Şimdi Ara

İrritabl Barsak Sendromu ( Hassas Barsak , İbs , Spastik Kolon ) (546. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12.378
Cevap
199
Favori
1.899.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 544545546547548
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şİfa hazımdadır.
    Yediklerini ve duyduklarını hazmedebilirsen sorun yok.
    Hazımsızlık başlarsa karnında guruldar şaftında oynar.

    Bir osurmak dokuz doktora bedelmiş. Ben onu öğrendim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acemiweb -- 27 Temmuz 2020; 17:50:39 >
  • Evet hiç ağrım yok. Bastırdığımda da ağrı olmuyor. Sadece gaz çok sıkılımca ağeı oluyor o da nadiren. Belirtmeyi unuttuğum önemli bir nokta var. Gaz kolonlara geçince bir doktada (sağ kasıkta) anlık şişiyor orada sıkışıyor. Saniyeler içinde şişlik iniyor. O nedenle aslında literatürde hiç belirti vermeyen veya gaz sıkışması belirtilerinden biri olabilen polipten şüphelenmiştim ama endo ve kolo yaptırmadan anlaşılmayacak.

    Yorumlarınızı ve yardımlarınızı görğnce çok secindim allah razı olsun. Masaj tekniğini deneyeceğim.

    Guduldama inanın ki hiç umrum değil çünkü Guduldama sessiz oluyor genelde. Sürekli gazın dolaştığını o kıpırtıları hissediyorum sadece.

    Yay burcuyum aynı zamanda yani en gamsız burç oöarak bilinir. Stressiz bir işim ve kafam çok rahat işimde. Kahvemi içerim yapacağımı yapaeım kiöse başımda durmaz. Yani stres kaynaklı bir rahatsızlık olduğunu bu yüzden düşünmüyorum. Fakat bu rahatsızlık sebebiyle ilk lez stresle tam anlamıyla tanıştım.çünkğ beni geren ve strese sokan tam da bu durum esasında.

    Ben cidden ibs olduğumu düşünmesem de acaba ibs de böyle şekil mi değiştiriyor covid gibi düşünmeden de edemiyorum. Ama normalde endo ve kolo yapılmaksızın bu teşhisin konulmaması gerekir diye biliyorum.

    Ayrıca acemiweb arkadaşa da teşekkür ederim. Değerli arkadaşlar ben 169 boyunda ve 49 kiloyum. Vücut kitle indeksim de zaten kendimi bildim bileli bu şekilde. Tıkabasa asla yemişliğim yok. Normalde de de en az 20-30krz çiğneyen ve yabaş yiyen bir insanım. Sıksık yemiyorum sadece. Ama genelde hep yarım hatta çeyrek porsiyon yerim. Buna rağmen bu rahatsızlığım var. Gaz yapan gıdalardan da özellikle uzak duruyorum marttan beri. 2 öğün yiyorum. Ama küçücük bir rahatlama bile olmadı. İnanın çok üzgünüm. Soğuk yemeyi de martta bırakmıştım ve sürekli aylarca sıcak su torbasıyla yaşadım.

    Ama masajı gerçekten deneyeceğim. Daha önce hiç uygulamadım. Meditasyona da başlasam mı diyordum. Fakat rahatsızlığa tutulduğum zaman en sportif dönemlerimdeydim reformer pilateste üst seviyelere çıkmaya başlamıştım. Yani spor hayatımın en yoğun ve verimli dönemlerinde başıma gelince herşeye olan inancım da kayıp gitti.

    Endo ve kolo için gün alabilirsem. Ve sonuçta bir şey çıkmazsa. Diyetisyenle görüşeceğim artık.

    Son yazdığınız mesajın son cümlesine de harfiyen katılıyorum sn. acemiweb. Bir çıksa herşey normale dönecek. Ama çıkmıyor.




  • Çay kahve çok tüketiyorsan ara ver derim.Kuru kayısı kuru erik dut kurusu gibi atistirmaliklari menüye ekle.

    Kimyon,zerdacal ve zencefil baharatlarını ufaktan hayatına kat..

