Şimdi Ara

İnternetin Sürekli Gidip Gelmesi. Deli olacam. Yardımlarınızı esirgemeyin lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar. İnterneti tek başıma kullanırken çok güzel hiç bağlantı kopmadan kullanıyordum. Sonra yan komşuyada internet verelim dedik. İyi hoş verdik. tek port modemimi çıkarıp, 4 port modemi taktık. işleri hallettik. bu seferde saatte bir internet kopmaya başladı. Diğer tek port modemimi takayım dedim. Usb bölümünden kendi pc me taktım, ethernet portundan komşuya,... böyle bir iki gün geçti. Ben internetten maçları feln izliyorum. Takılıyor diye 8mbite geçtim. Aşırı download yapmadığım için kota sorununuda pek takmadım. Ama 8mbit e geçtikten sonra internet gidip gelmeye yeniden başladı :S.. 3-4 gündür böyle. En fazla 2 saatte bir gidiyor. Gidip gelmesi de bir oluyor. yani modemi kapa aç yapmış gibi bişi oluyor.

Download yaparken 8mbit e ulaşıyor. Yani santrale uzaktı, sinyal düşüktü şu bu durumu olcağını sanmıyorum.

Modeme gelen hat aynı zamanda 2 ayrı ev telefonuna gidiyor. bunların 2sinide çıkardım, yine aynı...

Modemi ayrı bir prize taktım, yine aynı...

Ne yapmam lasım, yardım lütfen... Şimdiden teşekkürler.

• Merhaba;

Taahut vermediyseniz (1 Yıl - 2 Yıl abonelik vs.) mevcut internet tarifenizi degistirmekte fayda var. TT da çalışan bir arkadaşım "8 Mbit'e kadar" tarifesinde sorun oldugunu ve kesinlikle bu tarifeyi tavsiye etmedigini soylemisti. Sorun da bahsettiginiz gibi sıklıkla kopmalar yaşanması. 2 MBit Kotasız kullanıyorum.
    Sorununuz bence TTelekom kaynaklı. Musteri hizmetleri ile gorusmenizde fayda var.
    Ama yine tekrarlıyorum "8 Mbit'e kadar" tarifesini kullanmamakta fayda var.

İyi çalışmalar.
  • Türkiyede internet altyapısı çok kötü ondan sürekli düşüyor.Kuzenim 8mbit aldı bu düşmelerden dolayı tekrar 1 mbit e geri döndü.Yapacak birsey yok :(
  • Bu tür sistematik kopma sorunlarının birkaç belli başlı nedeni olur:

1) Kablolardaki sorunlar (Ethernet ve telefon hattı kabloları)
    2) Yazılımsal sorunlar (Virüs, spy, vs...)
    3) Servis sağlayıcıdan kaynaklanan sorunlar

Sizin durumunuzda sorun bunların üçü de olabilir. En sağlıklı çözüm Türk Telekom'dan ücretsiz teknik yardım istemek olacaktır. Arıza kaydı bırakın, hattan halledemedikleri sorunlar için teknisyen göndereceklerdir. Bu adamların ellerinde kablo sorunlarını tespit edebilen aletler mevcut. IP çakışması falan da olabilir ayarları bir kontrol edin derim. Bunun dışında burdan bişey söylemek zor.
  • yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

6-7 gün civarı oldu daha 8mbit e geçeli. 1 ay sonra değiştirebilirmişim mevcut tarifeyide. Artık tek çözüm o galiba. Yinede yapmamı önerdiğiniz başka birşey varsa deneyebilriim. Mesela ip çakışması gibi ir şeyler duydum. Olma ihtimali nedir acaba ? Birde 1 usb port + 1ethernet port kullanıyoruz modemde normalde tek port ethernet ve usb. bundan bi sorun kaynaklanabilirmi acaba ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: thunderwatcher

Bu tür sistematik kopma sorunlarının birkaç belli başlı nedeni olur:

1) Kablolardaki sorunlar (Ethernet ve telefon hattı kabloları)
    2) Yazılımsal sorunlar (Virüs, spy, vs...)
    3) Servis sağlayıcıdan kaynaklanan sorunlar

Sizin durumunuzda sorun bunların üçü de olabilir. En sağlıklı çözüm Türk Telekom'dan ücretsiz teknik yardım istemek olacaktır. Arıza kaydı bırakın, hattan halledemedikleri sorunlar için teknisyen göndereceklerdir. Bu adamların ellerinde kablo sorunlarını tespit edebilen aletler mevcut. IP çakışması falan da olabilir ayarları bir kontrol edin derim. Bunun dışında burdan bişey söylemek zor.

ilgilendiğin için sağol. ilk mesajımdaki gibi önceden bir sorun yoktu. Yani kablolardan felan olcağını düşünmüyorum ki birçok kezde kontrol ettim.
    .. PC de Ad-aware 2010 pro ve eset güncel pro yüklü. Daha dün tarattım. Bunlardanda kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Sanırım geriye tek 3. kalıyor. 8mbit töbe bundan sonra =/...

