Şimdi Ara

İşini dolar ile yapanlar ne yapacak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 yıldan beri altyapımı hazırlıyorum. Son 1 2 ayım kalmıştı ofis ve depoyu kurmak için. doların patlak vermesi çok korkutuyor şu an beni.

Yapacağım iş drone, akıllı ampül vs gibi aletleri amazondan, aliexpressten vs getirmek ve satmak idi.

Dolar : 6.4 tl iken alacağım. Başka bir gün düşecek 5 tl ye elimde patlayacak. Zarara uğrayacağım.

İşini dolar ile yapanlar var mı ? Tavsiyeler verebilir mi ? Neler yapılır bu durumda ?

4 yıldan beri bir birikimim vardı. Son 2 yıldır böyle bir işe gireceğim için ürünleri dolar ile alacağım için tüm paramı dolara çevirdim sürekli. Şu an 52.000 $ param var.

Şu an böyle bir işe girmek ne kadar mantıklı ? Usulca yerimde mi oturayım ? Ne yapmalıyım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Korkusuz Daredevil -- 12 Ağustos 2018; 0:49:25 >

• Bence girilmez şuan ki kurla o ürünleri fiyatları gayet yüksek olucak, zaten halkın alım gücü de düşmüş olucak. Drone'a filan insanlar daha az ilgi gösterir. Tabi işi yapacağın semt de önemli. Tuzu kuru insanların olduğu bi semtte gireceksen o zaman tutabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • El-Kira kullanıcısına yanıt
    yav he he kesin 52 000 doları vardır
  • En iyi çözüm bireysel ihracat olur, onda da kargo felan rahat karşılarsa iyi kazanç olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: mavikıs

yav he he kesin 52 000 doları vardır
    Açıkçası söylemek gerekirse sizin inanıp inanmamanız umurumda değil.

Zaten yazmayacaktım elimdeki sermayeyi, ama ne kadar ciddi olduğum anlaşılsın ona göre fikir verilsin diye yazdım.

Vizyonsuz birisi olduğunuz için size asgari ücret yetebilir. Burada yazıştığınız çoğu kişide sizinle aynı kafada olabilir. Herkesi kendi kafanızda kişiler zannetmeyin lütfen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcwolf28

En iyi çözüm bireysel ihracat olur, onda da kargo felan rahat karşılarsa iyi kazanç olur.
    Hocam benim acelem yok. Çünkü yıllarımı verdim kendi işimi açayım diye. Böyle bir şey yapmasam 5 10 yıl sonra içim içimi kemirecekti hiç değilse deneseydim diye.

İngiltereyi önerdi ailem. Bu kur dalgalanmalarından sonra baya bir araştırdım. Mantıklı geldi bana.

1 2 yıl herhalde dil öğrenmeye çalışacağım. Öğrendikten sonra türkiyenin durumunu son kez gözden geçireceğim. Aynı tas aynı hamam ise gideceğim gibi. Çok kötü oldu çok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Korkusuz Daredevil

Hocam benim acelem yok. Çünkü yıllarımı verdim kendi işimi açayım diye. Böyle bir şey yapmasam 5 10 yıl sonra içim içimi kemirecekti hiç değilse deneseydim diye.

İngiltereyi önerdi ailem. Bu kur dalgalanmalarından sonra baya bir araştırdım. Mantıklı geldi bana.

1 2 yıl herhalde dil öğrenmeye çalışacağım. Öğrendikten sonra türkiyenin durumunu son kez gözden geçireceğim. Aynı tas aynı hamam ise gideceğim gibi. Çok kötü oldu çok.

Alıntıları Göster
    Gözden geçirmeye gerek yok, imkan varsa direkt gidin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bunlar iş yapar mı?
    8 yıl önce açıldı
    E-ticaret yapan var mı?
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben ömrü hayatımda doları in düştüğünü görmedim

Ayrıca bugün halı firmasında idim bu firma dededen beri el dokuma halıcısı ve bütün mağazadaki ürünleri dolara endekslemişler

Kısaca Türkiye’de dahi üretilse artık herkes dolara geçti

Kimse ekonomiye güvenmiyor

Olay bitti bu saatten sonra dolar çok daha artacak

Başımızdakiler kriz Yok diyor ya daha beter olacağız

Eskiden hükümetler hatalarını kabul eder çözüm için birşeyler yaparlardı bu şekilde kriz yönetebileceklerini zannedenler milleti sefil edecekler

