Şimdi Ara

İnsansız fotoğraf çekmemle herkes deli gibi alay ediyolar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
1.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben fotoğrafçılıkla ilgilenen biri değilim, fotoğraf çekmek hobim değildir, anladığımı da iddia etmem.

sadece güzel gördüğüm yerleri cep telefonumla çekip google earh'e eklerim.

ama insanlar manzara fotoğrafları çekerken pozun içine birini koymamam ile, yani sadece manzarayı çekmem ile aşırı derecede alay ediyolar. yıllardır birçok farklı kişi tanıdım, durum değişmedi.

son olarak geçen ay evlenen arkadaşımın fotoğraf çekimleri için alaçatı ya gittik. profestonel fotoğrafçı benim kendim alaçatı sokaklarını çekmemle aşırı derecede alay etti, kahkahalarla güldü ne yapacan belgesel mi çekecen onları çekip, birlikte çekilsenize diyo (yani evlenen arkadaşımla falan çekilecekmişiz, sadece ordaki mekanları çekmem abzürd müş) bahsettiğim fotoğraflar da bunlar:

bunlarda garip olan ne var? sizin bu konudaki düşünceleriniz neler?

• Olağanüstü yaptıklarınız sizin için anlamlıysa.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gayet güzel fotoğraflar bence. Ben de çok severim her ne kadar işin ehli olmasam da. Konu Dışı'nda bir laf vardır, bu insanlara böyle demek lazım:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elessar Eredhian -- 20 Haziran 2013; 11:34:31 >
  • dalga geçenler hayatında hiç fotoğraf paylaşım sitesi bile gezmemiş herhalde.

bu işler biraz da kabul ve istek meselesidir. zorla fotoğraf çektirilmez, zorla kimsenin fotoğrafı çekilmez.
  • gerçekten bende çok beğendim.
    zaten fotoğrafçılık bir tarz değilmidir.
    sizinle alay edenler bence sizi kıskanıyor.

• bende bu makroculari anlamiyorum ne oluyo sanki bortu bocek cekince

@sharks-power hala buralarda misin? :)

her fotografin icinde insan olsaydi mimari cekimler icin ayri, kus fotografi icin ayri, makro icin ayri, manzara icin ayri objektif uretmenin anlami kalmazdi. bu objektifler uretildigine gore demekki kabul goren bir fotografcilik dali bunlar. yani illaki her fotografin icinde insan olmasina gerek yok. siz cekimlerinize devam edin. fotograflariniza baktim biraz fotografcilikla ilgili kompozisyon olusturmayla ilgili teknik terimlere fazla bulasmadan birkac bisey ogrenin fotograflariniz guzellesecektir

kolay gelsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence çok güzel fotoğraflar. Siz memnunsanız çektiğiniz fotoğraflardan kimin ne dediğine aldırış etmeyin. Zevkler ve renkler tartışılmaz sonuçta
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hurby

dalga geçenler hayatında hiç fotoğraf paylaşım sitesi bile gezmemiş herhalde.

bu profesyonel fotoğrafçı arkadaş benimle alay edince fotoğrafları google a koyacağımı söyledim, ben yokken arkadaşıma: "google böylelerini bedava çalıştırıyo" demiş yani yine alay etmiş arkamdan.

yahu paylaşmanın nesi kötü? ben şu resimleri çekmişim, ne yapayım yani bilgisayarıma kaydedeyim de dursun mu mal gibi? google a koyunca herkes alıyo, benim adımı ve paylaşım linkimi referans göstererek resimlerimi yayınlayan birsürü gezi-seyehat sitesi var (yüklenen resimler panoramio ya lisanslı mı ne oluyomuş sanırım ondan kaynak göstermek zorundalar) google da adımı aratınca birsürü site çıkıyo resimlerimi kullanmış olan. bunun nesi kötü ki. evet google burda benden faydalanmış olabilir ama bende bu yolla paylaşım yapmış oluyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Elessar Eredhian

Gayet güzel fotoğraflar bence. Ben de çok severim her ne kadar işin ehli olmasam da. Konu Dışı'nda bir laf vardır, bu insanlara böyle demek lazım:

/>

burada konu açınca herkes destekliyo ama anlamadığım şey ise, gerçek hayatta herkes yine garipsiyo.

kıbrıs ta girne kalesinin resimlerini çekeyim dedim, hayatımda kaç kere gidecem ki kıbrısa? zaten kaleyi arkamıza alarak 100 tane fotoğraf çekilmiş olduğumuz halde, sadece kaleyi çekmek istediğimde tüm arkadaşlarım pozun içine atladılar ve sadece kaleyi çekmeme izin vermediler. çektirmediler. neymiş, sadece manzara çekmek boş işmiş

• quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

quote:

Orijinalden alıntı: Elessar Eredhian

Gayet güzel fotoğraflar bence. Ben de çok severim her ne kadar işin ehli olmasam da. Konu Dışı'nda bir laf vardır, bu insanlara böyle demek lazım:

/>

burada konu açınca herkes destekliyo ama anlamadığım şey ise, gerçek hayatta herkes yine garipsiyo.

kıbrıs ta girne kalesinin resimlerini çekeyim dedim, hayatımda kaç kere gidecem ki kıbrısa? zaten kaleyi arkamıza alarak 100 tane fotoğraf çekilmiş olduğumuz halde, sadece kaleyi çekmek istediğimde tüm arkadaşlarım pozun içine atladılar ve sadece kaleyi çekmeme izin vermediler. çektirmediler. neymiş, sadece manzara çekmek boş işmiş

Böyle durumlarda arkadaşlarınıza ağır basabilirsiniz, öyle yapın. "Çekeceğim yahu, size ne" tarzı bir cevap iyi gidebilir. Şahsen ben söylerim, kimse de karışamaz. Size de tavsiye ederim Gerçekten aldırış etmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elessar Eredhian -- 20 Haziran 2013; 18:42:28 >

• türk insanının özellikle türk kadınının genlerinde var bir kamera görünce önüne atlamak. nedendir bilinmez. sanki ünlü olcak o kameranın önüne geçince.
    birde yapmacık gülümsemeler garip garip şekillere girmeler. daha neler neler.

