Şimdi Ara

Intel 9. Nesil Hakkında Herşey / Z390 Anakartlar / Overclock (90. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.997
Cevap
19
Favori
150.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8889909192
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Anakart üzerinde de headerların ismi yazmaktadır.

Bu arada Dün ikea da tesadüfen gördüm. Ucuz bios pili var 6lı 8 li paket cr2032 mi ne olan. Resmini silmişim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 25 Mayıs 2019; 19:58:13 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KYTECHNGAMING

Anakart üzerinde de headerların ismi yazmaktadır.

Bu arada Dün ikea da tesadüfen gördüm. Ucuz bios pili var 6lı 8 li paket cr2032 mi ne olan. Resmini silmişim.
    Doğru, anakart üzerinde de yazıyor. Elimde birçok parça olduğu için kurmam biraz uzun sürdü. 2 saatimi aldı. Haliyle son eksiklikleri giderirken yani sensör bağlantısını yaparken anakarta dikkat etmedim. Yanlış bağlamışım onu. Hemen yarım santim üzerindeki noktaya bağlantı yapılacakmış.

Teşekkürler bu arada tekrardan.
  • Şuan test etmeye çalışıyorum sistemi ancak hata alıyorum. OCCT programı yükledim, 9. saniyede testi sonlandırdı. Programda bir ayar mı yapmam gerekiyor ?

Intel 9. Nesil Hakkında Herşey / Z390 Anakartlar / Overclock

Bunlarda diğer programla elde edilen sonuç;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anthony Quinn -- 26 Mayıs 2019; 17:52:48 >

• Anthony Quinn kullanıcısına yanıt
    İşlemcin +85 derece olduğu için otomatik durdurmuş, OFF'un atlında ki butondan max temp limiti kaldırabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

İşlemcin +85 derece olduğu için otomatik durdurmuş, OFF'un atlında ki butondan max temp limiti kaldırabilirsin.
    Teşekkür ediyorum, bir riski olmaz değil mi ?

Bir de diğer programla test yapmaya çalıştım, sonuçlar şöyle

• 9900KS all core turbo 5ghz

İlk çıkan 9900K'dan sonra intel üstüne yenilenmiş 4 9900K getirmiş oldu;

9900K R0
    9900KF P0
    9900KF R0
    9900KS R0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 26 Mayıs 2019; 19:18:7 >
  • Elinde z370 veya z390 Gigabyte anakart olup da ddr4 3600 MHz üstü manuel veya xmp 7/24 stabil kullanıyorum diyen var mı?

Edit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Humboldt -- 7 Haziran 2019; 17:45:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Humboldt

Elinde z370 veya z390 Gigabyte anakart olup da ddr4 3600 MHz üstü manuel veya xmp 7/24 stabil kullanıyorum diyen var mı?

Edit.
    vardı niye soruyorsun.
  • MC.CYBER_ kullanıcısına yanıt
    Z390 aorus ultra
    Gskil f4-4000c18-16gtz ram kullanıyorum ama overclock yaptığım anda ya oyundan atma ya da mavi ekran hataları alıyorum. QVL listesinde onaylanmış.

8700k stokta kaldığında bir sıkıntı yok ama 4.5 GHz 1.170v versem bile bana mısın demiyor. (3000 cl14 varken 1.140v sorunsuzdu)

Ramler xmp bu arada.

3600 cl15 değerlerini elle girip 1.35v çalıştırdığımda sıfır sıkıntı ama neden bu ramler 4000 MHz de salaklaşıyor? Anakarttan mıdır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Humboldt H kullanıcısına yanıt
    Ram ya da Anakart ÇÖP
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Ram ya da Anakart ÇÖP
    Ram değil ama anakart olabilir

Gigabyte ile mutlu mesut 4000 yapan yok gibi Bios sıkıntılı büyük ihtimalle
  • Birde 9. Nesil için en iyi anakartlar Gigabyte diyorlar birde
  • quote:

Orijinalden alıntı: gopgop

Peki bu degişimi nasıl yapiyorsunuz ? Yani masaustunde 3.6 oyunda 5 nasil oluyor ? İntel turbo boost ayarlarini manuel olarak hepsine 5 mi yazdiniz ? cahilim azcik
    windowsun güç seceneklerinde dengeli yaparsanız çekirdekler 800mhz kadar düşüyor. Yükseltmeyide asus un programı var. Oradan tüm çekirdekleri 5 ghz yap diyorum. oyundan çıkınca da fanlar gürültü yapmasın diye 3,6 ghz alıyorum.
  • CL 19-21-21-42 1.45v ile stabil oldu anca ramlerim.

Gigabyte ile 4000 MHz ve üstü kullanan yok gibi 3600 e çekmiş herkes.

