Şimdi Ara

iPhone 12 kutusuna şarj cihazı koymayan Apple dava edildi: Ücretsiz şarj cihazı verecek (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
1
Favori
10.957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Telefonu geçtim adamlar çıkıp sadece şarj başlığı tanıtımı yapsa, sadece bunu satsa yine milyon tane insan sıraya girer almak için. Öyle bir algı var millette.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asdf_13 kullanıcısına yanıt
    cogu cihaz artık type-c ve yeni standart da iphone hariç nerdeyse tum cihazlarda type-c dolayısyla yoruma aynen katılıyorum..

• Bu telefon şirketleri iyice B...nu çıkarmaya başladılar. En iyisi kılıfına kadar herşey dahil telefon satan firmalardan ürün almak.

• quote:

Orijinalden alıntı: ssbrutality

Avukat ve mahkeme masrafina 1000 adet sarj cihazi alabilirdi

kazanan değil kaybeden taraf bunları öder

• quote:

Orijinalden alıntı: Elektrikliarabasever

Türkiye'de açsak 10 yıl sürer o dava...

yanlış

tüketici mahkemeleri en geç 6 ay içince sonuçlandırıyor

7-Tüketici hakem heyetleri ne kadar sürede karar verir?

Tüketici hakem heyetine yapılan başvurular başvuru tarih ve sırasına göre en geç altı ay içinde görüşülür ve karara bağlanır. Yapılan başvurunun niteliği, başvuru konusu, mal veya hizmetin özelliği gibi hususlar dikkate alınarak, karar süresi en fazla altı ay daha uzatılabilir.

Tarafların ivedi inceleme talebinde bulunması ve talebin başkan tarafından uygun görülmesi halinde ise başvurular tüketici hakem heyetince öncelikle gündeme alınabilir.

https://tuketici.ticaret.gov.tr/yayinlar/tuketici-hakem-heyetlerine-iliskin-bilgilendirme-metni

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JQKER -- 1 Haziran 2021; 11:38:22 >

• Apple yakında kutuda vermemeye başlar cimrilikten

• Saçmalıktan ibaret. Kutudan çıkardığın şarj aletini kutulayıp parayla sattığında nasıl çevreci olunuyor? Kutudan çıkması nasıl bir çevrecilik anlayışı? Hadi kutuyu küçülttün, şarj aletini ayrı paketleyince yer kaplamıyor mu ihraç ederken? SAÇMASIN APPLE.

• quote:

Orijinalden alıntı: JQKER

yanlış

tüketici mahkemeleri en geç 6 ay içince sonuçlandırıyor

7-Tüketici hakem heyetleri ne kadar sürede karar verir?

Tüketici hakem heyetine yapılan başvurular başvuru tarih ve sırasına göre en geç altı ay içinde görüşülür ve karara bağlanır. Yapılan başvurunun niteliği, başvuru konusu, mal veya hizmetin özelliği gibi hususlar dikkate alınarak, karar süresi en fazla altı ay daha uzatılabilir.

Tarafların ivedi inceleme talebinde bulunması ve talebin başkan tarafından uygun görülmesi halinde ise başvurular tüketici hakem heyetince öncelikle gündeme alınabilir.

https://tuketici.ticaret.gov.tr/yayinlar/tuketici-hakem-heyetlerine-iliskin-bilgilendirme-metni

Alıntıları Göster

Cihazda kusur yok yada servis raporu yok ki tüketici hakem heyetine verelim?

• quote:

Cihazda kusur yok yada servis raporu yok ki tüketici hakem heyetine verelim?

Alıntıları Göster

iyi de aynı mantık. mahkemeye de baş vurduğunda sana aynısını diyebilirler kusur yok rapor yok diye?

telefonu almadığımdam bir şey diyemiyorum alan birisi denese de bize bilsek ben almış olsam direkt baş vururdum en azından denerdim.

örnek vereyim siz bir şarjlı el süpürgesi satın alsanız. yada ne bileyim şarjlı traş makinası vs.

içinden şarj aleti çıkmasa ve satıcı sana " daha önce aldıkların var git onları kullan çevre mevre bıdı bıdı" yapsa

sen "cihazda kusur yok" diyerek başvurmaz mıydın?

dediğim gibi telefonu almadığımdan bir şey diyemiyorum alanlarda tuzu kuru olduğundan tüketici mahkemelerin yolunu bilmez hatta internet üzerinden başvurulabildiğini bile bilmez o yüzden sende haklısın diyorum.

