Şimdi Ara

İtalya Araç kiralama Trafik Cezası? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
1
Favori
29.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 5 sene sonra ceza siliniyor. Su anlık sıkıntı yok. 1 sene kaldı.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ben 2015 te İtalya'dan ceza yemiştim. 100 EUR olarak elime makbuz gelmişti. Hemen ödersem 50 EUR yazıyordu. Aslında cezayı öderdim. Cezayı yediğim zamanı da tam olarak hatırlıyorum. Milano'da bir yola girmiştim. yola girince farkına vardım sadece otobüs ve taksi yazıyordu. Hemen bu yoldan çıkmam gerektiğini yola girince anladım. Yani bir turist olarak bu yola girilmeyecegini nasıl anlayabilirim. Dolayısıyla ödememeye karar verdim. Daha sonra İtalya'ya gitmedim ama İspanyadan da araç kiralamistim. Hiç bir şekilde karşıma tekrar gelmedi.

    Bence gözünüzde bukadar büyütülecek birşey değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • istceko İ kullanıcısına yanıt

    "Yani bir turist olarak bu yola girilmeyecegini nasıl anlayabilirim."


    Anlamıyorsan trafiğe çıkmayacaksın. Trafiğe çıkıyorsan kuralları bildiğin, tabelalarda yazanları anladığın kabul edilir.

  • arkadaslar selam,

    2018 yilinda ben de italyada iki adet trafik cezasi yemistim. biri park cezasi digeri de girmemem gereken bir yola girmisim.


    europcar bu cezalar icin bilgilerimi paylasmak amaciyla 2 kere 45euro para kesti kredi kartimdan, sonra cezalarin gelmesini bekledim ama europcar maalesef benim adresimi hatali vermis. defalarca europcara mail atmama ve telefonla iletisim kurmaya calismama ragmen adresi duzelttiremedim ve sonunda isi oluruna biraktim, tabi ki adresime cezalar ulasmadi. simdi ustune gecti tam 5 sene ve ben tekrar italyaya gitmeyi planliyorum.



    bu durumda basima neler gelir?

    trafik cezalarinin bir zaman asimi var midir?


    bilgisi olan beni de bu konuda bilgilendirirse sevinirim.

  • darkride D kullanıcısına yanıt

    selam

    bende 2018 yılında İtalya Sicilya adasında 3 adet ceza yemişim farkında değilim.

    aracı kiraladığım sicily by car firması kredi kartımdan 3 adet 60 ar euro civarı para çekmişti.bende bankam yapı krediye onayım dışında işlem yaptılar diye kayit actırdım.saolsunlar üçünüde 1 hafta içinde iptal ettiler.ayrıca sciliy by car 3 ceza tutanağınıda mail yoluyla bana göndermişti onlaırıda ödemedim.


    sonuç olarak 2019 ve 2023 yılında italyadan vize aldım sorun yaşamadım


    1 ay önce italyaya milanodan giriş yaptım europe car dan araç kiraladım yine sorun yaşamadım.belki sicily by car firmasında kara listeye girmisimdir zaten birdaha onları tercih etmem.


    benim şansım Sicilyanın özerk bölge olması olabilir

    ama sizdede sorun çıkacağnı zannetmiyorum en fazla cezayı faiziyle ödetirler  





  • darkride D kullanıcısına yanıt

    Bir yanlış anlaşılma var sanırım. Bilgileri paylaşmak amacıyla 2 kere 45 euro kestiler derken neyi kast ettiğinizi anlamadım. O kesilen 2 adet 45 euro cezaların bedelidir. Kartınızdan çekmişler, Ödemişsiniz. Herhangi bir sorun olmaz.


    O yıllarda park ve ters yola girme cezası 45 euro civarındaydı. Bilgi paylaşmak için 45 euro çekeriz sonra cezaları adresinize yollarız, ondan sonra da ödeyin diye bir sistem yok.


