Şimdi Ara

İtalya Araç kiralama Trafik Cezası?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
1
Favori
29.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar bir konuda bilginize danışmak istiyorum. Forumda birkaç arkadaşı rahatsız ettim bu konuda ama net bir bilgiye sahip olamadım.Biz yaklaşık bir ay önce 4 arkadaş venedikte araç kiraladık. Kredi kartından 500euro depozito çektiler, benim pasaportum ehliyetim vs bilgileri verdim. 3 günün sonunda aracı sorunsuz teslim ettik yalnız radara yakalandığımızı düşündük çünkü gece yoldayken iki kere flaş patladı tepemizde. Bir yolda 100 civarı gidiyordm orda ceza yedik galiba otoyoldu ama hız sınır azdı galiba ondan korkuyoruz biraz. Diğeride aynı şekilde ama ne kadar aştığımızı bilmiyoruz. Gerçi bu cezaların radardan olup olmadığınıda bilmiyoruz.

    Şöyle açıklayayım; rent a car şirketi bir hafta önce karttan 2 adet 35 euro para kesmiş. bize söylenilen iki tane ceza yediğimiz. Bu çekilen para sadece sürücü bilgilerinin yani benim bilgilerimin devlete verilmesi için.
    ilk olarak cezaların yüksek olduğunu okudum internette hız sınırını 30 40 km aştıysan eger 200 euroyla 1500 euroya kadar degisebiliyorms vs. sizce böyle bir ceza gelme ihtimali varmıdır?

    2. olarak rent a car bize cezaların postayla geleceğini söyledi ama ben adres bilgimi belçikadaki yurt odamı vermiştim(su an erasmustayım 1 ay sonra türkiyeye dönüyorum). Eger ceza 1 2 ay sonra gelirse ne olacak? Bu cezanın katlanıp katlanıp türkiyede bana yüklü olarak dönmesi mümkünmüdür? Yoksa kredi kartına bir dava felanmı acılır bunuda bilmiyorum? Çünkü baktım internette birçok kişiye aylar sonra ancak ulaşmış ceza. İcraya kadar gider olayıda var birşey olmaz sadece avrupaya çıkarken birdaha sorun yaşarsın diyende.

    Bilgileriniz dahilinde ise bana yardımcı olursanız cok memnun olurum. Benim korkum cezanın yüksek gelmesinden cok habersiz kalıp cezanın zaman aşımında katlanması. Bu beni cok korkutuyor açıkcası.Ek olarak italyada arkadaşım var, şimdi kendisi karakola gidip benim bilgilerimi verip trafik cezalarını öğrenme ödeme gibi bir şansı varmıdır? saygılarımla.







  • 2 yıl kadar önce italyada ceza yemişim.
    aracı teslim ettikten 4-5 ay sonra zarf gönderdiler.
    içinde ceza bilgileri ve nasıl ödeyeceğim yazıyordu. 100 euro civarında ceza 1-2 euro posta masrafı 1-2 euro da kredi kartı komisyonu hesaplamışlar.
    zarfta cezayı ödeyebileceğin internet sitesi, kullanıcı adı ve şifre bilgisi var.
    siteye girince ters yöne girdiğimi gösteren fotoğrafı da gördüm. kredi kartı bilgilerimi girip ödedim.

    Cezayı ödemen için gelen zarfa ihtiyacın olacak. Araç kiraladığın yere ulaşıp adres bilgilerini güncelletmende yarar var.
    ben hızdan ceza ödemedim. ama yanlış yola girmekten 100 euro civarı, almanyada hatalı parktan 35 euro, kemer takmamaktan 45 euro gibi cezalar ödedim.
    200-1200 euro yüksek rakamlar.
    bilgilerin verdik diyerek para kesmeleri de saçma, europcar da böyle dertler olmuyor.
  • Benimde isteğim ödemek zaten kafamdan atıp çıkarmak bu durumu. Ama dediğim gibi bir ay sonra türkiyeye dönmüş olucam ve bu adrese gelen postaları göremiyeceğim. Sonrasında neler olur çok korkuyorum. Faizle birlikte çoğalıp çoğalıp aylar sonra türkiyede başıma bela açabilir.

