Şimdi Ara

Kasa çalışıyor ama ekrana görüntü gelmiyor. Acil yardım edermisiniz??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
16.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bilgisayarı açtığımda fanlar çalışıyor kasanin ışığı yaniyor. Farenin altindaki kirmizi isik yaniyor.ekrana goruntu gelmiyor kapalı anlamina gelen turuncu isik yaniyor (normalde ekrana görüntü geldiginde yesil yanar) bazıları bios pilini cikar 5 dk bekle tak dedi. Bazilari ramleri tek tek dene dedi sizce ne yapmaliyim. Bilgisayar ilk acildiginda çıkan bip bip sesi gelmedi zaten bu aralar farkli geliyordu ondan olabilir mi?? Acil yardim eder misiniz?



  • O denilenleri yapmadan önce, kasanızı elektrik kablosunu fişten çekin. Daha sonra ise kasanızın arkasındaki bütün kabloları çıkartın. Ekran kartı kablosu elektrik kablosunun kasaya bağlı oldu taraf dahil hepsini çıkartın. Bi 5 dakika falan böylece bekleyin. Ondan sonra ise bütün kabloları geri takın ve elektriğe bağlayın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın. Açılıp açılmadığını kontrol edin. Eğer açılmıyorsa bu sefer de ilk önce bios pilini çıkartıp takın. O da olmuyorsa Ramleri ve ekran kartını anakarttan çıkartın bir süre bekledikten sonra ekran kartını ve ramlerden birini takıp bilgisayarınızı açmaya çalışın.Eğer açılmıyorsa diğer rami tek takın deneyin. Eğer iki ram ile tek tek çalışmıyorsa daha doğrusu ekrana görüntü gelmiyorsa anakartınızda onboard ekran kartı girişi var ise monitör bağlantısını ona takıp deneyin. Görüntü gelip gelmediğini kontrol edin. Görüntü geliyorsa ekran kartınızda sıkıntı olabilir. Görüntü gelmiyorsa başka bir sıkıntınız var demektir. Doğrudan şu bozuktur diyemiyorum çünkü anakart işlemci ram'ler bunlardan birinde sıkıntı olabilir.

    Ramlerden birini taktığınızda görüntü geliyorsa. İkinciyi takıp görüntünün tekrar gelip gelmediğini kontrol edin. İkinci ile görüntü gelmiyorsa ramlerinizden biri bozuktur. Ama her ikisiylede sorun yok ise yani ekran kartı ve ramlerinizi söküp taktıntan sonra sıkıntınız gittiyse sorun elektriksel olabilir ve ileride tekrarlayabilir.

    Çok acemi iseniz bunları yapamam diyorsanız bir servise gitmenizde fayda var. Yok yaparım diyorsanız dediklerimi bir deneyin.

    Şimdilik kolay gelsin.




  • Sağolun peki bios pili,ram ve ekran kartını çıkarıp taktıktan sonra yazilimsal olarak bir şey yapmam gerekli mi
  • TuğrulOdabaş T kullanıcısına yanıt
    Hayır gerek yok.

    Kolay gelsin.
  • jumper ile bios sıfırlama yapınız açılacaktır
  • Kasa çalışıyor ama ekrana görüntü gelmiyor. Acil yardım edermisiniz??
  • Yaptığımda pc açılmadı (fanlar bile donmedi eski haline getirdigimde açıldı ama yine ayni goruntu yok
  • vga kablosunu değiştirin veya ters takın...
    onboard ekran kartını denedinizmi...
    F8 ile güvenli moda girin ekran çözünürlüğünü düşürün...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vtnsvr -- 18 Haziran 2019; 18:32:19 >
  • Anakart bozulmuş arkadaşlar teşekkürler
  • Kapasitörler ölmüşse açılmayabilir incele anakartı
  • Benim bilgisayarım açılıyor fakat görüntü gelmiyor. Sorunu bulamadım ama geçici çözüm buldum. clrtc kısmı sökp takıyorum bios sıfırlanıyr ve bilgisayar açılıyor. fakat bilgiayar kapalıyken bile fişten çekilse ilk açılmada görüntü yine gelmiyor. tekrar bios sıfırlıyorum yine açılıyorum. bu durumun sebebi nedir ? Anakartım p5ql/epu
  • Maxpayne53 kullanıcısına yanıt

    bende de aynı kasa çalışıyo ama monitöre görüntü gelmiyo.Ama güç tuşununa basılı tutup resetlediğimde 3. 4. denemede falan oluyo.Ama biligisayar açıldığında herhengi bir sorun yok sorunsuz çalışıyo . Sence sorun nerde olablir

    ben power kutusundan şüpheleniyorum ama çok kararsızım.Sen bu konuda ne düşünüyorum fikrini almak istedim

    boşu boşuna gidip power kutusu almayayım. 


    şimdiden teşekkürler 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: tarıkakot

    bende de aynı kasa çalışıyo ama monitöre görüntü gelmiyo.Ama güç tuşununa basılı tutup resetlediğimde 3. 4. denemede falan oluyo.Ama biligisayar açıldığında herhengi bir sorun yok sorunsuz çalışıyo . Sence sorun nerde olablir

    ben power kutusundan şüpheleniyorum ama çok kararsızım.Sen bu konuda ne düşünüyorum fikrini almak istedim

    boşu boşuna gidip power kutusu almayayım. 


    şimdiden teşekkürler 

    Foruma çok sık girmiyorum eskisi gibi. Mesajı geç gördüm. Kesin bir şey demek için kasayı incelemek ve deneme yanılma yoluyla sorunu gözlemlemek gerekiyor. Bu soruna neden olabilecek çok şey var. Kasa da herşey normal gözüküyor ama sadece görüntü gelmiyorsa monitörde de bir sıkıntı olabilir. Kasanızı evde hdmi çıkışlı bir tv'niz varsa ona bağlayıp görüntü gelip gelmediğini bi kontrol edin.


    Power supply'de sorun olmaz ihtimali büyük tabi ama emin olmak için kontrol edilmesi lazım. İlk mesajımda da dediğim gibi kasa arkasında onboard ekran kartınız var ise işlemciniz de destekliyorsa ekran kartınızdan kabloyu çıkartıp onboard ekran kartına bağlayıp görüntü gelip gelmediğini kontrol edin yine.


    Haricinde zaten ilk mesajımda anlattıklarımı da deneme imkanınız varsa deneyin. En güzeli aslında bir servise götürüp orada power supply ile deneme yapılması. Sorun kesin ise servise sadece servis için para verip sorununa neden olan parçayı kendiniz satın alıp sorunu çözebilirsiniz.


    Yok ben servisle uğraşama diyorsanız bütçenize uygun bir power supply alıp deneme yapabilirsiniz. Olmadı parçayı satarsınız sonra.


    Kolay gelsin.





  • Kasa çalışıyor ama ekrana görüntü gelmiyor. Acil yardım edermisiniz??sinuzitforum.ecballium.com
    "Ekrana görüntü gelmiyor" un 100 sebebi - Sinüzit Forum
    http://sinuzitforum.ecballium.com/konu-ekrana-goruntu-gelmiyor-un-100-sebebi.html
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.