Şimdi Ara

Interstellar (2014) | Yıldızlararası (249. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
5.746
Cevap
49
Favori
194.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 247248249250251
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha doğrusu ehhh işte idaree eder kıvamında bir film uzun uzun anlaymayacagim filmin bazı yerleri çok saçma gereksiz uzun ilk 1 saat acaip sıkıcı çok da öldürmemek gerekebilirIMDb puanı fazla ve kesinlikle forumda abartildigi kadar iyi bir film değil.2. Defa izledim bu defa daha cok batti ayrıntılar.Bir gravity mesela daha iyi bu filmden...orada sandra bullock oyunculuk süper gerilim aksiyon çekimler vs kesinlikle kıyas bile kabul etmez.kim ne derse desin vasatin az üstü ve gerçek üstü başları son derece durağan ve agir ilerleyen sonu da mantıksız bir film...piyasada bundan daha güzel bir suru film var.

Puanim 7.8 o da müziklerin hatrina...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: darbelux

Hanı bazı filmler vardır ya sinemaya tekrar vizyona girse bir an bile çekinmeden gidersin işte bu filmin bendeki yeri de öyledir. LG IMAX salonunda izlemiştim bu filmi ve o docking sahnesinde resmen kendimi mekiğin içinde hissettim desem yeridir..

Ahh ne güzel olurdu fanatikleri için tekrar LG IMAX de vizyona soksalar..

Kesinlikle İMAX çok iyiydi.

3D imiş, 4D imiş bunlardansa devasa perde ve ses inanılmaz farkediyor. Filmin melodileri şahane zaten.

Bilinmezliğe yolculuklar heyecanlı oluyor, film zaten boşta değil Kipp Thorne ile harmanlanmış. Geçen haftalarda kütle çekim dalgalarını keşfeden ekibin içinde kendisi.

Film olağan üstü aslında. Tekrar tekrar izleyip ince ayrıntılara dikkat edince anlaşılıyor. Filmi anlamak için bazı methodlarıda bilmek gerekir zamanın izafisi, fiziğin bazı bilgileri. Geçen gün babama izleteyim dedim sever o da uzayı vesayre, pek anlayamadı karmaşık geldi anlatmaya çalışırken dilimde tüy bitti ve tabiki ekrandan koptuğu anlar oldu neticede o niye oldu bu niye gibi sorular çıktı :) 3. izleyişimde kaçırdığım noktalar olmuş onu anladım. Filmin ilk kısımlarında diyaloglar bilgi kırıntılarıda veriyor aslında.

Daha fazla yorum yapmaya gerek yok izleyen deneyimlesin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rebellion -- 8 Mart 2016; 14:17:30 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Filmi yeni izledim ben. Kesinlikle süperdi. Bu zamana kadar izlemedigime pişmanım. Müzikler de harikaydi. Muhteşem bi film olmuş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Jacques

Soundtrack ödülünü almış mıydı bu film?

Almadı.

• Arkadaşlar bu filmin büyük hayranlarınadn birisiyim.Hayatımı sorgulamama sebep olmuş bir filmdir kendisi;ancak Nolan kadar Hans Zimmer'ın da etkisini az görmemek gerek.Yani o nasıl bir müziktir inanın başka bir composer bu filme müzik yapsaydı bu kadar etkileneceğimi sanmıyorum.İşin garip tarafı Hans abimizin Nolan'ın senaryoya olan hassasiyetinden dolayı senaryoyu "FLORA'S LETTER" görmeden bu müzikleri oluşturmasıdır.Aynı tını bir dakika olsun sıkmıyor.Keşke ülkemizde de sinemaya böylesine değer veren ve destek gören insanlar olsa;keşke hepimiz işimizi lâyıkıyla bu denli yapabilsek.
    Belki çoğunuz benim gibi filmin yayınlanmayan arka planlarını aramış ama bulamamış olabilirsiniz.Ben de bu amme hizmetini bilmeyenlere ulaştırmak adına yapmaktan mutluluk duyarım.Youtube da bir abimiz yayınlanmayan bu arka planları profilinde yayınlamış ben de sizinle paylaşmak istedim.
    Buyurun profil burda;
    https://www.youtube.com/channel/UCWzQYB7jM2xYkfryftOQUeA
    Endurance'inden tutun film müziklerinin oluşturulmasına kadar bir çok video var.İyi seyirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chergui -- 30 Mart 2016; 12:37:33 >

