Şimdi Ara

iPhone 4S Yurtdışı Stok Durumu: ABD'de online unlocked satis basladi!!! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.237
Cevap
4
Favori
46.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bluerdem

forumda daha önce onlarca konu açıldı ama hala postayla Türkiye'ye telefon gelip gelmeyeceğini soran arkadaşlar var!

Türkiye'ye hiçbir şekilde posta yoluyla telefon sokamazsınız..üstünde gift, hediye, bağış vs ne yazarsa yazsın..! vergisini ödemek istiyorum deseniz bile teslim alamazsınız gümrükten! bu kadar kesin ve net..

ülkeye gelirken de kaç tane getirebileceğiniz tamamen şansa bağlı..ben ingiltere'den 3 tane ile giriş yapmıştım..kimse bakmamıştı bile.2 tane alırsınız, şans size güler gel bakalım derler..belli olmaz yani..

Slm arkadaşım. bu soruyu ben sormuştum. ancak forum o kadar çok gelişmiş ki ve o kadar çok mesaj var ki bulmak saatler alıyo. ayrıca arama bölümünden de bir kaç şekilde arattırdım çıkmadı. o yüzden buraya sordum. ha cevap verdiğin için de saol....

• Ben de kendi soruma cevap vereyim işine yarayan olur belki:)
    Bangkok'da satış yok ama piyasada ki fiyatlar en ucuz yerde 2.000.-TL genelde 2.300 civarı ve karaborsa burdan alamadan döneceğim yani:(((

Orijinalden alıntı: deagle100

quote:

28'inde Finlandiya'ya gidiyorum bulur muyum?
    Finlandiya'da kilitsiz satış var.

?

Bilen yok mu?

Orijinalden alıntı: Ryan O'reily'

quote:

Orijinalden alıntı: a.f.y.

iphone 4s in fiyasko olduğunu saklamaya çalışıyorlar.

satışlar git gide düşüyor.

bir kısım sadece sitiv jobs için alıyor.

anlaşmalı operatörlerin aldıklarınıda satışlara sayıyorlar.

herkes önce meraktan siri için almak istedi ama internette siri ile ilgili bir sürü saçma sapan video var. resmen özürlü olarak çalışıyor ve bizim bildiğimiz 10 senedir var olan botlardan farklı değil kurduğu cümleler. siriyi çok isteyenler internetteki sesli bot lara baksınlar. cevapları bile birebir aynı neredeyse. kullanan bir çok kişide bir süre sonra sıkılıyor. bunu belirtiyorlar ki bunlar ingilizce konuşan insanlar.

kısacası apple bu sene ekranı 4 inç yapmayıp pil performansını artırmamakla bence çok büyük hata yaptı. Kullanıcıların beklentilerini, isteklerini yerine getirmedi ki; bu bir çok apple formunda belirtiliyor.

1) operator e satilanlar tabi ki sayilacak.
    Operator firmalarinin sahipleri kullanmayacak degil mi hepsini?
    Onlarda tek tek kullanicilara ulasacak.
    Kaldiki samsung'un satislari da sayiliyor ki dogru olan bu...

2) siri gayet stabil ve duzgun calisiyor.
    Apple bir seyi gelistirmede cok basarili.
    Ayrica kullandigi kelimeler basma kalip degil.
    Gayet mantikli cevaplar veriyor...
    Espri bile yapiyor arkadasim ne istiyorsun otursun seninle dertleşsin mi ?
    Tabi konu apple olunca siri ile sohbet bile etsen karsilikli az gelir insanimiza...

Samsung'un 2cekirdekli islemcisi varmis mis...
    Daha androidin cift cekirdegi destekleyen yazilimi yok...

