Şimdi Ara

silinebilir. (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
499
Cevap
6
Favori
106.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
430 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ar ge

Yaptiginiz hesaptan da, yazdiklarinizdan da hic bir şey anlamadim, siz vatandaşsiniz, size hizmet etmek icin! gorevlendirilmiş politikacilari yuceltip ölesiye savunmanizi gerektirecek ne var, maaş mi veriyorlar size bizi eleştiren olursa çikin savunun diye, ayrica bunlardan onceki hukumetlerin başarisizligi benim umurumda mi? yine ayni insanlarin yonettigi bir meclisin mahsulu degil mi bunlar, bölünüp farkli parti kurunca kafa yapilari mi degişti? 70 yildir siyasal islamcilar yonetiyor zaten ulkeyi, ağzindan Allah düşmeyen hirsizi başa getiriyor, ölesiye savunup yeteri kadar soyulduktan sonra alternatifini seçiyorsunuz.
    Halki temsil etmesi gereken adamlar, halka sormadan geçiş garantili otoyollar, hasta garantili hastaneler icin ihale veriyor, 400 km yola asgari ucretin 8 de 1 ' i kadar ucret talep edip bir de çilginca alkişlaniyorlar, bu gaspi savunan da hirsizin dik alasidir.

Alıntıları Göster
    Boş boş konuşma bu ülke de herkes asgari ücretli değil ve asgari ücretlilere göre de yapılmıyor bu hizmeler çübnkü maliyeti yüksek yapılar bunlar dile kolay 11 milyar dolarlık Türkiye 'nin en büyük yollarından biri ve üstüne 2. 3. 4. büyük proje bu yüzden de bunun bir bedeli olur, asgari ücretliler az ötede oynasınlar ki onlar içinde eksi yollar var ağlama bana burada, benim devletime saygım vardır, sen bunlara laf edersin bunlar gitse ne olacak seçilecekler bunlardan farklı mı olacak ertesi günde onlara söveceksin ne anladım bu işten geçmişte seçtiklerin ya da seçilenler aynı bugün de senin seçtiklerin ya da seçilenler aynı gelecektekinin nasıl oalcağını bana kanıtlayabilir misin hayırdır geleceği gören baba vanga mısın eeeee bana bunun garantisini veremiyorsan gelecektekiler de geçmişe bugüne bakarak bunlardan bir farkları olacağını tahmin edebiliyorsak kusura bakma da senin kötülemen hiçbir işe yaramaz bende kimseyi savunmuyorum ortada bir hizmet var sen asgari ücretliler üzerinden duyar kasıyorsun belli paran yok herhaldeki bu ucuz numaralara yatıyorsun. Kusura bakma da bu ülke de vasıfsızlar kendilerini geliştirmedilerse kendi akıllarını kullanmadılarsa bu yollar köprüler hakkında çok bilip konuşmaya kalkmasın hakkı yok çünkü o kendini bile geliştirmedi üstüne devleti yönetenlere akıl veriyor yemezler. :) Siz devlete akıl vereceğinize aklınızı çalıştırında asgari ücretli olarak yaşamayın bu hayatı.

• x2yk X kullanıcısına yanıt
    AKP in kulu ve ... olmuşsun. Bilmiyorsan cehalettir biliyorsan sen seç kendine münasip sıfatlardan birini.

Gelişmiş ülkelerde bir bak istersen....

Hepsini geçtim pahalı olan uçak bileti daha ucuza geliyor.

Bir de bunu istanbul dan kalkis olarak ele alırsak avrupa yakası için arıca köprüler vs de ekle...

En sonunda da dünyanın en pahalı benzinini de ekle ....

