Şimdi Ara

İtalya Araç kiralama Trafik Cezası? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: atakantokk Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
1
Favori
29.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba,
    Yukarıda yazılanları okudum. Benim de başıma benzer şeyler geldi.
    Nisan sonunda 1 haftalık bir İtalya seyahatimiz oldu. Roma'da navigasyon cihazımızı ve bazı eşyalarımızı çaldırdık.
    Aslında hiç yaptığım bir şey değil ama bir anlık dalgınlıkla 2 saat kadar camda kaldı navigasyon ve o arada çalındı.
    Neyse, kapı kilidini zorlayarak açmışlar ve bu yüzden bir de hasar ücreti ödemek zorunda kaldık.
    Bu arada ben aracı Lockauto'dan rentalcars.com sitesi aracılığıyla kiralamıştım. Aslında full kargo aldım diye biliyordum.
    Fakat Lockauto kapı hasarı için 250 euro civarı para kesti kredi kartımdan.
    Daha sonra rentalcars.com'dan para iadesi başvurusu yaptım fakat kendileri 100 euro'sunu iade etme kararı almışlar.
    Tamamen keyfi, saçma gerekçeler sıralamışlar ama laf olsun diye... O yüzden aklınızda olsun, bu full kasko meselesini tekrar tekrar sorun.
    Hatta olabiliyorsa yazılı teyit alın.

    Devam ediyorum.
    Hem hırsızlık hem de hasar ücreti ödedikten ve Allah beterinden saklasın, vardır bir hayır diye düşünürken geçtiğimiz hafta araç kiraladığım şirketten 4 ayrı mail geldi.
    Trafik cezası yemişim ve her bir mailde 49 euro para kesileceği yazıyordu. Tabii ben de yukarıda yazan herkes gibi önce bunun ceza olduğunu düşündüm.
    "Hay allah 200 euro daha ödeyeceğiz" diye düşünürken mailleri eşime yönlendirdim. Kendisi İtalyanca bildiği için kötü haberi o verdi.
    Bunlar sadece dosya takip parasıymış. Bilgileri paylaşmak içinmiş.
    Yahu zaten tüm bilgilerim aynı, niye 4 ayrı dosya parası alıyorlar bilmiyorum ama İtalyan kurnazlığı işte...
    Ben de hemen kredi kartımı alışverişe kapattım. Bakalım nasıl sonuçlanacak, göreceğiz.

    O arada benim sormak istediğim şu: Ben cezanın birini ilk gün, diğer üçünü ise son gün yemişim.
    Anladığımız kadarıyla "limitli trafik alanına" girmişim. Fakat anlamadığım son 3 ceza 2'şer dakika arayla gözüküyor.
    Yani 23 Nisan 16.01 - 16.05 ve 16,07'de...
    Bu konuda bilgisi olan var mıdır? Ben cezaya itiraz etmeyi düşünüyorum çünkü limitli bir trafik alanına ya da ters bir sokağa girdiysem bile tek bir ceza kesilir.
    Aynı sokakta ya da bölgede 2 dakika arayla ceza kesmek çok saçma diye düşünüyorum.
    Bu konuda kiminle irtibata geçebilirim bilen var mıdır?
    Bazı arkadaşlar yazdım falan demiş, zarf geldikten sonra polise mi yazıyoruz itirazımı?

    İlginiz için şimdiden teşekkürler...




  • Merhaba.

    Geçmiş olsun. Benim de 2 sene önce başıma geldi ancak kurtulamadım.

    10 günlüğüne romada europcardan kiralamıştık. kredi kartımı hem araç kiralama hem de diğer alışverişler için kullandığımız için dönüşte iptal ettim tamamen. Ancak kart üzerinde TV taksitlerim devam ettiği için düzenli ekstremi ödüyordum. bi baktım tatilden 6 ay sonra europcar para çekmiş, şikayet vs ettim ama "anlıyoruz" cevabından ileri gidemedik. bir 2 ay sonra bir daha para çektiler. yine bizi banka elemanları (halkbank) "anladılar". nihayetinde o günün kuruyla 400 TL zarar kestiler benden. taksitler bitti ekstre kayboldu. inş devamı yoktur :)
    tatilden 10 ay sonra ise evime zarf geldi europcardan. ceza yemişim. ancak cezanın tarih ve saatinden başka hiçbir şey yok. o tarihlerde ise bologna'da olduğumuzu düşünüyorum. neye aynı gün 2 kez ceza yediğimi halen bilmiyorum.
    bu adamlar ceza kadar bir de emniyetle yazışma adı altında ceza kadar daha para keserler.
    ancak bankanız müşterisini kaale alan bir banka ise kurtarma şansınız var paranızı. para transferini iptal ederler.