    Saygılar. Şifalar dilerim herkese.
  • Ibs herkeste farkli farkli zaten.emilim problemi + ilac yan etkileride eklenince b-12 d demir gibi eksiklere neden oluyor genelde b-12 ignesi verende var ama bu aralar tablet vs tercih ediliyorda olabilir.ayrıca ibs olanda reflu gastrit vs olasiligi var gaz sıkıstirınca yukari zorlayip reflu kapaginı bozabilir.bazı bas donmesi bile yapar.
    bu derdin genel caresi yedigine ictigine dıkkat etmek.bisey dokunuyosa yeme tespit ve uygulama zor.ve bazen herseye ragmen cok zorlar.zorlaninca hap kacinilmaz.disari cikma problemi olanda bazen biseyler kullanmali.3-4 gun ille hafif toksik etkide yapabilir.yani dikkat isteyen bir durum. streste etken ama herkeste farkli isliyor.birine yarayan basksina fayda etmeyebiliyor.kisacasi kendi doktorunuz birazda kendiniz olun durumu var
  • Buraya sık sık yazmıyorum artık farkındaysanız
    Tek önerim var endoskopi-kolonoskopi ve helikobakter pilori incelemesi...

    HP tedavisini de iyi bir doktordan alın çok farklı yöntemleri var çünkü..
  • arkadaşlar ibs olmayabilirsiniz. bir süredir avrupada ibs'nin kaynağının SİBO denilen bir hastalık olduğu konuşuluyor. ince bağırsak bakteri çoğalması. ilacı colidur diye bir ilaç. ben faydasını gördüm. bi araştırın bence
  • Orzax'ın ibs adlı probiyotiğini kullanıyorum çok memnunum.
  • volkann86 kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam ben kullandım biraz iyi bi ilaç ama çok kötü kabız yapıyor diye bıraktım ama haftada 1 2 alıyorum diğer ilaçların 3 4 ayda sağlamadığı faydayı 15 20 günde sağladı ama dediğim gibi ne yaparsan yap çok kötü kabız yaptı beni. Arada kullanıyorum bağırsaktaki kıpırtıyı baya azalttı ben zaten daha önce yazdım buraya faydası oldu diye ama bazı arkadaşlar antibiyotik diye kızdılar. Tabiki en başta diyet önemli ben ne zaman diyeti bozarsam ağrı sızı 2 3 kat artıyor. Bu sıralar yine öyle 6 7 aydır tatlı yemiyordum 1 2 gündür şeker baklava yedim öff ağrım daha çoğaldı gece bile uyuyamaz oldum ağrıdan.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i_brahi_m -- 3 Ağustos 2020; 2:37:25 >
  • Ben probiyotik olarak probest kullanıyorum gaz problemi olanlara tavsiye ederim içinde 10 milyar aktif probiyotik var. Guruldama da baya azaldı istediğimi yiyor içiyorum ama psikolojik yönünden tedavi gördüm terapi ve ilaç olarak. Sadece bana acı dokunuyor onu rahatlıkla söyleyebilirim. Dokunuyor derken bağırsak günde 1 kere tuvalete çıkarıyorsa 2 veya 3 çıkarıyor. Yukarı da arkadaş sibo konusu ele almış şişkinlik ve mide belirtileri olan arkadaşlar mutlaka o konuya değinsin ve doktorlarına bahsetsinler. Şu an tek sıkıntım çok nadir olmakla birlikte sabahları yarım saat arayla 2 kere dışkılamam onun haricinde pek sıkıntım kalmadı. Anskiyetesi, kaygı problemi, panik atağı, okb’si olan arkadaşlar bunu kabullensinler ve konuyu bu açıdan ele alsınlar sonuç alacaklardır. Kabul etmediğiniz, “benim psikolojim düzgün benim bağırsaklarım hasta” dediğiniz her gün bunu çekeceksiniz...
  • Arkadaşlar, roma III kriterlerinde ibs için “ara ara da olsa karın ağrısı olması gereklidir, ağrı olmaması ibs tanısını dışlar” diyor. Bana bir doktorda aynı şeyi söylemişti. Sen de ibs yok, karında hareketlilik ve ara ara guruldamadan ibs olmaz, sen kendi kendine ibs tanısı koymuşsun tamamen psikolojik demişti. Dediğine de roma kriteriyle gelmiş olduk sanırım. Bu konuda düşüncesi olan var mı? Bu arada ishal-kabız gibi şikayetlerimde yok, her insan gibi ara ara ishal olunabiliyor tabii ki. Kabız hayatımda olmadım...
  • Arkadaşlar 3 gün önce kolonoskopi ve endoskopi oldum. Sonuç tertemiz. Helicobakteri negatif. Sadece gazın çıkmamasına bağlı sürekli geğirmelerim 4 5 aydır artmıştı ve reflü başlangıcı görüldü. Coliduru daha 2 hafta önce kullandım ama sıfır etki. Bana hiç bir ilaç etki etmedi arkadaşlar. Üstte de yazdığım gibi tek ve büyük sorunum aslaaaaaa 8 aydır gaz çıkaramıyor olmam. Bir insan 8 aydır makattan gaz çıkaramıyor ve hiç gün sekmeden bu şekilde. Düşünün nası bir psikoloji.