Gibi ....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bio technolog

Uçakla daha hızlı be konforlu giderim mazot param cebimde kalır
    o siteden baktim viyanaya amsterdama ucak biletleri 280-290 lira :)) izmire yol kopru benzin en az 500tl saka gibi
  • Kasto_37 kullanıcısına yanıt
    Dikkat edin tabloda da aynı şekilde köprü ve otoban fiyatları ayrı ayrı yazılmış.
  • edremit körfezini lağım haline getirenler kaz daginda olmayan bir yer için kaz dağı kesiliyor diyor,otobani en once kullanacaklar nedir bu otoban diyor yeni provokasyon konulari belli oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: x2yk

Boş boş konuşma bu ülke de herkes asgari ücretli değil ve asgari ücretlilere göre de yapılmıyor bu hizmeler çübnkü maliyeti yüksek yapılar bunlar dile kolay 11 milyar dolarlık Türkiye 'nin en büyük yollarından biri ve üstüne 2. 3. 4. büyük proje bu yüzden de bunun bir bedeli olur, asgari ücretliler az ötede oynasınlar ki onlar içinde eksi yollar var ağlama bana burada, benim devletime saygım vardır, sen bunlara laf edersin bunlar gitse ne olacak seçilecekler bunlardan farklı mı olacak ertesi günde onlara söveceksin ne anladım bu işten geçmişte seçtiklerin ya da seçilenler aynı bugün de senin seçtiklerin ya da seçilenler aynı gelecektekinin nasıl oalcağını bana kanıtlayabilir misin hayırdır geleceği gören baba vanga mısın eeeee bana bunun garantisini veremiyorsan gelecektekiler de geçmişe bugüne bakarak bunlardan bir farkları olacağını tahmin edebiliyorsak kusura bakma da senin kötülemen hiçbir işe yaramaz bende kimseyi savunmuyorum ortada bir hizmet var sen asgari ücretliler üzerinden duyar kasıyorsun belli paran yok herhaldeki bu ucuz numaralara yatıyorsun. Kusura bakma da bu ülke de vasıfsızlar kendilerini geliştirmedilerse kendi akıllarını kullanmadılarsa bu yollar köprüler hakkında çok bilip konuşmaya kalkmasın hakkı yok çünkü o kendini bile geliştirmedi üstüne devleti yönetenlere akıl veriyor yemezler. :) Siz devlete akıl vereceğinize aklınızı çalıştırında asgari ücretli olarak yaşamayın bu hayatı.

Alıntıları Göster
    Sen sanirim halktan degilsin? Halki bu kadar asagiladigina gore yuklenici firmanin adami ya da korumasi olmalisin?
    Tanimadigin insanlar hakkinda atip tutarsan hakkinda da ahlam kesen çok olacaktir.

20 yillik muhendisim, varsay ki asgari ucretle çalisiyorum, asgari ucretle calisani aşagilama hakkin var mi senin?
    Kaç paraya trolluk yapiyorsan ucretini biz odeyelim. İnsanlari aşagilamayi birak.

• Ar ge kullanıcısına yanıt
    Rica ediyorum su sahsi alintilamayin. Biz parali masalarin mesailerini okumak istemiyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: x2yk

Alıntıları Göster
    1-Bence bu ülke akp nin yatırımlarını isteyenler ve istemeyenler diye referanduma gidilmeli!
    2- İStemeyenler bunların vergilerinden muaf tutulmalı. Bütçeden oyu oranında pay alıp. Kendi bütçesini kendi halka pay etmeli. Asgari ücret altı aylık olan ülkede bu artık farz olmuştur. Bir de suriyelileride bunların nüfusuna geçirmeli(bir sokak röportajında adam soruyor; Sizi niye camide göremiyoruz? Nasıl din kardeşiyiz ), aktürkiye cumhuriyeti vatandaşlığını dilerlerse ondan sonra bedavaya ister parayla verebilirler. Ondan sonra aktrol seçmenlerinin, istedikleri gibi kaynaklarını isyedikleri yere aktarsınlar, sizden çalsınlar yani ''çalıyorsa bizden çalıyor'' diyor o*ç*.. Nerden senden çalıyor ulan? Nasılsa bundan sonra devamlı padişahları belli bizi ilgilendirmez. S Hem bunları ben demiyorum bizzat başımızdaki padişah efendimiz söylüyor. ''Ben diyor sizin başkanınız olmaya çok meraklı değilim. Senin bir tane oyuna muhtaç değilim. Bize oy vermeyen terörist'' Eski Verdiğim oylar haram zıkkım olsun. Hem oyumu çalıp, hem bana iftira, kötü muamele, açlık sınır altı insanlık dışı vatandaşlık muamelesi ve de hakaret edebiliyorlar yani. Böyle de bir durum da var yani. E o zaman bi zahmet oyuna muhtaç olmadıklarını vergiden muaf ilan et. Kim seni istiyorsa ondan al rey-vergi yol-köprü-uçak yap.
    3- Belki bize bütçe aktaran insan onuru ve haysiyetine yakışır sağlık hakkı- ve gıda ve yaşam hakkı tanır. Ona göre bir temel yaşam giderlerimizi karşılar İnsanlık hakkı olan ücreti bize verir.