  • merhaba
    uluslararası ehliyet istedilermi kiralayan arkadaşlardan. bende yok, ve eylülde gideceğiz.
  • avrupa'da araç kiralamak ne büyük cesaret. kiralayıp ceza yemeyen arkadaşım yok. bir arkadaşım da yarım kaskoyla aldı. jantı çok hafif kaldırıma vurduğu için 160 euro ceza yedi. asıl merak ettiğim ödemeyince ne olacağı
  • Merhabalar bende Şubat'ın 18 inden 22 sine 2016 da rentalcars aracılığıyla scilybycar firmasından araç kiraladım. Allah a şükür sorunsuz aracı teslim ettim fakat banada trafik cezası gelmesinden endiseleniyorum. herkes cezanın eve gelmesine kadar olan süreci anlatıyor fakat sonrası için yardımcı olabilecek var mıdır öncelikle araba kiralama şirketi benden polisi bilgilendirme adı altında para çekmemesi için ne yapmalıyım cezayı ödemezsek nasıl sonuçlar doğurur italya ya ve diger ülkelere giderken sorun yaşatır mi yardimci olacaklara şimdiden teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu cezalar nereye nasıl ödeniyor??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eczzafer

    Merhabalar bende Şubat'ın 18 inden 22 sine 2016 da rentalcars aracılığıyla scilybycar firmasından araç kiraladım. Allah a şükür sorunsuz aracı teslim ettim fakat banada trafik cezası gelmesinden endiseleniyorum. herkes cezanın eve gelmesine kadar olan süreci anlatıyor fakat sonrası için yardımcı olabilecek var mıdır öncelikle araba kiralama şirketi benden polisi bilgilendirme adı altında para çekmemesi için ne yapmalıyım cezayı ödemezsek nasıl sonuçlar doğurur italya ya ve diger ülkelere giderken sorun yaşatır mi yardimci olacaklara şimdiden teşekkürler

    Rentalcars ve sicilybycar :) hocam aynı firmalardan italya cagliaride geçen sene ağustosta araba kiralamıştım dün adresime bir zarf geldi 189 euro ceza yemişim iban numarası var şuan kara kara düşünüyorum bakalım ne yapacağım gelişmeleri yazarım buradan




  • Aynı durum benim de başıma geldi. Bir yıl sonra adresime ceza geldi. yerli yabancı forumlarda araştırdım, herkes bir şey yazmış genel kanı sonradan sorun çıkmaması için ödenmesi gerektiği yönünde. Ancak merak ediyorum, ödenmediği takdirde EU vatandaşı olmayan birine karşı nasıl bir yaptırım olur?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FlshGordon

    Aynı durum benim de başıma geldi. Bir yıl sonra adresime ceza geldi. yerli yabancı forumlarda araştırdım, herkes bir şey yazmış genel kanı sonradan sorun çıkmaması için ödenmesi gerektiği yönünde. Ancak merak ediyorum, ödenmediği takdirde EU vatandaşı olmayan birine karşı nasıl bir yaptırım olur?

