Şimdi Ara

İSTANBUL DEPREMİ (26 EYLÜL SAAT 13:59 / 5.7 ŞİDDET ) (ANA KONU) (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.245
Cevap
11
Favori
177.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
93 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oyle birsey olmaz rahat ol.senin benim yardimima ilk gelecek kosacak olan insanlar onlar.yasin kucuk sanirim 99 depreminde hepimiz kenetlenwrwk atlattik

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: suÇ

Oyle birsey olmaz rahat ol.senin benim yardimima ilk gelecek kosacak olan insanlar onlar.yasin kucuk sanirim 99 depreminde hepimiz kenetlenwrwk atlattik
    Yaşın küçük sanırım? Doğuda ki insanlardan bahsetmiyorum terörden bahsediyorum. Dibinde pkk onu destekleyen abd ışidi saymıyorum bile. bunlar ülkenin normal gününde bile kalkıp eylem yapabiliyorken tüm odak istanbuldayken neler yapar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baba Zaman

Toplanma alanları ile ilgili tartışma doğru fakat bence asıl gerçeği tartışmamazı yada görmemezi engelliyor.

Diyelim ki deprem oldu, toplanma alanını gidecek insanlar zaten yaşıyor ve sağlıklıdırlar. Korunaklı bir alanda, kaos olmaması için bu alanlarda toplanılır.

Fakat daha önemlisi enkaz altında kalan insanlardır. 7 üstü bir depremde İstanbul'da gözünüzün gördüğü 10 binadan 4-5 tanesi muhtemelen çökecektir, bu durumda (gece olursa en kaz altında kalan insan sayası milyonu bulabilir) yüz binlerce insan enkaz altında kalacaktır. Asıl önemli olan bu insanların kurtutarılması için yapılacak organizasyondur, bu organizasyon içinse en önemli unsur ise iletişimdir.

Günün moda tabiriyle gördük ki iletişim firmaların hepsi "kartondan kale"

Bugün itibariyle İBB önderliğinde parti farketmeksızın İstanbul milletvekillerinin de oluşturacağı bir komisyon ile bu konuda gerekli çalışmaların ve acil eylem planının yapılması gerekmektedir.

Senenin belli bir gününde tüm İstanbul halkanın katılımıyla deprem tatbikatı yapılmalıdır, dün nasıl saniyesinde ailemizi aradıysak belirlenen gün ve zamanda tıpkı deprem anındaki tepkilerimizi verip, sadece 3 saniye için ailemizi arayıp "iyimisin" diyip kapatmalıyız. Telekom şirketleri ise bu durum karşısındaki önemlerini almalı bu çalışmalar için kanun çıkarmak dahil olmak üzere tüm çalışmalar yapılmalı.

Yapılacaklar listesi uzara gider fakat dün yaşadığımız tecrübeden sonra iletişimin bu işin olmazsa olması olduğunu düşünüyorum.

Tabi ki öncelik deprem yönetmeliğini uygun yapılmış, sağlam binalarda oturmak ve iş yerlerinde çalışmak.
    İstanbul'da o kadar bina çöker ve o kadar insan enkaz altında kalırsa hepsi ölür.

Ne bir yol, ne bir ulaşım, oluşacak kaostan şehre kimse ulaşamaz.

Bu gibi depremlerde en donanımlı ve hazır olan tek bir kurum vardır: ORDU

Orduyu da darbe vs. gibi sebeplerden şehir dışına attıklarından ve ordu arazilerini de ranta hazırladıklarından onu da unutabiliriz artık.

Büyük İstanbul depreminde herkes kendi başına kalacak, enkazda kalırsanız öldünüz, enkazdan sağ çıkarsanız kendinizi haydutlardan, tecavüzcülerden ve hatta ve hatta durumun vahimliği sebebiyle oluşabilecek yamyamlardan kurtarmanız gerekecek. Bir şehirde 40-50bin bina yıkılması demek milyon insanın enkaz altında kalması ve şehre ulaşımın durması demek.

Tam bir felaket sonrası senaryosu ve ne yazık ki gerçek olacak.

Normal zamanlarda kilit olan köprüler ve yollarda araç ilerleyemeyecek.

Tek yol hava yardımı olacak o da kısıtlı olacak.

Ordunun bu gibi durumlarda elinde olan olağanüstü hal ilan edip o bölgenin yönetimini eline alması gerçekleşmeyecek çünkü ordu tek bir ağza bakıyor artık. Onlar da kendilerini düşüneceği için orduya bu izni vermeyecekler.

Kim kime dum duma olacak, o yüzden hazırlığınızı yapın, olası bir yıkımda olabilecekleri aklınız hayaliniz almayacak. O kadar hazırlıksız bir ülkemiz var. Herhangi bir enkazda minimum arama kurtarma 1 gün sürer. Bizde o enkazlardan 50-100 bin olacak. O kadar arama kurtarma timi var mı? Yok. Hatta 1000 tane bile yoktur. Olanlar da şehre bile ulaşamayacak.

• Askerliğini yapan kaç kişiye sivil savunma eğitimi verildi acemi birliklerde,hepimizi rap rap yürütüp selam vermeyi öğretmekle geçti.

