Şimdi Ara

İSTANBUL KADIKÖYDE YAŞAMAK AYRICALIKMIDIR ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
180
Cevap
6
Favori
4.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşler ben ufacık küçücük 3 yaşındayken ülkemizin kara lekesi olan 1980 darbe yılında İstanbul Kadıköye bağlı SAHRAYICEDİT mahallesinde taşınmışız Sahrayıcedit mahallesi 6 sene önceki yerel şeçimlerde Yenisahra mahallesinin yeni kurulan ilçe ATAŞEHİR'e geçmesiyle Kadıköyün son sınır mahallesi olmuştur bizim mahalleyi E.5 ayırır 1985 - 1990 yılları arası KUVEYT'te kaldığım yıllar haricinde hep buradaydım yani dile kolay neredeyse tam 30 senedir aynı mahallede yaşıyorum bilenler bilir yaşadığım mahalle hakikaten temiz ve suç oranı düşük kültürlü ve gelir seviyesi yüksek insanlar oturur Kadıköyün merkezi ve diğer mahalleride iyidir sorum şu sizce KADIKÖY'de yaşamak ayrıcalıkmııdr ? bilhassa benim giib Kadıköyde yaşayanları konuma bekliyorum

• Şimdi kadıköy fikirtepe var bi de moda falan var.

Bence Moda, Fenerbahçe, Kalamış'ta yaşamak ayrıcalık. Geri kalanı yine normal şehirleşmiş hayat
  • Acıbadem'ddeyim. Tabi ki var bir ayrıcalığı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabii ki ayrıcalıktır. Gelin Beylikdüzü'ne bir de bizim halimizi görün. İstanbul'un içine gitmek için 2 saat yol çekiyoruz. mecbur okulumuz , işimiz Maslak'ta. Ayrıca oturduğum yerde insanlar aşırı asosyal.Onlarca toplu konut var ama dışarıda bir tane insan göremezsiniz .Hatta bazen öldüm mü lan ? diye sorabilirsiniz kendinize.

Geçen Kadıköy'e arkadaşla buluşmaya gittim baya olmuştu tekrar uğramayalı.Resmen bambaşka dünya sokaklardan insan fışkırıyor , takılmak için onlarca yer , insanlar modern... Yani size diyeceğim eğer merkezi ve güzel yerlerde oturuyorsanız kıymetini bilin.
  • Arkadaşlar yanlış anlamalarınızı düzeltmeniz açısından yazıyorum. Bilgilendirme amaçlı bir mesajdır..

Apple kullanmak / Pahalı marka giyinmek / CHP seçmeni olmak / Facebookta vb. sitelerde 1341351325 beğeni almak / İzmir Kadıköy Beşiktaş vs. gibi yerlerde oturmak

Ayrıcalık sahibi olmak değildir.

Bu yanlış anlaşılmanın temel sebebi diğerlerinden hiç bir farkı olmayan fakat egoları tavan yapmış insanların kendilerini diğerlerinden ayırabilmek için bahane üretmeleri ile alakalıdır. Bu gibi komik ve kendinizi küçük düşürmeye meyilli hal ve hareketlerden sakınmanız sizi diğerlerine nazaran azda olsa ayrıcaklıklı bir insan yapar.

Ayrıcalıklı insan olmak zor olanı seçmek herkesin seçtiği kolay yol yerine az kişinin yaşatmaya devam edebildiği nitelikleri yaşatmaya ve uygulamaya devam edebilmektir.
    Herkesin kolaylıkla elde edebileceği olgular ile ayrıcalık kazanılmaz. Bu sadece bir sanrıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Treth -- 23 Mart 2015; 10:22:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Treth

Arkadaşlar yanlış anlamalarınızı düzeltmeniz açısından yazıyorum. Bilgilendirme amaçlı bir mesajdır..

Apple kullanmak / Pahalı marka giyinmek / CHP seçmeni olmak / Facebookta vb. sitelerde 1341351325 beğeni almak / İzmir Kadıköy Beşiktaş ta vs. gibi yerlerde oturmak

Bu yanlış anlaşılmanın temel sebebi diğerlerinden hiç bir farkı olmayan fakat egoları tavan yapmış insanların kendilerini diğerlerinden ayırabilmek için bahane üretmeleri ile alakalıdır. Bu gibi komik ve kendinizi küçük düşürmeye meyilli hal ve hareketlerden sakınmanız sizi diğerlerine nazaran azda olsa ayrıcaklıklı bir insan yapar.