Yazilimdan anlamayan gider donanima tav olur...
    Fakat bilmiyorsunuz ki o donanimin yarisi ile iphone samsung u 2ye katliyor uygulama bakimindan.
    Biz bunu stabil calisma diyoruz.
    İos tek bir cihaz icin vardir.
    Android cakma iphone larda bile vardir...

tabiki tercih sebebi ve benim fikirlerime de saygı duymak zorundasınız. öyle yapmazsanız o çok kızdığınız androidfanboy lardan bir farkınız kalmaz.

her yorum yazanı androidci olarak görmeyin. Mesela ben androidli telefon kullanmadım. Benide ilgilendirmiyor açıkcası.

herkesin fikirlerine saygı göstermezsek saygı duyulmasını istemek gibi bir hakkımızda olmaz ki; bu ürünler sonuçta babmızın malı değil ve bedava pazarlamasını yapmak gibi bir misyonumuz yok.

Ben söylediklerimin arkasındayım:

benim beklentim iphone için ( özellikle belirtiyorum):

1) 3,8-4.0 inç bir telefon ( bu ölçüler bir telefon için normal, gs2 bana göre de büyük bir telefon)

2) daha yenilikçi bir ios

3) daha iyi bir pil performansı

4) daha yuvarlak hatlar ve daha ince bir telefon.

şimdi ben beklentilerimi belirtince androidfanboy oluyorsam, bunu sizin ne kadar dar kapsamda olaylara baktığınıza veririm. Sizin için yeni iphone yeterli olabilir veya siz bilinç altınızda (savunma psikolojisi) öyle düşünebilirsiniz. Açıkcası böyle düşünen arkadaşların fikirleri beni zerre kadar ilgilendirmiyor. Kendi dogmaları altında ezilmek tercihleriyse, ezilebilirler...

• quote:

Orijinalden alıntı: a.f.y.

tabiki tercih sebebi ve benim fikirlerime de saygı duymak zorundasınız. öyle yapmazsanız o çok kızdığınız androidfanboy lardan bir farkınız kalmaz.

her yorum yazanı androidci olarak görmeyin. Mesela ben androidli telefon kullanmadım. Benide ilgilendirmiyor açıkcası.

herkesin fikirlerine saygı göstermezsek saygı duyulmasını istemek gibi bir hakkımızda olmaz ki; bu ürünler sonuçta babmızın malı değil ve bedava pazarlamasını yapmak gibi bir misyonumuz yok.

Ben söylediklerimin arkasındayım:

benim beklentim iphone için ( özellikle belirtiyorum):

1) 3,8-4.0 inç bir telefon ( bu ölçüler bir telefon için normal, gs2 bana göre de büyük bir telefon)

2) daha yenilikçi bir ios

3) daha iyi bir pil performansı

4) daha yuvarlak hatlar ve daha ince bir telefon.

şimdi ben beklentilerimi belirtince androidfanboy oluyorsam, bunu sizin ne kadar dar kapsamda olaylara baktığınıza veririm. Sizin için yeni iphone yeterli olabilir veya siz bilinç altınızda (savunma psikolojisi) öyle düşünebilirsiniz. Açıkcası böyle düşünen arkadaşların fikirleri beni zerre kadar ilgilendirmiyor. Kendi dogmaları altında ezilmek tercihleriyse, ezilebilirler...

1. kocaman puntolarla yazarak dikkat çekmeye çalışırsanız kimsenin sizin fikirlerinize saygı duymasını bekleyemezsiniz.

2. yazdığınız özellikler sizin veya büyük bir çoğunluğu beklentisi olabilir ama Apple'ın bunları %100 karşılamak gibi bi zorunluluğu yok. o seneki beklentileri, kar durumu, şirketin mali yapısı, satış stratejisi gibi yüzlerce neden sıralanabilir bunun için..bu sene de 4S gibi bi ara model çıkartmayı uygun görmüşler..ama ona rağmen hala diğer markalar bu ara modelle başetmeye çalışıyorsa be her yeni model kendini potansiyel olarak iphone'un rakibi olarak görüyorsa bu Apple'ın değil, diğer markaların suçudur.

3. 4 senede cep telefonu pazar payının %5'ini sadece tek bir model ve tek bir işletim sistemi ile ele geçiren bir firma için yazdıklarınız çok komik kalıyor kusura bakmayın..

4. 4S gibi bi ara model üretip 1 haftada 4 milyon satan bir firmanın nesi fiyasko onu çözemedim? neden diğer markalar da satış rakamlarını bu kadar çabuk ve net paylaşmıyorlar acaba?