    Valla hocam hiç uğraşmak istemediğimden ben yatırdım arkadaş italyaya gitti geçen hafta ona verdim yatırdı.
    Cezayı işledikten 3 ay sonra ceza gelmesi gerekiyormuş aksi takdirde ceza düşüyormuş diyede duydum yine italyada yaşayan başka birinden ama italyanca dilekçe falan vermek gerekiyormuş uğraştırıcı yani. Varsa imkanın öde derim.
  • Sonradan bir sorunla karşılaşmamak için en iyisi ödeyip unutmak herhalde. Teşekkürler cevabınız için.
  • alıntıdır

    "Ya arkadaşlar şu yorumları okuyunca gerçekten bunu yazmak zorunda hissettim. He yurtdışında yaşıyorsanız bir şey diyemem ama Türkiye'de yaşayan bir Türk Vatandaşıysanız sokağa atacak paranız çok galiba. Yok İtalya'ya girişte tutuklanırsınız yok nerden nasıl ödemem gerekiyor ya siz dünyanın neresinde gördünüz trafik borcu yüzünden tutuklanan birisini hele de bir turisti. Sizce yılda İtalya'ya yılda kaç milyon turist geliyor ve bunların ne kadarı araba kiralıyor? Bu kadar saçma sapan trafik kanunları olan ve ceza yememenin bir turist için imkansız olduğu bir ülkenin bence üretmesine hiç gerek yok gayet kolay ekonomisinin devamlılığını sağlar bu şekilde tabi bunların hepsini tahsil edebiliyorsa. Ben de 2015 senesinde Italya'da hem Verona'da hem de Bologna'da 2 adet trafik cezası yedim, toplu taşıma için ayrılan yola girmişim bakın bu yıl da Roma'ya gittim 3 gün gayet güzel gezdim döndüm. Ama hala evime mektup geliyor İtalya'dan artık açmadan atıyorum çöpe. Bakın arkadaşlar siz Türk vatandaşı olarak İtalyan vergi kanunlarına yada İtalyan yasalarına Italya'da bulunmadığınız sürece tabii değilsiniz. İtalya kendi vatandaşını tutukluyormu ki trafik borcu yüzünden sizi tutuklasın en fazla evine haciz gönderir ya da maaşına kesinti yapar. Bırakın artık adamları zengin etmeyi yahu."




  • muratawci M kullanıcısına yanıt
    ben ödemedim ama iptal ettirdiğim kartımdan aylar sonra çektiler. bankam da beni sadece "anladı". - anlıyorum efendim, haklısınız efendim - ilgili arkadaşa yönlendiriyorum - anladık efendim.

    "ödemeyin" diyen arkadaş hangi uluslararası yasaya atıf yaparak bunu söylüyor ?
  • rukaplan R kullanıcısına yanıt
    sadece bir sitede bulduğum, yenilen ceza sonrası italyaya seyahat eden bir kişinin tecrübelerini aktardım. hangi yasaya atıf yaptığını bilmiyorum ama ben ödemeyeceğim
  • 8 haziran 2016 fransanın paris şehrinde araç kiraladım. 6 ülke gezdim 3 defa ışık patladı farklı ülkelerde tek emin olduğum ilk Fransan da patlayandı bana patladı diğerleri şüpheli. neyse Türkiye'ye döndüm ağustosun ortasından kartımdan 70 euro kestiler yediğim cezadır dedim pek kale almadım 2017 temmuzda 30 euro kestiler bu ne şimdi 1 sene sonra cezamı olur diye araştırım ceza değilmiş benim bilgilerimi paylaşıyolar diye benden para kesiyorlarmış neyse dedim ve şimdi 24 kasım 2017 bir daha 30 euro kestiler olaydan 1.5 yıl sonra eee dedim yeter ama ne elime ulaşan ceza var nede beni bilgilendiren birisi gittim kartı kapadım ama esas önemli olan temmuzda yediğim ceza sonra kartı kayıp çalıntı verdim bütün bilgileri değişmesine rağmen para çekmeleriydi nasıl oldu bana banka açıklama yapamıyor. 4 defa ceza yemişim kaç para yedim belli değil rent a car şirketine verdiğim bilgilerin hepsi doğru bana ulaşan bir şey yok.
    bir daha fransaya gitsem acaba bu cezalar gümrükte karşıma çıkar mı ?




