Şimdi Ara

Intel 9. Nesil Hakkında Herşey / Z390 Anakartlar / Overclock (85. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
1.997
Cevap
19
Favori
150.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: lonely warrior

hocam bende cooler master tx3 var hiç verim alamadım seninki gibi. cinebench açıyorum anında 90 dereceye çıkıyor

termal macun corsair cok kalın da sürmedim. nerde terslik var

Alıntıları Göster
    Adı üstünde tx3 3 tane bakır borusu var. bende hocam o 5 yani soğutucunun tepesinde 6 tane bakır boru ucu var bende o 10 tane hocam. İkinci ısınınca fanlar full calışıyor. Ses yapıyor.

Ben bu rakamları kış aylarında yapmıştım. Fanlar yüzde yüz yüke girince ses yapıyor ama sizde durum nedir bilmiyorum. Anakartım Asus rog maximus hero wifi modeli bir de en çok işlemciyi ısındıran anakart diye bir videosu vardı.

Bende bu şekilde, Kasanın önündeki fanlar, kasanın eksoz fanı, kasanın alt kısımlardaki fanlar içeri üflüyor. Kasanın tepesindeki fanlar da sıcak havayı dışarı atıyor. Doğrusu eksoz fanın da dışarı atması derler ama ben böyle daha performans alıyorum. Macun olarakta ''Arctic Cooling MX-4'' Ben damla şekilde koyup soğutucuyu kapatmıyorum. Fenerle bakıp boşluk kalmayacak şekilde ince bir tabaka sürüyorum. İnsanlar damla şekilde yeterli olduğunu söylüyorlar. Benim yaptığım anlamsızmış ama ondada şöyle bir durum oluyor. 4 çekirdekli bir işlemcim vardı yüke girince çekirdekler. 4 çekirdek farklı rakamlar ''42 45 54 57'' gösteriyordu. Isık tutarak sürünce şekilde sürünce 4 çekirdekler hepsi aynı rakamda göründüğünü gördüm ''42 42 42 42'' o yüzden bu şekilde yapıyorum. 9900k da 16 işlem olduğu için mi yoksa soğutucuyu takarken biraz oynatmıştım ondan dolayı oynatmıştım. Bazı çekirdek farkları ile 10 derece oynuyor. Ama oyunlarda fark 1 derece olduğu için anca bir dahaki kışın acarım diye düşündüğüm. O yüzden mağcunu yenilemedim. Vida yı sıkma ile ilgisi olabiliyor. Overclclock kendi programı üzerinden yapıyorum. 5.0 alıyorum voltaj hiç bir şeye dokunmuyorum. Manuel olarak yapsam dahada serin çalışabilir. 4.7 yettiği için Şuanda overclcock yapmayı istemiyorum bana 5 fps katıyor. Benim gibi kendince deneyimlemiş arkadaşlarda durumlarını anlatırsa memnun olurum. Sorun güzelmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MC.CYBER_ -- 18 Nisan 2019; 15:29:36 >

• quote:

Anakart için ne diyorsunuz ASUS z390 ROG Strix E Gaming Serisi

İşlemciye yeten bir anakart mıdır

Amazon yorumlarda bu anakartın 4 fazlı olduğu ve 9900k ya yeterli gelmediği bu sebeple ısınmaya sebep olduğu söylenmiş
    evet gayet yeterli. Benim anakartımdan pek bir farkı yok. Fiyatı da çok iyidi geçenlerde 1400 tl mi ne aldık vatandan
  • Önemli olan vrm sıcaklıklarını kontrol edebilmek , konu sahibi hocamızın anakartlar için incelemesi vardı konu içinde o postları okumanda fayda var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MC.CYBER_ kullanıcısına yanıt
    hocam sizin soğutucuda 8 boru var 4 önde 4 arkada değil mi şu yani

benimkimde de 6 boru var 3 önde 3 arkada çok fazla fark olmaması lazım

Kasam cooler master güzel çok serin kasa. İçerisinde 4 tane 14cm noctua fan. 2 tane 12cm noctua fan var. 2 üstte 2 yan kapakta 1 arkada 1 önde olacak şekilde yani kasa serin :) oda dersen kışın bile petek yakmıyoruz o derece :)

