Şimdi Ara

issiz güçsüz vize basvurusu yaptim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar, başlıktan da anlayacağınız üzere tamamen işsiz biri olarak schengen vize başvurusu yaptım. 27 yaşındayım 3 senedir çalışmıyorum (bazı özel durumlardan dolayı) daha önce 2014 yılında öğrenci olarak 15 gün kalmalı 1 aylık vize aldığımı da belirteyim. Neyse konu açmamın sebebi işsiz vizeler hakkında pek fazla bilgi ve tecrübe paylaşan görmedim bu yüzden kendi tecrübemi paylaşmak istedim. Konuya gelince 7 Haziran'da İtalya için yeniden 1 yılık pasaportumla 8 günlük bir başvuru yaptım ve halen sonucu beklemekteyim.(Belli olunca onu da paylaşacağım.) konu ile ilgili idata yı aradım normalde belli olması lazım dediler ve konsolosluğu aradılar, verdikleri cevap işlem hala devam ediyor olmuş ve başka bilgi veremezlermiş. 10 temmuz a biletim var inşallah patlamaz ümidiyle beklemekteyim... hazırlamiş olduğum belgeleri de ayrıntılı olarak yazıyorum ki idataya tıpkı benim gibi gidip daha sonradan 50 defa dışarıya belge almaya gitmeyin. Babam emekli ve ek iş yapıyor babamı sponsor gösterdim. Evraklar şöyle;
    Benim evraklar:
    1. Nüfüs cüzdan fotokopisi ( üzerinde TC no yazmalı)
    1. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ( nüfus müdürlüğü'nden alınıyor.)
    3. 4A hizmet kaydı (bu belgeyi İdata da istediler çalışmadığımı kanıtlamak içinmiş, edevlet barkotlu vermediği için yan taraftaki sgk dan aldım siz de ya bulunduğunuz yerdeki ya da harbiye ofisinin hemen yanındaki sgk dan alabilirsiniz.
    4. otel rezervasyonu ( bookingten sahte kredi kartı ile yaptım, google a credit card generator yazıp oluşturabilirsiniz ayrıca rezervasyon çıktınızın üzerinde kesinlikle isminiz yazmalı.)
    5. uçak bileti (eko biletten ücretsiz rezervasyon yaptım, bunda kredi kartı gerekmiyor)
    6. seyahat sağlık sigortası ( ben 15 günlük yaptım ama siz bence daha fazla yapın)
    7. eğer yeni mezunsanız diploma fotokopisi koyun fakat ben koymadım.
    8. önceki pasaportumun ilk sayfası ve vizeli sayfanın fotokopisi.
    9.schengen başvuru formu ve 2 adet biometrik fotoğraf.
    şunu belirteyim daha önceki başvurumda seyehat planı dilekçesi vs. hazırlamıştım görevli kadın al bunu rolo yap dercesine geri vermişti bu yuzden bu başvurumda da yazmadım öyle şeyler :))

    Sponsor evrakları:
    1. nüfus cüzdan fotokopisi
    2. ehliyet fotokopisi babamın imzası olduğunun resmi belgesi sayılıyor (yoksa notere gidip imza olayını halledin 15-20 tl sanırsam)
    3. babam emekli olduğu için sgk dan emekli belgesi aldım ( emekli kartı varsa fotokopisi de olur, edevletten alamazsınız! sgk ya gidip babamın tc no verip aldım.)
    4. emekli maaşını aldığı bankadan 6 aylık hesap dökümü aldım içerisinde emekli ikramiyesi de görünüyo bu yüzden 6 aylık aldım ( bu belgeyi alırken vize için olduğunu söyleyin)
    5. ek iş yaptığı firmadan aldığı maaşı göstermek için yine bankadan 6 aylık içerisinde aylık ortalama 10.000 tl tutarında hareketli bir hesap gösterdim ama şunu belirteyim önceden 10 20 bin atıp içerde bekletmedik her ay aldığı maaşı vs gösterdim bilmem olur mu ama yaptım.)
    6. sponsor dilekçesi( nasıl olduğunu merak ederseniz cevaplayın yazarım)
    7. ev tapusu
    8. araç ruhsatı

    evet belgelerim bunlar eksiğim varsa düzenlerim. Umarım vize çıkar yoksa çok üzülürüm.
    Benden sonra başvuran bir çok kişi vizesini almış ama ben hala nerdeyse 1 aydır bekliyorum, sizce ne oldu? red mi çakıyorlar acaba? niye bekletiliyorum bu kadar? yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izo_d12world -- 5 Temmuz 2017; 0:30:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • üzerinden 1,5 yıl geçmiş ama yine de sormak istedim. Bu işlemin sonucu ne oldu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuykil

    üzerinden 1,5 yıl geçmiş ama yine de sormak istedim. Bu işlemin sonucu ne oldu?
    Abd vatandaşligi verildi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • büyük olasılıkla red yedi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.