    Bana biraz etki eden tek ilaç cipro olmuştu. 1 hafta kullandım yine gaz çıkmadı ama rahatlama hissi gelmişti baprsaklarım gevşemişti sanki. Fakat cipro için iyi şeyler söylenmiyor. Kullanan ve memnun olan var mı?
  • Merhaba arkadaşlar burada kendi tedavi hikayemi anlatmak istiyorum belki sizlerede yardımcı olması dileğiyle...

    20 yaşındayım, rahatsızlığım 10 ay önce ekim 19 da başladı daha önce de psikolojime bağlı olarak çeşitli bağırsak sorunlarım oluyordu ishal/kabızlık/gaz gibi.

    Hastalık başladığuında yks'ye hazırlanıyordum, mezundum ve cok stresli bir donem içerisindeydim 6 saatten fazla uyumuyordum bazen 4 oluyordu hiç güneş ışığı görmeden ders çalışıyor ve düzenli beslenemeiyor hep fast food abur cubur tarzı şeyler yiyordum.

    Hastalık kendini önce kabızlık olarak gösterdi, ancak geçmeyen kabızlık öyle kayısı ye geçsin bilmem ne gibisinden değil. Genel cerraha gittim bir şey bulunamadı, devam ederse kolonoskopi dedi ve 2 kabızlık ilacı verip yolladı. Tabi bu arada şikayetlerim artıyordu dışkı rengi sararmıştı ve gaz, gurultu gibi durumlarda başlamıştı. Bunlar beni çok rahatsız ediyordu ve toplum içersinde çıkabiecek seslere karşı sürekli atakta olmam gerekiyordu. Buna bağlı olarak bir gün anksiyete krizi geçirdim ve psikiyatra gittim gerçek tedavi burada başladı.

    Doktor anksiyete depresyon ibs tanısı koydu. çok mükemmelliyetçi olduğumu kenidime çok baskı uyguladığı söyledi ve hayat tarzı değişikliği önerdi.
    Ayrıca yapılan kan testinde tüm vitamin ve minareller beslenme düzensizliğinden eksik çıktı.

    Doktorun verdiği ilaçlar:
    antidepresan ssri: tedavi edici etkisi var hem depresyonu hem ibs'yi (mekanizması serotonin reseptörlerinin geri alımını engellemek üzerine kurulu böylece salgılanan serotonin daha uzun süre sinaps yapar daha mutlu daha az endişeili hissedirsiniz ayrıca bağırsak molalitesini düzenleyici etkisi vardır.)
    anksiyolitik benzodiazepin: bu daha çok semptom giderici rahatlatıcı. ibs ve anksiyete saemptomları için toplum içine çıkmayı kolaylaştırıcı uzun süreli kullanım tavsiye edilmez. (mekanizması merkezi sinir sistemini yavaşlatır bağımlılık yapar.)
    Damla d vitamini: bağırsak ve beyin sağlığında ve normal fonksiyonların yerine gelmesinde oldukça etkili
    b12 hap: üsttekiyle aynı şekilde
    mg takviyesi: kabılzık ve kramplara karşı

