Bildirim
Intel 9. Nesil Hakkında Herşey / Z390 Anakartlar / Overclock (83. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
-
Teşekkür ediyorum, inceleyeceğim. -
quote:
Orijinalden alıntı: Anthony Quinn
Teşekkür ediyorum, inceleyeceğim.Gamers Nexusyoutube
The Best Z390 Motherboards for VRMs, 10Gb LAN, Mini-ITX, Micro-ATX (2018)https://youtu.be/v5NDtS8za8g
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
8 pini doldursan yeterli, diğerini doldurmana gerek yok. -
Müdür diğer pin in amacı nedir merak bilgim olsun isterim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
i7-9700KF ve i9-9900KF modelleri ülkemize hangi tarihte giriş yapacak bilgisi olan var mı? -
...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rakuy -- 5 Mayıs 2021; 2:13:5 >
...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rakuy -- 5 Mayıs 2021; 2:13:11 >
4.9 yerine 4.8 ve çok daha düşük voltaj öneririm. Mesela 4.8@1.22v gibi.
100 mhz için işlemciyi ısıttığınıza değmez zaten performansınız da değişmez hani. -
Farka değmeyecek hızlar için (100/200 MHz) işlemcinizi yıpratmaya, riske atmaya değmez. -
...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rakuy -- 5 Mayıs 2021; 2:13:21 >
çok sıkıntı olmaz voltaj ama o kadar voltajı 100mhz için vermek mantıklı değil benim düşünceme göre sadece.
işlemci 4.8'de 1.22v ile çalışıyorsa sorunsuz bu şekilde kullanmak daha iyi diye düşünüyorum. 1.36-1.37v civarına kadar veriliyor gördüğüm kadarı ile işlemciyi yaktım diyen çıkmadıBir getirisi olsa kullanın derdim ama getirisi de yok.
-
-
Overclock için gerekli genelde.
6/12 6/6 CPU'lar için gerekmeyebilir belki. Lakin, 9700K/9900K için ekstra güç ihtiyacı doğacaktır.
O zaman 8+4 şeklinde besleme yapılması gerek. -
MSI z390 Gaming plus kullanan var mi onerir misiniz butcem maks 1500tl -
Teorik olarak işlemciye daha fazla Watt verebilirmek.
Fakat tek 8pin cpu kablosu zaten 350-400W kadar verebiliyor, bu anakartlara takılan hiçbir işlemciylede ev kullanımda bu değere çıkamazsın yani tek 8pin fazlasıyla yeterli. Ekstra 4pinin vereceği ekstra güce hiçbir zaman ihtiyacın olmaz.
Peki neden koyuyorlar çok basit "marketing", rakip firma koyunca sende koymak zorunda kalıyorsun, show amaçlı.
Zaten herşeyi geçtim koyduğun anakartın vrm'leri +400w kaldıracak kapasitede değil, bu anakarta koyulan +4pin tamamen useless.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 10 Nisan 2019; 16:5:8 > -
8 pin EPS max 336W-28A veriyor. 9900k için Azot veya LN2 kullanmazsan göreceğin max 220 oda 5.0 ve üzeri.quote:
Orijinalden alıntı: Gamer007_
Diğer pin in görevi nedir?
Alıntıları Göster -
Üstadım, değerli cevabın sayesinde ben de bilgilenmiş oldum. Sağolasın.quote:
Orijinalden alıntı: No Way Out
Teorik olarak işlemciye daha fazla Watt verebilirmek.
Fakat tek 8pin cpu kablosu zaten 350-400W kadar verebiliyor, bu anakartlara takılan hiçbir işlemciylede ev kullanımda bu değere çıkamazsın yani tek 8pin fazlasıyla yeterli. Ekstra 4pinin vereceği ekstra güce hiçbir zaman ihtiyacın olmaz.
Peki neden koyuyorlar çok basit "marketing", rakip firma koyunca sende koymak zorunda kalıyorsun, show amaçlı.
Zaten herşeyi geçtim koyduğun anakartın vrm'leri +400w kaldıracak kapasitede değil, bu anakarta koyulan +4pin tamamen useless.
İ9 işlemci alıyorum, 8 pinlik bağlantı yeterli olacaktır o halde.
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X