(Benim yazım) Türkiye yaşam kriterleri değişti. Babalarımız orta okul ve lise bitirip memur veya iş sahibi oldular , 21’de evlenip 22’sin de çocuk yaptılar ve 45’in de emekli oldular. Şimdi 30’da iş bulamıyoruz , kira ödeyemiyoruz , kriz enflasyon ve kur farkından dolayı çalıştığımız para ile 0’a 0 geçiniyoruz. Üstümüz de eski nesilin baskısı var. Cebimizde ki 200 dolarlık Iphone lüks , cafe de çay içmemiz dahi lüks görüldü. Bir avrupa genci en basit işte çalışarak hayatını kurabiliyor. 2900₺ asgari ücret , istanbul da en ucuz ev kirası 2500₺ Aç kalmayı göze aldık , peki bu üstümüzde ki eski nesilin baskısını ne yapacağız ? (İntihar eden kardeşimiz) "ÖLÜ GİBİYDİM" Baba Ersin Eren gözyaşları içerisinde oğlunun bıraktığı notu okudu. Notta, "Hiçbir zaman konuşkan ve derdini anlatan biri olmadım. Ama artık anlatabilirim. Ben başa çıkamıyorum artık hayat ile mutluluk ve yaşamın bu dünyada bir ev, araba ve evlilik olması kadar saçma bir şey yok. Bu yaşıma kadar yaşayan bir ölü gibiydim. Hiçbir zaman ne mutlu ne de tatmin oldum. Sadece siz öyle olduğumu sandınız. Şimdi belki mutlu olacağım bir yere gitmek beni umutlandırıyor. Kimse ne beni düşünsün ne de arkamdan ağlasın. Beni sevenlerden ve ailemden özür diliyorum. Son çare bu mecburum. Çünkü yaşadıkça daha çok acı çekiyorum. Biliyorum, 2-3 gün konuşulup unutulacağım. Ardımdan bu yazıyı okuyun ki belki beni anlarsınız. Ben bile kendimi anlamıyorken. Tüm beni soran herkese bu yazıyı okutun. Herkesin gerçeği bilmeye hakkı var. Bunları yazarken bile zorlanıyorum. Çünkü kendimi bile açıklamak zor ama artık yaşamak istemiyorum. İstemiyorum ne yaparsam yapayım hiçbir şey değişmiyor. Her gün yine aynı şeyler oluyor. hiçbir şeyi değiştiremiyorum. Sakın üzülmeyin sakın ağlamayın. Hiçbir şey geri gelmiyor. Yok olmak istemiyorum. Beni en azından yılda bir kez hatırlayın. Dışardan hayat dolu olanlar hep ilk giden olur. Ölürsem eğer kimse bundan sorumlu değildir. Tüm aile ve sevenlerimden özür diliyorum. En çok sizden özür diliyorum. Anne ve baba size layık bir evlat olamadım, özür diliyorum" ifadeleri yer almıştı. İntihar notu bırakan gencin cansız bedeni ağaca asılı halde bulundu https://www.haberler.com/intihar-notu-birakan-gencin-cansiz-bedeni-bulundu-14340121-haberi/< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İntihar eden kardeşimizin mektubu (21)

-
-
Bi kes ya
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Heisenbergin asistanı
Bu mesaj silindi.Bak dostum , Afrika’da su içmeyen halkın kabile reisi bahçesine havuz yaptırıp yüzüyor ve halkına damla ile su yaptırıyor mu ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Anne ve baba size layık bir evlat olamadım, özür diliyorum. Söylediği tüm sözler ortak sıkıntılarımız, yoğun bir depresyon halinden kurtulamamış anlaşılan. Cesaretli biriymiş ki annesi babası hayattayken intihar edebilmiş. Ben de herşeye son vermeyi çok istiyorum ama cesaret edemiyorum, annem hayattayken olmaz en azından.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu sebep değil şu sebep değil diye diye ülkeyi aldılar sayenizde, yazık.
Intihar eden bir insanin neler yasadigini anlamadan onu kolayca yargilamak. Yargilama curetinde bulunmak. Ne kadar da kolay be.
Bunalım dostum bu kardeşimizinkisi, Allah rahmet eylesin.
