Merhaba arkadaşlar, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi makine mühendisliği öğrencisiyim 4. sınıf (Okul seneye bitecek yani bir yıl uzatmak zorunda kalacağım). Malta'ya yapmış olduğum dil okulu için öğrenci vizesi başvurusu yetersiz maddi durumum gerekçesiyle red edildi. İşin komik Malta'da tarafı kalacağım sürenin üç ay fazlasına yetecek kadar para göstermiştim banka hesap dökümümde. Hala şok durumundayım, biraz araştırmalar yaptım ve İtalya'nın 2022 ve 2023 yıllarında Schengen vizesi red oranının daha düşük olduğunu gördüm. Oraya mı başvurayım yoksa Çekya'ya mı? Hangisi daha zor olur bir bilginiz var mı? Tavsiye verebilir misiniz? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atbrk_the_lad -- 23 Mayıs 2024; 22:27:3 > |
Malta vizesi red edildi, şimdi Çekya'yı denemek mantıklı mı

-
-
Durum karmaşık. İtalya veya Çekya'ya öğrenci vizesi için mi başvuracaksınız? Öyleyse, o vizeyle Malta'daki dil okuluna mı gideceksiniz?
Yoksa İtalya'da dil okuluna mı gitmeye karar verdiniz?
-
Pasaportumda bir Schengen vizesi basılmış gözüksün istiyorum çünkü gelecekte Amerika, Kanada, İrlanda, İngiltere gibi zor vize onaylayan ülkelere başvurmak istiyorum (dil eğitimi veya yüksek lisans amaçlı). Daha önce eğitim amaçlı yurt dışına çıkmışlığım yok. Yaşım bu arada 27, vize mevzularında yaş önemli bir kritermiş diyorlar ondan belirtmek istedim. Malta bana başvuru yapmadan önce vize alması kolay diyorlardı ondan dolayı ilk başta Malta'ya başvurmuştum, red çıktı. Şimdi farklı bir Schengen ülkesinde İngilizce eğitimi almak istiyorum ki ileride vize zor veren ülkelere başvuru yaptığımda onay alma şansım artsın. Bu yazı da boş geçirmek istemiyorum. Çekya, dediklerine göre Malta ve dubai gibi İngilizce dili eğitimi veren okulları ile meşhurmuş dediler. Tabi hemen araştırmadan başvuru yapmak istemiyorum ondan dolayı sorayım istedim.
-
Öncelikle gideceğiniz dil okulunu ayarlamanız gerekiyor. Fiyatları, kabul şartları, eğitim kalitesi vs. vs.
şu ülke kolay veriyor bu ülke zor veriyor olayı biraz da şehir efsanesi. Vize başvurusunun kabulü, Evraklarınızın tam olmasına, şartları sağlamanıza, doğru bilgi vermenize ve birçok detaya bağlı.
şartları sağladıktan, bütün belgeleri tam verdikten sonra reddedilme ihtimali düşük. Siz önce gideceğiniz dil okuluna karar verin. şu ülke kolay veriyor bu ülke zor veriyor diye düşünerek başvuru yapmayın.
-
Dil okulu ayarlamalarını yapmıştım zaten, danışmanla beraber çalışarak başvurmuştum sadece danışmanın sözüne inanmadım kendim de araştırmıştım gerekli resmi kağıtları. Malta'da her şeyi kurallarına göre yaptım ona rağmen olmadı. Evrak teslim etmeye gittiğim gün giderken evraklarımda sıkıntı çıkardılar (aile kütüğü belgesi eskiymiş, bundan bir hafta sonraki belgede sanki insanın annesi babası değişecek de güncel istediler) uyardılar ve yenisinin temin edilmesi istendi ve herhangi sorun çıkmadan temin edip teslim etmiştim. Okulu seçmiştim, okul kabul etmişti zaten o kabul belgesi, okul ücretinin yatırıldığının dekontu vs her şeyi detayla vermiştim. 6 haftalık bir programa kayıt olmuştum hatta 4-5 aylık ne olur ne olmaz fazladan para koymuştum. Red sebebimde sadece "maddi durumunuz yetersiz" olmasıymış dalga geçer gibi. Bu soruyu sormamım sebebi benim gibi duruma düşen varsa nasıl bu duruma düştükten sonra bir yol izlediğini bilmek.
-
o miktari vize basvurusuna gidecegine yakin 2-3 gun kala koyduysanda problem olabiliyor.. genellikle bankada bir hareket onemlidir.. hele 27 yasinda biri icin daha onemlidir.. ve her ne kadar dil okulu icin gidecek olsanda yine yastan dolayi maddi olarak demis olsalarda seni turkiyede baglayan seylerin yetersizde gelmis olabilir.. anladigim kadariyla okulunun son senesi ve henuz seneye uzamis resmi birsey yok..
malta ingilizce egitimi icin cok tercih edilen ve genelde bu noktada kurs ile ilgili herseyi eksiksiz verdiysen red orani dusuk bir ulke bence... mutlaka biyerde bir hata vardir.. bence farkli bir acentaya da danis... eger herseyin eksiksiz ise yeni bir ulkeye basvurmaktansa yine maltaya basvur ki bence samimi gelir... hatta bir aciklamada yazabilirsin dusunlerini..insanlar bunun dikkate deger olmadigini dusunuyor ama bi a4 kagida cok kisa bir sekilde niyetini yazabilirsin...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Atbrk_the_ladDil okulu ayarlamalarını yapmıştım zaten, danışmanla beraber çalışarak başvurmuştum sadece danışmanın sözüne inanmadım kendim de araştırmıştım gerekli resmi kağıtları. Malta'da her şeyi kurallarına göre yaptım ona rağmen olmadı. Evrak teslim etmeye gittiğim gün giderken evraklarımda sıkıntı çıkardılar (aile kütüğü belgesi eskiymiş, bundan bir hafta sonraki belgede sanki insanın annesi babası değişecek de güncel istediler) uyardılar ve yenisinin temin edilmesi istendi ve herhangi sorun çıkmadan temin edip teslim etmiştim. Okulu seçmiştim, okul kabul etmişti zaten o kabul belgesi, okul ücretinin yatırıldığının dekontu vs her şeyi detayla vermiştim. 6 haftalık bir programa kayıt olmuştum hatta 4-5 aylık ne olur ne olmaz fazladan para koymuştum. Red sebebimde sadece "maddi durumunuz yetersiz" olmasıymış dalga geçer gibi. Bu soruyu sormamım sebebi benim gibi duruma düşen varsa nasıl bu duruma düştükten sonra bir yol izlediğini bilmek.