  • JusTU2 J kullanıcısına yanıt
    parayı zaten çektikleri için tekrar karşına çıkacağını zannetmiyorum. aynı durum italyanlar 4 ve 6 ay sonra kapattırdığım kartımdan çektiler. eve iki ayrı ceza geldi - cezada sadece gün ve saat var. nerede ne kusur işlemişim yazmıyor. banka müşteri hizmetleri anlamıyor. normal şartlarda bankanız düzgün olsaydı (müşterinin hakkını korumayı düşünseydi) gerekçesiz-habersiz çekilen paranın transferini durdururdu. rentacar firması kiraladığın zaman kartı 500 - 1000 euroluk bloke eder. araç tesliminde serbest bıraktım der ama yapmaz.
    avrupada bazı ülkelerde turistleri bu şekilde soyuyorlar. plakaya özel ceza kesiyorlar. turistin uyruğuna göre muamele yapabileceklerini düşünüyorum. buyüzden araba kiralamayı çevremdekilere önermiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rukaplan -- 29 Kasım 2017; 23:54:17 >
  • Arkadaşlar bankanız aracılığıyla harcama itirazı yapın bırakın birazda onlar uğraşsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kiralama sirketinin haksız yere kestiği 49€'lara nicin itiraz etmiyorsunuz arkadaslar?? Zaten İtalyan kurnazlığı seklinde mantiginiza yatmayan bir durum olduğunu belirtmişiniz. Madem bilgi devlete veriliyorsa bu 1 kere verilir 5 ceza için de 5x49€ sacma.

    Bir de o zarf geldi iyi tamam da ödemezsen ne oluyor?? Türkiye'de yasıyorsun, Avrupa Birliğinde değilsin, sistemler gercekten birbiriyle etkili mi ? Sanmıyorum.

    Diyelim ki ödemedin. 60€ için (ki onların 60TL'si gibi düsün) zaten her seyi oldukça berbat işleyen devlet dairelerinde bir iş görmenin imkansız olduğu bir ülkeden bahsediyoruz (İtalya'dan). Senin paranı almak için Türkiye'den avukat bulması lazım vs. ugras da ugras... Acıkca bu işler sarpa sarar gibi geliyor. Hali hazırda bu işler için özel acilmis bir kurulus vs de yok Türkiye'de.

    EU vatandası olsan kimlik kartina vs islenip veriler tutulur, 2 yılda bir yenilediğin pasaportun verisini tutsa ne isine yarayacak? Dış kapının dış mandalısın, ülkeler arası oturmus bir sistem yok.

    Eeen kötü senaryoyu söylüyorum İtalya'ya giriste borcun var denilebilir. 4-5 yıl öncesinden yedigi cezaları ödemeyen ve halen elini kolunu sallayarak gidip gelen birçok insan var.

    Bunu cezayı ödemeyin diye demiyorum, sorumluluk zira size aittir. Burda kimsenin dedigi salt doğru değildir. Ama ben olsam yüksek ihtimal ödememeyi tercih ederdim diye düsünüyorum sebeplerini de söyle sıralayayım:
    1-) Gelen bircok ceza belediyelerin kestigi cezalar. Oldukça turistik yerlede italyanların bile zor algıladigi uyarıları ya koyuyolar ya da koymuyolar ki iste belediye üc bes birsey kazansın.
    2-) sehirler arası yollarda gidiyorsun 70km/h tabelası var, town'a girip girmediğini bilemezsin eger 50km/h tabelası koymamissa. İste bu noktada adam geliyor 50km/h kamerasını koyuveriyor ama ortada bir tabela yok! sen de zannediyorsun ki 70km/h ile halen gidebilirim. Traffic sign okuyucu aracta hadi sürücü görmedi arac da mi görmedi levhayı?
    3-) Trafik lambalarında hem kırmızı hem yesil aynı anda yanan okadar çok sehri var ki hangi ışığa uyacağını sasiriyorsun.


    ***Dedigim gibi ödeyip ödememek kararı size ait..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Electro_Magnetic -- 16 Ekim 2018; 10:43:29 >




  • Merhaba,

    Yukarıda cevap yazan arkdaşlar arasında trafik cezasını ödememeye karar veren arkadaşlar vardı.

    Geçtiğimiz zaman içerisinde bu cezalardan dolayı herhangi bir sıkıntı ile karşılaştınız mı? bilgi verebilirmisiniz?