    davranış terapisi:
    doktor özellikle ibs den utanmamam gerektiğini bunun topluım içine çıkmaya engel olmadğını söylüyordu
    planlı programlı olmam ancak gereksiz hırslardan uzak durmam gerektiğini söylüyordu. kendime uyguladğım baskıların vücutta böyle tepkilere neden olabileceğini söyklüyordu spora geri başlamamı düzenli uyumamı kendi gelişimimi kaydetmemi önerdi.

    Benim hayat tarzı değişiklerim:
    Öncelikle tuvalet pozisyonumdan başladım. Klozeti bıraktım alaturkaya geçtim böylesi hem kabızlığa karşı hem de anatomik açıdan çok sağlıklı ayrıca diyafram nefesini öğrendim bu da kabızlık için olmazsa olmaz
    pelvik taban egzersizi yaptım makat kasları kontrolünü güçlendirmek için.
    Beslenme düzenimden tüm paketli gıdaları çıkarttım kızartma yağlı şeyleri 6 ay kestim, 3 ay ekmek dahil yemedim ancak her gün düzenli olarak bir kaşık buğday kepeği yedim, buna ek olarak ev yoğurdu ev kefirinden bolca tükettim.
    Mevsimsel sebze ve meyvelerden her gün düzenli yedim.
    Ev sirkesi içtim sabahları aç karnına ibs nin gaz durumu için ayrıca zeytinyağı içtim kabızlık için
    bol bol kuruyemiş özellikle ceviz fıstık fındık kaju yedim mg takviyesi ve omega 3 alımı için
    Ve bence benim en faydalı olduğunu düşündüğüm şey ev yapımı alman lahana turşusu: bu tam bir probiyotik deposu hazır market ürünleriyle salam sucukla bozdum bağırsak florasını bununla yerine koydum.
    balık yağı tükettim ve probiyotik kullandım probiotikten çok beklentim yoktu ancak olumlu etkisi olmadı da değil. ekmeğe başlayınca tam buğday ekmeğine geçtim beyaz ekmeği sadece dönerde yiyorum.
    prtotein tüketimini de atlamak olmaz eskiden sadece abur cubur karb. tüketiordum tdavi için günde 4 yumurtaya başaldım yumurta serotoinin in ham maddesı olan triptofanı içinde bulunduruyor
    her gün sirkeli liimonlu kelle paça içiyordum bence bağırsak çeperinin onarılmasında çok etkili oldu en az 4 ay içtim.
    düzenli olarak gün ışığı aldım güneşin en dik geldiği saatlerde 15 dk
    kedi sevdim ve besledim psikolojimi çok olumlu etkiledi.
    8 saat uyudum tam karanlık ortamda
    en az 2 litre su
    siyah çekirdekli kuru üzüm aynı şekilde kabızlığa karşı
    kaya tuzu katılmış ayran
    maden suyu ( gaz yapabilir buna dikkat ancak mineral acısından çok değerli)
    bıraktığım spora yeniden başladım özellikle koşmak zor zamanlarımda imdadıma yetişti.
    sosyalleşmeye de daha fazla önem verdim eskiden insanları umursamazdım şimdi onları dinlemeye başladım.

    bu tedavi sonrasında bir aydır devam edemediğim dersaneye geri döndüm geri kaldığım dersleri çok hızlı telafi ettim ve say34k yaptım.