Gelelim şu macun olayına aldığım macun corsair tm30 modeli. Uygulama şeklim önce işlemcinin üzerine damlatıp sonra bir plastik malzeme ile çok ince şekilde işlemcinin üzerine onu yaymak. Ben de damlatarak yapmıyorum mantıksız geliyor. Işık tutma olayını denemedim bir deneyeyim. Boşluk kalması saçma olur ama olmuş sizde :) Yani üzerine soğutucu zaten büyük bir baskı uygulayacak nasıl boşluk kalabilir onu anlamadım. Bir de benim aldığımın detaylarında yüksek viskozite ile boşlukları doldurma filan diyor.

Siz bütün çekirdekler yükte iken 5ghz çalışsın olarak mı yaptınız overlock. Nasıl 5fps farkediyor bu overlockta işlemci zaten güçlü

• lonely warrior kullanıcısına yanıt
    CM TX3 modeli 3 heatpipelı, yaprak sayısı ince ve az, 92mm'lik yüzey alanına göre yapılmış giriş seviyesinden bile düşük ürün, üstüne gitmişler bide pushpin yapılmış, vidalı kadar baskı yapamıyor. Ayrıca tabanıda tasarım hatalı, HDT tabanda boşluklar olmaz yoksa ısı orada birikir, boşluk olmaması içinde HDT taban için en az 4 heatpipe lazım.

2700X'in kutusundan çıkan veya alt seviye kabul edilen hyper 212 evodan bile çok daha kötü bir ürün.

Böyle kötü bir heatsink kullandıktan sonra istersen dünyanın en iyi airflowuna sahip kasaya sahip ol bir işe yaramaz, kasa fanlarına para vereceğine önce düzgün bir heatsink almalısınız.

99, 97 için geçtim 9600K için bile kullanılmamalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 19 Nisan 2019; 0:32:56 >
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam. Fanları alalı 5 sene oldu. Yani kasa fanlarını 9900k yı soğutmak için almadım. TX3 ü alalı da 5 sene oldu. Şimdi işlemci yenilendi. Dediğiniz gibi mesela işlemci 85 derece olduğunda Tx3 ün soğutucusuna dokunuyorum çok serin. Yani alttaki ısıyı yayamıyor.

Şimdi önceliğim rgb olacak şekilde 9900k işlemcime bir fanlı soğutucu araştırıyorum. Cooler master tarafında bir ürün dikkatimi çekti ama 4 heatpipe lı olması acaba yeter mi işlemcime dedirtiyor ürün şu ne dersiniz.

http://www.coolermaster.com/cooling/cpu-air-cooler/masterair-ma410m-tuf-gaming-edition/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lonely warrior -- 19 Nisan 2019; 0:54:6 >

• Heatsink de performansı belirleyen sadece heapipe sayısı değildir; taban kalitesi, kullanılan genel malzeme, kaplama, yüzey alanı, yaprak sayısı, yaprak kalınlığı vs. onlarca etken var. Yani her 6 heatpipelı soğutucu 5 heapipelı soğutucdan daha iyi değildir. Performansı etklileyen bir sürü etken mevcut, sadece heatpipe sayarak performans değerlendirilmesi yapılamaz.

MA410M, RGB ile bu işlerden anlamayanları kandırmaya yönelik bir ürün, evo 212 ile aynı heatsink kullanılmış yani giriş seviyesi bir ürün.

Üst seviye heatsinklerden bazıları;

nh-d15
    nh-u14s
    dark rock pro 4
    ninja 5

Yada Freezer 34 eSports duo(attığın üründen yine daha performanslı) gibi f/pi yüksek ürünler de tercih edilebilir.