Ayrıcalıklı insan olmak zor olanı seçmek herkesin seçtiği kolay yol yerine az kişinin yaşatmaya devam edebildiği nitelikleri yaşatmaya ve uygulamaya devam edebilmektir.
    Herkesin kolaylıkla elde edebileceği olgular ile ayrıcalık kazanılmaz. Bu sadece bir sanrıdır.

Hocam sizde haklısınız sonuçta KADIKÖY'de oturmak için maddi imkan gerekir

• Bağdat, Fenerbahçe, Moda da yaşa .

Öyle ayrıcalık açısından demiyorum. sadece buralar güzel.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İzmir Buca güzel mi ?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kötü bir ayrıcalık bence.kadıköye ne zaman gitsem nefret ederim aşırı, kalabalık yolda bile düzgün yürünmüyor.eylemler olaylar...Kartaldayım ne kalabalık var ne gürültü.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tepecikli 43

quote:

Orijinalden alıntı: Treth

Arkadaşlar yanlış anlamalarınızı düzeltmeniz açısından yazıyorum. Bilgilendirme amaçlı bir mesajdır..

Apple kullanmak / Pahalı marka giyinmek / CHP seçmeni olmak / Facebookta vb. sitelerde 1341351325 beğeni almak / İzmir Kadıköy Beşiktaş ta vs. gibi yerlerde oturmak

Hocam sizde haklısınız sonuçta KADIKÖY'de oturmak için maddi imkan gerekir

Laf sokmaya çalışmışsın fakat kendin söylemişsin Kadıköyde oturmak için sadece para gerekir. Oldukça basittir yani. Başka bir şey gerekmez.

Mesela ben şu an Fatihte oturuyorum. Sana göre ayrıcalıklı değilim. Ama 300.000 TL taban değerli evimde oturuyorum. Satsam orada kendime en az 1 daire satın alabilirim. Bu durumda ne oluyor ben ayrıcaklı mı oluyorum ?

Ayrıcalık dediğiniz şey bu kadar basit elde ediliyorsa bu ayrıcalık değildir. Kendinizi kandırmayın lütfen.

• Bostancıda doğdum büyüdüm, orada okudum. 16 sene orada yaşadım (İstasyon Tarafı)

O zamanlar Avrupa yakası bana daha lüks gelirdi sanki insanları daha modern daha kaliteliydiler. Lise başlayınca Emirgana yani avrupa yakasına taşındık. Ve emin olun Avrupa yakasına geçtiğim günden tiksiniyorum. Buradaki insanlar robot, cahil, eğitimsiz ve kültürsüz. Emin olun bu farkı hissediyorsunuz. İnsanların birbirine saygısı kalmamış ve göçler genellikle bu tarafa olduğu için çok bozulmuş.

Anadolu yakası nispeten daha az bozulmuş ve insanların çoğu doğma büyüme oralı oldukları için yabancılaşma pek olmuyor. KADIKÖY'de yaşamak ayrıcalıktır. Ama tabi kadıköyün sahil tarafı ve bağdat caddesi kısmı inanılmaz gelişmiş, Türkiye üstü yaşam alanlarıdır. Bozuk yerleri elbette var ayrıca bu son zamanlarda oralarda mitingler, protestolar falan yapıldığında içim acıyor. İstanbul'un az bozulmuş son kalan birkaç yerinden biri orayı gözümüz gibi korumamız lazım. Bunları yazınca bile Bostancı gözümde tütüyor

• Yaşamayı bırak Kadıköy'de gezmek bile ayrıcalıktır.
  • Istanbul uskudardan bildiriyorum
    Sokakta tanimadiginiz insanlarin size gunaydin diyenlerin oldukca fazla bulundugu yerdir

• Istanbulun bku cikmis. Olursa izmir veya bursada yasamak isterim. Lanet olsun boyle sehre

• quote:

Orijinalden alıntı: JilberProduct

Bostancıda doğdum büyüdüm, orada okudum. 16 sene orada yaşadım (İstasyon Tarafı)

O zamanlar Avrupa yakası bana daha lüks gelirdi sanki insanları daha modern daha kaliteliydiler. Lise başlayınca Emirgana yani avrupa yakasına taşındık. Ve emin olun Avrupa yakasına geçtiğim günden tiksiniyorum. Buradaki insanlar robot, cahil, eğitimsiz ve kültürsüz. Emin olun bu farkı hissediyorsunuz. İnsanların birbirine saygısı kalmamış ve göçler genellikle bu tarafa olduğu için çok bozulmuş.