Sen iphone alamıyorum diye intihar edersen, suç yada sorun iphone alamamanda değil, senin hayatının anlamına bu alet edevatı koymandır.
genel bir sorun var insan kişiliğinde.
"BEN" derken "neye ben" der biri?
eğer, sahip olduklarının tümüne ben diyorsa, o adam zaten elindekini kaybedince yada sahip olamayınca benliksiz kalacak ve intihar kaçınılmaz olacaktır.
BEN derken, eğer bu bedeninden de öte, kendi kişiliğine, karakterine ve benliğini oluşturan diğer bireysel özelliklerine ben diyorsa, o adamın sırtı asla yere gelmez.
kaybetse bile yine kazanır, kazansa bile kişiliği değişmez.
(bu analizleri taa üniv. yıllarında yapmıştım)
-
Cocuk maddiyattan ziyade hayatta anlam bulamamis
Ben mesela maddiyat yuzunden de cok mutsuzum
Bir cocugun intiharini siyasi malzeme yapan konu sahibi arkadas, sana bisey derdim ama senin gibi gereksiz adamlar yuzunden ceza almayalim.
Ben o çocuğun notunda iPhone falan yazıyor sanmıştım.Konuyu açan tam primci dediğiniz gibi siyasete çekmiş mevzuyu.Uyardığınız iyi oldu...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxPayne87 -- 19 Ağustos 2021; 8:38:18 >
Adalet ilahidir intikamı er geç çıkar ve çıktığında insanlar bunu zevlkle izliyecek....
evet çocukken kitap okumamışsın, çünkü, intiharın iphonedan olduğunu yazmadım. bu intihar olayını yazan arkadaş kendi yazım diye iphone ve diğerlerinden bahsetmiş ona istinaden yazmıştım. "Sen" diye kastettiğim kişi de intihar eden rahmetliye değil bu topik konusunu açan kişinin fikrine idi...
lütfen kitap okurken kelime ve cümlelere değil, içinde barındırdığı anlama bakınız. bakın, silmek zorunda kalacağınız yanlış anlama üzerine kurulu cevap yazmışsınız. "lan" kelimesini sevmem, aynen iade:)
Bi kes ya
|
Intihar eden bir insanin neler yasadigini anlamadan onu kolayca yargilamak. Yargilama curetinde bulunmak. Ne kadar da kolay be.
|
Bak dostum , Afrika’da su içmeyen halkın kabile reisi bahçesine havuz yaptırıp yüzüyor ve halkına damla ile su yaptırıyor mu ? |
Ben o çocuğun notunda iPhone falan yazıyor sanmıştım.Konuyu açan tam primci dediğiniz gibi siyasete çekmiş mevzuyu.Uyardığınız iyi oldu...
|
Bu sebep değil şu sebep değil diye diye ülkeyi aldılar sayenizde, yazık.
|
Bir cocugun intiharini siyasi malzeme yapan konu sahibi arkadas, sana bisey derdim ama senin gibi gereksiz adamlar yuzunden ceza almayalim.
|
Bu arada İslamda dua etmek günah değil diye biliyorum o yüzden intihar eden kardeşimize Allah rahmet eylesin. |
Bunalım dostum bu kardeşimizinkisi, Allah rahmet eylesin. Sen iphone alamıyorum diye intihar edersen, suç yada sorun iphone alamamanda değil, senin hayatının anlamına bu alet edevatı koymandır. genel bir sorun var insan kişiliğinde. "BEN" derken "neye ben" der biri? eğer, sahip olduklarının tümüne ben diyorsa, o adam zaten elindekini kaybedince yada sahip olamayınca benliksiz kalacak ve intihar kaçınılmaz olacaktır. BEN derken, eğer bu bedeninden de öte, kendi kişiliğine, karakterine ve benliğini oluşturan diğer bireysel özelliklerine ben diyorsa, o adamın sırtı asla yere gelmez. kaybetse bile yine kazanır, kazansa bile kişiliği değişmez. (bu analizleri taa üniv. yıllarında yapmıştım) |
Benzer içerikler
- amway hakkında gerçekler
- antibiyotik 1 saat erken içilirse ne olur
- bumble premium
- türk kemiği
- nasodren sprey yorum
- google çizim yap
- penis nakli
- ets2 türkiye haritası
- telegram indirim
- çay bardağı emojisi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X