Interstellar (2014) | Yıldızlararası (288. sayfa)
1 Mobil
-
-
Efsane.
_____________________________ -
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Spoiler kullanmayı ihmal etmeyelim, izlemeyen ama spoiler yemeyeceğini düşünerek okuyan çıkabilir. :)
Sorunuzun cevabını ise biraz gecikmeli veriyorum ama o kısımlarda herhangi bir mantıklı/sorunsuz anlam aramayın. O kısımlar düpedüz yapımcının (Nolan) fantazisi. Sevgi ve ilahi kadercilik üzerine kurulu bir Hıristiyan mistik propagandası Yıldızlararası.
Bunun sonucu gerçeklikle uzaktan yakından alakasının olmaması. Karadelikler de, zaman ve mekan da öyle çalışmıyor. Yönetmen artistik özgürlük adı altında bilime sadece işine geldiği yerde başvuruyor. Fantastik kurgu olarak Yıldızlararası çok güzel gelebilir ama özellikle çokça övülen karadelik tasvirinin ve etkilerinin hatalarıyla epey kötü bir bilimkurgu olduğunu düşünüyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ We're beyond sympathy at this point, we're beyond humanity. -
Ne savunmuşlardı zamanında herşey aslına uygun vs diye, sanırsın evinin bahçesinde kara delikle yaşıyordu bunu diyen adamlar.
Koca koca yüzlerce tonluk yağmur bulutları havada donmuş çekim gücüyle uçarken, dalga boyları yüzlerce metreyi geçerken 55 kiloluk kadının bu çekim gücünden zerre etkilenmediği sahneleri bile hazmettik Nolan yaptı diye.
Şimdi çok komik geliyor birçok kısmı...
bilim KURGU filmlerini niye sürekli bir mantığa oturtmaya çalışıyorsunuz ? Bu şekilde filmden keyif alamazsınız sadece film eleştirmenciliği oynarsınız.
_____________________________ We're all born from the burst of a star ! -
Farkındaysanız ne demişim?
"herşey aslına uygun diye iddia edilmişti film vizyona girdiğinde"
Olay bununla alakalı yoksa Alien izleyip böyle yaratık olmaz demiyoruz biz de...
3 saat olmasa her hafta izlenir bu film.
-
O kadar begenmiştimki ertesi akşam yine izlemiştim. İş yerinde de öyle bir anlattımki millete mutlaka izleyin harika muazzam falan diye ah be
_____________________________ Origin ID : Lyfalco - Steam ID : Lyfalco- Uplay ID : Lyfalco Battle Tag : LyFalco#2148
MSI MAG B650 TOMAHAWK/ AMD Ryzen™ 7 7700/ gainward rtx 4060 ti panther 16gb /Corsair 32GB(2x16) Vengeance RGB 6000mhz CL40 DDR5 Ram / Cooler Master Seidon 120V Soğutucu / EVGA 650 GQ 80+ GOLD PSU / 32GB ReadyCache SATA 3.0 SSD+Kingston 120GB V300 + Toshiba 3.5" 500Gb / AOC 23" i2369v GENIS EKRAN LED IPS MONITÖR / DARK N10 KASA
Profili kapalı üyelere özel mesajdan cevap vermiyorum -
Karadeliğin içine düştüğümüz noktaya kadar iyi bir filmdi.
Oradan sonrası ise Arap saçına dönmüş ve bağlanmayan öykünün saçma bir yöntemle birleştirilmesiydi. Karadeliğin içine düştüler ve öldüler şeklinde film bitseydi benim için efsane olurdu.
Fakat hiçbir biçimde bağdasamayacak iki ayrı kurguyu akıldışı bir biçimde bağlamayı seçtiler ve film o noktada ciddi bir eserden fantastik, anlamsız birseye döndü.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 27 Ekim 2025; 5:53:1 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ I thought what I'd do was, I'd pretend I was one of those deaf-mutes. -
bilim kurgu filmini ciddi olmadığı için eleştirenler var vay arkadaş. tarihin en iyi ilk 3 bilim kurgu filminden biridir. hatta şahsi listemde birinci sıradadır

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
Hızlı