Başvurunuzun niye reddedildiğini sorgulamıyorum. Yanlış anlamayın. Sonraki başvurunuz için yardımcı olmaya çalışıyorum.
Niye reddedildiği konusu sonraki başvurunuz için önemli... Büyük ihtimalle atladığınız bir nokta vardır. Onlarca sebep olabilir. hesabınızdaki para akışı normal değildir. Aylarca çok para girişi olmayan bir hesaba bir anda 3000-5000 euro aktardıysanız reddederler. Vize başvurusu için borç bulmuş hesaba yatırmış diye düşünürler. Bu da gayet normal. Sonuçta başvurunuzu inceleyen kişi/kişiler sizi tanımıyor. Maddi durumunuzu bilmiyor. Belgelerin, evrakların gösterdiği kişisiniz.
Hesaba yatırdığınız para kendi kazancınız mı yoksa ailenizden falan mı aldınız?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sebastianbjk -- 25 Mayıs 2024; 21:32:55 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: SebastianbjkBaşvurunuzun niye reddedildiğini sorgulamıyorum. Yanlış anlamayın. Sonraki başvurunuz için yardımcı olmaya çalışıyorum.
Niye reddedildiği konusu sonraki başvurunuz için önemli... Büyük ihtimalle atladığınız bir nokta vardır. Onlarca sebep olabilir. hesabınızdaki para akışı normal değildir. Aylarca çok para girişi olmayan bir hesaba bir anda 3000-5000 euro aktardıysanız reddederler. Vize başvurusu için borç bulmuş hesaba yatırmış diye düşünürler. Bu da gayet normal. Sonuçta başvurunuzu inceleyen kişi/kişiler sizi tanımıyor. Maddi durumunuzu bilmiyor. Belgelerin, evrakların gösterdiği kişisiniz.
Hesaba yatırdığınız para kendi kazancınız mı yoksa ailenizden falan mı aldınız?
Alıntıları GösterÖğrenci birisinden düzenli gelir beklemezler dedi çalıştığımız danışmanlar. Eğer sponsorsuz gidersem hesabımdaki para illegal diye düşüneceklerini belirttiler bundan dolayı sponsorlu git dediler. Annem devlet hastanesinde yoğun bakım hemşiresi 25 yılı aşkın bir süredir, ondan dolayı ilk başta onu sponsorum olarak diye yazalım dedik. Ben ve sponsorum annem ikimizde ayrı niyet mektubu koymuştuk dosyama, durumu açıkladık. Sponsor kişinin sahip olduğu ev/araba tapuları, hali hazırda banka hesabında $ ve € vs. her şeyi belirmiştik niyet mektuplarında. Borca ihtiyaç yoktu ama ailem garanti olsun daha uzun süre kalacakmışım gibi para doldurabildiğimiz kadar hesaba dolduralım dedi. Tabi o da olabildiğince bol para hesapta gözüksün diye başvuru gününden yaklaşık 1-2 hafta önce teyzemden borç almıştı. Randevu gününü takip eden iş gününde ise annem parayı geri verdi, sizin fikirlerinizi de düşününce belki red sebebi bu olabilir diyebiliriz. Borç almasaydık vizem onaylanabilirdi belki.
-
Sponsorlu başvurmanız doğru bir strateji. Anneniz sponsor oldu, onun maaş bordrosunu ve onun hesap kayıtlarını verdiniz değil mi? Parayı da onun hesabına yatırdınız doğru mu anladım?
Bu arada gösterdiğiniz hesaplar vadesiz değil mi? Yatırım hesapları, Vadeli hesaplar, altın hesapları, bitcoin hesapları kabul edilmiyor.
-
vizenizin sonucu gelmeden parayi cektinizmi?
Evet onun hesabına yatırmıştık. Vadesiz € hesabı açmıştı ve o hesaptan okula eğitim ücretini yatırdık. Maaş bordrosu ve onun 6 aylık hesap hareketlerini de vermiştik.
-
Akrabadan borç aldığımızı vize sonucu açıklanmadan ama evrakların hepsini teslim ettikten sonra geri vermek zorunda kalmıştık.
-
bunla ilgili bircok sey duymustum.. kimisi bankada para cekilince konsolosluklar bunu arastiyor diye.. kimiside asla asla bu bilgiye ulasilamaz diye...
bence vize basvurusundan once belli miktar parayi hareketlendirip o sekilde basvurmak daha onemli... son gun 100 bin atacaginiza , 30 bin tl lik bir hesabin 2-3 ayini vermek cok daha saglikli
Merhaba ,dil okulunuz adı ne benimde erkek arkadasim gidecek ama ben gitmesini hiç istemiyorum ama onların dil okulu go to malta kesin gidliri diyor erkek arkadasim maddi durumu öyle iyi değil sadece asgeri ücret ve banka borçları var Red yeme ihtimalleri var mı yoksa kafalarına göre mi yapiyorlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X