Şimdi Ara

İSPARK Devletin Resmi Değenekçisidir...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Farkında mısınız bilmiyorum ama, son birkaç ayda iyice cıvıttılar. Merkezi yolları, caddeleri geçtim sokak aralarında bile kurmuşlar tezgahı

Arabadan indiğim anda elinde fiş kesme makinası, kafasında işpark şapkası olan üniformalı bir adamın hızlı adımlarla peşimden gelip, ''beyefendi ! '' diye seslenip ocağıma incir ağacı dikmesinden gına geldi artık..

Resmen paranoyak oldum. Arabayı park edip inmeden önce etrafıma bakıyorum burası da mı işpark, görevli gelecek mi diye

Evimin önüne de tezgahlanacaklar diye korkuyorum vallahi.

Her yıl ödediğimiz yüzlerce lira vergi, litresini 4.5 liraya tükettiğimiz benzin, ve şimdi de İSPARK adı altında yapılan soygunculuk...

Birisi bana söyleyebilir mi, bu ülkede araç sahibi olanlara neden SÖMÜRGE muammelesi yapılır ?

• 12 haziranda buna son vermek elinizde.
  • Ben bi kuruş vermedim şimdiye kadar.
    Zaten şirket arabası.
    "Plakaya yaz" diyorum.Basıp gidiyorum.
    Şimdiye kadar hiç bir şey olmadı.
  • Son günlerde mersindede türediler hava için bile para alır bunlar
  • bursada ablamın evinin önü burpark. evimizin önüne araba çekmek için para. suçumuz evin ana caddede olması ödemedim 2 defa hangi yasal dayanakla yapıyorsun diye kafa tuttum. kimi çağırırsan çağı dedim. bilmiyorum ceza gelirmi ama zaten litresi 4.25 ola benzinle iflahımıı keseeken, gecelik 15 tl istiyorlar recep bey hazretleri, bursada perdeciler sokağına nostaljik tramway yapsın diye ha

• Bu gerçekten saçma bir şey..
    Ne yapıyor bu herifler? Neyin hizmetini veriyor bu modern değnekçiler?
    Ben bir parayı hizmet almak için veririm. Ama bu değnekçilik neyin hizmeti?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lath.Crusader -- 8 Haziran 2011; 2:34:55 >
  • abi nasıl bir saçmalıktır, bursada da var bunlardan tüm yol kenarlarını kapamışlar. araba için vergi ver, benzin için vergi var, yolların yapımı için vergi var yetmiyor durduğun içinde vergi veriyorsun. yazık harbi arabası olanları harbi yazık ya
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İşkur ve Devletin Yalanları
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

abi nasıl bir saçmalıktır, bursada da var bunlardan tüm yol kenarlarını kapamışlar. araba için vergi ver, benzin için vergi var, yolların yapımı için vergi var yetmiyor durduğun içinde vergi veriyorsun. yazık harbi arabası olanları harbi yazık ya

neredeyse tüm setbaşı sokakları. bankaya duruyosun 5 lira cumhuriyet caddesini trafiğe kapasılar, onun dışında tüm ana caddeler 2 yönlü park. bursa trafiğini felç ettiler
  • Amerika'da ana caddelerin ve trafik yoğunluğu olan yerlerin tamamında parkmetre vardır. Yoğunluğa göre ücret belirlenir ve bazı yerlerde 25 cent=15 dk iken bazı yerlerde 25cent=6 dk üzerinden ücretlendirilir. Hatta Manhattan'ın çoğu yerinde yarım saat sınırı vardır. Bazı yerlere parketmeyi aklınızdan bile geçiremezsiniz.

Sonuç olarak araç park sistemi trafiği engellememesi için kurulmuştur. Bizdeki sistem tamamen belediyeye gelir amaçlı kurulduğu için ben de sinir oluyorum. İSPARK olan yerlerde yolun karşısına yasak parkeden araçlara hiçbir polis dokunmazken İSPARK olan yere aracı çekerseniz para ödüyorsunuz. Tamamen saçmalık.
  • Hem dünyanın en pahalı benzinini tüketeceksin..
  • Kimse kol gibi ÖTV'den bahsetmemiş. Benzinle park ücretinin ne alakası var. Bari ÖTV'den dem vurun da arabayla alakası olsun.
  • Tabiki para alacak belediye sokaklar sonuçta halkın
    Sen de arabası olan biri olarak tüm halkın olan bir yeri kendi başına kapatıyorsun
    Bunun karşılığının halka hizmet olarak dönmesi için belediyeye para vermelisin.

Fakat Kadir Topbaş ın ispark ın özelleştirmesine dair birşeyler söyledi, öyle birşey gerçekleşirse gelen firma devletin resmi değnekçisi olabilir.
    Eğer gerçekleşirse ben şahsen para vermem, zaten plakaya ceza yazma da kalktı, artık yakalayıp yazmaları lazım
    Polis isparkı ödemedi diye kimseyi yakalayıp ceza yazmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onlyone -- 9 Haziran 2011; 10:52:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: onlyone

Polis isparkı ödemedi diye kimseyi yakalayıp ceza yazmaz

polis yazmıyor ama ispark maalesef yazıyor

http://www.ispark.com.tr/List/
  • çok gıcık birşey bu bunu yapan belediyelere fena girecek evimin önünü paralı park yapan belediyeye oy vermezdim
  • Bizim arkadaşın evinin önü diye belediye ona özel kart vermişti istediği gibi park edebiliyordu.
  • Hala anlamadınız. Pahalı benzin insanların fazla araba kullanmaması için, park ücretide sokaklar tıkanmasın diye. Böyle halka böyle uygulama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jason Becker -- 23 Ağustos 2011; 20:43:35 >
  • ispark en işlek yerlerde var ve bence yerinde bir uygulama. arabası olan kaldırıma park edince birşey demiyor ama işpark olunca ver yansın. bende benzin vs ücretlerinden şikayetçiyim ama arabayı ispark yerine degil boş bir sokaga cekiyorum para vermek istemiyorsan cekme kardes mecbur degilsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.