Şimdi Ara

Intel 9. Nesil Hakkında Herşey / Z390 Anakartlar / Overclock (91. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.997
Cevap
19
Favori
150.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8990919293
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Adam olayı çözdü arkadaşlar. Şimdi konuyu kapatıp, dağılabilir herkes.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Humboldt H kullanıcısına yanıt
    Ramlerim de 2 profil mevcut 1. Profil 4133 19-21-21-41 ve 2. Profil 4000 19-19-19-39 şeklinde 4133 lü profilde stabil değil olmuyor (2x8 iken stabildi 4x8 e geçince maalesef) sa/io voltajlarına kadar her türlü kombini denedim ama maalesef. Fakat 4000 mhz profilde sorunsuzlar yada manuel 4200 deneyince sorunsuz. Birinci xmp profilinde stabilete yok anakart z390 ace ve ram 4x8 ( stabiliteyi buda zorluyor).

• quote:

Orijinalden alıntı: s1Lv3r

Ramlerim de 2 profil mevcut 1. Profil 4133 19-21-21-41 ve 2. Profil 4000 19-19-19-39 şeklinde 4133 lü profilde stabil değil olmuyor (2x8 iken stabildi 4x8 e geçince maalesef) sa/io voltajlarına kadar her türlü kombini denedim ama maalesef. Fakat 4000 mhz profilde sorunsuzlar yada manuel 4200 deneyince sorunsuz. Birinci xmp profilinde stabilete yok anakart z390 ace ve ram 4x8 ( stabiliteyi buda zorluyor).
    Anakartınızın ram desteği daisy chain ise 4 lü kitte sıkıntı çıkarabilir.

2*8 gb olarak denediniz mi hiç?

Ref clock diye bir ayar var gigabyte biosunda ram kısmında auto olan kısmı 133 çarpanla denediniz mi? Anakartlarda 100 çarpanla geliyor genelde otoda ram 133 266 ramlerde de sıkıntı çıkarıyor bu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Humboldt H kullanıcısına yanıt
    Z390larda msi daisy chain tercih etmiş 2x8 de iki profilde sorunsuz 4x8 de ise manuel 4200 e çıkıyor yada ikinci 4000 profil sorunsuz kullanılabiliyor. Ref clock değişmeyi denemedim aslında onu da deneyebilirim fırsat bulunca gerçi 4000mhz 4x8 değeride fena değil gibi duruyor.

• Intel performans artırıcı

Intel® Performance Maximizer download:

...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 27 Haziran 2019; 12:11:57 >

• Technopat incelemiş, dalga geçer gibi 100mhz artış olmuş. Deneyen varmı? Çok bir ise yaramayacak gibi gözüküyor.

• Technopat bende gördüm resmen gülsemmi ağlasammı arada kaldım.İntel hem sadece 9 serisi diyerek 8 serisini itelemiş hemde böyle millete küfür eder gibi programla hemde.İntel böyle devam et aynen devam.Zen2 lerle sağlam bir darbe yeki aklın başına gelir umarım.
  • Upgrade için iyi bir bütçe ayırdım, hemen i9 9900K alıp acele etmeyeceğim ama belli olmaz sonbahara doğru fikrim değişebilir, AMD'ye oyun konusunda yine güvenmiyorum, Intel'in 10nm Ice Lake işlemcilerini beklemek lazım aslında, Sky Lake'e göre tek çekirdek %18 ipc artışı iyi.

https://wccftech.com/intel-10nm-ice-lake-18-pc-ipc/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 1 Temmuz 2019; 13:2:16 >
  • Selam, i9 9900K ve GIGABYTE INTEL Z390 AORUS ELITE Z390 ve CORSAIR VENGEANCE RGB PRO 32GB (2x16GB) 3200 Mhz alip uzerine mac OS kurmak istiyorum. Simdiki sistemim de ayni sekilde hackintosh zaten. Dusundugum sistem icin macos tecrubesi olan var mi? Ya da su sekilde sorayim bu sectigim urunler yerine sunu al cok daha rahat edersin diyeniniz cikar mi ? Onceki notlari taradim bir tek gigabyte konusunda ben olsam almazdim diyen arkadaslar olmus. O yuzden beni yonlendirecek olan cikarsa sevinirim. Sistemde hem windows hem de macos olacak. O yuzden mac os konusunda tecrubeniz olmasa dahi fikirlerinizi yazabilirsiniz. Ekran karti 1080ti var. Oyunla hic isim olmaz sadece grafik calisacagim.