• Film IMAX sinemalara kutularla gelmişti ya, kutularda film Flora's Letter olarak geçiyordu, Interstellar olarak değil. Flora, Nolan'ın çocuğunun ismi. Bunun arkasında ki hikaye ise yanlış hatırlamıyorsamNolan'ın babası kanserden vefat etmişti birkaç sene önce, Flora mektup yazmıştı ona çok sevdiği için falan. Ayrıca filmdeki Cooper'ın hal ve tarzını Nolan'ına babasını hatırlatacak şekilde oluşturmuştu birkaç sahnede.

Bu arada evet film müzikleri muazzam zaten bunu her yerde söylüyoruz, hele ben Hans Zimmer hastasıyım, Interstellar parçalarını dinlerken her birinde farklı dünyalara gidiyorum sanki ve filmle bağdaştırıyorum, hayal dünyanızı baya yoruyor.

Filmin müziklerinin bu kadar çarpıcı olmasının sebebi ise Nolan'ın Zimmer'a daha filme başlamadan ona bir sayfalık mektup göndermesiyle oldu. Mektup baya kişiseldi, Zimmer ile oğlu hakkındaydı, oğlu bilim adamı olmak istiyordu bunu bir gece yemekte konuşmuşlardı ve Zimmer Nolan'a bak Chris istediğin kadar film çekebilirsin fakat bu dünyada birşey var ki asla geri plana atamazsın o da kendimizi birincil şahıs olarak değil de çocuklarımızın gözünden görmek demişti.

Mektup'ta ise bununla ilgili bire yazdı Chris, onun dışında ise 2 satır konuşma metni varmış.

quote:

-I'm coming back
    -When?

İşte bunun sayesinde Hans ona bir Pazar günü bir beste yazdı, buraya mı geleceksin yoksa sana kopyasını mı göndereyim diye sordu, Nolan stüdyoya geliyorum demişti. Hans şöyle diyor, ona parçayı dinlettikten sonra Chris'in baya duygusal olarak etkilendiğini gördüm.

---

Eski anılarıda andık bu arada neredyse 3 senelik İzlemediğim röportaj falan kalmamıştır bunlarla ilgili.

Beyler bu arada filmin romanını bitirdim. Yazar sahneleri ve Cooper'ın Murph'ün içerisinde bulunduğu hal ve durumları soyut olarak öyle güzel anlattı ki, mutlaka okuyun pişman olmazsınız. Zaten 200 sayfa hemen bitirirsiniz.

Cooper'ın vefat eden eşinin adı Erin, kitapta geçiyor Murph'ün odası (kitaplarla donatılmış oda) zamanında Erin'in odasıymış (annesinin) Murph'ün yaşındayken.

Cooper, Cooper Station'a gittikten 20 yıl önce oğlu ölüyor, bu kitapta yer verilmiş.

vs vs. Okuyun!

• quote:

Orijinalden alıntı: X-FI

Film IMAX sinemalara kutularla gelmişti ya, kutularda film Flora's Letter olarak geçiyordu, Interstellar olarak değil. Flora, Nolan'ın çocuğunun ismi. Bunun arkasında ki hikaye ise yanlış hatırlamıyorsamNolan'ın babası kanserden vefat etmişti birkaç sene önce, Flora mektup yazmıştı ona çok sevdiği için falan. Ayrıca filmdeki Cooper'ın hal ve tarzını Nolan'ına babasını hatırlatacak şekilde oluşturmuştu birkaç sahnede.

Bu arada evet film müzikleri muazzam zaten bunu her yerde söylüyoruz, hele ben Hans Zimmer hastasıyım, Interstellar parçalarını dinlerken her birinde farklı dünyalara gidiyorum sanki ve filmle bağdaştırıyorum, hayal dünyanızı baya yoruyor.

