Şimdi Ara

iPhone 4S Yurtdışı Stok Durumu: ABD'de online unlocked satis basladi!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.237
Cevap
4
Favori
46.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu konuda ne desem boş. bizde herkesin pasaportu yanındaydı. ama denemekten zarar gelmez yinede. belki satışı yaparlar ama tax free nasıl olur onu bilemiyorum??

Orijinalden alıntı: onuruno99

bu konuda ne desem boş. bizde herkesin pasaportu yanındaydı. ama denemekten zarar gelmez yinede. belki satışı yaparlar ama tax free nasıl olur onu bilemiyorum??

teşekkürler inşallah kasımın 4 de gidince stokta varsa alırım.

Orijinalden alıntı: OlguErhan

quote:

Orijinalden alıntı: ilkker

quote:

Orijinalden alıntı: storm660

quote:

Orijinalden alıntı: Makarna75

Almanyada durum normal , stoklarda soruk yok , önkayit yaptirsnda bayagi fazla, apple store a gidip alanda var.

Almanyada unlocked satışları varmı acaba??

applestorelarda var

Fiyat konusunda bilgi varmı acaba mesela 32 gb lık sim free modelini tax free düşünce kaç Euroya aldırabilirim bir arkadaşım gidiyor bugünlerde saygılar.

bunu hesap etmek gerek normalde yüzde 19 u düsüp öyle hesap edebilirsiniz...
    Ayrica TaxFree formunu apple store da mühürletmeniz gerekir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Makarna75 -- 18 Ekim 2011; 14:12:31 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Almanyada durum normal , stoklarda soruk yok , önkayit yaptirsnda bayagi fazla, apple store a gidip alanda var.

applestorelarda var

Fiyat konusunda bilgi varmı acaba mesela 32 gb lık sim free modelini tax free düşünce kaç Euroya aldırabilirim bir arkadaşım gidiyor bugünlerde saygılar.

Amerika'da da alımlarda Tax free düşüyormu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: onuruno99

bu konuda ne desem boş. bizde herkesin pasaportu yanındaydı. ama denemekten zarar gelmez yinede. belki satışı yaparlar ama tax free nasıl olur onu bilemiyorum??

verdiğin bilgiler için teşekkürler dostum..

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

applestorelarda var

Amerika'da da alımlarda Tax free düşüyormu ?

bilemiyecegim, normalinda vergi ne kadar ise onu düserler sanmiyorum bir sorun olacagini, ama buna amerika da yasayan bir arkadasimiz cevap verirse daha iyi olur...
    Almanyada yüzde 19 vergi bunu TaxFree de düsüyorlar...

• * İngiltere

orda da apple store çalışanlarına tax free olayını söylerseniz aynı şekilde size bi belge veriyorlar. onu havaalanındaki ofise götürdüğünüzde nakit ya da kredi kartına ödeme olarak geri alabiliyorsunuz. elektronik eşyalar için Heathrow'da tax refund ofisi ikinci katta yer alıyor bilginiz olsun.çalışma saatlerine dikkat edin. belli bi saatte kapanıyor kaşe yapan ofis, daha sonra kredi kartınıza ödüyorlar. nakit almak istiyorsanız erken gitmenizde fayda var. birinci katta sadece giyim vs. gibi ödemeleri geri alıyorsunuz.

* ABD

tax refund olayı abd'de biraz karışık bildiğim kadarıyla. eyaletten eyalete vergi oranları ve geri ödeme durumu farklılık gösteriyor. bazı eyaletlerde hiç geri alamıyorsunuz bile :) gideceğiniz yerle ilgili spesifik bi araştırma yaparsanız daha iyi olur..

* Almanya

KDV oranı %19 olsa da tax refund ödemesi aynı oranda olmayabiliyor..ingiltere'de %20 oranında vergi alınırken %8 gibi bi tutar iade ediliyor.

* bazı arkadaşlar pasaport olmadan işlem yapılabilir mi diye sormuş ama apple store'larda bu konuda çok katılar. o yüzden işinizi garantiye alın ve mutlaka pasaportunuzla gidin..başkası da sizin yerinize bu işlemi yapamaz..