Birde sogutucusu tavsiyesi alayim mumkunse.

tesekkur ediyorum.
  • Z270/İntel i7 6700K bir sistemim var. Yine İntel bir sistem toplamak istiyorum, z390 anakart Msi MPG z390m Gaming EDGE AC aldım fakat işlemci konusunda tereddütteyim. 9700K mı yoksa 9900K mı? Ha bir de bekleyip Ryzen Zen2'ye mi dönmeliyim? Anakartı almış olmanın pişmanlığı üzerimde sanırım. Gerçi Ryzen'a da oyun konusunda güven olmuyor. Ne yapacağım bilemedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: RascH

Z270/İntel i7 6700K bir sistemim var. Yine İntel bir sistem toplamak istiyorum, z390 anakart Msi MPG z390m Gaming EDGE AC aldım fakat işlemci konusunda tereddütteyim. 9700K mı yoksa 9900K mı? Ha bir de bekleyip Ryzen Zen2'ye mi dönmeliyim? Anakartı almış olmanın pişmanlığı üzerimde sanırım. Gerçi Ryzen'a da oyun konusunda güven olmuyor. Ne yapacağım bilemedim.
    kesinlikle hyperthreading olan bir işlemci işlemci hemen eskiyen bir parca değil almışken iyisini almak mantıklı bence.

• 9700K kullananlar var mı ? 1.32v ile 5.1Ghz stabil kullanabiliyorum . Diğer arkadaşlarda durum nedir ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • RascH kullanıcısına yanıt
    Beklemekden vazgeçtim, seçimimi 12+1 faz Gigabyte Auros pro Z390 ve i7 8700K'dan yana kullandım, kargo geldiğinde ilk işim işlemciyi delid yaptırmak olacak tercih sizin, i9 9900K oyun için f/p işlemcisi değil ama HT desteği var, HT'siz i7 9700K da güçlü bir işlemci alınabilir, tek kişilik senaryolu oyunlar dışında BF serilerini de oynuyorsanız veya bunun gibi CPU'ya iyi optimize edilmiş oyunlar çıktıkça, HT destekli işlemci uzun vadede daha iyi sonuç verecektir.
  • Hocam teşekkürler. Ben de tercihimi 9700k’dan yana yaptım 1 haftadır ben de 5.1ghz (1.33) stabil kullanıyorum soğutma konusunda sıkıntı yok önceki işlemcim 6700k idi delid vardı soğutma konusunda onu aratmıyor :)

Rica ederim, 5.1ghz'de delid'li 4 çekirdekli i7 6700K ile aynı ısı seviyesinde olması güzel, i7 9700K delid'li olmadığı halde daha fazla ısınması lazım aslında, Intel 9. nesil işlemcilerin lehimli olacağından bahsediliyordu doğru olabilir mi.
    Merhaba ,
    Hangi anakartı kullanıyorsunuz ?

• ZiveR kullanıcısına yanıt
    Msi MPG z390m gaming edge ac

• quote:

Orijinalden alıntı: RascH

Msi MPG z390m gaming edge ac
    Masaüstünde ve yük altında voltaj değerleri bende farklı oluyor. Sizde durum nedir , Cpuz Masaüstü voltajı ile yük altındaki boltaj nedir acaba ?

• Ben lehimden ötürü sıcaklık seviyesi konusunda böyle olduğunu düşünüyorum. Yük altında tabii ki 6700k kadar serin değil ama onu aratmıyor. Boşta max 40-43 derece gördüm.

• Dostlar 6700K kullanıyorum ve sistemi yenilemek istiyorum fırsat varken. 9900KF'de 420 dolar olmuş, arkadaşıma aldırabilirim gibi. Oyun tarafında baktım hala Intel önde. Sanırım çok mantıksız bir tercih olmaz? Yeni nesili beklersem de ne kadardan ve ne zaman geleceği belli değil. KF sanırım zaten iGPU olmaması dışında bir farkı yok diye gördüm. Herhalde 9900K'ya 484 dolar yerine KF almak daha mantıklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Athelonious -- 17 Temmuz 2019; 14:46:47 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 8990919293
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.