Filmin müziklerinin bu kadar çarpıcı olmasının sebebi ise Nolan'ın Zimmer'a daha filme başlamadan ona bir sayfalık mektup göndermesiyle oldu. Mektup baya kişiseldi, Zimmer ile oğlu hakkındaydı, oğlu bilim adamı olmak istiyordu bunu bir gece yemekte konuşmuşlardı ve Zimmer Nolan'a bak Chris istediğin kadar film çekebilirsin fakat bu dünyada birşey var ki asla geri plana atamazsın o da kendimizi birincil şahıs olarak değil de çocuklarımızın gözünden görmek demişti.

Mektup'ta ise bununla ilgili bire yazdı Chris, onun dışında ise 2 satır konuşma metni varmış.

quote:

-I'm coming back
    -When?

İşte bunun sayesinde Hans ona bir Pazar günü bir beste yazdı, buraya mı geleceksin yoksa sana kopyasını mı göndereyim diye sordu, Nolan stüdyoya geliyorum demişti. Hans şöyle diyor, ona parçayı dinlettikten sonra Chris'in baya duygusal olarak etkilendiğini gördüm.

---

Eski anılarıda andık bu arada neredyse 3 senelik İzlemediğim röportaj falan kalmamıştır bunlarla ilgili.

Beyler bu arada filmin romanını bitirdim. Yazar sahneleri ve Cooper'ın Murph'ün içerisinde bulunduğu hal ve durumları soyut olarak öyle güzel anlattı ki, mutlaka okuyun pişman olmazsınız. Zaten 200 sayfa hemen bitirirsiniz.

Cooper'ın vefat eden eşinin adı Erin, kitapta geçiyor Murph'ün odası (kitaplarla donatılmış oda) zamanında Erin'in odasıymış (annesinin) Murph'ün yaşındayken.

Cooper, Cooper Station'a gittikten 20 yıl önce oğlu ölüyor, bu kitapta yer verilmiş.

vs vs. Okuyun!

Keşke ingilizcem iyi olsa :( Hans Zimmer'in, Nolan'ın tüm videolarını, röportajlarını izlerdim. Filmin kitabı derken Kip Thorne'un yazdığı kitap mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: ratch

quote:

Film IMAX sinemalara kutularla gelmişti ya, kutularda film Flora's Letter olarak geçiyordu, Interstellar olarak değil. Flora, Nolan'ın çocuğunun ismi. Bunun arkasında ki hikaye ise yanlış hatırlamıyorsamNolan'ın babası kanserden vefat etmişti birkaç sene önce, Flora mektup yazmıştı ona çok sevdiği için falan. Ayrıca filmdeki Cooper'ın hal ve tarzını Nolan'ına babasını hatırlatacak şekilde oluşturmuştu birkaç sahnede.

quote:

-I'm coming back
    -When?

---

vs vs. Okuyun!

Keşke ingilizcem iyi olsa :( Hans Zimmer'in, Nolan'ın tüm videolarını, röportajlarını izlerdim. Filmin kitabı derken Kip Thorne'un yazdığı kitap mı?

O da var, şimdi ona başladım zaten. Benim dediğim filmin romanlaştırılmış kitabı. Interstellar: Movie Novelization Her iki kitabıda D&R'dan alabilirsin Türkçe olarak.

Bu arada bende Türkçe olarak kitapları alacağım ekstradan, iki şey için; fiziksel kopyasını elimde tutmak ve bazı İngilizce cümleler Türkçe'ye aktarılınca ilk okuduğunuzdan daha farklı anlamlar çıkartabiliyorsunuz bazen. Bu tamamen arkadaşlar çevirmenle alakalı bir durum ve bunu sadece bir İngilizce kelimeyi çeviren adam olarak algılamamak lazım bu çok yanlış, bu adamlar romanları önce okuyup, anlayıp komple bir bütün olarak o kelimeleri çeviriyorlar yani kelimeyi değil bir bütünlüğü çeviriyor adam.