    Kiralık araçlarda plakaya yazılan cezanın ödenmesiyle ilgili kiralama şirketi sorumludur. Cezayı firmalar öder bedelini de direkt kartınızdan çekerler sonra da bilgilendirmek için size mail atarlar.


    şahsınıza yazılan cezalardan siz sorumlusunuz. Örneğin alkollü araç kullanma cezası alsaydınız ve ödemeseydiniz o zaman problem yaşanma ihtimali vardı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sebastianbjk -- 2 Haziran 2023; 9:31:33 >
  • darkride D kullanıcısına yanıt

    Europcar zaten senden parayı tahsil edip cezaları ödemiş. Zaten cezalar plakaya kesiliyor. Sana ait hiç bir ceza yok. Gönlünü ferah tut.

  • Sebastianbjk kullanıcısına yanıt

    bana europcardan gelen bilgi ve forumda okuduklarima gore arac kiralama firmalari ilgili cezayi kim yediyse onun bilgilerini trafik ile ilgili departmana iletiyor. bu surec icin bir masraf kesiyor. europcar icin o tarihte de 45 euro idi bu masraf. yedigim cezalardan biri park cezasi ki onun bedeli 28 euro idi. bir digeri ise 100 euro civari bir ceza olmali, sadece otobuslerin girmesi gereken bir yola girdim diye hatirliyorum.


    bana europcardan gelen cezalarla ilgili maillerden birinin turkce tercumesi su sekilde;


    25/06/2018 - 02/07/2018 tarihleri ​​arasında kiraladığınız FR709JY 01/07/2018 saat 18.25'te, Kiralama Sözleşmesi n. 5026173200, OLBİYA BELEDİYESİ'nde trafik cezasına çarptırıldı. Bilgi amaçlı olarak, varsa, 07/08/2018 tarihinde bize bildirilen para cezasının (n. (V/1045953T)) bir kopyasını ekte bulacaksınız.

    No. 84 ve hayır. İtalyan Karayolları Kanunu'nun 196'sı, Europcar, sürücünün verilerini Otoritelere gönderebilir. Polise verdiğimiz kişisel bilgiler, kira sözleşmesini imzaladığınızda bize sağladığınız bilgilerdir. Yetkililer sonuç olarak adınıza para cezası kesecek ve herhangi bir ek ücret veya ceza olmaksızın ev adresinize gönderecektir. Yerel Yetkililer trafik ihlalini doğrudan size bildirdiğinde, Mahkemeler nezdinde yaptırımı ödeyebilecek veya yaptırıma itiraz edebileceksiniz. Yurt dışında yaşayan vatandaşları bilgilendirmek için gereken sürenin normalde 365 gün olduğunu lütfen unutmayın. Ek olarak, abone olduğunuz Europcar Hüküm ve Koşullarının 11. Maddesinde öngörüldüğü gibi, bu yazının üzerinden 14 gün geçtikten sonra kredi kartından öngörülen 45,00 Euro işletim ücretini tahsil edeceğiz. Ücret, kiralamayı ödemek için kullandığınız kredi kartına işlenecek ve hemen ardından bir fatura düzenlenecektir.

    Bu maliyet cezanın yerine geçemez ve sadece trafik cezasının Europcar tarafından yönetilmesini ilgilendirir.

    Diğer ek bilgiler için şu e-posta adresinden hizmetinizdeyiz: customerserviceitaly@europcar.com





  • İlginç. İtalya'da kiralık araçlarla 3 kez ceza yedim. Üçünde de aracı ben kullanmıyordum, ikisinde aracın içinde bile değildim. Kiralama şirketleri cezaları ödeyip kartımdan tahsil etmişti. Sonra da ceza makbuzlarını mail attılar. Demek ki Europcar'ın uygulaması farklı. Hiç böyle bir uygulama görmedim.

