Şimdi Ara

Işık hızını gecmenin yolu.Olabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.091
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şımdi bizim 2 adımımız arası 40 cm.biz 40 cmyi 1 saniyede alıyoruz.yani 1 adımı 1 saniyede alıyoruz.simdi devasal bi yaratık olsa ayakları ve kendi cok buyuk olsa yanı 2 adımı arası 1 ısık yılı olsa ee bu yaratık o adımı 1 saniyede atmazmi?boylece 1 ışık yılı olan mesafeye 1 saniyede gider.??

• mıknatıssız olmaz. Olsa bile, tutmaz.
  • .
  • yavaş geç
  • Teoride doğru.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ok.kib.by

Şımdi bizim 2 adımımız arası 40 cm.biz 40 cmyi 1 saniyede alıyoruz.yani 1 adımı 1 saniyede alıyoruz.simdi devasal bi yaratık olsa ayakları ve kendi cok buyuk olsa yanı 2 adımı arası 1 ısık yılı olsa ee bu yaratık o adımı 1 saniyede atmazmi?boylece 1 ışık yılı olan mesafeye 1 saniyede gider.??

ok.kib.by
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    son çıkış yolu nedir?
    3 yıl önce açıldı
    Bu Hız Dengesi Normal mi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sende taktın bu ışık hızına
  • quote:

Şımdi bizim 2 adımımız arası 40 cm.biz 40 cmyi 1 saniyede alıyoruz.yani 1 adımı 1 saniyede alıyoruz.simdi devasal bi yaratık olsa ayakları ve kendi cok buyuk olsa yanı 2 adımı arası 1 ısık yılı olsa ee bu yaratık o adımı 1 saniyede atmazmi?boylece 1 ışık yılı olan mesafeye 1 saniyede gider.??

O zaman yıl=saniye mi? Zaman görelidir. Bana göre ders geçmek bilmezken sana göre çok hızlı geçebilir. Bence saçmalık ama einstein reyiz öyle diyor.
  • Arkadasim o kadar buyuk yaratign yasamasi mumkun mu sence bi uyari alcak reseptorler blmm kc mlyn ylda beyne iletcek beyn emir verp mlyonlarca yil snra uyari kasa ulascak.... 120m/sn miyelinli noronun hizi:) ayrica olsa olabilr aslnda enterasan ama daha mantkli bise sorim cok uzun bi demir parcasi var dunyanin bin kati uzunlkta bi terazide dengede duruyo ben burdan ucunu asagi indirsem obur ucu es zamanli mi yukari kalkar yada iletim hizi ne olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: EfeAYDIN
    Arkadasim o kadar buyuk yaratign yasamasi mumkun mu sence bi uyari alcak reseptorler blmm kc mlyn ylda beyne iletcek beyn emir verp mlyonlarca yil snra uyari kasa ulascak.... 120m/sn miyelinli noronun hizi:) ayrica olsa olabilr aslnda enterasan ama daha mantkli bise sorim cok uzun bi demir parcasi var dunyanin bin kati uzunlkta bi terazide dengede duruyo ben burdan ucunu asagi indirsem obur ucu es zamanli mi yukari kalkar yada iletim hizi ne olur?

Beyne milyonlarca zamanda ulasmaz.cunku onun buyuklugu fazla oldugu icin beyninede insanlarla kendi vucuduna orantılı gider.
  • 2 Adımı arası 1 ışıkyılı olan bi yaratık yok bikere bunu unut. Ama teoriye gelirsek senin 2 adımının arası 40 cm ise ve sen bu adım atma işini 1 snde yapıyorsan adımının arası 80 cm olsaydı 2snde gitmicekmiydin mantıken? yani ozaman senin yaratık arkadaşında 1 adamı 1 ışık yılında atıcak .
  • nick.herşeyi anlatıyor... ayrıca "devasa" olmasın o yaratık?
  • ışık hızı saniyede 300bin km. 300x60=dkx60=saatx24=günx365= 1yıllık gidilebilecek mesafe.
    ışık hızından önce ışınlanmanın bulunması gerekiyor, atomların parçalanıp taşınıp tekrar birleştirilmesi. bu sayede zamanda ışık hızında atlama yaşanabilir. zor görünmüyor, belkide yapmışlar bize söylemiyorlar
  • O yaratığın kültesü çok büyük olmalıdır kütle arttıkça hız azalır ters orantılıdır bunlar. E= m.c.c enerji korunumundan E sabitse kütledeki artış hızı azaltır.
    Kısaca dev yaratıklar yavaş yürür
  • Bu tür konuları kültür bilime açarsan konun çöpe gitmez ve enine boyuna tartışılır.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: EfeAYDIN
    Arkadasim o kadar buyuk yaratign yasamasi mumkun mu sence bi uyari alcak reseptorler blmm kc mlyn ylda beyne iletcek beyn emir verp mlyonlarca yil snra uyari kasa ulascak.... 120m/sn miyelinli noronun hizi:) ayrica olsa olabilr aslnda enterasan ama daha mantkli bise sorim cok uzun bi demir parcasi var dunyanin bin kati uzunlkta bi terazide dengede duruyo ben burdan ucunu asagi indirsem obur ucu es zamanli mi yukari kalkar yada iletim hizi ne olur?

Beyne milyonlarca zamanda ulasmaz.cunku onun buyuklugu fazla oldugu icin beyninede insanlarla kendi vucuduna orantılı gider.

Arkadasim polemik baslatma:) beyni buyuk olcak ama adimi bi isik hizi olan yaratgn muhtemelen beyinle bacak kasi arasi da nerdn baksan 2 isk hizi olr anlamiosan snn adimn 40 cm ya bacakla beynin arasi mesafe nekadar??? Yni once adimdan cok iletimi isk hzndan kat kat fazla noron lazm:)

• sadece olay zaman ile sınırlı değil zaman yolculuğunda.

Hangi bilimadamıydı hatırlamıyorum bir canlının belli bir büyüklükten sonra hareket etmesinin imkansız olduğunu kanıtlamış, The Big Bang Theory'de geçiyordu 3. sezonda.
  • solucan deliği ile olabilir ama oradada fiziğe göre ''ne kadar hızlı gidersen zamanda o kadar yavaşlarsın'' teorisine göre ... gelecekte bulabilirsin kendini

geçmişte olabilir solucan deliğinin ve kozmik uzantıların şekline bağlı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Just Silence -- 20 Mayıs 2011; 0:20:00 >
  • Bu bahsettiğin içinde yaşadığımız 4. boyut olan zaman kavramının parçalanması oluyor işte. Teoride zaman makinesi bu işe yarar fakat gerçek hayatta ışık hızına ulaşan partiküller foton olur bu yüzden o canavar adımını atar atmaz ampul gibi parlayıp ışık olacaktır.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.