Şimdi Ara

kocaeli nasıl bir yer öğrenci için?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
0
Favori
36.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar merhaba kocaeli inşaat mühendisliğini seçmek istiyorum okulu bitirince kendi işimi yapacağım iş bulmama gerek yok. şu an eskişehir'de yaşıyorum. acaba kocaeli eskişehir gibi mi? bi öğrenci rahat eder mi? üniversitenin kampusu nasıl? beni bilgilendirirseniz çok sevinirim

• Ben Kocaeli Üni. okuyorum.Memnunum ama daha güzel üniversitelerde var.En kötü yanı üniversiteyi dağın başına kurmuşlar.Ben merkeze daha yakındır diye umut ediyodum ama öyle değilmiş.Yinede gidilmesi gereken Üniversitelerimizden birisi bence...Not:Eskişehir ile kıyaslarsan büyük bir hayal kırıklığına uğrarsın..
    Gigabyte 990XA-UD3//Aerocool vs-9 Windowed Case//Amd 955 Black Edition 3.2Ghz//ASUS EAH6850 DirectCU V2//Geil 2x4GB 1333Mhz Value Plus//INTEL X25-M 120GB SSD//Seagate Barracuda 500GB Sata3//Xilence XP750 750W Modular PSU//Cooler Master Hyper 101 Cpu Cooler//Asus Dvd-Rw 24B3ST Sata//Akasa Trio 90W Fan Controller//Logitech M705 Laser Mouse//A4 Tech X7 Gaming Keyboard//Grundig 22’’ HD 100HZ Lcd
  • yani eskişehir daha iyi diyorsun. duyduğuma göre çok tutucu bi yermiş yarısı kapalı diyolar. halkı öğrencileri sevmezmiş doğru mudur?
    peki büyük alışveriş merkezleri cafe eğlence kulüpleri yok mu?

Orjinalden alıntı: K.a.a.N

yani eskişehir daha iyi diyorsun. duyduğuma göre çok tutucu bi yermiş yarısı kapalı diyolar. halkı öğrencileri sevmezmiş doğru mudur?
    peki büyük alışveriş merkezleri cafe eğlence kulüpleri yok mu?

türkiyenin neresine gidersen git yarısından fazlası kapalıdır zaten. nerede yaşıyosun sen
  • Kocaeli Gebze'de yaşadım.Orda ufak tefek 2-3 kafe hariç takılacak hiçbiryer yok.Alışveriş merkezi Japon pazarı hariç biryer yoktu.Kocaeliden taşınalı 2 sene oldu.Yeni bişeler yaptılarsa bilemiyecem
  • Ben Ankara'ya yaşıyorum.İlk günler epeyce zorlandım.Ortam yeni,insanlar yeni...Tutucu kesim her ilde olduğu gibi orada da var.Birazcık fazla olabilir ama öğrenciler genellikle İstanbul'da oturduğu için kampüsün içi gerçekten güzel.Halk öğrenciyi seviyor ama alışveriş yaparsan:)))).Şehir merkezi dolmuşla 10dk merkezde alışveriş merkezi ve cafeler var ama eğlence kulüplerinden umudu kes.TekTük yerler var ama hüsran...Zaten Müh. okumak kolaymı gece kulüplerine gidebilecek zamanı bulursan bana pm at:).Şaka bir yana güzel yerdir Kocaeli.Tercih listene mutlaka ekle artık 1. tercihinmi olur 15. tercihinmi olur bilmem ama mutlaka ekle.Seni ilgilendiren Kampüs zaten...Sorun varsa sor
    Gigabyte 990XA-UD3//Aerocool vs-9 Windowed Case//Amd 955 Black Edition 3.2Ghz//ASUS EAH6850 DirectCU V2//Geil 2x4GB 1333Mhz Value Plus//INTEL X25-M 120GB SSD//Seagate Barracuda 500GB Sata3//Xilence XP750 750W Modular PSU//Cooler Master Hyper 101 Cpu Cooler//Asus Dvd-Rw 24B3ST Sata//Akasa Trio 90W Fan Controller//Logitech M705 Laser Mouse//A4 Tech X7 Gaming Keyboard//Grundig 22’’ HD 100HZ Lcd
  • quote:

Orjinalden alıntı: koug

Ben Ankara'ya yaşıyorum.İlk günler epeyce zorlandım.Ortam yeni,insanlar yeni...Tutucu kesim her ilde olduğu gibi orada da var.Birazcık fazla olabilir ama öğrenciler genellikle İstanbul'da oturduğu için kampüsün içi gerçekten güzel.Halk öğrenciyi seviyor ama alışveriş yaparsan:)))).Şehir merkezi dolmuşla 10dk merkezde alışveriş merkezi ve cafeler var ama eğlence kulüplerinden umudu kes.TekTük yerler var ama hüsran...Zaten Müh. okumak kolaymı gece kulüplerine gidebilecek zamanı bulursan bana pm at:).Şaka bir yana güzel yerdir Kocaeli.Tercih listene mutlaka ekle artık 1. tercihinmi olur 15. tercihinmi olur bilmem ama mutlaka ekle.Seni ilgilendiren Kampüs zaten...Sorun varsa sor

güzel açıklamişsın koug teşekkür ederim. hiç mi boş olmayacağım canım takılırız biraz ilgilendiren kampus de şehir de şart ne bileyim sevgilimle el ele gezerken millet bakmasın öküz gibi. bana tutucu dediler ondan öyle sordum. ev tutma açısından nasıl peki kiralar yüksek mi öğrenci rahat ev alabiliyo mu? açıkçası eskişehiri aramaktan korkuyorum. burası tam öğrenci kenti. kafeler eğlence yerleri büyük alışveriş merkezi ne arasan var ama burada aile de var. kısacası alıştık bi kere buraya oraya gidince mal gibi kalmaktan korkuyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    izmir buca nasıl bir yer
    17 yıl önce açıldı
    Maltepe nasıl bir yer?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Eskişehir'le karşılaştırırsan Türkiye'deki Üniversitelerin %80'inde mutsuz yaşarsın.Sevgilini tak koluna gez kim karışır sana..Karışan olursa DH yardımına koşar:).Ev konusuna gelince zaten bütün öğrenciler ev tutuyo.Evler bir öğrencinin rahat edebileceği seviyede.Eğlence için sadece alışveriş merkezleri var.Gece mekanları yok gibi bişey.Atla İatnbul'a git (Biz öyle yapıyorz).
  • oldu koug çok teşekkür ederim baya aklım yattı ilk tercihte yazacağım olur umarım
    Sahildeki tekne restoranlarda fena değildir, keseyi çok zorlamaz, arkadaş toplantıları için idealdir... Tabiki bu teknelerin arasında balıkta tutabilirsin meraklıysan... Bir de teknelerin ilerisinde canlı müzik olan, güzel ama biraz pahalı bir cafe vardı, çimlerdeki minderlerde denemediğim içkileri içerdim, martini falan...
    Bunun dışında şehir içi pek doğal güzelliğe sahip değildir ama altınızda araba varsa o başka, çünkü tadını çıkarabileceğin o kadar çok yer var ki, özellikle Sakarya tarafında... Sülüklü Göl, Maden Deresi, Sapanca Gölü, Atatürk İl Ormanı, Kartepe, Kırkpınar'daki muhteşem kahvaltı mekanları...
    Yuvam Akarca yerleşim olarak çok uygundur, özellikle öğrenciysen... Şehir merkezine göre daha moderndir, ulaşımı kolaydır...
    Yani ben yaklaşık 5 sene önce ayrıldığımda böyle bir yerdi, neler değişti, neler yeni hiç bilmiyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi charcharodon carcharias -- 14 Temmuz 2009; 10:50:52 >

• İzmit güzel yer. Gezilip görülecek çok güzel yerleri var , insanlarıda sıcak kanlıdır.
    İzmitte yerleşim birimi olarak en beğendiğim yer Yahya Kaptan'dır.
  • Tutucular fazla falan demişler evet bazı yerlerinde fazla fakat ben Yahya Kaptan'da yaşıyorum kapalı insana tek tük rastlarsın. Kampüs dağın başında evet ama sürekli otobüs geçiyor ayrıca çok uzakta değil merkeze 20dk falan.

Orjinalden alıntı: the-ece

Tutucular fazla falan demişler evet bazı yerlerinde fazla fakat ben Yahya Kaptan'da yaşıyorum kapalı insana tek tük rastlarsın. Kampüs dağın başında evet ama sürekli otobüs geçiyor ayrıca çok uzakta değil merkeze 20dk falan.

Neresindesin tam olarak , yarın yahya kaptana geliyorumda

Orjinalden alıntı: MackaLi6161

quote:

Tutucular fazla falan demişler evet bazı yerlerinde fazla fakat ben Yahya Kaptan'da yaşıyorum kapalı insana tek tük rastlarsın. Kampüs dağın başında evet ama sürekli otobüs geçiyor ayrıca çok uzakta değil merkeze 20dk falan.