    Şöylede birşey belirteyim bugün italyadaki arkadaşım karakola gidip bizzat durumu sordu bunları anlattı polise. Polisin dediği şey cezayı karakolda sorgulatamazsınzı öğrenemezsiniz. Rent a cardan kiraladığınz araçla yediyseniz cezayı ceza size gönderilir ancak rent a carda durumdan bilgilendirilir. En sonunda rent a car size ulaşacaktır o kadar takmayın kafanıza demiş. Ödemeseniz bile sorun olmaz eğer avrupa vatandaşı değilseniz vs böyle konuşmuş adamlar. yani aylar sonra cezayı ödemezseniz bu ceza eninde sonunda rent a car şirketinin başına patlar bu durumdada onlar sizinle irtibata geçer falan.

    ben anlamadım bu nasıl ülke, doğru dürüst bir sistemleri bile yok, cezanı öğrenemiyorsun herşey havada Allah'a emanet.




  • Korkmana gerek yok baştan onu söyleyim. Aynısı başıma geldi. Aracı teslim ettikten 3-4 ay sonra kredi kartımdan 150 euro çekilmiş. Ablam İtalya'da yaşıyor ona sordurttum. Bir tane radar bir tane de park cezası yemişim. Ceza araç kiralama şirketine gider onlar da kredi kartından çekerler. Cezanın katlanıp Türkiye'ye gönderilmesi gibi bir durum söz konusu değil.
  • Çok teşekkürler mesajın için içimi en azından biraz olsun rahatlattı. Ama diğer arkadaşta zarfla evine gelmiş kendisi ödemiş cezayı belki 2 yıl önce olduğu içinmi? senin ne kadar zaman oldu bu olay geçeli. Eğer kredi kartından çekiliyorsa eninde sonunda çok iyi hiçbir sorun yok öderiz ama diğer türlü benim için çok tehlikeli belirsiz birşey oluyo.
  • Olayı araç kiralama şirketiyle tekrar görüşüp detayları öğrenmek en iyisi... Prosedürleri farklı olabilir. Ben Aralık 2010'da kiralamıştım aracı. Bana ceza makbuzu veya herhangi birşey gelmedi. Kredi kartından ödeme alınmış. Ablama sordurttum ceza makbuzunu ona göstermişlerdi.
  • En temiz bilgi kaynağı aracı kiraladığınız yer olacaktır. Katlanıp , Türkiye'de sizi bulması söz konusu olamaz.. Neticede , kredi kartınızı iptal bile ettirebilirsiniz. Kimse de o kartınızdan para çekemez..
  • Doğru diyorsunuz ama emaillerime cevap vermiyorlar iki kere gönderdim. Gönderilen postayı zaten alamıyacağım. Acaba bu postada imza gibi bir durum varmı? Yani bu postanın elime ulaşıp ulaşmadığını nerden bilecekler neye göre faiz koyacaklar vs. Of bitmiyor birsürü dert ne olduğu belli değil herkes farklı yaşamış hiçbirşey net değil. Bİrde verdiğim adresemi bakıyorlar yoksa türkiyedeki ikametgah adresimimi öğrenip oraya gönderiyorlar oda meçhul. Hala bunu yaşamış net biri varsa yardım bekliyorum teşekkürler.
  • Ben 7 tane ceza yemişim makbuzlar da geldi 315 euro araba kiralama şirketi almıs bilgilerimi göndermek için 742 euroda cezalarım :)
    2 sene önce yazın ceza yiyen bi arkadasımla konustuk o da ben ceza yedikten sonra farketti ki kiralama şirketinin cektigi para ceza değilmiş :)
    Dolayısıyla o ceza fln ödememiş yani ceza yedikten 20 makbuzlar geldikten 14 ay sonra hala ödenmemiş cezaları olmasına ragmen icra micra gelmemiş evine... Ben de ödemesem diyorum, sen naaptın ödeyebildin mi?
  • Ceza yiyen arkadaslara geçmiş olsun . Yazın italyada araba kiralayip dolaşma planlarimiz var. Oncelikle onereceginiz bir firma ya da site var mi. Pisa gidiş dönüş yapabilirz ya da milano gidiş roma donus yapabilirz. Benzin pahali mi. 2000km yol yapabiliriz. Avise sordum otomatikleri cok pahali geldi. Full kasko felan oluyor mu .? Yardimlariniz için simdiden Teşekkürler birde ben avisi aradığım da bende ehliyeti mi uluslararasina cevirmemi istedi . Beraber gideceğimiz arkadas buna gerek yok dedi. Turist vizesi nde sorun olmaz dedi. Sizi yolda polis hic cevirdi mi ? Ehliyet kontrolü felan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avrupada trafik kuralları bizim gibi değil .Aracını kafana göre istediğin yere park edemiyorsun.Kuralları oldukça sıkı.O yüzden kiralamadan önce iyice araştırın bu konuları .Aracı Europcar dan kiralamıştım.Türkiyede ki Ehliyetiniz ve kredi kartını veriyorsunuz.Mutlaka full kasko yaptırın.Araba kazada pert olsa dahi az bir para ödeyip işin içinden sıyrılıyorsunuz. Benzini full olarak teslim ediyorlar.Eğer siz firmaya depoyu boş olarak teslim ederseniz benzin istasyonlarında litresi 2 euro olan fiyatı size 3 eurodan hesap edip tahsil ediyorlar.O yüzden aracı tslim etmeden önce mutlaka depoyu ffull yapın.Polis çevirmiyor sizin haberiniz bile olmuyor ceza yediğinizden.Daha sonra kredi kartınızdan bloke edilen tutardan tahsil ediyorlar.Birde belli bir yaşın altındaysanız ek olarak genç sürücü ücreti de alabiliryorlar.
  • ekim 2013 de siena da park cezası yedim. 40 euro civarında. hemen ödedim 28 euroya düştü. benzin fiyatları yaklaşık 2 euro idi.
  • bende geçen yıl kiralamıştım yaklaşık bir yıloldu arkamdan iadeli taahhütlü 416 euroluk trafik cezası geldi. daha önce hollandada yediğim kazıktan dolayı gelince kredi kartımı hemen kapatmıstım kredi kartımdan çekememişler anladığım kadarı ile ,italyanın burdaki yetkili ağızlardan birine danıştım bir sey olmayacanı soyledi fakat bir daha itallyaya girişte beni tutabileceklerini söyledi.kafam çok karıştı.tam aslını bilen tecrübesi olan varmı bu konuda
  • Aynı durum benim de başıma geldi.

