Şimdi Ara

Intel 9. Nesil Hakkında Herşey / Z390 Anakartlar / Overclock (84. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.997
Cevap
19
Favori
150.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: StreamRolleR

ocn de bir duzine adam var 5.2 kullanan şayet custoom loop ve golden chip gerekli

Alıntıları Göster
    bu golden chip tam olarak nedir hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MC.CYBER_

bu golden chip tam olarak nedir hocam.

Alıntıları Göster
    silikon kalitesi yuksek chip.Dusuk voltaj ile yuksek frekans acabilen/obur chiplerin cikamadigi frekans a cikabilen chip.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

silikon kalitesi yuksek chip.Dusuk voltaj ile yuksek frekans acabilen/obur chiplerin cikamadigi frekans a cikabilen chip.

Alıntıları Göster
    Peki hocam benim i9 9900k nın gold chip olduğunu nasıl anlayabilirim.
  • MC.CYBER_ kullanıcısına yanıt
    Bu programla vs. anlaşılacak birşey değil.

Piyasda ki ürünlere göre işlemcin daha düşük voltajda stabil çalışabiliyorsa silikon kaliten ortalamadan yüksektir, fazla voltaj istiyorsa takozdur.

Fakat KF ve R0 Step'li ürünün geldiğini bile bile gidip yakın zamanda 9900K P0 adlıysan zaten hata yapmışsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 13 Nisan 2019; 23:24:22 >
  • İstanbulda z390 için işlemci pini tamir edebilecek yer var mı? Yoksa rma mı göndereyim.
  • quote:

Peki hocam benim i9 9900k nın gold chip olduğunu nasıl anlayabilirim.

Alıntıları Göster
    1.220V ver 5.0 ghz aç Realbench dursun 1 saat. 2-3 de AAA oyun oyna çakılmazsa ise golden deriz.

1.240 a kadar golden

1.250-300 arası iyi

1.300. 1.350 average

1.3500+ takoz
  • quote:

1.220V ver 5.0 ghz aç Realbench dursun 1 saat. 2-3 de AAA oyun oyna çakılmazsa ise golden deriz.

1.240 a kadar golden

1.250-300 arası iyi

1.300. 1.350 average

1.3500+ takoz

Alıntıları Göster
    Benimki golden olabilir detaylı testi bu gün gün içinde yaparım. Battlefield serisi en çok işlemci kullanan oyun. Artı twich.tv yayın yapıyorum işlemci üzerinden. 5.0 ghz de çakılmadan ısınmadan oynuyorum. Kaç volt veriyor bilmiyorum takip etmedim. Bir ara bakarım. Anakartın programından tüm çekirdekleri 5.0 ghz overclock yaparak yaptım. Dereceler Zalman Cnps10x ile 70 dereceği geçmiyor. Test programında çakılmıyor ama 85 dereceleri görmüştü 45 dk yapmıştım. i9 9900k iki revizyonu var piyasada ne farkları var acaba bilginiz var mı?

• quote:

Benimki golden olabilir detaylı testi bu gün gün içinde yaparım. Battlefield serisi en çok işlemci kullanan oyun. Artı twich.tv yayın yapıyorum işlemci üzerinden. 5.0 ghz de çakılmadan ısınmadan oynuyorum. Kaç volt veriyor bilmiyorum takip etmedim. Bir ara bakarım. Anakartın programından tüm çekirdekleri 5.0 ghz overclock yaparak yaptım. Dereceler Zalman Cnps10x ile 70 dereceği geçmiyor. Test programında çakılmıyor ama 85 dereceleri görmüştü 45 dk yapmıştım. i9 9900k iki revizyonu var piyasada ne farkları var acaba bilginiz var mı?

Alıntıları Göster
    9900KF de igpu yok, ln2 dünya rekoru kırmak için
    R0 daha kullanan görmedim çok fark olur olmaz bilemem şuan için

• Sallabire S kullanıcısına yanıt
    Sistemi aldıktan sonra sormanın bir mantığı yok, olan olmuş artık.

Sistem oldukça hatalı, 9900K, MXIE, X72 gibi gereksiz parçalara para vermek yerine aynı fiyata 2080 Ti'lı bir sistem toplayabilirdin.

100 Euro'ya B450 anakart, 188 dolara 2600X(yada 9400F'li bir sistem) alsan bile 2080 Ti kullandığın an, şu an aldığın sistemden çok daha FPS elde ederdin.

Öncelikle şunu bilmen gerkeiyor, aynı chipsetli anakartlar arasında CPU performans farkı olmaz yani 150 euro'luk anakart ile 500 euroluk arasında cpu performans farkı olmaz. Eğer daha pahalı diye daha iyi performans vereceğini sanıp o anakartı almışsan boşuna para vermişsin.

Ayrıca ben hiçbir zaman maximus XI extreme önermedim alıntı yaptığın mesajı okursan diğer markaları katmadan asusun kendi içinde bir değerlendirme yapmışım, ona rağmen APEX'in daha iyi olduğunuda belirtmişim.

MXIE; bu anakart tamamen hatalı tercih, aynı vrmleri kullanan daha iyi ram overclocku yapabilen üstüne daha ucuz GENE modeli var keza aynı şey APEX modeli içinde geçerli hem daha ucuz hem vrm kalitesi daha üstün yani sadece asus anakartları kendi içinde kıyaslarsak bile aldığın ürün uzak durulması gereken para tuzağı bir model. Aynı fiyata diğer markalar ile kıyaslyacak olursakda Aorus Xtreme daha üstün bir ürün.