• @Bluerdem

Aynen öyle, zaten alinan ürünün fisinde ne kadar vergi oldugu yazar bu almanyada yüzde 19 dur o tutari geri ödüyorlar, amcamlar gelip gidiyor, her seferinde buradan elektronik birsey aldiklarinda yüzde 19 luk vergilerini geri alabildiler, simdiye kadar bir sorun olmadi...

Erasmus icin gelen bir ögrenci arkadasim vardi onda sorun yaptilar mesela, cünkü cihazi aldiktan sonra almanyada 5 ay kullanmissin dediler :) buna da dikkat etmek gerek mümkünse gitmeye cok yakin bir tarihte alirlarsa uzun kalacak arkadaslar sorun yasamazlar...ya da TaxFree nin tarihini ona göre düzenletmelerinde yarar var...
  • fransa'da sorduğumda telefonlarda verginin %19 olduğunu ama tax free geri ödemelerinin %12 den yapıldığını söylemişlerdi. diğer avrupa ülkelerini bilemiyorum ama fransa'da durum %7 lik bir kesinti şeklinde.

quote:

quote:

applestorelarda var

alalmanyadaki apple storelerda unlocked iphone 4s çıktı mı ? oradan birine aldırtacağımda

@Bluerdem

Aynen öyle, zaten alinan ürünün fisinde ne kadar vergi oldugu yazar bu almanyada yüzde 19 dur o tutari geri ödüyorlar, amcamlar gelip gidiyor, her seferinde buradan elektronik birsey aldiklarinda yüzde 19 luk vergilerini geri alabildiler, simdiye kadar bir sorun olmadi...

Erasmus icin gelen bir ögrenci arkadasim vardi onda sorun yaptilar mesela, cünkü cihazi aldiktan sonra almanyada 5 ay kullanmissin dediler :) buna da dikkat etmek gerek mümkünse gitmeye cok yakin bir tarihte alirlarsa uzun kalacak arkadaslar sorun yasamazlar...ya da TaxFree nin tarihini ona göre düzenletmelerinde yarar var...

yaşanmış örneğe göre diyorsan zaten sen haklısındır dostum ;) ben diğer ülkelerde kendi yaşadığım örnekleri baz alarak söyledim demin

o zaman %19'luk geri ödeme çok iyiymiş Almanya'da. İngiltere%8, Fransa %12 yaparken Almanya'nın böyle bonkör olmasını beklemezdim valla

• _____________________________
    LA VITTORIA SARA NOSTRA!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluerdem

quote:

@Bluerdem

yaşanmış örneğe göre diyorsan zaten sen haklısındır dostum ;) ben diğer ülkelerde kendi yaşadığım örnekleri baz alarak söyledim demin

o zaman %19'luk geri ödeme çok iyiymiş Almanya'da. İngiltere%8, Fransa %12 yaparken Almanya'nın böyle bonkör olmasını beklemezdim valla

:) yok ben zaten sen haksizsin demedim yanlis anlama sakin...

almanyada duruma göre degisiyor hersey merak etme cok bonkör degiller

direkt gümrükten vergini almak istersen zaten burada da kesinti oluyor ama o kadar cok degil islem masraflarini düsüyorlar o da yüzde 3-4 lük bir kismi olmus oluyor ;) yok ben hepsini istiyorum diyorsan islemlerini yapip parani türkiyedeki bir hesabinada yollatabilirsin...Ama senin yazdiklarindan yola cikarsam almanya hepsine göre daha bir bonkör

• Makarna75'in dediğine göre yapılan hesaplamalardan sonra Almanya Apple'daki iPhone 4S fiyatları şu şekilde oluştu arkadaşlar: (1 euro=2,5 TL olarak aldım) (tax refund oranı %19 olarak hesaplanmıştır)

* 16 gb : 510 euro = 1275 TL

* 32 gb : 600 euro = 1500 TL

* 64 gb : 689 euro = 1720 TL

onuruno99'un dediğine göre yapılan hesaplamalardan sonra Fransa Apple'daki iPhone 4S fiyatları şu şekilde oluştu arkadaşlar: (1 euro=2,5 TL olarak aldım) (tax refund oranı %12 olarak hesaplanmıştır)

