Şimdi Ara

İSTANBUL DEPREMİ (26 EYLÜL SAAT 13:59 / 5.7 ŞİDDET ) (ANA KONU) (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.246
Cevap
11
Favori
177.896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
93 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ülke nüfusunun 1/4 ü bir şehirde yaşıyor ve orası deprem bölgesi, marmara depreminden sonrada akin akin insanlar istanbula yerleşti, şimdide korkudan sokakta yatıyorlar. Bu nasil yaman bir çelişki. Bizim millet adam olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trojana -- 27 Eylül 2019; 8:21:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trojana T kullanıcısına yanıt
    Son 20 yılda kim göç ettiyse hepsinin tespit edilip memleketlerine geri yollanmalı. Tabi bunu yapacak bir sistem var mı maalesef hayır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • redloves kullanıcısına yanıt
    Gelenleri tespit ederler ama istanbul oy deposu ve siyasiler bu insanlari geri gönderemez. Onlar için 20-30 bin kişi ölse ne olacakki yeni vegiler için sebep olur sadece. İstanbulun nüfusu aşiri fazla. Maksimum 6 milyon olmali, ben depremden sonra yapılan binalara gereken ehemniyetin verildiğine inanmıyorum. Büyük deprem gelecek ve bu defa daha fazla insan ölecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trojana -- 27 Eylül 2019; 8:26:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deprem Toplanma Yerine gittim, Büyük bir bina yapılmış içinde Mağazalar falan var. Baya güzel yerdi, gezdim,eğlendim. Sinema bile var, bir film izleyip çıktım. Akşam evime geldim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi divx4mc -- 3 Ekim 2019; 9:12:13 >
  • Çocuklara tecavüz edilirken,
    Işid kadınlara toplu tecavüz edip çocukları öldürürken,
    Suudiler sex partileri verirken,
    Şeyhler müridlerini badelerken deprem olmuyor da şimdi mi olacak? Yok abdestsiz gezerseniz olur yok abdestsiz uyumayın, yok dikkat edin.
    Dünyanın çivisi çıkmış herkes birbirini bir şekilde ***me derdinde, deprem gibi bir doğa olayını ilahi bir olay haline getiriyorsunuz.

    Menderes ve Siyasal İslamcıların bu ülkenin içine ettiğinin en güzel resmi şunlar. Cahillik paçalarınızdan akıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DeepImpact.

    20 yıldır İstanbul için önlem almayip bir şey yapmayanlarlar utansın. Sayelerinde çaresizce, korku ile depremi bekliyoruz.
    Aynen hocam, birde tv de çikıp nasıl konuşuyorlar? Ben bunu anlayamıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim merak ettigim birsey var! Kac multeci korkup kacar acaba

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: suÇ

    Benim merak ettigim birsey var! Kac multeci korkup kacar acaba
    Bence biz kaçalım da onlara yer kalsın diye bakıyorlardır

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ryuzaki Hideki kullanıcısına yanıt
    Saka maka ist buyuk beklenen deprem olsa.caktirmadan suriyeden milyonlari getirirler buraya

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zipcikti88

    Ne yazık ki öyle. Sadece deprem değil. Ülkemizde hiç bir konu da neredeyse insana değer verilmiyor.Ben Hatay'da yaşıyorum ve burası da 1. derece deprem bölgesi. Erzurumdan ikiye ayrılan fay hattının güney kolu doğruca Hatay'dan geçiyor. Tarihin de 7.2 ve 7.3 ü görmüş ve uzun süredir sessiz. Burada da 7 ve üzeri deprem bekleniyor. Peki Hatay ne kadar hazır? Toplanma alanı çok fakat binalarımızın % 60 dan fazlası 7 üzeri depreme dayanabileceğini zannetmiyorum. Memlekette tamamiyle çelik konsirüksiyondan yapılan bina sayısı 2 elin parmak sayısı kadar anca... Hadi çeliği geçtim hakkıyla yapılan betonarme bina sayısı da çok az. Antakya tarihin de 3 kez tamamiyle yerin dibine girmiş bir şehir. Bakalım sonraki ne zaman olacak.

