil futbolcu olarak yeterli görülmediği için alalım.Real Madridde,Chelseade,İnterde vs bir ton oyuncu var buna uygun.Guti ve Raul gidenler arasında Guti,Raul sorunları yüzünden değil yetenekleri Real Madride artık az geldiği için oynamayan oyunculardı kimse de bu adamlara yıldız değil diye itiraz edemez.Real Madridin öyle oyuncuları bile Türkiyenin en iyi oyuncusu olmaya yeter bile.
Bilmem anlatabildim mi?
Ben Keita'yı sevdiğimi söylemedim iyi oynadığını söyledim.Ayrıca Keita'nın gitmesine sevindim ama yerini dolduracak bir oyuncu gelmedi.Meira'yı yarım sezon oynatıp sattık e bu yarım sezonda çok mu kötü oynadı bu adam? Hayır ama karlı olduğu için satıldı.Sonra da Kewell'ı stoper oynattık.
Bu arada diğer söylediklerinin çoğuna katılıyorum.
dwimmerlaik
haldun üstünelin görevi adam seçmek değil adam getirmek. sen dersin haldun üstünele "bana x, y, z yi ayarla" o gider onları getirmek için uğraşır. jo ve dos santosu beğenmiyorum değil onlar aradığımız adamlar değildi ki, santrfor lazımdı sonuçta adam alırken de son sözü başkan söyler kim ne derse desin. bonservis ayarlama maaştır vs. dir haldun üstünel uğraşır veya kim görevlendirildiyse. diyorsun ki sakat adamlar getirildi pino müzmin sakatın kralıymış onu haldun mu getirdi, çağlar geldiğinden beri topa dokunmadı daha, cana transferi dışında sizi tatmin eden, eksiğimizi doldurabilecek transfer var mı, transfer dönemi bitiyor adnan sezgin hala adam alacak. suç adnan sezginde değil tabi adam keyfinden getirmiyor değil adamları, onu oraya koyanda.
Walla Her geçen gün A.P. ye olan nefret artıyor. Bu forumdan apaçık belli.
Brothers of Metal
Bizde öyle birşey yoktur sanmıyorum..Reykarta gel paşam hangi oyuncuları seçersin onları alıp gelelim demezler.Bizim çok bilmiş yöneticiler transferi kendileri yapar o riski o adama vermezler ama kendileri elleri yüzlerine bulaştırır.Bizde teknik direktör sadece sahaya karışır , transfere onay verir.
Transferleri yönetici yapıyor ismi de cismi de dahil.
Çağlar transferine birşey demiyorum ama pino ya bende karşıyım ben hep söylerim oynayan oyuncu istiyorum pino takımında oynamamış.
quote:
Orijinalden alıntı: Roohans
Dediğini yaptı, verdiği sözleri tuttu.
Ben Polatı Aziz Yıldırımın ilk yıllarına benzetiyorum. Sportif başarıyı arka plana atarak önceliği mali yapıya, kurumsallaşmaya verdiğini görüyorum.
Bunların hiçbirisi olmayacak diyebileniniz çıkar mı? Bunların hepsi 2-3 sene içinde olacak.
Dediğim gibi 2-3 sene sonra bizi kimse tutamayacak bir duruma geleceğiz. Ben bu süre içinde şampiyon olmamayı göze alıyorum.
Metin çok Polyannasın bu konuda . Rjkaard'a da çok inanıyosun.Geçen sene ilk senemiz dediniz tamam dedik.Rjkaard 2.yılına girdi hala Total Futbol oynayacağız masallarına inanıyorsunuz.Total Futbolu dünyada tek bir takım oynuyor o da Barcelona.Onun dışında da kimse Total Futbol oynuyoruz demesin,oynayamaz da öyle kolay kolay.Rjkaard o sistemle başarıya ulaşamaz.O yüzden gönderilmesi hayrınıza olur.Zaten Büyük bi Teknik direktör değil.Olsaydı Mourinho gibi gittiği her takımı şampiyon yapardı.Barcelona'yı şampiyon yapmak kolay ne de olsa.O takıma malzemeciyi teknik direktör yapsan gene şampiyon olur.Çünkü takımın içinde Lider ruhlu oyuncular var ve ne yaplılması gerektiğini Teknik direktörden dinlemek zorunda değiller.( Xavi - Iniesta - Puyol - Messi - Marquez )
Adnan Polat ise senin sandığının aksine hayli Ego sahibi biridir.Tabi bunlar benim kişisel yorumlarımdır,katılırsınız katılmazsınız orasına karışamam tabi ki de.
quote:
Orijinalden alıntı: Darbeli Matkap
quote:
Orijinalden alıntı: Roohans
Dediğini yaptı, verdiği sözleri tuttu.
Ben Polatı Aziz Yıldırımın ilk yıllarına benzetiyorum. Sportif başarıyı arka plana atarak önceliği mali yapıya, kurumsallaşmaya verdiğini görüyorum.
Bunların hiçbirisi olmayacak diyebileniniz çıkar mı? Bunların hepsi 2-3 sene içinde olacak.
Dediğim gibi 2-3 sene sonra bizi kimse tutamayacak bir duruma geleceğiz. Ben bu süre içinde şampiyon olmamayı göze alıyorum.
Metin çok Polyannasın bu konuda . Rjkaard'a da çok inanıyosun.Geçen sene ilk senemiz dediniz tamam dedik.Rjkaard 2.yılına girdi hala Total Futbol oynayacağız masallarına inanıyorsunuz.Total Futbolu dünyada tek bir takım oynuyor o da Barcelona.Onun dışında da kimse Total Futbol oynuyoruz demesin,oynayamaz da öyle kolay kolay.Rjkaard o sistemle başarıya ulaşamaz.O yüzden gönderilmesi hayrınıza olur.Zaten Büyük bi Teknik direktör değil.Olsaydı Mourinho gibi gittiği her takımı şampiyon yapardı.Barcelona'yı şampiyon yapmak kolay ne de olsa.O takıma malzemeciyi teknik direktör yapsan gene şampiyon olur.Çünkü takımın içinde Lider ruhlu oyuncular var ve ne yaplılması gerektiğini Teknik direktörden dinlemek zorunda değiller.( Xavi - Iniesta - Puyol - Messi - Marquez )
Adnan Polat ise senin sandığının aksine hayli Ego sahibi biridir.Tabi bunlar benim kişisel yorumlarımdır,katılırsınız katılmazsınız orasına karışamam tabi ki de.
Ciddi misin ? Messi havadan indi değil mi Barcelona'ya ? Onu ısrarla oynatan, şans veren Rijkaard değil klübün malzemecisi Esteban'dı.