Şimdi Ara

Intel 9. Nesil Hakkında Herşey / Z390 Anakartlar / Overclock (82. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.997
Cevap
19
Favori
150.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

9700k'dan 9900k'ya geçiyorum.
    Araştırmalarımda L836 ve L837 batch numarası ile başlayanlar işlemcilerin silicon lotterysi yüksek. Umarım aldığım L837 de öyle çıkar.

Intel 9. Nesil Hakkında Herşey / Z390 Anakartlar / Overclock

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Herhangi bir anakartta m2 yuvasinda intel wireless ac kart kullanan var mi

Satin aldiginiz linki atar misinz

Antenleri ne aldiniz nereden aldiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lonely warrior -- 5 Nisan 2019; 15:50:34 >
  • CL 16-16-16 3600mhz 16GB rami olan ve ORJİNAL AAA oyunlara sahip olan yazabilirmi CL16 3000mhz ve 3600 mhz fps farkını görmek istiyorum arada ciddi N.S farkı var

@Holisticmax L835 batch herşey default anakartın kendisi verdiği voltaj ile 1.161V 4.7
    Manuel 1.230V 5.0 ghz
  • StreamRolleR kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam.
    Türkiye'de L835 batch ilede güzel değerler görüyorum.

L 835-836-837 güzel kapasiteli çipler anlaşılan. Reddit'te de konusu mevcut.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KYTECHNGAMING

9900k batch numaralarınız nedir acaba?

9700k'dan 9900k'ya geçiyorum.
    Araştırmalarımda L836 ve L837 batch numarası ile başlayanlar işlemcilerin silicon lotterysi yüksek. Umarım aldığım L837 de öyle çıkar.

aynı batch olması 9900k için gösterge değil hatta aynı wafer olması bile değil çünkü intel bu model için artık tüm waferları tarayıp hepsinden sadece en yüksek mobilitysi olan örnekleri topluyor yani siliconlottery firmasının yaptığı gibi binning yapıyor ve aynı wafer üstündeki variation artık batchler arasındakinden daha yüksek

bende L830batch var 5.0ghz için nonavx yükte saatlerce stability için gereken voltaj 1.3volt aynı L830batchten diğer 9900klarda 1.2volt gören de var 1.4volt da var

ikinci kötü haberi de vereyim hala 9900k alıp 5ghzden çok daha yükseğe çıkarım belki diye heveslenen varsa okusun 9900kların çok çok büyük çöğunluğu ya en fazla 5ghz ya da en fazla 5.1ghze çıkabilir daha yüksek hıza çıkmak için vcore yükseltmek hava ya da sıvı soğutmayla mümkün değil çünkü intel ısıyı içerde hapsetmek için gereğinden çok daha kalın silikon taban kullanıyor çiplerin bize bakan yüzeyinde yani vcore yükseltsen de bu sefer sıcaklık 96derecenin üstüne çıkıyor ve cpu kendi hızını düşürüyor hatta şöyle ki delid yapıp kapağı çıkardıktan sonra silikon çip yüzeyinin kendisini zımparalamaya başladığımızda silikon tabanı her 100mikrometre incelttiğimizde sıcaklık 5derece düşüyor yani intel oda sıcaklığında soğutmayla 5.2ghzi bile nerdeyse imkansız yapmış bize

• pirefokkes kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarını internet üzerinde forumlarda da okudum. Amaç işlemci alırken şu batche dikkat etmek değil. Sadece paylaşım, fikir olsın diye. 5.1+ görmek için ciddi şekilde soğutma çalışmalarına girmek gerekir tabiki. Verdiğin örnek gibi L835 batch olup 0.9 gibi bir değerde stok kullananda var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pirefokkes

aynı batch olması 9900k için gösterge değil hatta aynı wafer olması bile değil çünkü intel bu model için artık tüm waferları tarayıp hepsinden sadece en yüksek mobilitysi olan örnekleri topluyor yani siliconlottery firmasının yaptığı gibi binning yapıyor ve aynı wafer üstündeki variation artık batchler arasındakinden daha yüksek

bende L830batch var 5.0ghz için nonavx yükte saatlerce stability için gereken voltaj 1.3volt aynı L830batchten diğer 9900klarda 1.2volt gören de var 1.4volt da var

ikinci kötü haberi de vereyim hala 9900k alıp 5ghzden çok daha yükseğe çıkarım belki diye heveslenen varsa okusun 9900kların çok çok büyük çöğunluğu ya en fazla 5ghz ya da en fazla 5.1ghze çıkabilir daha yüksek hıza çıkmak için vcore yükseltmek hava ya da sıvı soğutmayla mümkün değil çünkü intel ısıyı içerde hapsetmek için gereğinden çok daha kalın silikon taban kullanıyor çiplerin bize bakan yüzeyinde yani vcore yükseltsen de bu sefer sıcaklık 96derecenin üstüne çıkıyor ve cpu kendi hızını düşürüyor hatta şöyle ki delid yapıp kapağı çıkardıktan sonra silikon çip yüzeyinin kendisini zımparalamaya başladığımızda silikon tabanı her 100mikrometre incelttiğimizde sıcaklık 5derece düşüyor yani intel oda sıcaklığında soğutmayla 5.2ghzi bile nerdeyse imkansız yapmış bize