• Keşke cehape başımızda olsaydıda 2 şerit mis gibi yollardan geberip gitseydik.
    Hem bukadar matematik hesabı yapmazdık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rollbar

Özel sektör devlet bankasının garantili kredisiyle, cebinden 5 kuruş çıkmadan, işi ederinin 10 katına yapsın.

Devlet bu derece "risk" alan özel sektöre, geçiş garantisi diye bir saçmalıkla bizim vergilerimizden çatır çatır bu parayı ödesin.

Özel sektör devlet bankasına gidip "ühü ben borcumu ödeyemiyorum 25 sene erteler misiniz" desin. Ama garanti geçişleri cukkaya indirmeye devam etsin.

Vergisiyle zaten garanti geçiş bedeline ortak olan vatandaş, bir de bu yolu kullanırken benzin parası kadar yol kullanım bedeli versin. Buna tepki göstersin.

Burada da iki zırto "ehehe bozuk yol orada al kullan oradan geç" desin.

Arkadaş, birincisi öbür yol neden bozuk? İkincisi yeni yol neden bu kadar pahalı? Biz zaten vatandaş olarak finanse ediyoruz yolu, bir de adamın cebine harçlık koyuyoruz. Yaparsın 40 lira, kimsenin gıkı çıkmaz.

Feribotçuları üzmemek için köprü fiyatını köklüyorlar burada, olacak iş mi?
    Bu hukumetin en buyuk avantaji çökük bir ekonomiyi alip 5 yil sonra Abd nin herkese para dagittigi yillarda hukum surmesi anlasilan.

Su aralar akdenizde iyi isler yapiyoruz ya bakalim

• İlk yerli ve milli uçan arabanın prototipini yapmışlar.

http://finans.mynet.com/haber/detay/ekonomi/bayraktar-dan-milli-ucan-araba-mujdesi/314461/

Otobanı niye yaptık biz? Acaba otobanın üstünden mi uçacak?

• OTOLYOL AŞ'nin internet sitesinde bütün bilgiler mevcut, eğer yanlış hesapladıysam bilen biri düzeltisin.
    yapim.otoyolas.com.tr
    Sözleşme Bilgileri – OTOYOL A.Ş.
    https://yapim.otoyolas.com.tr/?page_id=4604

Bu linke devletin her faz için verdiği geçiş garantileri mevcut, bu geçiş sayılarını ilgili fazın ücretleriyle çaprtığınızda devletin yıllık olarak 2.638.000.000 TL garanti ödeme tahhüt ettiğini göreceksiniz.

Yapım işi maliyeti ise yaklaşık 10.000.000.000 TL

Bu adamlar işletme süresi olan 22 senenin sonunda ister geçin ister geçmeyin toplamda 58.000.000.000 TL para alacaklar.

Devlet yatırım maliyeti 3 milyar dolar olan, yüksek teknoloji ve mühendislik gerektirmeyen otobanı neden ve niçin özel sektörü yaptırır ve milleti böyle bir yükün altına sokar..

Bu mu vatan millet sevgisi

• BU VİDEOMDA GÖZDEN KAÇABİLECEK ÖNEMLİ BİR DETAYA takıldım !!! MUTLAKA İZLEMELİSİNİZ! Dün yaptığım izmir istanbul yolculuğundan !!!