• quote:

Orijinalden alıntı: neytullah1

5.8'lik depremi bilen deprem kahini 7 üzeri büyük depremi istanbulda beklemiyormuş şu aşamada, çünkü 99 depreminden bu yana sadece 20 yıl geçmiş aradan.
    https://www.acunn.com/haber/yine-bildi-gecen-hafta-depremi-duyurmustu-1145095-haber?utm_referrer=https%3A%2F%2Fzen.yandex.com
    Marmara depremi ile beklenen büyük İstanbul depremi aynı fayda değil ki. Ne alaka?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ya arkadaş inanmayın şu kahinlere falan geleceği gaybı yalnız ALLAH bilir ol der ve anında oluverir onun izni dışında yaprak bile kıpırdamaz büyük şirktir neyin ne zaman olacağını önceden söylemek

• quote:

Orijinalden alıntı: M3lank0lik

Deprem öncesi dikkat edilen hep bir uğultu meydana geliyor pek çok videoda da gördüm mobese kayıtlarında güvenlik kamerası görüntülerinde başta uğultu sonra hayvan sesleri başlıyor sonra depremin yüzeydeki etkisi görülüyor.

Bence deprem öncesi değil. Çıkan seste dikkat edersin millet bağırmaya hafiften sallanma sesleri gelmeye başlıyor. Sonra da depremin şiddeti artıyor. Muhtemelen iki farklı dalga. Ses çıktığında S, sallanmaya başladığında Love'dır herhalde.

• Spider-Man S kullanıcısına yanıt
    Marmara depremi derken 99 da ki depremi kastediyorsanız o da aynı fay hattı üzerinde oldu(Kuzey Anadolu fay hatti) orada ki kırılmadan beri marmara denizinde ki kırılma bekleniyor ki burada inanılmaz bir kilitlenme olduğu ve fay üzerinde ki stresin git gide arttığı söyleniyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ignatius kullanıcısına yanıt
    99’da 17 bin kişi!

• quote:

Orijinalden alıntı: Spider-Man

Bence deprem öncesi değil. Çıkan seste dikkat edersin millet bağırmaya hafiften sallanma sesleri gelmeye başlıyor. Sonra da depremin şiddeti artıyor. Muhtemelen iki farklı dalga. Ses çıktığında S, sallanmaya başladığında Love'dır herhalde.

Alıntıları Göster
    99 depremindeki ses daha uğultulu ve uzun sürdü hocam izlerken bile kötü oldum RABBİM tekrarını yaşatmasın

• mehmehcik_71 kullanıcısına yanıt
    99 depreminde ölü sayısı gizlendi. gerçek ölüm rakamı 40.000 üzerindedir.

en basitinden yıkılan bina sayısı zaten 17 bin.
    sizce 17 bin kişin ölmesi gerçekçi mi ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RustyCohle -- 11 Ocak 2021; 20:13:48 >
  • Gece korkudan dışarda yatıp gündüz eve girip yatmak nasıl bi kafa ya bu istanbulda yaşayanları anlamak güç

• quote:

Orijinalden alıntı: valley4891_sony

Ya arkadaş inanmayın şu kahinlere falan geleceği gaybı yalnız ALLAH bilir ol der ve anında oluverir onun izni dışında yaprak bile kıpırdamaz büyük şirktir neyin ne zaman olacağını önceden söylemek
    O da bilse dahi bize söylemez, dolayısıyla Allah'in bilmesiyle hayvanların bilmesinin bir farkı yok, konuşmak da anlamsız.

Bu cevap veremeyeceği zaman Allah bilir demeye benziyor kim bilir demiyoruz sen bilmiyorsan "ben bilmiyorum" de ama olmaz asla ben bilmiyorum demez bizim insanımız "ben bilmiyorum ama kimin bildiğini biliyorum."

Kim biliyor?
    Allah,

oh ne güzel, faydası ne bize koca bir hiç.

• radko kullanıcısına yanıt
    Size katılıyorum hocam bana da bu garip geliyor.

Sanırım 99 depremine Sabaha karşı yakalanmak halkımızı gece daha savunmasız olduğumuzu düşündürtüyor.
    Akşam karanlıkta nedense insanlar daha çok endişeleniyor.
  • Deprem oldu yine hisseden varmı hafif titredi

• TV kanallarının deprem yayınları inanılmaz ya. Sürekli vatandaşlar tedbirli olmalı deniyor. Kurumsal eksikler nedir, neden yetersiz kalındı, alınması gereken önlemler ne, hiçbir şey yok. Napalım kardeşim biz, iş çıkışları mahallede zemin etüdü mü yapalım, sismik ölçüm mü yapalım.
  • geywe54 kullanıcısına yanıt
    Büyük kısmıda macera olsun diye gece sokaklarda kalıyor,dün akşam cnn parkta yayın yapıo adama soruyo evinizde hasar mı var neden dışarda yatıyonuz;hasar yok evimizde korkuyoruz sadece diyo bride kızılaya giydiriyo kızılayı aradık bize çadır vermiyorlar bi yemek bile dağıtmıyorlar diye,paşalar korktu diye kızılay bunlara çadır yemek verecekmiş onu bekliyormuş gece parkta

• Şu binanın haline bakın en yüksek puanla öğrenci alan bölümlerden biri.

https://odatv.com/capada-fakulte-binasi-depremden-once-cokmeye-basladi-27091916_m.html

• quote:

Orijinalden alıntı: valley4891_sony

Ya arkadaş inanmayın şu kahinlere falan geleceği gaybı yalnız ALLAH bilir ol der ve anında oluverir onun izni dışında yaprak bile kıpırdamaz büyük şirktir neyin ne zaman olacağını önceden söylemek
    Deprem kahini dediğimiz kişi Bir bilgisayar yazılımı ile depremleri takip Edip analiz ediyor. Kâhin diyen medya.

• 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.