Ben de yeni bios gelene kadar 3600 kullanacağım ramleri oyunda 1-3 FPS ve oyun zevkinin içine eden atmalar ile uğraşmaktan sıkıldım çünkü. Daha da gigabyte almam. Çöp dediğimiz MSI anakartların çoğu çatır çatır, asusları demiyorum bile!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Edit:

Beta bios sürüm ile (f8b)

Ramleri 1.4v xmp hızlarında elle stabil hale getirmeyi başardım.

Biraz daha gayret Gigabyte hadi! Xmp ile stabil açmalısın bu ramleri :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Humboldt H kullanıcısına yanıt
    Gigabyte bios desteği sıfır diyebilirim. Auros pro z390 kullandım. Bende de 3600 cl 15 ramler vardı. Ama bir türlü 3600 cl 15 de çalışmadı. Ne yaptıysam olmadı. 3200 cl 14 te sorun yoktu ama 3600 mhz ram'i 3200 de kullanmak insanın zoruna gidiyor. Altına ferrari veriyorlar ama 100 km hızı geçme gibi bir şey. Gigabyte ın bellek desteği bu konuda zayıf maalesef.
    Sonrasında maximus hero z390 aldım. Onda da 3600 mhz cl 15 stabil değil idi. Ona da uğraştım baya. VCSAA voltajları mı dersin , VCINN voltajları mı dersin hepsini denedim ama olmadı. Yabancı forumlarda yazan herşeyi uyguluyorum ama maalesef stabilite yok.
    Stres testini geçiyor ancak herhangi bir oyunda bir bakıyorsun mavi ekran yemişsin.
    Sonrasında öğrendim ki CPU IMC diye birşey var intel de ne kadar önemli imiş. Bizler genellikle CPU ların saat hızlarına takılırız. Alırken 'işte efendim cpu 1.35 voltta 5.0 ghz oluyor vay uçuyor vay kaçıyor diye reklamları dinleriz. Ancak o düşük voltajlarda çalışıp 5.0 ghz gören işlemcinin IMC(tümleşik bellek kontrolcüsü) takoz ise ramlerin vaat edilen hızdan öteye gidemez. Hatta daha düşük frekansta çalışmak zorunda kalır. Örneğin senin ramler gibi.
    4000 mhz üstü ram kullanmak istiyorsan kaliteli IMC ye sahip bir CPU ve (iyi- kaliteli-üst düzey) seçkin bir anakart lazım. Bu söz Gskill teknik servisinin sözü. Yüksek hızlarda stabil kullanmayı onlar bile garanti edemiyor.
    Yani tüm şartları taşıyan bileşenler bir araya gelecek.

• berdush42 kullanıcısına yanıt
    Hocam 1 haftadır sorunsuz kullanıyorum.

Cl 17-17-17-37 overclock
    Diğet tüm zamanlamalar xmp ayarı (xmp off)
    Dram voltajı 1.360v
    Memory enhanced setting mi ne orası normal
    Vccio 1.170v
    Vcssa 1.270v

8700k 4.8 GHz 1.240 v
    Uncore 4.4 GHz

Sorunsuz kullanıyorum.

Vc leri 1.400 deneyerek başladım olaya. Sonra düştüm.

1.200-1.300 bile yemedi şansa 1.17 ve 1.27 değeri girdim ve şaşırttı diyebilirim.

Oyunda testte memtestte bir sorunum kalmadı.

Bu arada beta bios kurmuştum o da fena değildi ama sonradan f3 biosa aldım hem ana hem yedek biosu ve sonrasında F7 biosa dönerken şu me güncelleme olayını dahil etmeden güncelleme yaptım (bios güncellemesi sırasında sağda çıkanı seçmedim).

Şu an ramleri 4000 cl17 olarak sorunsuz kullanıyorum ama 1 ay uğraştım. Team 4000 cl18 alıp iade ettim vs ram bozuk diye ama hem bios hem xmp yalanı nedeniyle çok uğraştım.

Itx ve apex üst seviye hariç düzgün xmp açan anakart yok ne yazık ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Humboldt -- 24 Haziran 2019; 22:31:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhabalar

İmzamdaki sistemi mi oc yapıp en az 5ghz hızına çıkarmak istiyorum ama hiç bilgim yok. Güvenli bir şekilde nasıl çıkartabilirim ya da çıkarmamalı mıyım ?
  • Güvenlik açıkları kapatılmamış, bilinenler bile kapatılmamış bilinmeyen daha kim bilir neler var, hız ve abd(israil) sonuçta casuslukta ayrı konu uğruna neleri açık bıraktılar kim bilir.
    Huavai de adam bir chip casusluk yapıyo diye ülkesinde satışını kullanımını yasakladı, bu elek gibi işlemciyi kim ne yapsın. (ben anca oyun oynarım mana fps versin isterse donuma kadar neyim var neyim yok öğrensin diyenlere lafım yok.. haklısınız 1-2 fps önemli )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alihakki -- 25 Haziran 2019; 17:37:50 >
  • 
Sayfa: önceki 8889909192
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.