Şimdi Ara

İSTANBUL DEPREMİ (26 EYLÜL SAAT 13:59 / 5.7 ŞİDDET ) (ANA KONU) (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.246
Cevap
11
Favori
177.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
93 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Link?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 9600_G_T

Link?
    Biri afadda jeoloji mühendisiymiş ve eleman diyor ki ses kaydında 'bir fay hattı varmış o dolmuş' ulan bu powerbankmı dolacak baya saçmaydı tutun hapis cezasını çakın o. cocuklarına. Biride diyor ayçanın abisi jeoloji mühendisiymiş saat 4 sularında deprem olacakmış çok büyük, ya aşırı saçma olaylar. Devlet bu ****leri bulup cezayı bassın köküne kadar. Millet zaten gergin, evde çocuk uyuyamıyor diye gözüme uyku girmedi şuan.
  • Ben hissetmedim. Ankara'da yaşıyorum. Galiba Ankara da hiç hissedilmemiş. Öncelikle çok geçmiş olsun herkese. Umarım tekrarı küçük veya büyük yaşanmaz.

İşte bu yüzden yüksek kat, gökdelen gösteriş değil, tehlikedir. Dünya'nın bin bir türlü hali var görüldüğü gibi.

Bu sebeple yüksek katlı yapılar sadece iş amaçlı yapılmalı ve şehrin en sağlam yerinde kurulmalıdır. Şehir merkezi denen yer bu en sağlam bölge olmalıdır. Mecburen iş hayatının akması gerekiyor çünkü.

Yaşam alanı olarak ise, başta Amerika olmak üzere, Canada ve İngiltere gibi banliyö alanlar tercih edilmelidir. Her ev müstakil olamayacaktır haliyle ama apartman kat sayısı 4-5'i geçmemelidir. Yatay mimari esas alınmalıdır.

Uzmanlar yıllardır boşuna söylemiyor bunları. Üstelik Marmara gibi tehlikeli olarak belirlenmiş bölgeler için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Siannis -- 27 Eylül 2019; 3:59:22 >

• Siannis kullanıcısına yanıt
    iyi güzel diyorsunuz da yatay olarak istanbul da 15 milyondan fazla insanı sığdırmak malesef mümkün değil. İstanbul çok engebeli her yer tepe. Ve nufüs çok fazla ilk önce bence istanbul nüfusunun 10 milyon civarına inmesi gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rzcyle

iyi güzel diyorsunuz da yatay olarak istanbul da 15 milyondan fazla insanı sığdırmak malesef mümkün değil. İstanbul çok engebeli her yer tepe. Ve nufüs çok fazla ilk önce bence istanbul nüfusunun 10 milyon civarına inmesi gerek.
    Keşke 15 olsa. En az 20 milyon insan var bu şehirde. Arabı, afkanı, öğrencisi,vs. 15 olduğuna inanmıyorum ben.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tanrı Türk'ü korusun....

• birşey olmaz en fazla ölürsünüz.
  • cikin evlerinize yatin uyuyun. hepiniz balık hafizalisiniz. 3 gün sonra kimseniz bir şey hatirlamicak zaten. 8 şiddetinde deprem vurup 100 bin kişi ölene kadarda kimse umursamıcak. bizim ülkede işler böyle.

• quote:

Orijinalden alıntı: MrT4ngo

cikin evlerinize yatin uyuyun. hepiniz balık hafizalisiniz. 3 gün sonra kimseniz bir şey hatirlamicak zaten. 8 şiddetinde deprem vurup 100 bin kişi ölene kadarda kimse umursamıcak. bizim ülkede işler böyle.
    Büyük deprem olsa da kimse umursamaz, Allah’ın takdiri, kader, bu işin fıtratında var, açık gezenler yüzünden oldu falan denip konu kapatılacak

• İlginç bir şey anlatacağım. İstanbul havalimanında çalışıyorum. Deprem anında ofisteydim. Deprem biter bitmez anında evi (sabit numara) aradım. Evin telefonu çalarken bizimkiler dışarı kaçıyormuş. Ev avcılar’da bu arada. Deprem silivri açıklarında meydana geliyor. Avcılar daha yakın bir noktayken deprem ilk olarak havalimanında hissediliyor

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RustyCohle -- 11 Ocak 2021; 20:14:17 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bir benim jeoloji mühendisi tanıdığım yok herhalde

• Gece 23.30 gibi ve sabah 07.00 gibi tekrar deprem oldu sabah olan depremin şiddeti 3,7 dir.Allah sonumuzu hayir eylesin.

• Saat 23e doğru yattim şimdi kalktim işe gidiyorum. Bir arkadaş 100bin kişiden bahsetmiş olasi bir depremde. O 100bin kişiden fazlasi 99da 2 ve 3 katli binalarda hayatını kaybetti. Olasi büyük bir istanbul depremi için siz 2 veya 3 milyonu gözden cikarin derim. Isin ciddiyetini anlamamış o kadar çok insan varki. umarim bu küçük artcilar büyük bir depremi hafifletir. Istanbul böyle bir felakete hazir değil ama sadece istanbul değil tüm türkiye fazlasiyla hissedecek buna şüpheniz olmasin

• Şurada tartışmak yerine herkes bilgi versin lütfen gece uyu uyanla geçti korku ne yazık ki var umarım büyük depremi atlatabiliriz.

• 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.