Şimdi Ara

İstanbul'un hem ortam hem de başarı açısından en iyi liseleri?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
2.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Büyüklerimden yardım istiyorum açıkcası kararsız kaldım

İlk sınavım tamdı,2.sinde 1 mat 2 ingilizce çıktı GSl tutarsa hedefim orası ama herkes tutmaz diyor.Diğer seçenekler olarak bi aklımda Kadıköy Anadolu var.Kabataşı da düşünüyordum fakat herkes şu son 3 yılda öğretmen kadrosunun değiştiğini,kalitenin düştüğünü söylüyor.İstanbul Lisesi de var ki orayı konum açısından istemiyorum pek.

Bu gibi liselerde olan abilerim-ablalarım varsa yardımcı olabilirler mi?Özellikle GSL ve Kadıköy Anadolu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheQueenKeroessa -- 6 Mayıs 2015; 10:26:35 >

• Beyoğlu Anadolu İmam Hatip :P

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dicle lisesi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence okulun ismine göre değerlendirme! Gidip gör gez ortamını tanı

• Ben gecen sene kadikoy anadolu lisesinden mezun oldum. İyi hocalar var fakat bunun yaninda kendi bildigini sorgulatacak hocalar da mevcut. Bu artik her lisede ayni. Devlet liselerinden hangisine gidersen git asil onemli olan dershane vb olacak hep. Dersine calisirsan iyi hocalarin pesinden kosarsan yardim edecek insan cok. Ortami da iyidir tavsiye ederim.

• Hayrullah kef

• Adana Anadolu Lisesi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bağcılar ticaret meslek

• 1- galatasaray
    2- robert
    3- istanbul erkek
    4- alman lisesi
    5- kabataş erkek
    6- kadıköy anadolu
    7- avusturya lisesi
    8- saint joseph
    9- üsküdar amerikan
    10-cağaloğlu

prestijlerine göre sıraladım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Romen Diyojen -- 6 Mayıs 2015; 10:55:55 >
  • 2001 boooooom

• Duz lisedeki ortam anadolu lisesinde olmuyor

• Kartal köy hizmetleri anadolu lisesi

Adı böyle olmasa çok daha iyi bi yerde olurdu xd

• Kardeş sana şunu söyleyebilirim ki hiçbir devlet lisesi mükemmel değildir.
    Ancak ben Hasal( hüseyin avni sözen anadolu lisesi ) ı tavsiye ederim( kendi lisem olması hasebiyle)
    Kendileri çok bilinmese de üniversite sınavında Türkiye de en başarılı 2. (Ya da 3. Emin değilim) anadolu lisesidir.
    Okula gelicek olursak öğretmen kalitesi olarak hocalarından çok iyi olan da vardır en kötü olan da
    Ama zaten okulun başarısındaki en büyük etken hocalar değil hem ortam hem de öğrencilerin inanılmaz bilinçli olmasıdır.
    Son olarak yeni gelen müdür okulu pilot okul seçtirdi ve öğretmen kalitesi olarak da iyileştirecek gibi gözüküyor.

Edit: şimdi baktım son ygs sınavında İstanbul birincisi olmuş...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A'zel -- 6 Mayıs 2015; 13:47:11 >
  • GALATASARAY LİSESİ

• Lise seçerken ulaşımını da düşün, yollarda geçer ömrün

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hüseyin avni sözen

• Kabataslak Macinga Lisesi

• Kendi okuduğum okulu anlatayım, kararı sen ver.

Yeşilköy Anadolu Lisesi,

Öncelikle konum olarak şahsen bence çok güzel bir yerde, tam sessiz sakin yerde yeşilliklerin arasında gömülü bir okul. Bahçesi de oldukça geniş fazla uzatmayacağım zaten google'dan bakarsın, sitesinden falan. Önceden ulaşım olarak tren istasyonu falan da vardı ama şu Marmaray ve Metro muhabbetinden dolayı kaldırıldı geçen sene ve sanırım artık orada tren istasyonu olmayacak. Kültür ve insan yapısı olarak biraz "elit" diyeibleceğim bir bölge bana göre, tam oarak Yeşilyurt - Bakırköy sayılıyor sanırım orası. Sahile de 5-10 dakikalık yürüme mesafesi var.

Yani arkadaş çevresi olsun, okulun çevresi olsun "serseri", "apaçi" diyebileceğimiz insanlara rahatsızlık veren tiplerin olmadığı biraz daha elit ve sessiz sakin bir bölge ve okuldur.

İçeriğinden bahsedecek olursam. Benim zamanımda (geçen sene mezun oldum) Matematik bölümü hocaları çok iyiydi, ha aralarında Bağcılar-Mehmet Niyazi Altuğ gibi bir liseden gelen ve ismini vermek istemediğim bir hoca da vardı ama geri kalanlarının hepsi sana saatlerce övebileceğim kalitede hocalardır. Kendi Matematik hocam Barış hocaydı belki mesajımı gören o okuldan mezun olan varsa diye yazıyorum, hayatımda görüp görebileceğim en iyi matematik hocasıydı. Şöyle diyeyim piyasadaki bütün bakın bütün güncel soruları sınavda değil de derste örnek olarak çözüp gerçekten öğrencilerine "bilgi" ve "mantık" çerçevesinde bir şeyler vermeye çalışan, soru ezberletmeyen sadece soru çeşiti gösterip onların mantıklarını öğrencilerin beynine işleten bir sistemi var. Sadece Barış hoca değil o söylediğim 1 kişi hariç diğerleri de bu kalitede insanlar.(tabi şu an öğretmen kadrosunu da bilmiyorum sadece kendi dönemimden bahsediyorum) Başka liselerdeki hocalar hızlıca bir konu hakkında en fazla 5-10 örnek verip geçerken bu söylediğim hocalar bir konu hakkında en az 100-150 örnek çözdürmekte ve de bunların hepsi "gerçekten" kaliteli sorulardı ve hiçbiri birbirinin tekrarı olmayan, kopyası olmayan bambaşka farklı sorulardı. Yani bu okulun Matematik kadrosu çok üst düzey seviyedeydi.

Fen hocalarına gelirsek, Biyoloji hocaları iyi diyebilirim ama nasıl iyi derseniz bir Anadolu lisesinde olması gerektiği gibi diyeyim. Yani pek de süper diyemem. Biraz fazla detaycı ve ezberciydiler.

Fizik hocaları kesinlikler berbattı!

Belki bilenler vardır Turgut hocayı, fizikçi, önceden Bahçelievler Anadolu Lisesin'deymiş. Şunu söyleyeyim iki Fizik hocası da düz lisesinden daha kötü bir seviyedeydi. Fizik anlamında bu okuldan alabildiğim şeyler "0" (sıfır)'dır ! Ama dediğim gibi belki değişmiş olabilir, hiç gidip daha ziyaret etmedim okulu.

Kimya hocaları normal düzeydeydi, iyi diyebilirim; bana göre kötü yanları yok.

Onun dışında Edebiyat hocaları çok iyiydi tabi lise 3'ten sonra sayısalcı olduğum için bizi pek ilgilendirmedi bu bölüm.

Dil Anlatım yani Türkçe hocaları da normal düzeydeydi. Sorun yok.

Aklıma gelenler şimdilik bunlar. İster pm'den ister buradan soruların varsa sorabilirsin. Bu arada okulun spor salonu ve yemekhanesi gibi bazı önemli şeyleri maalesef yoktu. Sadece kantin mevcut ve büyük bir kalabalık, sıra oluşuyordu hep haberiniz olsun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.