Şu an osmanlının lale devrindeyiz geminin omurgası kırıldı tl nin batışı kaçınılmaz

Burada kimse bana milliyetçilik falan taslamasın hepimiz batıyoruz ve elimizden hiçbirşey gelmiyor çünkü kimseyi dinlemeyen bir kişi ülkeyi yönetiyor etrafındaki hainlerde sesini çıkarmıyor

Bu malzemeleri alırsan zarar etmezsin ama kısa vadede satamazsın piyasalar pazartesinden itibaren duracak

Kimse veresiye vermiyor çünkü elindekini satan yerine koyamayacağını için satmıyor

Tavsiyem dolarda kal ama bankada para bırakma hesaplara el koyacaklar sonraki hamleleri mecburen bu

• Dolar 5 e düşmez , hadi düştü diyelim çok kalmaz. Şu plan açıklayacağız dediler umutlandım ama. İçi dolu konuşmadılar yine yaparız ederiz şöyle böyle. Vücut dili ise tam komedi bırakın söylediğini sesi kapatıp biri izlese güven vermez piyasaya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Korkusuz Daredevil

Alıntıları Göster
    Ingiltere değil de Kanada daha mantıkli olabilir. Ingiltere yaşamı pahalı. Birde soyle bir durum var kanada vatandaşı olduğunuz zaman 6ay (tam emin degilim) vizesiz ingiltereye girebilirsiniz diye biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: sissil

Ben ömrü hayatımda doları in düştüğünü görmedim

Ayrıca bugün halı firmasında idim bu firma dededen beri el dokuma halıcısı ve bütün mağazadaki ürünleri dolara endekslemişler

Kısaca Türkiye’de dahi üretilse artık herkes dolara geçti

Kimse ekonomiye güvenmiyor

Olay bitti bu saatten sonra dolar çok daha artacak

Başımızdakiler kriz Yok diyor ya daha beter olacağız

Eskiden hükümetler hatalarını kabul eder çözüm için birşeyler yaparlardı bu şekilde kriz yönetebileceklerini zannedenler milleti sefil edecekler

Şu an osmanlının lale devrindeyiz geminin omurgası kırıldı tl nin batışı kaçınılmaz

Burada kimse bana milliyetçilik falan taslamasın hepimiz batıyoruz ve elimizden hiçbirşey gelmiyor çünkü kimseyi dinlemeyen bir kişi ülkeyi yönetiyor etrafındaki hainlerde sesini çıkarmıyor

Bu malzemeleri alırsan zarar etmezsin ama kısa vadede satamazsın piyasalar pazartesinden itibaren duracak

Kimse veresiye vermiyor çünkü elindekini satan yerine koyamayacağını için satmıyor

Tavsiyem dolarda kal ama bankada para bırakma hesaplara el koyacaklar sonraki hamleleri mecburen bu
    haklısınız hocam.

• Yüksek makine muhendisyim, 30 yaşındayım, kendimi 1 yıl inglizceye verip, sonra yurt dışına mı çıksam diye düşünüyorum. 3 yıl inşaat firmada çalıştım, bir gelecek görmüyorum.

• Bence biraz döviz piyasasının durulmasını bekle. Bir de Türkiye gibi ekonomisi kırılgan bir ülkede hizmetlerini ve ürünlerini TL ile değil döviz ile yap. Drone'u Dolarla mı aldın, dolarla sat. Avro ile mi aldın Avro ile sat. İstikrar sağlanmadan TL ile satış yapma.

• Yurtdışı alışverişe yüklü bi vergi gelmesi yakındır. Dövizin yurtdışına çıkmasını sınırlamak isteyeceklerdir. Taslak hazırdı zaten haziranda devreye girecekti ancak araya seçim girdi vazgeçtiler.
  • Aklınız varsa ihracat yapacak bir iş kurun, ithalat değil. İhracat çok çok kazandıracak. Dolar kurunun yüksek olması ihracatı her zaman kazanan yapar

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Parayi cebinde tut. Harcama yapma bence.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Musteriye yansitiyoruz. Simdi musteri dusunsun!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.