Bunu filmdeki altyazılardan da anlarsınız, mesela filmi ben izlerken Cooper kızıyla konuşuyorken birşeyler diyordu tam olarak anlamama rağmen Türkçe altyazı daha farklı birşey söylüyordu, o da yanlış değildi ve hatta daha güzel bir anlam çıkıyordu. Umarım anlatabilmişimdir.

• Mükemmel bir filmdi sıkılmadan defalarca izleyebilirim

Bu kadar bahsedince tekrar içimde kıpırtı oluştu gerçi interstellar deyince akan sular durur benim açımdan ama o heyecanı yeniden yaşamak için neler vermezdim.Bu baba-evlat ilişkisi gerçekten mükemmel anlatılmış hatta Nolan kardeşler senaryoya bunu da eklemişler ki bence çok etkili bir replikti; Cooper kızına söylüyor :"siz doğmadan önce annen bana bir şey söylemişti".Demişti ki"Artık biz sadece çocuklarımıza anı olmak için varız."
    Gerçekten de düşününce insanoğlunun bir ailesi olduğunda hayatı, evlatları ve ailesine adadığı sevgiden ibaret oluyor bir nebze.Maddi ne kazanıyorsan yine çocukların ekseninde yapıyorsun.Yani bir nev'i
    "Bir kez ebeveyn olunca ,çocuklarının geleceğinin hayaleti oluyorsun."
    Bu arada hikayeleştirilmiş kitabından haberim yoktu bunu öğrenmem çok mutlu etti şimdi beni :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ratch

quote:

quote:

-I'm coming back
    -When?

---

vs vs. Okuyun!

O da var, şimdi ona başladım zaten. Benim dediğim filmin romanlaştırılmış kitabı. Interstellar: Movie Novelization Her iki kitabıda D&R'dan alabilirsin Türkçe olarak.

Bu arada bende Türkçe olarak kitapları alacağım ekstradan, iki şey için; fiziksel kopyasını elimde tutmak ve bazı İngilizce cümleler Türkçe'ye aktarılınca ilk okuduğunuzdan daha farklı anlamlar çıkartabiliyorsunuz bazen. Bu tamamen arkadaşlar çevirmenle alakalı bir durum ve bunu sadece bir İngilizce kelimeyi çeviren adam olarak algılamamak lazım bu çok yanlış, bu adamlar romanları önce okuyup, anlayıp komple bir bütün olarak o kelimeleri çeviriyorlar yani kelimeyi değil bir bütünlüğü çeviriyor adam.

Bunu filmdeki altyazılardan da anlarsınız, mesela filmi ben izlerken Cooper kızıyla konuşuyorken birşeyler diyordu tam olarak anlamama rağmen Türkçe altyazı daha farklı birşey söylüyordu, o da yanlış değildi ve hatta daha güzel bir anlam çıkıyordu. Umarım anlatabilmişimdir.

Kesinlikle katılıyorum. Çeviri çok önemli bir şey.
    Kitabı bulamadım d&r'de. Link gönderirsen sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: chergui

Hiç üzülme bence çünkü youtube'a " interstellar bilimi" şeklinde yazarsan 40 dakikalık bir belgesel bulacaksın.Anlatıcısı Matthew Mcconaughey,en azından merakını bir nebze gidermiş olur.

O belgeseli izlemiştim. Ama öneri için sağol yine de :)

D&R da yok sanırım stok sıkıntısı var.

http://www.idefix.com/kitap/kip-thorne/urun_liste.asp?kid=1775742

D&R da yok sanırım stok sıkıntısı var.

Interstellar: Movie Novelization kitabı yok sanırım Türkçe olarak.

Bu kitabı kaç zamandır alayım diyorum ama hep erteledim.Okuyan arkadaşlar kitap hakkında bilgi verebilirse çok memnun olurum.Ayrıca Stephen Hawking'in "Zamanın kısa tarihi" kitabını bundan önce okumak gerekir mi?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.