    Allah Türkiye'de yaşayan herkese yardım etsin.
    2010 kışı sel almıştı antakyayi bildigin yüzdük. 2009/2010 serinyol ve antakyada askerlik yapmistim.Cehennemden farki yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • suÇ kullanıcısına yanıt
    99 depreminde bir kesim yağmacıların nereli oldukları belliyken büyük bir deprem sonrası başa bela olacakla.
  • herkese büyük gecmiş olsun.deprem değil binalar öldürür.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mierzejewski

    Hani binasına güvenmez dışarda durur anlarım da bu saat verilen ses kaydına inanarak dışarda bekleyen kitleye aşırı şaşırıyorum. Bunlar anamız babamızla, dedemizle cahil diye dalga geçerler. Kesin saati bilinse Japonlar 9luk depremde ülkeyi terkeder depremden sonra geri gelirlerdi. Hani bu teknoloji Japonlarda yok bizde var ve halktan saklıyorlar öyle mi?
    o yüzden caponlar bizi kıskanıyorlar
  • "Birde çıkmış onbinlerce toplanma yeri var derler, yahu bunlar toplanma yerini nasıl biliyorlar, kıç kadar yerlere toplanma yeri olarak sayıyorlar herhalde.
    Mesela bazı binaların işyerlerinin önünde duvarda yeşil ufak tabelalar var acil toplanma yeri diye işte bunları da toplanma yeri olarak sayıyorlar bence!
    Ozaman otobanları, yolları vs.. toplanma yeri olarak sayalım!!!"

    odatv.com
    Depremi yaşayanlar bu videoyu konuşuyor
    https://odatv.com/depremi-yasayanlar-bu-videoyu-konusuyor-26091927.html


    İSTANBUL DEPREMİ (26 EYLÜL SAAT 13:59 / 5.7 ŞİDDET ) (ANA KONU)


    quote:

    Erdoğan’ın, “İstanbul'da AFAD'ın on binlerce şu anda ilan edilmiş toplanma alanı söz konusudur” sözleri tartışmalara neden oldu.

    Bugün deprem ardından sosyal medyada paylaşılan videolar dikkat çekti. Güngören’deki toplanma alanına insanlar sığmazken, bir başka toplanma alanının bir apartmanı göstermesi şaşırttı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Merkur -- 27 Eylül 2019; 9:56:37 >




  • Erwin kullanıcısına yanıt
    o kadar iki yüzlü ve cahiller ki. katlanamıyorum artık.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: redloves

    Son 20 yılda kim göç ettiyse hepsinin tespit edilip memleketlerine geri yollanmalı. Tabi bunu yapacak bir sistem var mı maalesef hayır.
    Sizin dediginiz fantaziye kaçıyor. Dünyanın hiçbir ülkesi dediginizi yapamaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toplanma alanları ile ilgili tartışma doğru fakat bence asıl gerçeği tartışmamazı yada görmemezi engelliyor.

    Diyelim ki deprem oldu, toplanma alanını gidecek insanlar zaten yaşıyor ve sağlıklıdırlar. Korunaklı bir alanda, kaos olmaması için bu alanlarda toplanılır.

    Fakat daha önemlisi enkaz altında kalan insanlardır. 7 üstü bir depremde İstanbul'da gözünüzün gördüğü 10 binadan 4-5 tanesi muhtemelen çökecektir, bu durumda (gece olursa en kaz altında kalan insan sayası milyonu bulabilir) yüz binlerce insan enkaz altında kalacaktır. Asıl önemli olan bu insanların kurtutarılması için yapılacak organizasyondur, bu organizasyon içinse en önemli unsur ise iletişimdir.

    Günün moda tabiriyle gördük ki iletişim firmaların hepsi "kartondan kale"

    Bugün itibariyle İBB önderliğinde parti farketmeksızın İstanbul milletvekillerinin de oluşturacağı bir komisyon ile bu konuda gerekli çalışmaların ve acil eylem planının yapılması gerekmektedir.

    Senenin belli bir gününde tüm İstanbul halkanın katılımıyla deprem tatbikatı yapılmalıdır, dün nasıl saniyesinde ailemizi aradıysak belirlenen gün ve zamanda tıpkı deprem anındaki tepkilerimizi verip, sadece 3 saniye için ailemizi arayıp "iyimisin" diyip kapatmalıyız. Telekom şirketleri ise bu durum karşısındaki önemlerini almalı bu çalışmalar için kanun çıkarmak dahil olmak üzere tüm çalışmalar yapılmalı.

    Yapılacaklar listesi uzara gider fakat dün yaşadığımız tecrübeden sonra iletişimin bu işin olmazsa olması olduğunu düşünüyorum.

    Tabi ki öncelik deprem yönetmeliğini uygun yapılmış, sağlam binalarda oturmak ve iş yerlerinde çalışmak.




  • Telefonların baz istasyonları binaların tepelerin. Büyük çoğunluğu yıkılacağı için telefonla haberleşmeyi unutun.

    AM hattı üzerinden haberleşme yolunu bulmalı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: suÇ

    Saka maka ist buyuk beklenen deprem olsa.caktirmadan suriyeden milyonlari getirirler buraya
    Hocam öyle bir deprem olunca suriyeliler en küçük sorun olur ülke öyle büyük hasar alirki herkes istanbula odaklanmisken doğuyu kaybedebiliriz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.