Şimdi Ara

İşlemci Sıcaklığı 100 Derece

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
14.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar şuanda pc de render yapıyorum sıcaklık 100derece. Normal mi sizce? Cpu kullanımı %100 şuanda. Yeni ekran kartı taktım ayrıca imzamda sistemim mevcut.

Intel® Core™ i7-6700K 4.0GHz
    Zalman CNPS7X Led
    GTX 1080 Ti

Burda Pubg oynarken oyundaki sıcaklık

Hava şuanda baya sıcak ama bilemedim sıkıntımı değil mi acaba?
    %100 yükte 2000Rpm ile dönüyor işlemci fanı normal mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KacaKTV -- 8 Ağustos 2017; 4:58:28 >

• Bence normal değil o sıcaklıklar. Ben de i7-7700K kullanıyorum ama Pubg'de 60-62 dereceyi hiç geçmedi daha. Şu ana kadar işlemciyi ne kadar zorlarsam zorlayayım 72 derecenin üzerini göstermedi oyunlarda. Soğutucu olarak Cooler Master Seidon 240V kullanıyorum.

Renderda biraz daha yüksek olması kabul edilebilir ama 100 derece herhangi bir işlemci için kritik noktanın çok çok üstüdür.

Soğutucunuzdan, işlemci termal macunundan kaynaklı sorun veya sensör arızasından kaynaklı yanlış değer gösterimi olabilir.

Bir bakım yaptırmanızda veya sorun devam ederse servise vermenizde fayda var.
  • Normal
    İzmirdesin,
    Isınmasıyla ünlü i7 kullanıyorsun
    İşlemci soğutucun Zalman markasının i3 ler ve K sız i5 lere uygun giriş seviyesi modeli.
  • Uzun süredir zalman kullanıyorum 100e çıktığını hatırlamıyorum hocam
  • Tabiki normal değil, bende oldukça sıcak bir yerdeyim tüm corelar 4.6ghz 7/24 6700K kullanıyorum, pubg de şimdiye kadar asla 65 dereceyi geçmedi, üstüne birde CPU'yu normalden fazla kullanan allaviablecores komutu girili.

Eğer oveclock yapmayı bilseydin, sorununu kendinde çok rahat çözerdin çünkü overclock yapmayı bilen adam undervolt yapmayıda bilir, auto da bırakınca normal bir durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 8 Ağustos 2017; 17:12:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

Tabiki normal değil, bende oldukça sıcak bir yerdeyim tüm corelar 4.6ghz 7/24 6700K kullanıyorum, pubg de şimdiye kadar asla 65 dereceyi geçmedi, üstüne birde CPU'yu normalden fazla kullanan allaviablecores komutu girili.

Eğer oveclock yapmayı bilseydin, sorununu kendinde çok rahat çözerdin çünkü overclock yapmayı bilen adam undervolt yapmayıda bilir, auto da bırakınca normal bir durum.

Yani autoda olduğu için mi oluyor bu sorun. Macunla vs. alakası yok yani? Şuan boşta 45 derece
  • KacaKTV kullanıcısına yanıt
    Macunla, soğutcunun yanlış montajıyla filan alakası varsa bunu bize sormamalısın, bunu biz değil sen bileceksin sonuçta macunu sen sürdün, soğutucuyu sen taktın.

Boştaki sıcaklığında bir önemi yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cpu sıcaklığı 100
    4 yıl önce açıldı
    80 derece anakart sıcaklığı
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

Macunla, soğutcunun yanlış montajıyla filan alakası varsa bunu bize sormamalısın, bunu biz değil sen bileceksin sonuçta macunu sen sürdün, soğutucuyu sen taktın.

Boştaki sıcaklığında bir önemi yok.