  • arkadaşlar kredi kartından kesilen ücret trafik cezası değil.muhaberat ücreti diyorlar.araç kiralama firmalarının polise sizin bilgilerini vererek bundan ücret isteme üç kağıtcılığı.

    yukardada yazdım benden 3 ayrı ceza için bildirim ücreti olarak kartımdan 3 adet 60 euro çektiler.ayrıca ceza belgelerinide maille gönnderdiler.bunlarıda ödeyin dediler.

    bildirim ücretlerini bankaya cekilen rakamları kabul etmiyorum diyerek iptal ettirdim

    cezalarıda ödemedim

    5 sene içinde vize alırkende sorun yasamadım italyaya veya baska ülkeye girerken sorun yasamadım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blacklegend -- 5 Haziran 2023; 21:20:42 >
  • Merhabalar,

    2018 Nisan ayında italya da ceza yemişsiniz diye bir avukat aradı bugün, ve belgeleri gönderdi. Dediği tarihlerde italya da şirket adına, görevli olarak oradaydım ve araç benim adıma kiralandı ama hep ben kullanmadım.

    O zaman bu ulaşmış olsa, şirket ile konuşurduk, ceza ödenirdi ama şimdi ben o şirkette değilim, ceza 500 euro olmuş.

    Birde arayan avukat, firmanın kendi hesabına istedi parayı, bu normal mi, üzerinden 5 yıldan fazla geçmiş.

    Durumu anlattım, kredi kartından çekilmedi o zaman, bilgilendirme yapılmadı diye. O zaman Türkiye ye dönünce avis 50 euro çekmişti karttan park cezası yemişsiniz diye, bunu da çekerlerdi diye düşünüyorum. ceza hız cezası.

    Yasal işlem başlatın, ben ödeyemem dedim avukata, türkiye ve italya da işlem başlatıyoruz o zaman deyip, kapattı.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sedatank S kullanıcısına yanıt

    Araç kiralama kontratında sizin isminiz olduğu için parayı sizden istiyorlar. Calıştığınız firma ile alakası yok. Başkasının aracı kullanması da önemli değil kontratta sizin isminiz yazılı. Bütün sorumluluk sizde.


    Dava açarlarsa parayı tahsil ederler, bekleyin belki dava açmazlar. Yurt dışından alacak davası açmak kolay değil.

  • cleanton kullanıcısına yanıt
    Doğru benim ismim yazıyor. O zaman avis karttan 50 euro çekmişti, bunu da tahsil edebilirlerdi.

    Nivi spa, tahsilatçı firma diye geçiyor italya da, arayan kişi nivi spa'ın türkiye de anlaştığı tahsilat firmasından bir avukat.

    Nivi Spa yorumlarına bakınca google da, dava açtıkları ile ilgili bir şey göremedim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • sedatank S kullanıcısına yanıt

    Kiralama şirketinin alacaklarını satmış olduğu anlaşılıyor. Dava açarlar mı bekleyip görün.



    Düzeltme: Cezayı Avis tahsil etmiyor. Cezayı tahsil edecek olan devlet kurumu alacaklarını tahsil etmek üzere bir firmayı araya sokmuş herhalde. Kiralama firması sizin bilgilerinizi trafik bölümüne cezayı tahsil etmeleri için bildiriyor. 50 euro o işlemin hizmet bedeli. Önceki mesajlarda buna dair bilgiler var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cleanton -- 10 Aralık 2023; 14:20:34 >
  • ben de yakın zamanda romaya gideceğim ve konaklayacağım yer şehrin dışında. araç kiralam niyetim vardı ama herkes yemiş galiba. ceza yemeyen yok mudur?

  • runemagick R kullanıcısına yanıt

    Oteliniz şehrin dışında diye araç kiralamayın. Metro veya otobüs kullanın, merkeze gidince arabayı zaten parka bırakmanız gerekecek. Ayrıca trafik yoğunluğu yüzünden gereksiz vakit kaybedersiniz.