Sırf RGB si var diye insanlara çöp ürünler önermem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 19 Nisan 2019; 1:14:52 >
  • quote:

hocam sizin soğutucuda 8 boru var 4 önde 4 arkada değil mi şu yani

benimkimde de 6 boru var 3 önde 3 arkada çok fazla fark olmaması lazım

Kasam cooler master güzel çok serin kasa. İçerisinde 4 tane 14cm noctua fan. 2 tane 12cm noctua fan var. 2 üstte 2 yan kapakta 1 arkada 1 önde olacak şekilde yani kasa serin :) oda dersen kışın bile petek yakmıyoruz o derece :)

Gelelim şu macun olayına aldığım macun corsair tm30 modeli. Uygulama şeklim önce işlemcinin üzerine damlatıp sonra bir plastik malzeme ile çok ince şekilde işlemcinin üzerine onu yaymak. Ben de damlatarak yapmıyorum mantıksız geliyor. Işık tutma olayını denemedim bir deneyeyim. Boşluk kalması saçma olur ama olmuş sizde :) Yani üzerine soğutucu zaten büyük bir baskı uygulayacak nasıl boşluk kalabilir onu anlamadım. Bir de benim aldığımın detaylarında yüksek viskozite ile boşlukları doldurma filan diyor.

Siz bütün çekirdekler yükte iken 5ghz çalışsın olarak mı yaptınız overlock. Nasıl 5fps farkediyor bu overlockta işlemci zaten güçlü
    Benim soğutucu Zalman CNPS 10X Extreme sizin soğutucuda 3 tane ısı borusu var. Bende 5 tane Bu arada fener tutup ben elimle macunu yayıyorum. GHZ artıkca fps artar hocam. Fazla bir şey değil 3 ile max 5 fps bazı sahnelerde aynı alır. Benim kapalı balkonda pc, petek var ama yinede serin ortam. Benim odada da olsa pek fark etmez diye düşünüyorum. Oda bir tık daha sıcak.

Orijinal fanını aşağıdaki fanla değiştirdim. Fan üflerken anakartı da soğutsun diye diğerini de egsoz fana taktım. Yük altında sesiz bir fan. Ondan once SilverStone kalın yapraklı bir fanı vardı ağır bir fandı. Performansı aynı olunca bu tercih sebebim oldu.

Kasanıza su soğutma takılıyorsa, benim fan soğutmadan almayın 300 350 tl mi ne liste fiyatı vardı. Onun yerine black friday de 400 tl su soğutma alabilirsiniz.

yazın ankara sıcağında i5 2500k 5.0 ghz de yüzde yüz yükte 67 decede tutuyordu çok nadir 68 oluyordu artmıyordu.

Oyunlardaki değerlerim sizde farklık gösterebilir. Benim ekran çözünürlüğüm 7680 1080 buda oyunlarda işlemci yükümü hafifleten bir şey, Bu çözünürlüğün alakası var mı bilmiyorum ama belki 5.0 ghz 5 fps farketmesi bunla ilgili bile olabilir. Çok net görünmüyor ama yanlış hatırlamıyorsam tombrider son oyunu çok çekirdek kullanan bir oyundu. İşlemci yükne bakarsan min 2 ile max 50 arası rakamlar görünüyor yanlış görmediysem. O yüzden sıcaklıklarda 40 civarında, Ama tam yükte 85 geçmedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MC.CYBER_ -- 19 Nisan 2019; 4:23:56 >

• No Way Out kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler. Birkaç model daha danışmak istiyorum size. Bu arada bahsettiğiniz modelleri inceledim.

MSI Frozr XL bu da 8 heatpipe li nikel kaplamalı. Nasıldır acaba

Bir de diğer soracağım model Cooler Master Master Air MA610P

• quote:

Cevap için teşekkürler. Birkaç model daha danışmak istiyorum size. Bu arada bahsettiğiniz modelleri inceledim.