Montajını ben yapmadım hocam. Zamanında bir sıkıntı yoktu 1 senelik macun en fazla uzun süredir dikkat etmedim yeni kart aldığımda bakayım dedim bu dikkatimi çekti
  • Ben sorunun çözümünü ilk mesajımda belirttim, işlem yapıldığında sıcaklık düşecektir.
  • Arkadaşlar bir şey fatkettim. Yük altında fanların hızlandığını farkettim. Pc kapanırken veya acilirken hizlaniyor ama yük altinda boşta nasil calisiyorsa öyle calisiyor sessizce.. Sorun bundan olabilir mi?@No Way Out @Tyu123

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KacaKTV -- 9 Ağustos 2017; 16:50:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soğutucu değiştir. Kaliteli bir termal macun ile destekle. Düzgün şekilde uygularsan sorunun büyük ihtimal ile çözülür. Technopat sistem toplama videolarına bak.

Edit: Yük altında fanın hızlanması gerek normalde. Fan kontrol uygulamaları ile bir kontrol et istersen. Oyuna gireceğin zaman elle fan hızını yükseltip bakalabilirsin sıcaklığa.

https://www.intel.com.tr/content/www/tr/tr/support/boards-and-kits/000005946.html
    https://downloadcenter.intel.com/download/24075/Intel-Extreme-Tuning-Utility-Intel-XTU-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DayleFusion -- 9 Ağustos 2017; 16:58:5 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Tyu123

Soğutucu değiştir. Kaliteli bir termal macun ile destekle. Düzgün şekilde uygularsan sorunun büyük ihtimal ile çözülür. Technopat sistem toplama videolarına bak.

Edit: Yük altında fanın hızlanması gerek normalde. Fan kontrol uygulamaları ile bir kontrol et istersen. Oyuna gireceğin zaman elle fan hızını yükseltip bakalabilirsin sıcaklığa.

https://www.intel.com.tr/content/www/tr/tr/support/boards-and-kits/000005946.html
    https://downloadcenter.intel.com/download/24075/Intel-Extreme-Tuning-Utility-Intel-XTU-

Msi AfterBurner ile denedim tam yükte fan %50 gibi bir hıza çalışıyor Auto'da. Cpu derecesi 100 derece. Manuele alıp fan gücünü %100 yaptım biraz ses yükseldi (böyle olmalı) ama yinede sıcaklık düşmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KacaKTV -- 9 Ağustos 2017; 18:17:16 >

Ekran kartı fan hızını yükseltip, işlemci sıcaklıklığını düşürmeyi mi bekliyorsun?
  • Msi afterburner ekran kartının fanını kontrol ediyor. Verdiğim linktekileri bir dene istersen.
  • quote:

Msi afterburner ekran kartının fanını kontrol ediyor. Verdiğim linktekileri bir dene istersen.

Bilmiyordum hocam, verdiğin linkte cpu fan kontrolünü bulamadım programda
    Speed fan ı de bir dene olmazsa bios tan yapılıyor olması lazım.
  • quote:

Speed fan ı de bir dene olmazsa bios tan yapılıyor olması lazım.

Olmuyor hocam Configure diyorum ordan Fans'a basıyorum bir şey çıkmıyor
  • baska yazılımlarla kontrol ettın mı

kullandıgın program yanlıs gosterıyor olabılır

HWmonıtor sanırım bu
  • Voltaj değerine göre çok çok yüksek, sadece macundan da o kadar yüksek olması normal değil muhtemelen soğutucu tam oturmamış gibi gözüküyor, kendiniz yapamayacaksanız bilgisayarcıya götürün termal macun yenileyip soğutucuyu tekrar montaj ettirin.
    Bende i7 6700k corsair h115i 4.4 Ghz de prime95 ile max 85 derece görüyorum ki benim sıcaklıklarım da yüksek sorunu hala çözebilmiş değilim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Şurayı bi izle :https://youtu.be/oLxGAz5ahjA?t=2318

Siz en iyisi bir termal macun alın rehberlere göre macunu sürün fanı temizleyip düzgün bir şekilde takın. Sorun çözülür yüksek ihtimal ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DayleFusion -- 9 Ağustos 2017; 19:26:4 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.