Şimdi Ara

İstanbul cidden bitti. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
211
Cevap
2
Favori
21.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
231 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: scientia

İstanbul kaotik bir metropol. Burayı güzel yapan da bu zaten. Misal kentlere arka plan müziği atayacak olsaydık; Ege'deki sakin bir kasabaya dinlendirici enstrümantal, Eskişehir, Bursa, Antalya gibi hırslı yerlere ilham veren, heyecanlandıran canlı ve İstanbul'a ise caz yakışırdı. Çünkü her yerde her şey olabilir. Kalabalık, agresif, hızlı ve hiç uyumayan bir yer. Bu da kentin kimliği. Misal New York'ta öyle bir şehir.

Şu reklamlara bakalım:

Bu reklamlar ne demek istediğimi çok iyi anlatıyor. İstanbul'da aşağı yukarı böyle bir yer. Hep böyle de kalacak. Sakin, huzurlu bir yer olmayacak. Bu kimlik size uymayabilir. Sonuçta insanlar gibi kentlerin de karakteri var. Her karakterdeki insanlarla arkadaş olamayız. Bazılarımız bazı karakterleri severken bazılarını sevmez. Şahsen ben keyif alıyorum. Birçok olumsuzluğa rağmen gün sonunda tatmin oluyorum.

Genel olarak artıları ve eksileri şunlar:

++ Yaratıcılığı besliyor. Kültürel ve entelektüel yönü var.

++ Geniş bir spektrumdan insan sunuyor size. Yargılanmadan kendinize ait insanlar bulabilirsiniz. LGBTI+ topluluğundan tutun da bilmem ne cemaatine kadar insanlarla tanışabilirsiniz. Anadoludan gelip de kişiliğini rahatça burada açıklayan çokça kişi var.

++ Geniş iş ve eğitim olanakları.

++ Akşam ve gece hayatı. (Küçük yerlerde akşam saatlerinde hayat yok.)

++ Tarihi ve coğrafi güzellikleri.

++ Zamanın hızla akması. (Kötü yönde olabilir. Kişiye göre değişir. )

++ Geniş alışveriş olanakları.

++ Gelişmiş toplu taşıma imkanları.

-- Pahalı yaşam.

-- Kalitesiz zaman. (Trafikten, işten, okuldan ötürü çok zaman kalmıyor kişilere)

-- Bireysellik (İnsanlardan çok kolay soyutlanıp yalnız kalabilirsiniz burada. Daha bencil insanlar burada)

-- Kötü semtlerin bol olması. Kadıköy ile Bağcılar arasında çok fark var. Caz vaat ederken birden halay içinde bulabilirsiniz kendinizi.

-- Aşırı kalabalık. Kimliğinden feragat etmeden daha makul nüfusa sahip olabilirdi.

New york ile istanbul kiyaslama mi fjdjdnfnnfjd

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• düşük gelirli semtlerde mahalleye park ettiğin arabanın sökülebilir her kısmını çalmaya çalışıyorlar böyle düşün.

ışıklarda duruyorsun mülteci bir çocuk geliyor para dileniyor vermessen aracına zarar vermeye kalkıyor.

iğrenç bir şehir oldu cehapenin yüksek gelirli semtlerinde veya akapanın başakşehirinde falan oturulabilir.

• Gezilir, dolaşılır fakat yaşama fikri insanı ürkütür, çok büyük mücadele orada yaşamak. Şehrin defalarca elden geçmesi lazım, her konu için, şu an yaşıyorum diyen savaş veriyordur. Israrla her imkanı da oraya toplamak istiyorlar, başka şehirlere şans verilmiyor hiç bir şekilde, insanlar iş ve kazanç uğruna gidiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Her yeri betonlaşan eski özelliğini yitiren eğer denizlere beton dikme şansları olsa oraları da betonlaştıracaklar. Biten yerlerden biri sadece İstanbul olsa keşke çoğu akdeniz şehri de artık bitti mülteci dolu her yer akın akın geliyorlar afganlısı suriyelisi artık deniz kenarı yerleri tercih ediyorlar gülüyorum acınası halimize.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nonprohibere

.

Muhatap olacağın adamları doğru seçeceksin?

Düzgün konuşmayı bileceksin?

Torbacılarla takılmak?

https://www.milliyet.com.tr/gundem/komando-yuzbasi-tinerci-kurbani-5181221

Sat Komando Yüzbaşı tinerciler tarafından öldürüldü, yıl 2003. 17 yıl önce...

İstanbul kocaman bir balondu, yıllardır devam ediyordu. Son zamanlarda iyice bitti. İstanbul asla ve asla yaşanmayacak bir şehir. Sevenlerin tamamı da Stockholm sendromu yaşıyor...

• 200 yıl önce İstanbul'a herkesi almazlardı.

CV ile alınırdın ciddi ciddi, İstanbul gerçekten de KALİTE kokardı.

1985-90'lara kadar FISTIK gibi şehirdi. Sonrasında nerede hanzo&maganda var akın akın İstanbul'a göçmeye başladılar.

2015'lerden sonra bunların üzerine bir de mülteciler eklendi, FISTIK gibi şehir oldu sana ÇÖP ŞEHİR.

(Sadece İstanbul değil bir çok MEDENİ ŞEHİR çöpleşti. Komünist Çin'in kültür devrimi saçmalığıyla; Çin'in elit semtlerini hanzo, yola işeyen Çinli avamların istila etmesi gibi bizim de medeni şehirlerimiz magandalarla, barzolarla istila edildi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RevengeRain -- 5 Eylül 2020; 22:2:54 >
    Sayenizde stockholm sendromunu araştırmış oldum, eyv hocam.

• 50 senedir bu şeherden heç ayrılmadım ama artıkım yetti

antalya ya taşınıyom  

Orijinalden alıntı: naklov2129

Bu mesaj silindi.

• husamsdu kullanıcısına yanıt
    Fırsat bulabilirsem bakacağım hocam, teşekkür ederim öneriniz için

• yahu akşam 5 den itibaren avcılar beylikdüzü istikameti kilit. aynı şekilde aynı saatlerde köprüler felç. her gün 2 - 2,5 saatim trafikte gidiyor. bıktım artık trafikten.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.