Şimdi Ara

İstanbul'dan başka bir şehire yerleşmek. Özellikle +25 arkadaşlar.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son 6 aydır kafamda İstanbul'dan gitme fikri var. Bunaldım iyice, boğmaya başladı beni bu şehir. Burada doğdum büyüdüm ama 30 sene yetti bana. Daha sakin, nüfusu az bir şehirde yaşamak istiyorum. İş-ev arası maksimum yarım saat olsun. Trafikte hergün 3 saatimi heba etmeyeyim istiyorum. Daha ucuza ev alayım, İstanbul artık şişti. Kıçı kırık evlere 300.000 TL para istiyorlar. Bir eve o kadar para verip krediyle bir de onu 500.000 olarak geri ödemek, hayatımın 10 senesini ipotek altına almak bana göre salaklık. Hayat pahalılığı İstanbul'a göre daha az bir yer olsun istiyorum. Bu yüzden iş alanımın olduğu Çerkezköy-Çorlu, Bursa, Eskişehir, İzmit, Sakarya gibi şehirlerde bulunan bana uygun iş ilanlarına başvurdum. Sakarya bildiğim şehir, üniversiteyi orda okudum. ama diğer şehirler hakkında pek bilgim yok. Bu belirttiğim yerlerde hayat şartları nasıl? Kiralar, ev fiyatları, trafik, kalabalık, insanlar vs.

24.11.2019 Güncelleme.

1 sene önce gerçekleştirdim bu fikri. Çok uzağa gitmedim ama İstanbul'dan kurtuldum sonuçta. Çorlu'ya yerleştim. Huzur varmış. Trafik yok, kalabalık yok. Kaçmak isteyen herkes bir an önce yapsın bunu. İnanın huzuru bulacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orcunsau -- 24 Kasım 2019; 16:26:10 >

• Üniversite hariç doğduğumdan beri hep Bursa-Nilüfer'de yaşadım kesinlikle öneririm hocam. 500-600 tl ye güzel ev bulabilirsiniz. İstanbuldan sonra şehrin kalabalık geleceğini zannetmiyorum fakat iş gidiş çıkış saatlerinde özellikle bazı ana arterlerde trafik İstanbulu hiç aratmıyor. Bir 10 sene önce böyle değildi çok hızlı göç alıyoruz. Nilüfer'de her kökenden insan bulunur hatta şöyle diyeyim Bursa'nın yerlisini zor bulursunuz lakin insanları genel olarak medenidir yobaz değildir. Mahalle baskısı vs pek hissetmezsiniz. Bu özelliğiyle İstanbul-Beşiktaş ya da Eskişehir insanına benzetebiliriz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bursa'ya 2-3 defa geldim. Üniversiteden görüştüğüm arkadaşlarım var. İstanbul'a nazaran benim için cennet gerçekten orası. Ama o arkadaşım da aynı şeyi söylüyor. İş gidş-dönüş saatlerinde İstanbul gibi oluyor diyor. Merkezi yerde değil de Mudanya taraflarına doğru yerleşsem aynı trafiği çeker miyim? Eğer orada iş bulabilirsem iş alanım sanayi bölgelerindeki kuruluşlar olur büyük ihtimal.
    Hocam aslında Organize Sanayi, Küçük sanayi gibi yerlere, Renault fabrikasının olduğu yere falan metro var güzel bir alternatif olabilir şehrin doğu yakası kestel ile batıda üniversite arası metro ağı açılmış durumda. Şehir dışında yaşasanız da sanayi bölgeleri maalesef şehir içinde kaldığından aynı trafiğe kalmanız olası o yüzden mudanyayı pek önermem ayrıca her gün 15+15 30km yol yaparsınız. Sahilde yapılan büyük iskele çalışması nedeniyle her yer şantiyeye döndü orasının da eski tadı kalmadı. Yaşanır mı diyorsanız eskisine göre daha rahat yaşanır çünkü birkaç yıl önce doğalgaz Mudanyaya da geldi

• İstanbul'da yaşayan bir Bursalı olarak Bursa'yı öneririm istanbul'da yapılabilip de Bursa'da yapılamayan hiçbir şey yok kiralar normal,iş imkanları fazla,dağ,deniz, gece hayatı her yönden Bursa seçenekleriniz arasından en mantıklısı

Hergün Zeytinburnu-Başakşehir Arası 25+25= 50 km yol yaptığım için dediğin mesafe benim için sıkıntı değil. Benim için önemli olan zaman. Bu 50 km mesafe için hergün en az 2-2,5 saat harcıyorum ben.

Hani istediğim şey böyle kalabalık klasik mahalle olmayan bir yer tarzı olsun. Şehrin dışında, sessiz sakin, sıkış tıkış binaların olmadığı rahat nefes alınabilen biryer.

Orijinalden alıntı: Orcunsau

Hergün Zeytinburnu-Başakşehir Arası 25+25= 50 km yol yaptığım için dediğin mesafe benim için sıkıntı değil. Benim için önemli olan zaman. Bu 50 km mesafe için hergün en az 2-2,5 saat harcıyorum ben.

Hani istediğim şey böyle kalabalık klasik mahalle olmayan bir yer tarzı olsun. Şehrin dışında, sessiz sakin, sıkış tıkış binaların olmadığı rahat nefes alınabilen biryer.
    Konuyu hortlatacam ama Bursa dışında başka şehir önerisi olan var mı ? Sessiz sakin çok kalabalık olmayan insanların medeni olduğu ? Uzun zamandır sormak istediğim soruydu bugüne kısmetmiş
    Mesleğine göre iş olanaklarına bağlı birazda. Ama benim alternatif olarak belirlediğim ikinci seçenek eskişehir.

