Şimdi Ara

İstanbul cidden bitti.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
211
Cevap
2
Favori
21.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
231 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tarihi ve coğrafi açıdan mükemmel bir şehir lakin trafik ve mülteci problemi tüm bu mükemmelliğin üstünü örtüyor. Stresli insanlar, gülmeyen suratlar, bağırıp çağırarak konuşan göçmenler, korna sesleri... Birde hava sıcak olunca lanet ediyor insan. Küçük şehirlerde de hayat yok, İstanbul'un dinamikliğine alıştık ama aşırısı can sıkıyor.

50'li yaşlarımda güzel bir şehirde (Ege ve Akdeniz civarı diye düşünüyorum) yaşamayı planlıyorum. Umarım o yaşıma kadar trafikte falan biriyle tartışıp vurulup ölmem.

• İstanbul kaotik bir metropol. Burayı güzel yapan da bu zaten. Misal kentlere arka plan müziği atayacak olsaydık; Ege'deki sakin bir kasabaya dinlendirici enstrümantal, Eskişehir, Bursa, Antalya gibi hırslı yerlere ilham veren, heyecanlandıran canlı ve İstanbul'a ise caz yakışırdı. Çünkü her yerde her şey olabilir. Kalabalık, agresif, hızlı ve hiç uyumayan bir yer. Bu da kentin kimliği. Misal New York'ta öyle bir şehir.

Şu reklamlara bakalım:

Bu reklamlar ne demek istediğimi çok iyi anlatıyor. İstanbul'da aşağı yukarı böyle bir yer. Hep böyle de kalacak. Sakin, huzurlu bir yer olmayacak. Bu kimlik size uymayabilir. Sonuçta insanlar gibi kentlerin de karakteri var. Her karakterdeki insanlarla arkadaş olamayız. Bazılarımız bazı karakterleri severken bazılarını sevmez. Şahsen ben keyif alıyorum. Birçok olumsuzluğa rağmen gün sonunda tatmin oluyorum.

Genel olarak artıları ve eksileri şunlar:

++ Yaratıcılığı besliyor. Kültürel ve entelektüel yönü var.

++ Geniş bir spektrumdan insan sunuyor size. Yargılanmadan kendinize ait insanlar bulabilirsiniz. LGBTI+ topluluğundan tutun da bilmem ne cemaatine kadar insanlarla tanışabilirsiniz. Anadoludan gelip de kişiliğini rahatça burada açıklayan çokça kişi var.

++ Geniş iş ve eğitim olanakları.

++ Akşam ve gece hayatı. (Küçük yerlerde akşam saatlerinde hayat yok.)

++ Tarihi ve coğrafi güzellikleri.

++ Zamanın hızla akması. (Kötü yönde olabilir. Kişiye göre değişir. )

++ Geniş alışveriş olanakları.

++ Gelişmiş toplu taşıma imkanları.

-- Pahalı yaşam.

-- Kalitesiz zaman. (Trafikten, işten, okuldan ötürü çok zaman kalmıyor kişilere)

-- Bireysellik (İnsanlardan çok kolay soyutlanıp yalnız kalabilirsiniz burada. Daha bencil insanlar burada)

-- Kötü semtlerin bol olması. Kadıköy ile Bağcılar arasında çok fark var. Caz vaat ederken birden halay içinde bulabilirsiniz kendinizi.

-- Aşırı kalabalık. Kimliğinden feragat etmeden daha makul nüfusa sahip olabilirdi.

İstanbul yaşanacak bir yer değil çok fazla insan var ve ekonomik olarak da çok zorluyor. Ayrıca eskiden Kadıköy, Üsküdar, Sarıyer, Beşiktaş, Mecidiyeköy gezince farklı bir yere geldiğin hissini yaşatırdı insanlara ama artık o hissi yaşatmıyor. Çünkü her tipten insana rastlamak mümkün özellikle de kalitesiz insanlara, kısacası sıkıcı bir yer haline geldi İstanbul. Zaten İstanbul’u yaşayan kesim boğaz hattında oturanlar ve Araplar. Biz sıradan insanların İstanbul’a yakından uzaktan alakası bile yok. Adam hayvan gibi sahil kısmına gökdeleni dikmiş, 100m ilerde evinde oturan insanın manzarasını kapatmış resmen 2. sınıf insan muamelesi yapıyorlar.
  • İst o kadar kötü mü cidden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Altiorem

Çöp bir balon

ne balonu hacı? istanbulda yaşayan herkes lanet ediyor şehre

• quote:

Tamam işte o yüzden balon zaten. İstanbulda olmayanlar istanbulu bir bok sanıyor.