    Ben 6 senedir İtalya'ya arabayla giderim, birkaç defa ZTL'ye bilmeden girdim, ceza gelmedi. Cok katı değiller. Ama ceza alanlar herhalde çok fena ihlal yapanlar.


    Kurallara uyarsanız ceza gelmez.

  • sedatank S kullanıcısına yanıt

    Merhaba,


    Dün beni de benzer şekilde aradılar ve durum aynı, 2018'de ki haberim olmayan bir ceza ve 500eur biraz üzerinde bir rakama gelmiş. Kabul etmediğimi söyledim ve kapattım.


    Sizin durumunuzun üzerinden 4 ay geçmiş sanırım, herhangi bir işlem durumuyla karşılaştınız mı?

  • sonicnuri S kullanıcısına yanıt

    Selamlar,


    Ben de geçtiğimiz hafta İstanbuldan bir debt collection firmasından arandım, belki de aynı firma aramıştır.


    2 sene önce Floransa da AVM ye giderken ve gelirken yediğim 2 ceza olmuş, araçla girilmemesi gereken bir yerden geçmişiz. Ceza geldiğinde rent a car firması bilgilendirme attı, ama asıl ceza adrese geldiğinde ödeyebilirsin gibi bir şey de dedi. Zaten o zaman gönderdikleri dökümanda ödeme ile ilgili veya ceza ile ilgili bir detay da yoktu. O dökümandaki adrese baktım eksik yazmışlar, mail yoluyla düzeltin dedim, doğrusunu paylaştık diye onay maili attılar geriye. Ben de bekledim ceza gelsin vs diye tabi araya zaman girdi unuttum gitti. 2 sene geçtikten sonra da geçen hafta bahsettiğim İstanbuldaki firmadan birisi aradı ve cezanın olduğunu vs söyledi. Anladığım kadarıyla o zaman adres yanlış düzeltin diye uyarmama rağmen ya rent a car firması adresi düzeltmemiş yada bildirdikleri yer dikkate almamış. Cezayı erken ödesem 120 euro olacaktı şu an faiz vs 2 ceza için toplam da 700 euro ödeme istiyorlar.


    İstanbuldaki firmayı biraz araştırınca debt collection firması olduğunu gördüm. Sonrasında bir avukata danıştım, cezanın evime tebliğ edilmesi gerektiği, ulaştırılamadığı için erken indirimden faydalanma hakkımı kullanamadığımı söyledi. Türk mahkemelerinin böyle bir davayı kabul etme ihtimali de çok düşükmüş ama kesinlikle kabul edilmez de demedi. Evine ihtar gelmeden bir şey ödeme dediler. Gelirse de itiraz edersin dedi ama açıkçası tam almak istediğim cevabı alamadım.


    Debt collection firmalarının bu tarz korkutma taktikleri ile ödeme almaya çalıştıklarını biliyorum ama yine de olay ciddi noktaya gelirde Tr de bir dava açılırmı emin değilim. Şu an için Floransanın ceza kayıt sisteminden itiraz etmeye çalışıyorum ama oradan da muhtemelen bir sonuç çıkmaz. Zaten Floransa bu konuda en kötü yermiş oradaki arkadaşlarımdan duyduğum kadarıyla.


    İnternette araştırınca AB ülkeleri arasında kayıt paylaşımı vs mümkünmüş ve ödemeden kaçma şansın yok diye öğrendim ama malum biz AB de değiliz bizim için geçerli değildir diye düşünüyorum. Şimdilik ödeme yapmayı düşünmüyorum, ama o firmaya cezayı ilk haliyle adresime gönderirlerse ödeyeceğimi de söyledim ama tabi pek oralı değiller. Bir an evvel ödeme alıp paylarını alma peşindeler. 





  • TZPM1200 T kullanıcısına yanıt

    Bir şey yapmayın. Tahsil edemezler. İlk haliyle öderim gibi şeyler yazmayın.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.