    İtalya'da Sixt İtalya'dan araç kiralamıştım.

    Aracı teslim ettikten birkaç ay sonra Sixt belirli aralıklarla 3 kere 40 € para çekti kredi kartımdan. Ben de trafik cezasına karşılık olduğunu düşündüm gelen kağıda göre.

    Ancak sonra İtalyan Polisinden yazı geldi. İnternet adresi, kullanıcı adı ve şifre yer alıyordu yazıda, sisteme giriş yaptığımda 123 € cezanın beklemede olduğunu gördüm.

    Polise cevap yazdım. Kiramalama firması buu benden aldı, ödemeleri bakın bunlar dedim

    Onlardan gelen cevaba göre kiralama şirketinin ceza tahsil etme yetkisinin olmadığını aktardılar. Kiralama şirketinin bilgileri polisle paylaşırken ücret alabileceği yazıyordu.

    123€ luk ceza 5 gün içerisinde ödenirse 90€, 60 günden sonrasında da 205€ olacağı sistemde görünüyor.

    Sistemden ödeme yaparken de tebliğ edildiği tarihi istiyorlar.

    Ben ilk başta kiralama şirketi nasılsa tahsilat yaptı diye düşünerek, erken ödeme konusunda acele etmedim. Şimdi 60 gün doldu.