• Yav kasmayın 45 dk yı daha ucuza gidebiliyorsunuz UÇAKLA 😬🤘🤘

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • otoban acılısı yapılmadan ızmır ıstanbul otobus bıletı aldım 105 tl ye ,sımdı dönüşe bakıyourm 131 tl ? varıs saatıne bakıyorum yıne 8 saat demekkı kamıller de hukumetten aldıgı gazla TOKATCILIGA GAZ VERMIS sıgaraya gelen zammı acaba otıbus bıletlerıne mı yansıttılar acaba
  • Öbürü gibi burayıda kamyonlara otobüslere zorunlu yaparlar mı ki ?

Hadi bi nakliye zammı daha yiyelim :)

Sonra da yetmez ama evet diyelim.
  • Yukarida yazilmis ama iş bulamamak veya asgari ücretle çalışmak beceriksizlik sonucuda olabilir ama olmayabilirde. Babamin müşterisinin oğlu seneler önce burada iş bulamadi daha sonra Nasa da çalişmaya başladi oradan da evlendi. Boyle bir sürü insan var işsiz veya işinden olmuş, Burada birilerinin tanidiği değilsen veya iktidardaki partiyle muhabbetin yok ise iş bulmakta zorlanabilirsin. Türkiyede bu işin zekayla alakasindan çok sirtini dayadiğin kimse veya kimselerle ilgisi çok. Yani iş bulmak için zekaya değil kuvvetli bir dile (yalamak için) ihtiyacin olduğu aşikar.

• quote:

Orijinalden alıntı: zero-man

1. Rafineri çıkışı 1.5TL olan benzini istersen 9 liraya alabilirsin. Çünkü Avrupa'nın en gelişmiş ülkesi Almanya'da bile bu fiyattan satılıyor ve kimsenin gıkı çıkmıyor.

2. Enflasyonu kimse %5 diye yutturmaya çalışmıyor. Devletin yaptığı zamlar senenin ilk 6 ayında ve 2. altı ayında yapılır Buda %5+%6 vs gibi oranlara denk gelir.
    Bu sene sadece Arçelik, çalışanlarına %27ye yakın zam yaptı. Bu zammı alamıyorsanız pek bir katma değeriniz yok demektir.

3. Çeşmenin başında duran, suyu kendine çevirirmiş. Sizin sesiniz çıkmadıkça bu düzen böyle gider.

4. Profilinizde doğum tarihiniz 1968 yazıyor. Size şunu söylemek istiyorum. 23 yaşında bir mühendis olarak bu durumun benimle gram alakası yok, ancak ülkenin bu durumda olmasının tek sebebi sizin döneminiz ve sizsiniz. Lafa gelince gençliğe b.k atıyorsunuz, dönün bize bıraktığınız ülkeye bir bakın.
    1. Rafineri çıkışı 1,5 TL olan benzinin 4.5 TL si vergi. Avrupanin en gelişmiş ülkesindeki benzin fiyati da beni hiç ilgilendirmiyor. Ben ülkemdeki fiyatları başka ülkelerle kiyaslamam. Ülkemdeki alım gücüne bakarım. Karşılaştıracak olsam, sadece en gelişmiş ülkeye de bakmam. Bütün Avrupa'da ve Amerika'da otomobil fiyatları 100.000 TL yi bulmazken, bizde uyduruk boş arabalar 110.000 bandında. Almanların sesi niye çıksın, adam ona göre kazanıyor. 5000 euro maaş alsam, isterse benzinin litresi 5 euro olsun. Önemli olan benim alım gucumdur.

2. Sen hangi ülkede yaşıyorsun? Enflasyonu yüzde 15 ilan etmediler mi? Üstelik yıllık enflasyonu. Geçen sene benzin 4 TL idi. Şimdi 7 küsur. Doğalgaza yeni yüzde 15 zam yapıldı. Elektriğe aynı şekilde. Milletin emeklisi ülke ülke gezerken, bizimkiler çöp topluyor. Hadi bunu kiyaslasana.