• quote:

iyi de aynı mantık. mahkemeye de baş vurduğunda sana aynısını diyebilirler kusur yok rapor yok diye?

telefonu almadığımdam bir şey diyemiyorum alan birisi denese de bize bilsek ben almış olsam direkt baş vururdum en azından denerdim.

örnek vereyim siz bir şarjlı el süpürgesi satın alsanız. yada ne bileyim şarjlı traş makinası vs.

içinden şarj aleti çıkmasa ve satıcı sana " daha önce aldıkların var git onları kullan çevre mevre bıdı bıdı" yapsa

sen "cihazda kusur yok" diyerek başvurmaz mıydın?

dediğim gibi telefonu almadığımdan bir şey diyemiyorum alanlarda tuzu kuru olduğundan tüketici mahkemelerin yolunu bilmez hatta internet üzerinden başvurulabildiğini bile bilmez o yüzden sende haklısın diyorum.

Alıntıları Göster

Anladım hocam ben de 12 pro almıştım fakat Türkiye'de bu işlerle uğraşılmaz diye hiç uğraşmamıştım alalı 4 ay oldu başvursam mı acaba :D

• quote:

Anladım hocam ben de 12 pro almıştım fakat Türkiye'de bu işlerle uğraşılmaz diye hiç uğraşmamıştım alalı 4 ay oldu başvursam mı acaba :D

Alıntıları Göster

tamamen ücretsiz. internetten de başvurulabiliyor. bence önce apple türkiyeye mail atın. ürün aldım içinden şarj aleti çıkmadı madurum diye. onlar size cevap verince o maili ,faturanızı ve madur olduğunuza dair dilekçe doldurup internetten baş vurun gerisi kendiliğinden oluyor. olumu cevap aldığınızda buraya konu açsanız bu telefonu alan herkes bunu yapar

• quote:

tamamen ücretsiz. internetten de başvurulabiliyor. bence önce apple türkiyeye mail atın. ürün aldım içinden şarj aleti çıkmadı madurum diye. onlar size cevap verince o maili ,faturanızı ve madur olduğunuza dair dilekçe doldurup internetten baş vurun gerisi kendiliğinden oluyor. olumu cevap aldığınızda buraya konu açsanız bu telefonu alan herkes bunu yapar

Alıntıları Göster

Hocam ücretsiz olduğunu biliyordum bir 6 kere başvurup paramı alabilmiştim. Dediğinizi bir deneyeyim bakalım sonuç alırsam açarım konu :D

• quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

Çevreye duyarlılığınız yok sizin. Duyarsızsınız siz duyarsız!!!

DH misafirine bak sanki aynı kişi atıyor gibi 1 dakika 1 mesaj atmış. Yazı şekli vs. aynı ilginç gerçekten..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CoolSnow kullanıcısına yanıt
    Micro USB 3.0 versiyonu biraz geniş. PCB üzerinde fazla yer kaplıyor. Bir tek Samsung note 3 modelinde denemişti bunu bir daha kullanan olmadı.

USB type C PCB üzerinde daha az yer kaplıyor. Kablonun içindeki tırnakların konektörün metal kasasına değil de içerideki plastik dilcigin iki yanında açılmış oyuklara tutunması bir problem olabilir. Özellikle malzemeden çalınmış ucuz konektörlerde kablonun tırnakları oyukları yalama edecektir. Bu bir problem.
    Başka bir problem takma çıkarma sonucunda oluşan zorlanmalarla zamanla deforme olmaması için konektör kasasının paslanmaz çelikten yapılması gerekiyor. Standart bunu söylüyor. Ancak gerek micro USB'de gerek Type-C'de birçok üreticinin bu standartlara uymadığını konektör kasasını daha zayıf olan nikelajlı pirinç ya da nikelden yaptığını görüyoruz. Bu malzemelerden yapılmış konektör kasası kısa sürede genişlemekte bu konektorler standartlarda öngörülen durability değerlerini saglayamamaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 3 Haziran 2021; 20:5:40 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.