    Ne yapmalıyım, bu cezayı ödemesem ne olur?

    Katlanıp bir şekilde beni bulur mu?

    Shengen vizesi, avrupaya veya italyaya girişte sıkıntı yaşar mıyım?




  • imolared İ kullanıcısına yanıt
    Firmayla irtibata geçin sizden ödeme aldıklarını gösteren kredi kartı ekstresini gönderin. Cezayı öderler. Sixt büyük bir firma mutlaka halledeceklerdir.
  • imolared İ kullanıcısına yanıt
    Benzer durumu ben de yaşıyorum. İtalya'da 2013 Ekim ayında Hertz'den kiraladığım araç ile Venedik'de radara girdim (flash çaktı).
    Döndükten 3-4 ay sonra evime Hertz'den mektup geldi. Ve birer ay arayla 2 mektup daha geldi.
    İlk gelen mektup benim de hatırladığım flash çakmasıyla ilgiliydi ve 42,70 EU kredi kartımdan tahsil edildiğini gösteren mektup idi.
    Daha sonra gelen iki mektup da farkında olmadan yediğim trafik cezalarını (Penalty Type: No Transit Area Riservata) gösteren mektuplardı ve her biri için yine kredi kartımdan 42,70 EU tahsil edildiğini gösteriyorlardı.
    Toplam 128,1 EU (42,70 x 3) kredi kartımdan trafik cezaları için birer ay arayla kesildi.
    Taa ki geçen hafta İtalya polisinden gelen mektuba kadar ben cezaları ödediğimi düşünüyordum :)
    Gelen mektup Venedik'te hız sınırı geçtiğim için yediğim ceza idi ve tutarı 77,05 EU idi :)
    Ve araştırmalarım sonucu daha önce Hertz'in benden aldığı ücretlerin (42,70EU x 3), kişisel bilgilerimi paylaşması sebebiyle tahsil edilen "işletme ücreti" olduğunu cezayla bir ilgisi olmadığını
    farkettim (Ben 1 hafta araba kirası için 145 EU öderken, işletme ücreti adı altında 128 EU ücret alması çok sinir bozucu gerçekten).
    Henüz cezayı ödemedim ama ödemeyi düşünüyorum. Çünkü yurtdışı seyahatlerim devam edecek ve sorun yaşamak istemiyorum. Ödemezsem sorun olur mu onu da bilmiyorum açıkçası.
    Ama araba kiralarken pasaport bilgilerimi vermiştim ve sanırım bir daha schengen vize başvurusunda ya da schengen bölgesine girerken gümrükte karşıma çıkabileceğini tahmin ediyorum.
    İşin kötü tarafı elime ulaşan mektup ilk yediğim cezaya ait yani önümüzdeki 1 ay içinde diğer cezalarımla da ilgili 2 mektup daha bekliyorum :(
    İtalya seyahatini ucuza getirdim derken faturası gerçekten ağır oldu.
    Size de tavsiyem; eğer yurtdışı seyahatleriniz devam edecekse ödemeniz şeklinde. Ama bir daha schengen bölgesine gitmem diyorsanız ödemeyin.
    Konuyla ilgili gelişmelerden haberdar ederseniz sevinirim.