4. Herkes geçim sıkıntısından, kart borcunu ödemeyememekten şikayet ederken, hangi çeşmeyi, nereye çeviriyorsun, anlamadım. Sesi çıkanlar KHK ile görevlerinden uzaklastirildilar. Üniversitede öğretim görevlileri işlerinden oldu. Kimse iş vermiyor, korkuyorlar. Bilim adamları aç, ama cübbeli hoca, rüyada peygamber gösteren terlik satıp, milyoner oluyor. Al sana başkanlık/ padişahlık sistemi. Merkez Bankası başkanı faiz dusurursem, dolar fırlar diyor, emirlere karşı çıktığı için işinden oluyor. Bütün ekonomisi artık ithalata bağlı bir ülkede bu tehlikeli diyor. Ama dinletemiyor. Batıyla yoguyla döviz satarak doları düşük tutmaya çalışıyorlar. Göreceğiz...

4. Bu ülkenin sorunu, din üzerinden yapılan siyasettir. Ne benimle, ne benim dönemimle, ne de benim dönemindeki insanlarla ilgisi yoktur. Bunun cehaletle, dinini bilmemekle, okumamakla ilgisi vardır. İlkokul bitirememis bir salağın peşinden gidenlere hep karşı çıktık, ama bizler dayak yedik, biber gazı yedik, dışlandik. Metastaz kitabını oku da, nereden nereye geldik öğren. Bugün milliyetçilik, dindarlık satanlar, nerelerde okumuş, kimlerden feyiz almış öğren

• x2yk X kullanıcısına yanıt
    senin kafana ne düştü arkadaşım söyle , bir hastaneye falan götürelim çok acayip bir düşünce ve bunları kelimelere dökme yeteneğin var , ama sıkıntı şurada ne dediğin anlaşılmıyor...

bak bak bak lafa bak hizmetler asgari ücretliye göremi yapılıyormuş..kafaya bak yahu ,kesin kafasına bir şey düştü kesin
  • quote:

Orijinalden alıntı: trojana

Yukarida yazilmis ama iş bulamamak veya asgari ücretle çalışmak beceriksizlik sonucuda olabilir ama olmayabilirde. Babamin müşterisinin oğlu seneler önce burada iş bulamadi daha sonra Nasa da çalişmaya başladi oradan da evlendi. Boyle bir sürü insan var işsiz veya işinden olmuş, Burada birilerinin tanidiği değilsen veya iktidardaki partiyle muhabbetin yok ise iş bulmakta zorlanabilirsin. Türkiyede bu işin zekayla alakasindan çok sirtini dayadiğin kimse veya kimselerle ilgisi çok. Yani iş bulmak için zekaya değil kuvvetli bir dile (yalamak için) ihtiyacin olduğu aşikar.
    Haklı olduğun noktalar var da, yalaka yapmadan da işsiz kalmadan çok iyi para kazanan da var, yeterki tuttuğunu koparan biri ol, diksiyon konuşabilmek ve açık biri olmak önemli burada da vardır etrafımda da var adamda o biçim bilgi var ama insan içine girmiyor iki kelime konuşmuyor sonra da iş hayatında zorlanıyor.

Ki eksiden bende tutuk biri idim, olum adın ne diyorlar ilk iş günündeyiz adımı söyleyemiyorum adam daha çok üstüme geliyor sesini yükseltiyor ben daha da kilitleniyorum baktık böyle olmuyor o iş bu iş diye diye açıldım birkaç sene zorladı beni doğduğum şehir dışına çıkmadım derken Ankara Kıbrıs lar bir çok şehir gezdim, vallahi çok okuyup bilgi sahibi olup iki kelime soyleyememekte yarar vermiyor ki son yıllarda gençler İnternet başından evden dışarı çıkmıyor ye bir üye 5 senedir nerede ise dışarı çıkmadım diyor ve bunun gibi gerçek hayatlara var yok değil aynı şekil hiç okumadan kendini geliştirmeden de olmuyor.

Bir insan okul okurken ufaktan ufaktan piyasayı iş hayatını tanıması gerek.

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.