    şu an 2 aydır iyileşmiş durumdayım süt ve süt ürünleri dahil her şeyi çok rahat tüketebiliyorum., günde 6 öğün tıka basa yiyorum 2 kez rahat tuvalete çıkıyorum 10 dk sürüyor maks.
    tüm ilaçları da bıraktım gayet sağlıklıyım. paketlenmiş gıdalardan kaçınmaya devam ayda 1 kontrole gidiyorum doktor durumumun iyi olduğunu şu anki durumu korumaya çalışmamı söylüyor.
    Özetle iyi bir doktor tedavisinin yanında sizin de kararlı olmanız çok önemli çünkü bu durum hayat tarzı değişikliği gerektirebilen bir durum ayrıca bu tedavi düzeninde kişiye özel olduğunu unutmayın benim tedavim sizde etki etmeyebilir. herkese şifalar dileğiyle.

    ekleme: Ananasın orta kısmındaki yerede bromelain bulunuyor bunu bolca tükettim
    ayrıca yeşil cay da bir cok alanda faydalı oldu tavsiyem lipton c vit li yesil cay



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuhanbas -- 12 Ağustos 2020; 20:35:12 >




  • Bana da ssri anti depresanın faydası çok oldu, kullandığınız anksiyolotik sanırım tranko buskas... Paketlenmiş gıdaları ben de en aza indirgedim. Duspatalin kullanıyorum gaz için. Sadece az bir gaz problemim kaldı o da ağrı şeklinde değil karnımda hareket hissediyorum ara sıra ama sosyal anlamda beni etkilemiyor. Yemekleri iyice çiğneyip yavaş yavaş yemek çok önemli. Günde en az 2 litre su tüketmek çok önemli. Probiyotiklerden fayda görmedim ama preboyotik almak anlamında her gün en az 1 muz yiyorum. Bu arada duspatalin ilacı kullanmayı düşünen arkadaşlar varsa tavsiye ederim tabii ki doktorunuza da danışın. Benim ishal kabızlık ağrı problemlerim olmadığı için benimkine tam anlamıyla ibs de diyemiyoruz strese bağlı gaz denilebilir onun için ben pek diyet olayına girmedim ama her şeyden az ve öz yiyorum fındık gibi kuruyemiş mutlaka yiyorum vitamin testlerim tertemiz çıktı allah’a şükür. Bazen dışkı yumuşak parça halinde çıkabiliyor ona da takılmıyorum Bir tek acı dokunuyor gibi günde 1 kez çıkıyorsam 2 çıkıyorum onun için acı yemiyorum. Benimde hikayem bu şekil...




  • cruelty35 C kullanıcısına yanıt
    Evet buskas i kullandım, gaz için bir şey kullanmadım ancak bağırsağı doğrudan etkileyen ilaç kullanmaktan korktum bekinus gismotal colidur gibi elde olanı da bozmak istemedim bunun yerine elma sirkesi tavsiye ederim yavaş yavaş miktarı arttır suyla seyrelt ayrıca ince bağırsağın çok hızla boşalıyorsa da gaz oluşumu kolaylaşır veya sindiremedigjn şeyleri yiyorsan laktoz veya gluten gibi bunu gözden gecirmen faydali olabilir 4 ay önce süt ishal gaz yapıyordu şu an hiç bir problem yok bunlar genel olarak bağırsak mikrobiyomu ve merkezi sinir sistemi arasındaki sorunlardan kaynaklanıyor sanırım diyebileceğim bunlar
  • Bence yenilen içilenden çok merkezi sinir sistemi beyinin önemi büyük. Herkes paketli gıda tüketiyor, her gün alkol içen insanlar var, bu bağlamda herkesin bağırsak florası bozuk olması lazım. Ben ne yersem yiyeyim, ne içersem içeyim dokunduğunu düşünmüyorum çünkü ishal, kabız veya ağrı gibi durumlar yok. Guruldamayı da ilaçla çözdüm sayılır. Gazlı yiyecek ve içeceklere dikkat ediyorum, paketlenmiş gıdalara dikkat ediyorum, ama sorunun bunlar olduğunu düşünmüyorum. Bir kişinin psikolojisi bu işle alakalı bozuksa, yemeden önce “acaba dokunacak mı” diye yerse dokunur, ishalde olur, kabızda olur. Bu başlıktaki çoğu arkadaşın problemi maalesef anksiyete veya okb... Ama birçok kişi bunu kabullenmiyor. Benim moralim bozuk olsun su içeyim dokunur, moralim yerinde olsun bir kuzu yiyeyim ekmekle dokunmaz. Anlatmak istediğim bu... Ama bu işin psikolojik tarafı. Benimki tamamen psikolojik kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Fizyolojik kaynaklı olduğunu düşünen arkadaşların bir diyetisyene veya fizyoterapiste başvurmasında fayda var.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: batuhanbas