5. ios5 şimdilik yenilikçi bir işletim sistemi ve yarın da yenilenmeye açık bir sistem...pil performansının %15 civarında arttığı zaten kullananlar tarafından teyit ediliyor..yuvarlak hat veya ince telefon sizin tercihleriniz olabilir ama ben de i4'ün şeklinden memnunum nolacak şimdi? :)

6. konuyu amacından saptırmayalım bu arada ..

• Bluerdem arkadasima katiliiyorum en basitinden uzun sure iphone 4 kullanmis biri olarak diyorumki gercekten diger telefonlar baska iphone baska ornek veriyim kizim 3 yasinda o kadar cok videosunu cektimki o kadar guzel anilari oldu sakliyorum super resimler cektim hepsi arsivde sattim 5 cikacak diye ama simdi 4s almayi dusunuyorum neden peki super bir kamerasi var sadece o yeterli 2500 $ lik canon makine ile karsilastirmislar nerde ise kafa kafaya gidiyor alet. El kamerasi al kardesim dicekler e var zaten ama heryere kamera tasiyamiyorsun telefon hep ama hep elinin altinda her an resim video cek. Android diye yirtiniyorlar nedir abi kuzenimde var galaxy s2 ya 20 yi gecmez saglam oyun alayi nerdeyse gameloft 20 oyundan sikildin diger oyunlar kotu grafik harikasi malesefki oyle. Ekrani buyuk abi cepte tasinmio cihaz tmm dev ekranda ne kadar faydali ne kadar faydasiz tartisilir. Kulakliktan kontrol sistemi cacik iphone 4 te ki kulaklik kontrol 5 basar aciklamiyim farkliliklarini nerdeyse telefonu kulakliktan kullanmak mumkun. YuZlerce 500 - 800 mb arasi oyunlar var jb yaptinmi basi donuyor insanin oyundan. Samsung guzel ama dokunmatik iphonede bir baska yok abi daha ne diyim.

• @OlguErhan

tamamen tercih meselesi bu durum..ben Android'li telefon kullanmam ama kullanana da laf söylemem ya da Samsung'a, HTC'ye çamur atmam..diğerlerinin ne yaptığı benim umrumda olmaz. tercih ettiğim marka ve model beni tatmin ediyorsa başka marka ve modellerle uğraşmama bile gerek yok :))

--------------

bu arada İngiltere'deki mağazalardan niye hala haber yok? nerede bizim forumun İngiltere'de yaşayan üyeleri?

Orijinalden alıntı: aftermath666

quote:

Orijinalden alıntı: -SWRT-

Dün Londra'da bir arkadaşımı Apple Store'a yolladım, ip4S var mı diye sordu...

Store'dakiler gülmüş buna resmen... Verdikleri cevap "çok fanatikseniz her sabah saat tam 9'da web sitemizi ziyaret edin, gece gelen stokları güncelliyoruz. Var olduğunu görürseniz telefon edin ayıralım. Ama bu bile çok zor bir ihtimal, ip4s yok"....demişler..

Nasıl bulacaz bu telefonu yaw...

Hollanda bağlantımı bir kasayım bakayım....

Olmadı Kasım 10'da bir arkadaş Amerikaya gidiyor, ona aldırırız..

Ben regent street yakınında otelde kalacağım zaten store hemen yürüme mesafesinde ama stok yoksa kötü bir durum

Ben iki sene önce regent street deki apple dan iphone 3gs almak istemiştim. o zaman sim kilitli satılıyordu ama kontörlü hatla alınabiliyordu. Türkiye kredi kartıyla bana vermemişlerdi, illa ingiltereden verilmiş bir kredi kartı istemişlerdi. Neyse sonra bir telefoncudan almıştım aynı fiyata..

• Her kredi kartı kullanılmıyor yurtdışında sanırım Bende İşbankasının Maximum var visa kart yurtdışında kullanıma açtırmak falan gerekiyor sanırım. Tam bilgisi olan biri yardımcı olabilir mi ?

Orijinalden alıntı: thebeast

kargo ile iphone getirtmek isterseniz türkiyedeki satış fiyatına eşit ya da daha fazlaya gelir.