Anadolu yakası nispeten daha az bozulmuş ve insanların çoğu doğma büyüme oralı oldukları için yabancılaşma pek olmuyor. KADIKÖY'de yaşamak ayrıcalıktır. Ama tabi kadıköyün sahil tarafı ve bağdat caddesi kısmı inanılmaz gelişmiş, Türkiye üstü yaşam alanlarıdır. Bozuk yerleri elbette var ayrıca bu son zamanlarda oralarda mitingler, protestolar falan yapıldığında içim acıyor. İstanbul'un az bozulmuş son kalan birkaç yerinden biri orayı gözümüz gibi korumamız lazım. Bunları yazınca bile Bostancı gözümde tütüyor

Geçenlerde bostancı sahil civarında Starbucks cafe gördüm. Tren istasyonuna yakın bir yerdeydi. Baktım diğer semtlerde gördüklerime göre öyle sakindi ki normalde hiç girmediğim halde girip oturdum.

1 1,5 saat kadar kitap okudum bir şeyler içtim filan kafamı dinledim biraz güzeldi. Sonra iç kesimlere doğru bir kitapçıya kadar yürüdüm gerçekten çok sakin güzel bir yerdi.

• vallaahi öyle hocam. Sakin ve nezih bir yer. Yürürken önünüzü kesen apaçiler, tip tip bakan krolar, göbeğini kaşıyan adamlar yok. Sokakları temiz ve düzenlidir. Minibüz yolu tarafı biraz kalabalıktır ama oranın bile güzel bir havası vardır. İstanbulun en uzun sahil parkı oradadır. Bisiklete binenler, çimlere uzananlar, piknik yapanlar, top oynayanlar... Güzeldir bostancı @Treth

@sersai hocam sen köyleri, geri kalmış şehirleri geliştirmezsen, oy toplamak için büyük şehirlere göçü teşvik edersen, okul açmazsan, hastane yapmazsan, insanları kandırırsan böyle olur. Şehirler balon gibi kaldıramayacağından fazlasını alırsa patlar. İstanbul'da öyle patladı. Nefret ediyorum artık buradan. Sokağa çıkınca tiksiniyorum. Her gelen kendi kültürünüde buraya getirmiş, o İstanbul ruhu kaybolmuş. Bunlara söyleyebiliyorum çünkü ben gerçek İstanbulluyum. Kütüğümüz bile İstanbul'a kayıtlıdır. Adamın biri zengin olucam diye 1 milyon kapasiteli siteler yapıyorsa bu göçe teşviktir. Git Adıyamanda, Denizlide yap... Sonra vay efendim tarım öldü, köylülük öldü... Senin yüzünden, iğrenç politikaların yüzünden.

Hep derdim en sonunda şehirliler köylere, köylüler şehirlere yerleşecek diye, öyle oldu ve olmaya devam ediyor

• Tabikide ayricaliktir. 3 sene tuzlada kara çarşaflılarin arasinda yasadiktan sonra kadıköye taşındım. Tuzladan oncede izmir göztepede yaşadım 18 yasima kadar inan bana ayrıcalık. Benim gibi mecburiyet veya parasizliktan dolayi kötü yerlerde yaşamak zorunda kalanlara sabır diliyorum. Gerçi burdan dışarı çıkıp e5 tir filan dolasmak zorunda kalınca yine lanet ediyorum istanbula.

Ha kadıköy izmire gore biraz daha dezavantajli insan olarak milyonlarca adami birkaç ilçede toplarsan buda kaçınılmaz oluyo haliyle.

• Çok farklı bi ilçe ve bence ayrıcalıktır,

Olmasu gerekir gittiğim ve girdiğim ortamlarda en çok kültür ve eşdeğer bulduğum sohbetleri Kadıköydeki arkadaşlarımla yapıyorum.. Ve gezmesi ve mekanlarıda çok nezih

• Pendikte yaşıyorum. Kişiden kişiye değişir ben o kadar kalabalık bir ilçede yaşamak istemem açıkçası. Ne zaman gitsem insanlar üstüme üstüme geliyor sanki eylemi ayrı dert gürültüsü ayrı dert.

• Param olsa kadıköy,sarıyer tarafları,suadiye ye falan taşınırım.
    Ayrıcalık demek fazla kaçar ama güzeldir rahattır severim oraları.
    Mecidiyeköy kadar rahat olmasada ulaşım vs. sakinliğiyle beni benden alıyo.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alperenxx

kötü bir ayrıcalık bence.kadıköye ne zaman gitsem nefret ederim aşırı, kalabalık yolda bile düzgün yürünmüyor.eylemler olaylar...Kartaldayım ne kalabalık var ne gürültü.

Sorma kardeş CHP'nin kalesi Kadıköy olmasından dolayı son zamanlarda TKP, ÖDP ve HDP vb. sol görüşlü parti ve gruplar Kadıköy maydanı ve Baahriye için propaganda, miting ve yürüyüş mekanı oldu
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.