    Evet buskas i kullandım, gaz için bir şey kullanmadım ancak bağırsağı doğrudan etkileyen ilaç kullanmaktan korktum bekinus gismotal colidur gibi elde olanı da bozmak istemedim bunun yerine elma sirkesi tavsiye ederim yavaş yavaş miktarı arttır suyla seyrelt ayrıca ince bağırsağın çok hızla boşalıyorsa da gaz oluşumu kolaylaşır veya sindiremedigjn şeyleri yiyorsan laktoz veya gluten gibi bunu gözden gecirmen faydali olabilir 4 ay önce süt ishal gaz yapıyordu şu an hiç bir problem yok bunlar genel olarak bağırsak mikrobiyomu ve merkezi sinir sistemi arasındaki sorunlardan kaynaklanıyor sanırım diyebileceğim bunlar
    Sınav döneminde başına gelmesi biraz talihsizlik olmuş ama altından iyi kalmışsın tebrikler güzel sıralama. Yazdıklarında kendimi gördüm açıkçası benim de mükemmeliyetçi yapımdan dolayı bazı şeyleri kafaya takıyorum ama çıkış noktası bunlardan kaynaklı olmadı diye düşünüyorum kendi özelimde. 2 sene öncesine kadar gluten ve laktoza hassasiyetin yokken bir anda uzun süreli ishalle başladı, daha sonra zamanla laktoz ve gluten hassasiyetini farkettim böyle olunca kilo kaybı da oldu baya hal böyle olunca. Anladığım kadarıyla sende de gluten ve laktoz için hassasiyet oluşmuş ama bunu yenebildin sanırım. İşim de hayatım da gayet yolunda çok şükür streslik bir durumum yok açıkçası uzun süredir ama bir türlü laktoz ve gluten dolayısıyla da florayı toparlayamadım. Benzer şeyleri yaşadığını görüyorum ne önerirsin, yukarıdaki saydıklarını bir sıralama yalman gerekirse buradan başla bu bana çok faydalı olduğun dediklerin var mı? Guruldama 1 senedir yok, ağrı hiç olmadı zaten bende, başta bir tek biraz gaz ve acayip acayip Guruldama sesleri vardı.




  • Laktoz ve gluten hassasiyetini nasıl fark ettin? Laktoz ve gluten tükettiğin an veya sonrasında wc ihtiyacı mı doğuyor? İshal hala devam ediyor mu? Laktoz ve gluten tüketmeye devam ediyor musun? Günde kaç kez wc’ye çıkıyorsun?
  • bende bazen devamlı gaz çıkarma şikayeti oluyor. Bazen de sık tuvalete gitme. Sabah tuvaletimi yapıyorum 2 saat sonra bidaha geliyor. Gaz çıkarma zaten bela gece yatakta çok oluyor. Sizce ibs miyim? Bunun ilacı var mı özellikle gaz çıkarmayı çözdcek
  • ravrav kullanıcısına yanıt
    ibs misin bizim tanı koymamız zor. bu sorunları nasıl çözebilirsin? kesin çözüm hayat tarzı değişikliği. direkt şu ilaç etki eder diyemiorum bildğim kadarıyla özelleşmiş ilaç yok.
  • cruelty35 C kullanıcısına yanıt
    Zaten içtiğin 1 bardak sütten yediğin glutenli besinden ertesi gün farkediyorsun ishal olmasan bile sıkıntı veriyor bende ishale kadar gidiyor. %85 oranında bıraktım ama özellikle gluten siz beslenmek çok zor @batuhanbas bu bahsettiklerini uygulamak bir hayli zor ve maliyetli nasıl bir yol izledin en azından şunları yap dediğin neler var ne önerirsin?
  • 
Sayfa: önceki 544545546547548
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.