* 16 gb : 554 euro = 1386 TL

* 32 gb : 651 euro = 1628 TL

* 64 gb : 748 euro = 1870 TL

bluerdem'in dediğine göre yapılan hesaplamalardan sonra İngiltere Apple'daki iPhone 4S fiyatları şu şekilde oluştu arkadaşlar: (1 pound=2,9 TL olarak aldım) (tax refund oranı %8 olarak hesaplanmıştır)

* 16 gb : 460 pound = 1334TL

* 32 gb : 552 pound = 1600 TL

* 64 gb : 644 pound = 1867 TL

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluerdem -- 18 Ekim 2011; 15:11:11 >

• apple.com/uk dan baktığımızda 16lık 4s fiyatı 499 sterlin ve fiyat açıklaması şöyle;

Basket Subtotal £415.83
    Free Delivery £0.00
    VAT £83.17

buradaki vat değeri vergi sanırım. Hepsini geri alabiliyorsak 415 sterlin oda yaklaşık 1200 tl ederki gayet güzel fiyat. Sormak istediğim nokta vat değerinin hepsini geri alabiliyor muyuz ki öyleyse %16-17 lik bir ödeme görünüyor.

Orijinalden alıntı: uAlperN

apple.com/uk dan baktığımızda 16lık 4s fiyatı 499 sterlin ve fiyat açıklaması şöyle;

Basket Subtotal £415.83
    Free Delivery £0.00
    VAT £83.17

buradaki vat değeri vergi sanırım. Hepsini geri alabiliyorsak 415 sterlin oda yaklaşık 1200 tl ederki gayet güzel fiyat. Sormak istediğim nokta vat değerinin hepsini geri alabiliyor muyuz ki öyleyse %16-17 lik bir ödeme görünüyor.

benim de sormak istediğim nokta şu ki; konuyu hiç olmazsa baştan sona bi okuyunca orada bir mesajda İngiltere'den %8 VAT iadesi alınabildiğini görebilirsiniz ama neden bunu yapmadığınızdır????

:) yok ben zaten sen haksizsin demedim yanlis anlama sakin...

almanyada duruma göre degisiyor hersey merak etme cok bonkör degiller

direkt gümrükten vergini almak istersen zaten burada da kesinti oluyor ama o kadar cok degil islem masraflarini düsüyorlar o da yüzde 3-4 lük bir kismi olmus oluyor ;) yok ben hepsini istiyorum diyorsan islemlerini yapip parani türkiyedeki bir hesabinada yollatabilirsin...Ama senin yazdiklarindan yola cikarsam almanya hepsine göre daha bir bonkör

evet o genelde yaşanılan bi durum zaten..çoğu ülke nakit istediğinde bi miktar kesinti yapıyor. aslında en güzeli kredi kartıyla alıp geri ödemeyi de kredi kartına istemek..genelde 15 gün içinde (max 1 ay içinde oldu bugüne kadar) kredi kartınıza ödemeyi yapıyorlar..

• quote:

Orijinalden alıntı: bluerdem

quote:

Orijinalden alıntı: uAlperN

apple.com/uk dan baktığımızda 16lık 4s fiyatı 499 sterlin ve fiyat açıklaması şöyle;

Basket Subtotal £415.83
    Free Delivery £0.00
    VAT £83.17

benim de sormak istediğim nokta şu ki; konuyu hiç olmazsa baştan sona bi okuyunca orada bir mesajda İngiltere'den %8 VAT iadesi alınabildiğini görebilirsiniz ama neden bunu yapmadığınızdır????

sizde benim yazdığım şeyi baştan sona okursanız vat değerinin ne olduğunu soruyorum ayrıca %8 vat'ın kesilmiş hali olsa 6-7 sterlin yapar ki hiç bi anlamı yok. Oturup hesaplasanız ve yazdığınızın farkına varacaksınız tartışmaya gerek yok

• Merhaba Almanyadaki arkadaşlarım bana 16-32GB Simfree iphone4s hakkında stok bilgisi verebilir mi çıktı mı orda ? ve nerede applestore olduklarını söylerlerse sevinirim :)
    şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum
    Bir de almanyadan getirttim kayıt yaptırdım pasaportla vs vs. mesela .. Tax Free muhabbeti duydum nedir bu tax free %19 falan diyorlar ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iPhoner -- 18 Ekim 2011; 15:35:57 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.