  • Merhaba herkese, yukarda yazılanları okuyunca benim basima gelene ne kadar benzediğini görünce sasirdim doğrusu...
    yukarda europcar böyle birşey yapmaz diyen arkadaşıma da gönderme yapıyorum aynı zamanda .. malesef onlarda yapıyor.
    kasim 2013 te roma /italyada europcardan araba kiraladım. 1 günlük kiralama sonrasında geri verdim. Şubat 2014 te yani
    hemen hemen 4 ay sonra bana hiçbir haber verilmeden, kredi kartımdam 450 tl para çekildiğini gördüm. Europcar yani kafasında göre çekmiş.
    Yukardaki arkadaşlara bilgilendirme gelmiş ancak bana hiçbirşey gelmedi. Ben de bunlar ne yapıyor diye bankaya felan sordum. İş bankası Saolsun banka "italya da araba kiralayanların başına hep böyle şeyler geliyor dedi." Yani madem böyle bir sıkıntı var, italyaya giden müşterilerine mesaj at, bişey yap... Veya arabayı kiralaıktan sonra mesaj at. Buda bir hizmet değilmi?
    Neyse onlarda firmaya sormuş.. Bende ne yapacağımı düşündüm. Para transferini iptalmi etsem felan diye.. Neyse Europcar a da mesaj attım. Mesaj işleme alındı felan filan dediler. Yine bişey yok... Çok hızlılarmış taa ekim 2014 te bankaya cevap yazdılar. Herhalde banka transferinin iptal edilme tarihinin bitmesinimi beklediler artık.. 3 adet 45 euroluk para çekilmesi gösterdiler. Sebep olarak da "TRAFİK CEZASI" diye belirtmişler. Bende ödedim diye sevindim. Halbuki bu kadar yanıltıcı olabilir bir açıklama. Ceza felan deil sadece bilgi aktarma parası. Bilgiyi roma polisine aktarıyor(tabi bunu şimdi öğreniyorum). Kardeşim 3 cezanın 3 de bana ait niye herbirinden ayrı ayrı alıyorsun. Bence bu tam bir üç kağıtçılıktır. Rent a carın yaptığı bir uyanıklık. Kiralama ücretinden fazla.
    Neyse ekim 2014 sonu nda asıl ceza mektup yoluyla geldi 103 euro felan. Nasıl olur ödedim felan dedim, mail attım adamlar rent a car lar ceza toplayamazlar diye bana yazdılar. Asıl ödeyeceğim miktar 2 ay sonra gelen ikinci bir mektupta yazıyordu. (prosedür de karışık). En sonunda aralık sonunda ödedim ..toplam 330 euro, yani nerdeyse 1000TL. Herbir ceza için 110 euro aldılar yani. Araç kiralama dahil bana çıkan fatura yaklaşık 1500-2000TL. Buda 1 günlük kiralama karşılığı. Bu parayla ben 10 kez romaya gider gelirim.
    Bu konuyla ilgili türkçe ve ingilizce araştırma yaptığımda, hiç abartmadan söylüyorum yüzlerce şikayet olduğunu öğrendim . Sürüşe yasak bölge cezası veya hız cezası diye. Özellikler roma , florensa ve venedikte. İtalyanların yaptıkları da tam uyanıklık. Sana kafadan ceza yapıştırıyorlar. Ben orada 1 gün araba sürdüm ama hertürlü park parasını ödedim. paralı geçitlerden parasını vererek geçtim. Her kurala uydum. Yavaş kullandım.
    Almanya ve ABD de araç kiraladım, böyle birşey hiç başıma gelmedi.. Bir daha italyaya adımımı atmam. Kimseye de araba kiralamasını tavsiye etmiyorumm...




  • cezayı ödememenin bir yaptırımı var mı türkiyede?
  • 2 kez Türk plakalı araçla gittim,bu sorunlarla karşılaşmadım ama ilerde sattığımız araca ceza gelir mi bilmem.. İtalya ruhunu paraya satmış insanların yaşadığı, turisti kazıklama peşinde bir ülkedir.Arabaya gel gel yapıp parka yardım eden bile 2 euro,bize otel tarif eden çocuk da 5 euro istedi,düşünün artık..Ayrıca İspanyada bu gibi bir durumla karşılaşan oldu mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tamerin

    2 kez Türk plakalı araçla gittim,bu sorunlarla karşılaşmadım ama ilerde sattığımız araca ceza gelir mi bilmem.. İtalya ruhunu paraya satmış insanların yaşadığı, turisti kazıklama peşinde bir ülkedir.Arabaya gel gel yapıp parka yardım eden bile 2 euro,bize otel tarif eden çocuk da 5 euro istedi,düşünün artık..Ayrıca İspanyada bu gibi bir durumla karşılaşan oldu mu?

    Pm attım bakarmısınız?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.