MSI Frozr XL bu da 8 heatpipe li nikel kaplamalı. Nasıldır acaba

Bir de diğer soracağım model Cooler Master Master Air MA610P
    Hocam ona o para vereceginize bunu alırdım. Cooler Master MasterLiquid ML240L RGB İşlemci sıvı soğutma MLW-D24M-A20PC-R1 İşlemci Fanı

Yaz aylarında sıvı soğutma daha performanslı çalışıyor. Birde sesiz çalışır diye düşünüyorum.
  • Windows dan güç seçeneklerinden işlemciyi dengeliye aldım. Pc de müzik ve internette surf yapıyordum. Muzik sesi robotlaşma ya başladı. Bu normal bir durum mu ? yüksek performans da öyle şeyler olmuyor.
  • lonely warrior kullanıcısına yanıt
    https://store.donanimhaber.com/85/bc/af/85bcaf16fa3138391057b47b560bd202.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 19 Nisan 2019; 12:39:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

Ülkemizde 9700KF'nın satışına başlanmış;
    https://www.akakce.com/islemci/en-ucuz-intel-i7-9700kf-sekiz-cekirdek-3-6-ghz-fiyati,462195212.html
    9700kf normalde 9700k dana daha ucuz olması gerekmiyor mu?? neden daha pahalı?? hikmet mi kazık mı?? bu konuda bilginiz var mı??
  • Senin yerinde olsam o surround setupı değiştiririm. PPI Density olarak 1080p panel ile EŞ ve gereksiz.
    Size önerim haziran ayında çıkıcak olan

Samsung CRG9

Vesa HDR1000
    1440p Panel
    32:9 native (surround dan daha verimli)
  • 9600k kullanan arkadaşlar ghz, voltaj ve ısı değerleriniz neler? Ben 4.8ghz 1.22 de kullana biliyorum fakat prime 95 de test de çekirdeğin teki düşüyor ama oyunlarda hiç bi sorun yaşamadım şimdilik.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 9900k işlemcim var. Tam yükte 1.288 volt gösteriyordu 4.7ghz de. -0.1v offset yaptım. 1.19v oldu ama performans ve cinebench puanı aynı. Bu şekilde düşük voltajda kullanmanın bir zarar var mıdır
  • quote:

9900k işlemcim var. Tam yükte 1.288 volt gösteriyordu 4.7ghz de. -0.1v offset yaptım. 1.19v oldu ama performans ve cinebench puanı aynı. Bu şekilde düşük voltajda kullanmanın bir zarar var mıdır
    anakart ne ? -0.1v dedigin 0.100V olmasin ? Zararindan ziyade faydasi var :)

• ankaland kullanıcısına yanıt
    9700KF'nın MSRP fiyatı 9700K'dan 10-15 dolar daha ucuz fakat bizde ki satıcıların klasik şark kurnazlığı, piyasaya yeni bir ürün çıktıysa fiyatını yüksekten giriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 21 Nisan 2019; 15:25:15 >
  • Hocam senin bu konunun Ryzen anakartlar için olanlarını da açtığını hatırlıyorum sanki, ne oldu o konu silindi mi şu an o konuya ihtiyacım vardı bulamıyorum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 21 Nisan 2019; 15:38:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: StreamRolleR

anakart ne ? -0.1v dedigin 0.100V olmasin ? Zararindan ziyade faydasi var :)

Alıntıları Göster
    Aynı frekansta -0.100v offset yapmak 1 saat sonra filan mavi ekran getirdi. Ben de frekansı da düşürüp 4.0GHZ yaptım. Yine -0.100v değerinde. Böyle Stabil oldu. Cinebench puanı 2000 den 1700 e düştü fazla da düşmedi ama sıcaklık değeri 95 lerden 80 e indi :)
  • 
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.