Şimdi Ara

Iphone x mi Yoksa 8 Plus mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar iphone x 64 gb ve 8 plus 256 gb var elimde ikiside amerikadan alınma halen açmadım hangisini kullanmakta kararsızım siz olsanız hangisini tercih ederdiniz,

• X 256 gb olsaydi X derdim ama 8 Plus diyorum.

Birini kullanip digerini satacaksiniz sanirim. Kullanim amacinizi bilmiyorum ama 64 gb hafiza X icin yeterli olmaz bence. 4K videolar, resimler, Spotify - Apple Music filan da varsa hic yetmez bence.
  • Şansa alırken sadece 64 gb kalmıştı, açıkcası x bana biraz kalitesiz geliyor birde üsteki ekran çıkıntısı sorun yaratıyormuş galiba, plus ile x i karşılaştırınca neredeyse özellik olarak farkları yok gibi,
  • Oyun oynuyorsanız ve video izliyorsanız 8Plus daha fazla ekran kullanım olanağı sağlıyor, plus’ın ekran daha geniş, x’in ekran boy olarak uzun. X’te video izlerken tam ekran olması için yakınlaştirmaniz gerekiyor videoyu. Orjinal boyutta izlerseniz ekranin centik kisminda ve altta boşluk kalıyor.

Bunlar disinda x cercevesiz olmasından dolayı daha kibar duruyor ve ekranın daha canlı olması artısı var.Ama birçok uygulamanın guncellenmesi gerekiyor, zamanla oturacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boyut aldatmasin ekran boyutu buyuk istiyorsa tabiki x her turlu plusdan buyuk ekrana sahip.Ekran ve boyut arasinda secim yapman lazim

• Uyumsuz uygulamalarda ve tüm videolarda iphone x iphone 8 ekranındakinden farksız. İp8 plus tercih ederdim. Video izlemek için şu an iphone x iphone 8ddn bi farkı yok ve uzun sürede böyle kalacak o 16:9 formatının değişmesi imkansız uzun yıllar 👍

• iphone x derim. iki hafta evvel iphone 8 plus'ı beğenmiştim. fakat ikisini yan yana görünce iphone x görünüş olarak çok daha çekici geldi bana. iphone 8 plus'ta sanki eski telefonmuş gibi hissettirdi. sadece görünüş açısından değerlendiriyorum yoksa özellikler bakımında üç aşağı beş yukarı benzerdir. face id, ekran çözünürlüğü, animoloji farkı vardır herhalde(tam detaylı incelemedim).
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    realme gt 2 mi Mi 12 lite mı?
    2 yıl önce açıldı
    iPhone 12 mi 13 mini mi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Donanım dediğiniz gibi 3 aşağı 5 yukarı aynı x kibar 8 plus tablet gibi gönlüm 8 den yana ama x de yeni versiyon karar veremiyorum bir türlü,

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Robinson_Crusoe

Donanım dediğiniz gibi 3 aşağı 5 yukarı aynı x kibar 8 plus tablet gibi gönlüm 8 den yana ama x de yeni versiyon karar veremiyorum bir türlü,

En iyisi mağazaya gidip orada ani bir karar verip, almak. Mesela iphone 8 plus 256 gb ile iphone x 64 gb fiyat olarak birbirlerine yakınlar.

Yeni alınacak her telefon en azından 2 yıl sorunsuz gidiyor. fakat 2 yıldan sonra benim gözlemim sapıtmaya başlıyor.(değerlendirmem kendi note 2 telefonum ve arkadaş çevremin telefonları üzerinedir). şöyle en az 5 sene kişiyi rahatsız etmeyecek düzeyde iyi bir performans sergiyecek bir telefon olsa süper olur. Bu açıdan baktığımda iphone x en son model olduğu için daha uzun süre performans verebilir belki. gerçi iphone 8'de aynı dönem çıktı. ama apple'in desteği iphonex 'e daha uzun süreli olur diye tahmin ediyorum.

• Donanım olarak neredeyse aynı üstat,

https://www.apple.com/tr/iphone/compare/
  • note 8

• quote:

Orijinalden alıntı: Robinson_Crusoe

Donanım olarak neredeyse aynı üstat,

https://www.apple.com/tr/iphone/compare/

Pil olarak ip 8 plus daha iyi

• quote:

Orijinalden alıntı: malkockose

note 8

Abi sen çok yanlış gelmişsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RAFREF

quote:

note 8

valla ben de ikisi arasında gidip gelip note 8 de karar kıldım hocam iphone 6s kullanıyorum suan da :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: RAFREF

quote:

note 8

valla ben de ikisi arasında gidip gelip note 8 de karar kıldım hocam iphone 6s kullanıyorum suan da :)

Elimde o ikisi mevcut ikisi arasında tercih yapmam gerekli, :)

• Her ne kadar hafızası az olsa da iPhone X'i tercih ederdim. Boyut olarak daha küçük olması ve uçtan uca ekran olması benim için avantaj olurdu.

Şahsen 16:9 videoları iPhone X'te açınca yanlarda siyah bar olması beni etkilemezdi. iPhone 8/plus'ta da yanlarda çerçeve var. Mesela Netflix'te yayınlanan diziler 18:9 formatında. iPhone X'te açarsan yanlardan siyah bar olur. Fakat gidipte iPhone 8 plusta açarsan üstten ve alttan siyah bar olur. Yani film izleme konusunda iPhone X her halükarda önde. 16:9 videolarda iPhone X ile iPhone 8 aynı, Plus bir adım önde.
  • öncelikle hangisini kullanırsanız kullanın hayırlı olsun hocam.

ilk başta okurken kendimi sizin yerinize koydum ve X'i 256, 8+'ı 64 GB zannedip üzüldüm. 256 GB 8+ iyi para ederdi dedim

bende bir bir buçuk ay evvel 7+ aldım ve alırken 32 mi 128 mi diyordum 32yi seçtim ve iyiki 32 almışım diyorum yaklaşık 20 GB boş. ben o kadar kullanmıyorum veya yedekliyorum.

ben olsam 8+'ı satar X'i kullanırdım.

iyi akşamlar.
  • X ekranı 4 mm daha dar 1.5 cm daha uzun çentik ilk başda rahatsız edsede sonradan güzel duruyor plus iPad gibi ana ekran yatay kullanılabiliyor Web sayfası yatay kullanırken önceki sayfalar sayfa çubuğunda gözüküyor 4 yıllık model olduğu için stres yapabilirsiniz yanınızda birisi X kullanıyorsa
    Tavsiyem X olur Face ID çok iyi home tuşunun anında unutturuyor oled ekran süper

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fikret3968 -- 29 Kasım 2017; 9:25:6 >
  • X'in dış görünüşü dışında zerre faydası yok

faceid falan acayip boş iş.

telefonun görüntüsü önemli değilse açık ara 8 plus derim
  • iPhone X
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.