Şimdi Ara

İşlemci 95 derece !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Laptobum Acer Aspire V15 nitro tek fanlı model

Sistemi:
    Gtx 950m 4gb ekran kartı
    i5 5200u işlemci
    8gb 1600mhz ram

Sabah canım sıkıldı bir iki takılırım diye Crysis 2 indirdim,bakın 3 bile indirmedim sistem kasmasın diye

Bu hayatta en nefret ettiğim şey stabilite problemi olduğu için,riva turner ile fps yi 32 ye sabitledim ve güzelce oynuyordum.
    Ardından laptobun ısısını merak ettim cayır cayır yanıyormu diye.

Sonuçlar :15 dakikadan sonra GPU 85 derece, CPU 95 derece

Altta da soğutucu var,termal macun değiş deseniz,alalı zaten 4-5 ay ne oldu ne olmadı,şimdi garantiye göndersem gelmesi en az 20 günü bulur ama ben üniversiteye gideceğim.
    En azından sorunun kaynağını bilsem içim rahatlayacak.

Bana göre sorunun kaynağı : İncecik ve tek fanlı bir laptopa gtx 950m gibi nispeten güçlü bir ekran kartı koymuşlar,e bu laptop kendini nasıl soğutacak ACER ?

Ben bu laptobu hem yazılım ile uğraşmak,hem de oyun oynamak için almıştım 2.850TL az para değil (elden aldığım için biraz pahalıya geldi),2011 de çıkan bir oyunda 95 dereceyi görmesi içime oturdu vallaha,inşallah sorun bendedir,eğer fabrikasyon hatası varsa Acer markasını ne ben kullanırım bir daha ne de çevreme kullandırtırım.

Yardım edin dostlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oksygen -- 11 Eylül 2016; 23:59:52 >

Mutluluğun bittiği yerde, Dibe çeken hayaller ile sarıldım kendime. Göz yaşlarımın içinde debelenen hüzünlerim ile beraber, Her şeyin yazılıp çizildiği bir dünyadan,edebi yaratıcılığımı ortaya çıkaracak bir dünyaya doğru... Hiç kimse hiç bir şeyi değiştiremez,çok geç. Hüzünlerimin içinde kendimi kaybettim. Ruhumda,Tepeden tırnağa yara....Oturdu kara kara. Çocukluk hayallerim,ölmekte olan bir gencin içinde çürümeye hapsoldu.

• Çok para vermişsin kendi sistemini kurabilirdin şimdilik laptop altına soğutucu fan alabilirsin kocaman bir tane büyük veya bir kaç tane fandan oluşan soğutucu alabilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: atarlımühendis

Çok para vermişsin kendi sistemini kurabilirdin şimdilik laptop altına soğutucu fan alabilirsin kocaman bir tane büyük veya bir kaç tane fandan oluşan soğutucu alabilirsin

Hocam masaüstüm var zaten,belki üniversitede oynarım hem de günlük işlerimi yaparım diye aldıydım
    Crysis 2 de ayarları en düşüğe aldım,ekranı da Full HD den HD ye aldım, 82-95 arası seyir ediyor,genelde 85 ortalama

Oyuncu laptopu olmayan laptoplarda hangi derecelere kadar ısınma kabul edilebilir ?
    Laptopumun altında 2 fanlı soğutucu var hiç çıkarmıyorum,2 derece düşürüyor sadece
    Dediğim gibi,Gtx950m gibi kalbur üstü bir ekran kartına göre laptop çok ince

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oksygen -- 12 Eylül 2016; 0:42:36 >
    Mutluluğun bittiği yerde, Dibe çeken hayaller ile sarıldım kendime. Göz yaşlarımın içinde debelenen hüzünlerim ile beraber, Her şeyin yazılıp çizildiği bir dünyadan,edebi yaratıcılığımı ortaya çıkaracak bir dünyaya doğru... Hiç kimse hiç bir şeyi değiştiremez,çok geç. Hüzünlerimin içinde kendimi kaybettim. Ruhumda,Tepeden tırnağa yara....Oturdu kara kara. Çocukluk hayallerim,ölmekte olan bir gencin içinde çürümeye hapsoldu.
  • Hocam oyuncu laptopunu geç bak ben makine mühendisliği okuyorum sırf cad cam kasmasın diye workstation laptop aldım3 ( 6bin tlcik ) keşke biraz birikmeseydin neyse diğer soru o sıcaklar kabul edilemez ekran kartı en fazla 70 cpu 55 65 arası olmalı

• Bu videoyu inceledim de,çift fanlı modeli bile 97 dereceleri görüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oksygen -- 12 Eylül 2016; 0:45:46 >
  • atarlımühendis kullanıcısına yanıt
    Aman hocam bundan sonra ölsem de bu markayı almam zaten,Asus,Dell,MSI den şaşmam
  • Msi candır bu arada forumda 3 4 senedir takılıyorum bu profil resmini nerden ayarlı cam değişmiyor hesap yeni anlayamadım bi türlü

80 derece anakart sıcaklığı
    11 yıl önce açıldı
    CPU 96 DERECE!
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • atarlımühendis kullanıcısına yanıt
    Hocam yukarıda ayarlar yazıyor(DH logosunun altında küçük bir buton gibi) mouseyi ayarların üzerine getirin,içerikler listelenecek oradan avatar yazısına tıklayın
    Açılan sayfada Hazır Avatardan Seç yazısına tıklayıp bilgisayardan yükleyebiliyorsunuz
  • oksygen kullanıcısına yanıt
    Eyv uzun zaman olunca girmeyeli unutmuşuz

• bende bi tane var acer deli ısınıyor, genel olarak her gördüğüm acer da bu ısınma sorunu var bu işi beceremiyor bnce adamlar. lenovo ile aynı işi yapıyorum gram ısınmıyor cihaz. bide zaten o sıcaklıklarda cihazın kendini kapatması lazım bu da biraz enteresan.

Orijinalden alıntı: Mavicanavar

bende bi tane var acer deli ısınıyor, genel olarak her gördüğüm acer da bu ısınma sorunu var bu işi beceremiyor bnce adamlar. lenovo ile aynı işi yapıyorum gram ısınmıyor cihaz. bide zaten o sıcaklıklarda cihazın kendini kapatması lazım bu da biraz enteresan.

İşlemci için kritik sıcaklık 105 dereceymiş,105 olduğunda kapıyor genelde bunlar.
    Elimde kalacak diye korkuyorum,95 dereceye çıkan adam ufak bir zorlanmayla 105 dereceyi bile geçer,servise gondermeye de korkuyorum,ne zaman bir laptobu servise gönderdiysem eski halinden daha kötü oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oksygen -- 12 Eylül 2016; 5:42:35 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.