Alıntıları Göster
    ocn de bir duzine adam var 5.2 kullanan şayet custoom loop ve golden chip gerekli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StreamRolleR -- 7 Nisan 2019; 15:25:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: KYTECHNGAMING

Yazdıklarını internet üzerinde forumlarda da okudum. Amaç işlemci alırken şu batche dikkat etmek değil. Sadece paylaşım, fikir olsın diye. 5.1+ görmek için ciddi şekilde soğutma çalışmalarına girmek gerekir tabiki. Verdiğin örnek gibi L835 batch olup 0.9 gibi bir değerde stok kullananda var.
    anlatmak istediğim o değil

ciddi şekilde soğutma çalışmalarına girmek dedin güzel dedin fakat oda sıcaklığının altına inmek sıvı azot sıvı helium vesaire vesaire bunlar artık ciddiden çıkıp günlük kullanımda mantıksız ve nerdeyse imkansıza giriyor kullanıcı için yani benim gözümde en ciddi soğutma çok büyük bir radiator ve su bloğudur ve böyle bir soğutmayla da 9900kların büyük çoğunluğu en fazla 5.1ghze çıkabiliyor intelin son marifeti yüzünden 5.2ghz bile neredeyse imkansız

• quote:

Orijinalden alıntı: StreamRolleR

ocn de bir duzine adam var 5.2 kullanan şayet custoom loop ve golden chip gerekli

Alıntıları Göster
    neredeyse imkansız tam da bu demek ben mi yanlış biliyorum neredeyse imkansızın ne demek olduğunu hem burda anlatmak istediğim şuydu intel silikon kalınlığını defalarca kat yükseltmemiş olsaydı 5.2 5.3 bile oda sıcaklığında çıkılabilir olacaktı
  • Arkadaşlar selam,

İşlemcim sürekli 3.9Ghz'de sabit çalışıyor ne standart hızı olan 2.9'a nede boost hızı olan 4.1'e çıkmıyor.

Aorus z370 gaming 7 son bios ve fabrika ayarı ile 9400f kullanıyorum.

Sebebi ne olabilir bunun?
  • i5 9400F için B365 mi almak gerekiyor? Bios güncellemesi ile uğraşmak istemiyorum
    Stok soğutucuyla 9400F kullanabilir miyim?
    Ve ileride bu anakarta 8700, 9700 tarzı işlemciler takabilir miyim?

Son olarak 16 gb çok pahalı olmayacak standart ram tavsiye edebilir misiniz?
  • GUERRA kullanıcısına yanıt
    F modelleri sonradan çıktığı için piyasda ki hangi ürünü alırsan al BIOS güncellemeye ihtiyacın var.

Ancak üretim tarihi yeni yani yeni bios ile piyasaya sürülmüş ürün partilerinde destekli bios yüklü gelebilir.
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Selamlar,
    Attığınız linki okudum fakat olay sadece 4.1'e yükselmemesi değil sabit olarak 3.9'da çalışması boştayken veya yükte farketmiyor sürekli sadece 3.9'da çaılışıyor.
  • imfatalty kullanıcısına yanıt
    Güç seçeneklerinden dengeli moda al düzelir.
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, aklımın ucundan dahi geçmedi... Utandım.. All Core boost 3.9 muş bu arada.
    CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance LPX Siyah DDR4 3000MHz CL16 Dual Kit Ram

www.sinerji.gen.tr
    Corsair 16GB(2x8) Vengeance Lpx Siyah 3000mhz CL16 DDR4 Ram (CMK16GX4M2D3000C16)
    https://www.sinerji.gen.tr/corsair-16gb2x8-vengeance-lpx-siyah-3000mhz-cl16-ddr4-ram-cmk16gx4m2d3000c16-pmu416927

• quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

F modelleri sonradan çıktığı için piyasda ki hangi ürünü alırsan al BIOS güncellemeye ihtiyacın var.

Ancak üretim tarihi yeni yani yeni bios ile piyasaya sürülmüş ürün partilerinde destekli bios yüklü gelebilir.
    bunda böyle bir ihtiyaç var mıdır veya anakartın update ihtiyacı olup olmadığını nasıl anlarım? B365 ile B360 farkı nedir?

www.vatanbilgisayar.com
    ASUS PRIME B365M-K Intel B365 Soket 8.-9. Nesil 1151 DDR4 2666MHz M.2 Anakart - Vatan Bilgisayar
    https://www.vatanbilgisayar.com/asus-prime-b365m-k-intel-b365-soket-8-9-nesil-1151-ddr4-2666mhz-usb3-1-anakart.html

@_Dominic_Toretto_ Bilgi için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GUERRA -- 8 Nisan 2019; 15:0:27 >

300 serisi çipset kullanan bütün anakartlarda;

i3-9350KF
    i5-9400
    i5-9400F
    i5-9600KF
    i7-9700KF
    i9-9900KF

model Intel işlemcileri kullanabilmeniz için BIOS güncellemesi yapmanız şart. H310, B360, B365, H370, Z370 hatta en güncel çipset olan Z390'da bile bu geçerli.
  • Armag3d0N A kullanıcısına yanıt
    Peki hocam, bu update nasıl yapılıyor, eski seri bir işlemci bulup onunla mı yapmak lazım, yoksa 9 serisini takıp yapabilir miyiz?
  • 
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.