İstanbul dedikleri kadar tehlikeli mi sence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kötü şeylerin hepsi bitti evet artık eskisi gibi kötü olmayacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonodias -- 5 Eylül 2020; 0:2:26 >
  • Ya ne dinamikliği? O sahil şehirlerinden birinde yaşıyorum, İstanbul'a sıklıkla giderim, en son gittiğinde resmen nefes alamıyordum. Şöyle güzelce boğazın kenarında oturalım dedim bana güldüler, nerede oturacan diye, gerçekten sahil denen yer İstanbul'da birkaç tane varmış. Dinamiklik dediğin her yerde gürültü olması ve milletin birbirinin üzerinden yürümesi ise evet, İstanbul dinamik bir şehir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VitoTheFather -- 5 Eylül 2020; 1:8:6 >
  • quote:

Bölgeye göre değişir ama evet tehlikeli. Tüm Türkiye tehlikeli zaten.

tr ortalamasına göre tehlike oranı çok yüksek mi hocam

• quote:

Evet çünkü her tür insan var.

173 cm boylu ve çok kaslı birine bulaşırlar mı hocam?

genelde ufak tefek tiplere bulaşıyorlar dendi bana?

• İstanbul kaotik bir metropol. Burayı güzel yapan da bu zaten. Misal kentlere arka plan müziği atayacak olsaydık; Ege'deki sakin bir kasabaya dinlendirici enstrümantal, Eskişehir, Bursa, Antalya gibi hırslı yerlere ilham veren, heyecanlandıran canlı ve İstanbul'a ise caz yakışırdı. Çünkü her yerde her şey olabilir. Kalabalık, agresif, hızlı ve hiç uyumayan bir yer. Bu da kentin kimliği. Misal New York'ta öyle bir şehir.

Şu reklamlara bakalım:

Bu reklamlar ne demek istediğimi çok iyi anlatıyor. İstanbul'da aşağı yukarı böyle bir yer. Hep böyle de kalacak. Sakin, huzurlu bir yer olmayacak. Bu kimlik size uymayabilir. Sonuçta insanlar gibi kentlerin de karakteri var. Her karakterdeki insanlarla arkadaş olamayız. Bazılarımız bazı karakterleri severken bazılarını sevmez. Şahsen ben keyif alıyorum. Birçok olumsuzluğa rağmen gün sonunda tatmin oluyorum.

Genel olarak artıları ve eksileri şunlar:

++ Yaratıcılığı besliyor. Kültürel ve entelektüel yönü var.

++ Geniş bir spektrumdan insan sunuyor size. Yargılanmadan kendinize ait insanlar bulabilirsiniz. LGBTI+ topluluğundan tutun da bilmem ne cemaatine kadar insanlarla tanışabilirsiniz. Anadoludan gelip de kişiliğini rahatça burada açıklayan çokça kişi var.

++ Geniş iş ve eğitim olanakları.

++ Akşam ve gece hayatı. (Küçük yerlerde akşam saatlerinde hayat yok.)

++ Tarihi ve coğrafi güzellikleri.

++ Zamanın hızla akması. (Kötü yönde olabilir. Kişiye göre değişir. )

++ Geniş alışveriş olanakları.

++ Gelişmiş toplu taşıma imkanları.

-- Pahalı yaşam.

-- Kalitesiz zaman. (Trafikten, işten, okuldan ötürü çok zaman kalmıyor kişilere)

-- Bireysellik (İnsanlardan çok kolay soyutlanıp yalnız kalabilirsiniz burada. Daha bencil insanlar burada)

-- Kötü semtlerin bol olması. Kadıköy ile Bağcılar arasında çok fark var. Caz vaat ederken birden halay içinde bulabilirsiniz kendinizi.

-- Aşırı kalabalık. Kimliğinden feragat etmeden daha makul nüfusa sahip olabilirdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scientia -- 5 Eylül 2020; 0:18:23 >

• 180 altı olan herkesin önünü kesiyorlar hocam.

• quote:

180 altı olan herkesin önünü kesiyorlar hocam.

180 kaslı biri sıkıntı yaşar mı peki?

ciddi soruyorum hocam troll yapma lütfen

• Zengin görünümlü ise götünü bile keserler.

-hakaret olarak değil ciddi anlamda, şimdi yok yere ban yemeyeyim-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VitoTheFather -- 5 Eylül 2020; 1:21:4 >
  • quote:

Tipine bağlı.

180 kaslı dedim işte hocam tip?

yüz olarak diyosan gözlük yok. asker traşı falan?

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.