Şimdi Ara

iPhone 12 kutusuna şarj cihazı koymayan Apple dava edildi: Ücretsiz şarj cihazı verecek (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
1
Favori
10.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • En makul yolu, iPhone 12 kullanıcıları için, eski adaptörünü getirene yeni adaptörü bedava vermek olabilirdi, ama maalesef bu politikanın tek amacı kar marjını yükseltmek.

• Zaten bataryaları çöp bide şarj adaptörü göndermiyorlar enteresan..

• Aynısını Türkiyede yapsan sonuç alamazsın...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vatov kullanıcısına yanıt

Type'c nin telefonlar için neredeyse hiç bir artısı yok gibi. Çünkü çoğu telefon zaten usb gen3 hızlarında veri transferi yapıyor. Bunu normal microusb ile de başarmak mümkün. Microusb girişlerin Type c ve lightning'den çok daha ucuz ve daha sağlam bir yapısı var.

Ayrıca Typce dişi konnektörler microusb ye göre kat ve kat daha dayanıksız. Bunun nedeni simetrik bir tasarıma sahip olması ve iletkenlerin temas noktasının sürtünmeye bağlı olmak yerine bir tür kendinden gerilmeli metal iletkenler ile sağlanması. Bu iletkenlerin gerginliğini kaybetmesi veya kırılması microusb'ye göre çok kolay. Birkaç aylık kullanımda bile typec konnektörün sağlamlığını kaybettiğini görebilirsiniz, çünkü gerilmeye dayalı sistem gerginliğini kaybetmeye başlıyor ve kablo daha kolay çıkar bir hale geliyor. Bu yüzden cihazınızdaki Typec konnektörü bozulunca cihazınızı çöpe atmanız gerekebiliyor veya tamir ettirmeniz gerekebiliyor.

Typec konnektörleri mühendislik açısından birer faciadır. her gün şarj edilmesi gerekene cihazlarda iletkenlerin gerilmesine dayalı konnektör kullanılmasını doğru bulmuyorum. Typec resmen planlı eskitme için tasarlanmıştır.

Microusb varken bunların hiç birine gerek yoktu. Eğer iletken sayısı arttırılmak isteniyorsa bu microusb'nin genişletilmiş bir versiyonu ile yapılabilirdi. Örneğin Micro-B. Her iki tarafı da eşit bir konnektör yapmak aptalca, çünkü bu sayede dişi konnektörler daha çabuk bozulup elinizdeki cihaz daha hızlı çöpüğü boylayacak.

Ayrıca şunu da belirteyim, piyasadaki çoğu ucuz cihaz ve typec kablo yalnızca 4 iletkene sahip. Ucuz bir Typec kabloyu kesip bakabilirsiniz. Ve ucuz cihazların çoğu yalnızca usb 3.0 typec konnektöre sahip. Hatta bazıları usb 2.0.

Bu arada karıştırılmaması gereken bir şey de TypeC'nin bir bağlantı standartı olmamasıdır. TypeC sadece konnektörün şeklini ifade eder.

Her iki yönden de çalışan simetrik bir konnektör insanları mutlu edebilir, fakat konnektör bozulup cihazınız çöp olunca da çok üzecektir. Evet ikisi de teoride 10.000 giriş çıkış döngüsüne sahip fakat dişi konnektörde bu durum aynı değil. Önemli olan da dişi konnektörün sağlamlığıdır. Ne de olse Kablo bozulunca atıp yenisi alınabilir.

• Gene parası iphone yetmeyen kesim, fiyatları tl bandında hesaplayıp kazık olduğundan bahseden kesim birleşmiş bok üstüne bok atıyor.. Muhteşem.

Bide bunun 2021 yılında iphone 6 satın alıp, sevemedim abi ayfonu bu muymuş ya diyenleri var...

Evet şarj koymaması saçma. Daha farklı bir politika izleyebilirmiş. Şarj istemezsen 10$ hediye çeki tarzı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WesterLandX kullanıcısına yanıt
    Daha tayp si yokken Lightning'e geçip ekosistemini bunun üstüne kurdu bile diyorum. Apple aksesuarları da Lightning ile şarj olur, sadece iPhone'da kullanılan bir kablo değil. Hangi kablo daha fazla var dersen microUSB'lerdir herhalde. Bakkal emmi amca da bile microUSB vardır. Eee o zaman microUSB'yi bırakıp tayp siye geçmeselermiş Android camiası.