Yardımlarınız için tekrar sağolun.

• 8mb bende denedim çok sık anlık kopmalar yasıyordum ben cok download ediyorum hızlı olsun diye ona geçtim sorun oldu simdi 2mb sınırsız kullanıyorum çokda rahatım çok şükür
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bendede 8mbit de kopmalar oluyordu modemi aldığımdan beri hiç güncelleştirmemiştim güncelledim ve düzeldi...
  • Bende de aynı sorun vardı.arıza talebinde bulundum hiç birşey çıkmadı.kabloları kontrol ettim airties rt 206modem yazılımını güncelledim fayda etmedi.istasyonada uzak değil evim.8mbit hız sabit olmadıği için hızdaki ani dalgalanma buna sebep oluyor diye düşünüyorum.çok şükür şuan öyle bi sorun yok herşey normal
  • kardeşim bende öyle oldu komşuya verdim kopmalar olmaya başladı sonra komşunun bilgisayarını kontrol ettim ip numaralarıyla oynamış otomatik yaptım düzeldi
  • sende bir kontrol et istersen
  • kardeşim yandaki arkadaşın pc si kapalı olduğu zamanlar yani tek başıma yine kopuyor yine kopuyor. en son araştırmalarıma göre santralin her ne kadar 8mbite ulaşsamda desteklemediği yönünde. Birçok kişinin hattı eski olduğundan 2mbit yada 4mbiti geçtiğinde bağlantı kopuyormuş. ttnet te Hızınızı 4 yada 2 mbite maxlıyormuş. kampanya aynı ama.

İnternetin Sürekli Gidip Gelmesi. Deli olacam. Yardımlarınızı esirgemeyin lütfen.

Bu değerlerden birşey çıkarabilecek olan var mı ??

İlgilenen arkadaşlara teşekkür ediyorum bu arada :).
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4hm3t.#

kardeşim yandaki arkadaşın pc si kapalı olduğu zamanlar yani tek başıma yine kopuyor yine kopuyor. en son araştırmalarıma göre santralin her ne kadar 8mbite ulaşsamda desteklemediği yönünde. Birçok kişinin hattı eski olduğundan 2mbit yada 4mbiti geçtiğinde bağlantı kopuyormuş. ttnet te Hızınızı 4 yada 2 mbite maxlıyormuş. kampanya aynı ama.

Bu değerlerden birşey çıkarabilecek olan var mı ??

İlgilenen arkadaşlara teşekkür ediyorum bu arada :).

modemin pikatel markaysa, bu modemden olabilir.çünkü bendede bir tane var bu sorun küpünden ve kafasına esmeyince bana interneti vermiyor.ara sıra gidiyor, tekrar geliyor.

komşuya bağlamanlada alakası olmaz seninde dediğin gibi,

sorun ya modeminden (markası pikatel ise, pikatel olduğunu verdiğin değerlerin tablosundan anladım, aynı modem bendede var.)

ya da gelen hattan.

• aynı sorun bizde de var bizde birçok bilgisayara dağıtım yapıyoruz 1mbit sınırsız kullanıyoruz
    kopmalar artık bizi çıldırtacak hale geldi bir sayfadan diğerine geçmek bazen 10 dakika oluyor sürekli yenileye basıyoruz arıza bildirimi yaptık geldiler "hat çok temiz hiçbir sorun yok" dediler sonra modemi değiştirin dediler değiştirdik olmadı, hattı direk takın dediler olmadı ,bilgisyarda virüs var başka bir bilgisayarla deneyin dediler olmadı, kısaca OLMADI OLMADI hala da olmadı çözüm bulan varsa çok sevinirim
    bu arada bu işlemleri yaparken diğer bilgisayarların ethernetinide kestik
  • @sofinindünyası

İlgilendiğin için sağol. Modem pikatel.

Müşteri hizmetlerini aradım. Bir dakika hattınıza bakacam dedi. Hızı mı düşüreceksiniz dedim. Hattınızı ayarlıyorum dedim. Toplam konuşa 8 dakika, hat ayarlaması 6 dakika sürdü. Hatınız tamam dedi. Açtım interneti hızı 4mbit e düşmüş. Neyse sorun deil, şimdilik internette bir problem yok...Böyle devam eder inş. Neydi o ya saat başı gidip duruyordu :S...
  • yine bir sorun var. ışık yanık oluyor ama internet olmuyor. bir kere oldu öncemsemedim ama az önce bir kere daha oldu.

şuanki hız da böyle.

ed1t: Sanırım Düzeldi. Bir daha internet gitmedi :).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4hm3t.# -- 22 Mart 2010; 22:42:07 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.