Orijinalden alıntı: RdvnKrca

Konuyu hortlatacam ama Bursa dışında başka şehir önerisi olan var mı ? Sessiz sakin çok kalabalık olmayan insanların medeni olduğu ? Uzun zamandır sormak istediğim soruydu bugüne kısmetmiş

Kocaeli, Değirmendere
    Ucuz yer değil nufüs az da sayılmaz ama istanbula oranla çok daha yaşanılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orlando DeJoseph -- 16 Eylül 2016; 2:46:24 >
    Şimdi bunu yazmaya gelmiştim. Bende değirmenderede yaşıyorum dogduğumdan beri (35 senedir ) ama depremden önce ve sonra olarak iki Değirmendere var artık.depremden sonra çok göç aldı ve o dokusu bozuldu.

yerköy ilçesinide tavsiye ederim yozgata göre daha sıcak ankaraya 200 km uzaklıkta 80 bin tl ev alırsın 32 bin nüfus var sakin yer istiyorum dedin ya yerkoy de hava kararınca hayat durur sakinlesir ama sosyal hayat sıfır

Bide Balıkesir tavsiye ederim burhaniye ilçesi evler biraz pahali ama yeşillik deniz hoşgörülü insanlar yazın kalabalık kışın kendi halin de denizi olan minik bi ilçe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çiçekabbas66 -- 16 Eylül 2016; 12:53:18 >
  • Bursa iyi derler veya eskişehir.
    Ben ise boluya kaçtım. İstanbulun kalabalığı dan belalısından sonra çok çok iyi geliyor.

Orijinalden alıntı: TriLi

Bursa iyi derler veya eskişehir.
    Ben ise boluya kaçtım. İstanbulun kalabalığı dan belalısından sonra çok çok iyi geliyor.
    Bende doğma büyüme İstanbulluyum yaş 25'e gelince artık olmayacağını bende anladım, fahiş fiyatta ev kiraları, inanılmaz derecede can sıkan trafik, kalabalık vs.. Ankara'ya taşındım yalnız gezmeye tozmaya tatil için İstanbul'a geçiyorum artık. Burada daha geçenlerde baktım sıfır daire 350.00tl'ye saray yavrusu 4+2 İstanbul'da gecekondu alınıyor dediğin gibi, trafik yok lpg ucuz ekmek ucuz, marketler kiralar ucuz iş bulmak İstanbul ile aynı diyebilirim İnsan konusunda da aynı semtine göre değişiyor İstanbulun sultangazisi burada yenidoğan, taksimi kızılay, bahçelievleri eryaman vs.. Ben hayatımdan memnunum tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fbilker1907

Bende doğma büyüme İstanbulluyum yaş 25'e gelince artık olmayacağını bende anladım, fahiş fiyatta ev kiraları, inanılmaz derecede can sıkan trafik, kalabalık vs.. Ankara'ya taşındım yalnız gezmeye tozmaya tatil için İstanbul'a geçiyorum artık. Burada daha geçenlerde baktım sıfır daire 350.00tl'ye saray yavrusu 4+2 İstanbul'da gecekondu alınıyor dediğin gibi, trafik yok lpg ucuz ekmek ucuz, marketler kiralar ucuz iş bulmak İstanbul ile aynı diyebilirim İnsan konusunda da aynı semtine göre değişiyor İstanbulun sultangazisi burada yenidoğan, taksimi kızılay, bahçelievleri eryaman vs.. Ben hayatımdan memnunum tavsiye ederim.

Alıntıları Göster
    türkiyenin 80 şehrini gezen biri olarak
    istanbuldan gerisi gerçekten alışılmıyor
    cok yabancı geliyor insanı

ben ürküyorum açıkçası
    kalabalık değil çok az insan var
    yapılaşma falan

bursa;
    leş gibi trafiği var.
    Şöförleri gerçekten kötü
    belki mudanyada yaşayıp bosb'de işe girersen olur
    yeni yollar falanda yapıldı güzel olabilir.

Eskişehir iyi kötü arası kasvet var şehir
    bekarsan ve bekar devam ederim diyorsan güzel bir hayat yaşarsın
    cünkü çok fazla öğrenci ve memur var.

• quote:

Orijinalden alıntı: fbilker1907

Alıntıları Göster
    hocam bana kalırsa izmitte yaşa, ne işle uğraşıyosun bilmiyorum ama izmitte iş imkanları çok fazla zaten tam bir sanayi şehri, araban varsa ulaşımın rahat olur çok trafiği olmayan bir şehir ancak son senelerde her geçen gün trafik yükü biraz artıyor hele ki bayram seyranda tam bir köprü görevi gördüğü için trafik felaket oluyor ama istanbulda yaşayan biri izmitin trafiğini kesinlikle dert etmez. yalnız temiz hava arıyorsan kocaeliye yerleşme, dediğim gibi sanayi şehri olduğundan havası pis özellikle dilovası tarafları. ve sana istanbulu en az aratacak illerden biridir kocaeli ayrıca kocaeli - istanbul arası ne kadar kısa biliyorsun hocam canın sıkıldığında istanbula gitmek istersen, istediğin zaman gidebileceğin bir mesafede. başka bir konuda sorun varsa yardımcı olabilirim, senelerdir kocaelide yaşıyorum.

• quaresma007 Q kullanıcısına yanıt
    İzmit'i biliyorum hocam. 3 senelik bir ilişkim vardı. O da İzmitte yaşıyordu. O dönem onun için İzmit'e yerleşecem diyordum. Bütün gelecek planlarımı oraya göre yapmıştım. Ama artık seçeneklerim arasında değil. İzmit'in her yerini biliyorum.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.