    Çok teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yuhbe

    Herkese merhaba,
    Yukarıda yazılanları okudum. Benim de başıma benzer şeyler geldi.
    Nisan sonunda 1 haftalık bir İtalya seyahatimiz oldu. Roma'da navigasyon cihazımızı ve bazı eşyalarımızı çaldırdık.
    Aslında hiç yaptığım bir şey değil ama bir anlık dalgınlıkla 2 saat kadar camda kaldı navigasyon ve o arada çalındı.
    Neyse, kapı kilidini zorlayarak açmışlar ve bu yüzden bir de hasar ücreti ödemek zorunda kaldık.
    Bu arada ben aracı Lockauto'dan rentalcars.com sitesi aracılığıyla kiralamıştım. Aslında full kargo aldım diye biliyordum.
    Fakat Lockauto kapı hasarı için 250 euro civarı para kesti kredi kartımdan.
    Daha sonra rentalcars.com'dan para iadesi başvurusu yaptım fakat kendileri 100 euro'sunu iade etme kararı almışlar.
    Tamamen keyfi, saçma gerekçeler sıralamışlar ama laf olsun diye... O yüzden aklınızda olsun, bu full kasko meselesini tekrar tekrar sorun.
    Hatta olabiliyorsa yazılı teyit alın.

    Devam ediyorum.
    Hem hırsızlık hem de hasar ücreti ödedikten ve Allah beterinden saklasın, vardır bir hayır diye düşünürken geçtiğimiz hafta araç kiraladığım şirketten 4 ayrı mail geldi.
    Trafik cezası yemişim ve her bir mailde 49 euro para kesileceği yazıyordu. Tabii ben de yukarıda yazan herkes gibi önce bunun ceza olduğunu düşündüm.
    "Hay allah 200 euro daha ödeyeceğiz" diye düşünürken mailleri eşime yönlendirdim. Kendisi İtalyanca bildiği için kötü haberi o verdi.
    Bunlar sadece dosya takip parasıymış. Bilgileri paylaşmak içinmiş.
    Yahu zaten tüm bilgilerim aynı, niye 4 ayrı dosya parası alıyorlar bilmiyorum ama İtalyan kurnazlığı işte...
    Ben de hemen kredi kartımı alışverişe kapattım. Bakalım nasıl sonuçlanacak, göreceğiz.

    O arada benim sormak istediğim şu: Ben cezanın birini ilk gün, diğer üçünü ise son gün yemişim.
    Anladığımız kadarıyla "limitli trafik alanına" girmişim. Fakat anlamadığım son 3 ceza 2'şer dakika arayla gözüküyor.
    Yani 23 Nisan 16.01 - 16.05 ve 16,07'de...
    Bu konuda bilgisi olan var mıdır? Ben cezaya itiraz etmeyi düşünüyorum çünkü limitli bir trafik alanına ya da ters bir sokağa girdiysem bile tek bir ceza kesilir.
    Aynı sokakta ya da bölgede 2 dakika arayla ceza kesmek çok saçma diye düşünüyorum.
    Bu konuda kiminle irtibata geçebilirim bilen var mıdır?
    Bazı arkadaşlar yazdım falan demiş, zarf geldikten sonra polise mi yazıyoruz itirazımı?

    İlginiz için şimdiden teşekkürler...
    Hocam merhaba neredeyse aynı hikayeyinin bir başka kahramanı da benim... bugün 3 dakika arayla yediğim 3 ayrı trafik cezası geldi, rentacar firması ayrıca 108 euro talep ediyor... ödemeyi düşünmüyorum.. siz nasıl bir yol izlediniz?kartımı tamamen kapattırdım bu arada...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Musdilek

    Hocam merhaba neredeyse aynı hikayeyinin bir başka kahramanı da benim... bugün 3 dakika arayla yediğim 3 ayrı trafik cezası geldi, rentacar firması ayrıca 108 euro talep ediyor... ödemeyi düşünmüyorum.. siz nasıl bir yol izlediniz?kartımı tamamen kapattırdım bu arada...

    Alıntıları Göster
    Yukarıda bir arkadaş kartını iptal ettirdiği halde kartından cezanın çekildiğini yazmış. Zaten kredi kartının işi bu, kafana göre iptal ettirip sorumluluktan kurtulamıyorsun. Ancak haklıysan bankan sana paranı iade eder. İstersen firma ile yazışıp tutarı azaltmayı dene.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.