Isınma sorununu çözmek için 50 eurluk bir heatsink ile(ninja 5) doğru montaj yapıp, vcore undervolt yapman yeteliydi, sistemi komple değiştirmeye, 500 euroluk anakart almaya, 175 euroluk AIO almana gerek yotku.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 15 Nisan 2019; 17:1:35 >

• Yine uykusuz kalacağım anlaşılan dediğiniz gibi olan oldu ne yapalım canımız sağolsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

Sistemi aldıktan sonra sormanın bir mantığı yok, olan olmuş artık.

Sistem oldukça hatalı, 9900K, MXIE, X72 gibi gereksiz parçalara para vermek yerine aynı fiyata 2080 Ti'lı bir sistem toplayabilirdin.

100 Euro'ya B450 anakart, 188 dolara 2600X(yada 9400F'li bir sistem) alsan bile 2080 Ti kullandığın an, şu an aldığın sistemden çok daha FPS elde ederdin.

Öncelikle şunu bilmen gerkeiyor, aynı chipsetli anakartlar arasında CPU performans farkı olmaz yani 150 euro'luk anakart ile 500 euroluk arasında cpu performans farkı olmaz. Eğer daha pahalı diye daha iyi performans vereceğini sanıp o anakartı almışsan boşuna para vermişsin.

Ayrıca ben hiçbir zaman maximus XI extreme önermedim alıntı yaptığın mesajı okursan diğer markaları katmadan asusun kendi içinde bir değerlendirme yapmışım, ona rağmen APEX'in daha iyi olduğunuda belirtmişim.

MXIE; bu anakart tamamen hatalı tercih, aynı vrmleri kullanan daha iyi ram overclocku yapabilen üstüne daha ucuz GENE modeli var keza aynı şey APEX modeli içinde geçerli hem daha ucuz hem vrm kalitesi daha üstün yani sadece asus anakartları kendi içinde kıyaslarsak bile aldığın ürün uzak durulması gereken para tuzağı bir model. Aynı fiyata diğer markalar ile kıyaslyacak olursakda Aorus Xtreme daha üstün bir ürün.

Isınma sorununu çözmek için 50 eurluk bir heatsink ile(ninja 5) doğru montaj yapıp, vcore undervolt yapman yeteliydi, sistemi komple değiştirmeye, 500 euroluk anakart almaya, 175 euroluk AIO almana gerek yotku.
    Şimdi bilgisayar mağazası yetkilisi ile konuştum hangi parçaları değiştirmek istediğimi sordu bana,işte şimdi sistemi sizin belirlediğiniz doğrultuda değiştireceğim.bana özelden pm atarmisiniz size sitenin linkini vereceğim ve oradan bana yapılandırma yaparsanız dediğiniz parçalarla değişimi yapacağım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 9900k nın amazon fiyatı 480 dolara düştü

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sallabire

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Bilader okuduğunu anlama güçlüğünmü var,çocukken ateşli hastalıkmı geçirdin.

LİNK AÇILMIYOR demiş türkiyede.Amma heyecanlı çıktın

• Ülkemizde 9700KF'nın satışına başlanmış;
    akakce.com
    Intel i7-9700KF Sekiz �ekirdek 3.6 GHz ��lemci Fiyatlar�, �zellikleri ve Yorumlar� | En Ucuzu Akak�e
    https://www.akakce.com/islemci/en-ucuz-intel-i7-9700kf-sekiz-cekirdek-3-6-ghz-fiyati,462195212.html

• i9-9900T 8/16 2.1Ghz 14nm++ 35W işlemciler Mayıs ortasına çıkıyormuş
    https://wccftech.com/intel-9th-gen-core-35w-cpus-8-core-16-thread-core-i9-9900t/

Intel 9. Nesil Hakkında Herşey / Z390 Anakartlar / Overclock

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-84B7F5BB9 -- 16 Nisan 2019; 1:25:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jedi39

İstanbulda z390 için işlemci pini tamir edebilecek yer var mı? Yoksa rma mı göndereyim.
    forumda @marins var
  • quote:

Alıntıları Göster
    hocam bende cooler master tx3 var hiç verim alamadım seninki gibi. cinebench açıyorum anında 90 dereceye çıkıyor

termal macun corsair cok kalın da sürmedim. nerde terslik var

• lonely warrior kullanıcısına yanıt
    Cooler masterla 90 bile iyi şükretmek lazım , custom soğutma dışında bu işlemci için 90lar seviyesi iyi bile

• nothingtodeclare kullanıcısına yanıt
    Anakart için ne diyorsunuz ASUS z390 ROG Strix E Gaming Serisi

İşlemciye yeten bir anakart mıdır

Amazon yorumlarda bu anakartın 4 fazlı olduğu ve 9900k ya yeterli gelmediği bu sebeple ısınmaya sebep olduğu söylenmiş
  • Sonunda bugün teslim aldım. Son parça kaldı geriye, güzel bir anakart.

Intel 9. Nesil Hakkında Herşey / Z390 Anakartlar / Overclock
  • 
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.