"Apple iOS için arge ve elektrikte harcamasın nasıl olsa piyasada Android var. Neden çevreyi ekstra kirletiyor ki" demek gibi saçma bir yorum tayp si'ye geçsin denilmesi olay bu. Konu da zaten adaptör tayp si'lik bir konu yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 30 Mayıs 2021; 9:34:43 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • CoolSnow kullanıcısına yanıt
    Güzel açıklamışsınız. Ama tek kablo feşişlerine bunları anlatmak mümkün değil. Zaten dediğiniz gibi aslında tek kablo da değil kendi içerisinde de farklılaşmakta.

• E herkes iSheep değil tabi.

• asdf_13 kullanıcısına yanıt
    Yanlışın var. Type c de herkesin evinde ve kullanımında değil. Bizim evimizdeki hiç bir cihazın type c girişi yok. Dolayısı ile kablosu da yok. Yani aldığın telefonu her kesin evinde olan elektrik prizine takacak bir kablo vermez isen suçlusundur, kablo girişinin type c v x olması fark etmez.

• Elektrikliarabasever E kullanıcısına yanıt

Sonrada takipsizlik 😄

• Fifaboy kullanıcısına yanıt
    $10 hediye çekini üç harfli market harcamasına verirse olur.

• esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    ekosistemini istediği kablo üstüne kurabilir androidde micro usb üstüne kurmuştu ve type c geçildi piyasada 15 20 tl ye bile bulabilirsiniz bu kabloyu ve micro usb ye göre iki kat dayanıklıdır çevrem ve şahsi kullanımımdan biliyorum. Lightning 20W verirken type c 100W a kadar çıkıyor aynı zamanda aktarım hız farkıda 10 kat type c öndedir. Elinizde ki kablo diğer kablolardan daha pahalı ve daha kotüyse ve sadece onu kullanıyorsanız bu tekelliktir davada kesinlikle açılmalıdır.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kutudan adaptor cikmasi dogru veya yanlis bir hamledir diye tartisilir, ancak adaptor koymak zorunda diye bir yaklasim bana sacma . adamlar adaptorun ucretini ve adaptoru cikartti, isteyen yine paketten yapilan indirim ucretini verip alabiliyor. istemeyen de bosuna adaptore para vermemis oluyor. eee? sorun ne simdi ? apple adaptor mu satmiyor ? ihtiyaci olmayana da adaptor satmasi daha mi iyi ?

• Aoveus kullanıcısına yanıt

ben lightning kabloyu en son 1 yil once 8 TL den aldim. senin micro usb kablodan bile daha ucuz. apple micro usb ablo uretse bile 200 tl den satar, fiyat politikasi baska bir konu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zengier -- 30 Mayıs 2021; 12:1:12 >
  • Elektrikliarabasever E kullanıcısına yanıt

Daha fazla da sürer. Giresun'da köy evimizin önüne yol gelmiyor diye komşu ile davalık olmuştuk. Ben ilkokula yeni başlarken başlayan dava üniversiteye başladıktan sonra sonuçlandı.

• Zaten olması gereken bir durum ama sonuc cıkmaz. Para hırsından dolayı herşeyi özelleştiriyorlar artık, ne desek boş.

• quote:

Orijinalden alıntı: auzun99

Çevreyi o kadar düşünüyorsa yeni modelleri 5 senede bir çıkarsın. İşlemci pil ve ram değişebilir olsun ve insanlar 20 sene aynı telefonu kullanabilsinler.
    İşte budur. Sadece çevre sebebiyle verilmiş karar olsa bunun için çalışılırdı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizimkiler de apple a plaket verirler ekstradan sayende fazladan vergi alıcaz satılan şarj cihazlarıyla diye

• Alıntı

metni:
    yalnızca birlikte verilen şarj cihazının çevreyi kirlettiğini, ayrı satılanın ise çevreyi kirletmediğini iddia ediyor

iphone kullanıcıları yine mi kazıklanmış ben anlamadım

• Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Doğru memlekete iDiot da lazım

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.