Tansaş taraflarında

• quote:

quote:

quote:

Tansaş taraflarında

Tansaş'ın yanında , C21'e geliyorum bende

• quote:

quote:

quote:

quote:

Tansaş taraflarında

• quote:

quote:

quote:

quote:

Tansaş taraflarında

ben de yuvamdayım hep berbaer. şaka bir yana ncity,real,carrefour,outlet center gibi alışveriş yapabileceğniz yerler var güzel bir yer, zaten kafe dolu; aramadığın kadar hem de.
    yuvamda kiralar 400-500 arası (biz de vermeyi düşünüyoruz oradan biliyorum),yahya kaptan'da da min 400 ü cıkaracaksın gözünden. üniversite çok iyi ama şehir içinde değil.

• Beklediğin gibi bir öğrenci şehri değil yani nasıl desem çok fazla avantajlar sağlamıyorlar sana. Doğma büyüme izmitliyim bana güzel geliyor orası ayrı. Bildiğim kadarıyla Üni eğitimide gayet güzel. Mühendislik fakülteleri aşağıdaydı bu sene hepsini Umut tepeye taşıdır bence daha güzel oldu.
    "Türkiye Cumhuriyetinin, özellikle bugünkü gençliğine ve yetişmekte olan çocuklarına hitap ediyorum: Batı senden, Türk'ten çok geriydi. Manada, fikirde, tarihte bu böyleydi. Eğer bugün batı teknikte bir üstünlük gösteriyorsa, ey Türk Çocuğu, o kabahat da senin değil, senden öncekilerin affedilmez ihmalinin bir sonucudur. Şunu da söyleyeyim ki, çok zekisin! .. Bu belli. Fakat zekânı unut! .. Daima çalışkan ol..."
    Mustafa Kemal ATATÜRK
  • quote:

Orjinalden alıntı: charcharodon carcharias

Büyük sayılabilecek alışveriş merkezleri var; Real ve Carrefour mesela... Outlet Merkezi var bir de (adını unuttum şimdi), ara sıra gezmek için güzel bir yer fena değil...
    Sakarya Yolu üzerinde Özdilek var, ben bir kere kahvaltıya gitmiştim sadece...
    Bunun dışında pembe köşk'te pazar sabahları kahvaltı ve tavla keyfi hoşuma giderdi...
    Sahildeki tekne restoranlarda fena değildir, keseyi çok zorlamaz, arkadaş toplantıları için idealdir... Tabiki bu teknelerin arasında balıkta tutabilirsin meraklıysan... Bir de teknelerin ilerisinde canlı müzik olan, güzel ama biraz pahalı bir cafe vardı, çimlerdeki minderlerde denemediğim içkileri içerdim, martini falan...
    Bunun dışında şehir içi pek doğal güzelliğe sahip değildir ama altınızda araba varsa o başka, çünkü tadını çıkarabileceğin o kadar çok yer var ki, özellikle Sakarya tarafında... Sülüklü Göl, Maden Deresi, Sapanca Gölü, Atatürk İl Ormanı, Kartepe, Kırkpınar'daki muhteşem kahvaltı mekanları...
    Yuvam Akarca yerleşim olarak çok uygundur, özellikle öğrenciysen... Şehir merkezine göre daha moderndir, ulaşımı kolaydır...
    Yani ben yaklaşık 5 sene önce ayrıldığımda böyle bir yerdi, neler değişti, neler yeni hiç bilmiyorum...

Dolphin Center ve Ncity AVM açıldı.Tam adı Outlet Center

O dediğin cafe büyük ihtimalle Marina Cafe

Evet öğrenciysen Yuvam Akarca konutlarında oturcaksın,yoksa başka hiç bir yeri kaldıramazsın.

@K.a.a.N Tutucu mu demişsin.Evet öyle oldu son zamanlarda.Bende bu konudan pek hoşnut değilim.Resmen satılmış bir il olduk..

• umuttepe kampusu çok güzel gerçekten internetten baktım
    @charcharodon carcharias yazdıkların beni iyice izmit için ikna etti merak etmeye başladım. kesinlikle ilk tercih yazarım. yapılacak şeylerin hepsi bana göre sayılır. artık kazanırsam da yuvam akarcaya ya da yahya kaptana yerleşirim
    @Dunham yuvam akarca çok tutucu olmaz umarım. ben baskıya gelemem pek. açıkçası siyaset olmasın ama türbanlı da pek sevmem. alıtık eskişehir'in kızlarına

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.a.a.N -- 14 Temmuz 2009; 12:11:46 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.