Gümrük mevzuatına göre artık posta/ hızlı posta ile cep telefonu getirtilemiyor maalsef.

Amerika'da bazı store'larda simkilitsiz satıldığını duydum.Doğru mudur?

Artık hepsinde satılıyor ama 4 s ler bildiğim kadarıyla ay sonu çıkacak orada

Orijinalden alıntı: duduco

quote:

Su an simkilitsiz 4s varmış diye biliyorum onu sordum hocam

quote:

quote:

Şu an müsait değilim ama siz şöyle bir şekilde deneyebilirsiniz. Store dan aramaya unlock yazın eğer fiyat çıkarsa mutlaka başlamıştır;)
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Şu an müsait değilim ama siz şöyle bir şekilde deneyebilirsiniz. Store dan aramaya unlock yazın eğer fiyat çıkarsa mutlaka başlamıştır;)

Simdi baktım çıkmadı;ama alan tanıdığım var nasıl oluyor?

• Fransadaki stok hakkında bilgisi olan varmı ?

Önce Apple store ların nerede olduklarını yazayım size

http://www.apple.com/retail/storelist/

bu linkten ülkeyi seçerseniz yerleri görebilirsiniz!

Hollanda ' da Apple store yok diye biliyorum !

Direk apple store giderseniz iphone 4s vermiyorlar

Şu siteden akşam 9'dan sonra türkiye saatiyle değil tabiki

rezervasyon yaptırıp ( tabii ki stokta yazısı var çıkarsa ) ertesi gün gidip alabiliyorsunuz !

Rezervasyon Linkleri

İngiltere için

http://reserve.apple.com/WebObjects/ProductReservation.woa/wa/reserveProduct?lang=en&country=GB&prelaunch=MD235B_A

Almanya için

http://reserve.apple.com/WebObjects/ProductReservation.woa/wa/reserveProduct?lang=de&country=DE&prelaunch=MD235D_A

Fransa için

http://reserve.apple.com/WebObjects/ProductReservation.woa/wa/reserveProduct?lang=fr&country=FR&prelaunch=MD235F_A

Avrupa ' da ki bütün ülkelere baktım stokta göremedim !

Tax free olayına gelirsek

iphone 4s in fiyati 629 euro o yüzden alacağınız tax miktari 71 euro dur yani telefon 558 euro ya gelmektedir !

Diğerlerini de yaklaşık yüzde 12 lik tax free ödemesinden hesaplayabilirsiniz Almanya için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pisco -- 24 Ekim 2011; 20:03:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: pisco

Bu konu hakkında bildiklerimi söylemek istiyorum umarım yardımcı olurum !

Önce Apple store ların nerede olduklarını yazayım size

http://www.apple.com/retail/storelist/

bu linkten ülkeyi seçerseniz yerleri görebilirsiniz!

Hollanda ' da Apple store yok diye biliyorum !

Direk apple store giderseniz iphone 4s vermiyorlar

Şu siteden akşam 9'dan sonra türkiye saatiyle değil tabiki

rezervasyon yaptırıp ( tabii ki stokta yazısı var çıkarsa ) ertesi gün gidip alabiliyorsunuz !

Rezervasyon Linkleri

İngiltere için

http://reserve.apple.com/WebObjects/ProductReservation.woa/wa/reserveProduct?lang=en&country=GB&prelaunch=MD235B_A

Almanya için

http://reserve.apple.com/WebObjects/ProductReservation.woa/wa/reserveProduct?lang=de&country=DE&prelaunch=MD235D_A

Fransa için

http://reserve.apple.com/WebObjects/ProductReservation.woa/wa/reserveProduct?lang=fr&country=FR&prelaunch=MD235F_A

Avrupa ' da ki bütün ülkelere baktım stokta göremedim !

Tax free olayına gelirsek

iphone 4s in fiyati 629 euro o yüzden alacağınız tax miktari 71 euro dur yani telefon 558 euro ya gelmektedir !

Diğerlerini de yaklaşık yüzde 12 lik tax free ödemesinden hesaplayabilirsiniz Almanya için

hayat kurtaran bilgiler. çok teşekkürler

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.