@ozeba

hocam makrocuları hiç karıştırma. onlar ayrı bi dünyada yaşıyorlar zaten.

@sharks-power

nirdesin hocam duy sesimizi..
  • fotolar için yorum yok, konu başlığı "İnsansız fotoğraf çekmemle herkes deli gibi alay ediyolar" bence tartışılabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

quote:

Orijinalden alıntı: Hurby

dalga geçenler hayatında hiç fotoğraf paylaşım sitesi bile gezmemiş herhalde.

bu profesyonel fotoğrafçı arkadaş benimle alay edince fotoğrafları google a koyacağımı söyledim, ben yokken arkadaşıma: "google böylelerini bedava çalıştırıyo" demiş yani yine alay etmiş arkamdan.

yahu paylaşmanın nesi kötü? ben şu resimleri çekmişim, ne yapayım yani bilgisayarıma kaydedeyim de dursun mu mal gibi? google a koyunca herkes alıyo, benim adımı ve paylaşım linkimi referans göstererek resimlerimi yayınlayan birsürü gezi-seyehat sitesi var (yüklenen resimler panoramio ya lisanslı mı ne oluyomuş sanırım ondan kaynak göstermek zorundalar) google da adımı aratınca birsürü site çıkıyo resimlerimi kullanmış olan. bunun nesi kötü ki. evet google burda benden faydalanmış olabilir ama bende bu yolla paylaşım yapmış oluyorum.

fotoğraf çekip çekmemek, paylaşıp paylaşmamak, paylaşma şartlarını beğenip beğenmemek tamamen fotoğrafı çekenin bileceği iş. ama profesyonelim diyenin fotoğraf dünyasından bihaber laflar etmesi üzücü.

profesyonel-amatör farklarından biri de şu zaten; profesyonel yaptığı işleri ortaya koyar, o düzeyde çekim isteyen varsa da anlaşıp çekimi yaparlar ya da çekimlerini kullanmak isteyen varsa karşılığını isterler.

amatör ise belli hakları çiğnemeden kafasına göre çekim yapar. genelde de fotoğraf çekme isteğini ve hobisini karşılamak için bunu yaparlar.

çektiklerinin ticari değeri olduğunu düşünen varsa da zaten bedavadan paylaşmak zorunda değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyuıtyuı -- 20 Haziran 2013; 13:38:38 >

• Acilen arkadaşlarını değiştir.
    Cahillerle dost olunmaz.
  • Ben alıştım artık bizim arkadaşlardada durum böyle. Onlar için bu makina Sosyal medyaya fotoğraf yaratmak için üretilmiş :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozeba

bende bu makroculari anlamiyorum ne oluyo sanki bortu bocek cekince

@sharks-power hala buralarda misin? :)

her fotografin icinde insan olsaydi mimari cekimler icin ayri, kus fotografi icin ayri, makro icin ayri, manzara icin ayri objektif uretmenin anlami kalmazdi. bu objektifler uretildigine gore demekki kabul goren bir fotografcilik dali bunlar. yani illaki her fotografin icinde insan olmasina gerek yok. siz cekimlerinize devam edin. fotograflariniza baktim biraz fotografcilikla ilgili kompozisyon olusturmayla ilgili teknik terimlere fazla bulasmadan birkac bisey ogrenin fotograflariniz guzellesecektir

kolay gelsin.

Vayyyyy neler dönmüş burada. Şimdik gördüm yazdıklarınızı çok ayıp vallaha

Öncelikle konuyu açan arkadaş bu tarz şeylere sakın takılmayın. Bana da neler dendi zamanında Bu lafları söyleyen kişi en basitinde 500px sitesine girip popüler fotoğraflara bir baksın. Yanlış hatırlamıyorsam Fransa'da çekilen ilk fotoğraf bile insan yok. Nasıl bir düşüncedir bu

Makro konusunda ise gözün görmediği detayları fotoğraflamak zaten amaç. Günümüz dünyasında insana en çok zarar veren gene insan olunca ister istemez başka alanlara yöneliyor insan. Türkiye'de sokak fotoğrafçılığı yapmak başlı başına bir iş. Nerler gördük forumlarda. Diğer türlü portre çekimleri ise para kazanmayacaksam bana mantıklı gelmiyor

• Benim portre'den kastım bu maddi amaç gütmeyen stdüyo çekimleri hocam. Yoksa diğer türlü çekimlere lafım yok ve söylediklerim benim düşüncem
  • Kimine göre de çiçek böcek çekmek gereksizdir. Oysa büyük çoğunluk için bu, "macro sanatı" dır.

O fotoğrafçıya söyle, fotoğraf sadece para kazanmak için portre çekmek için çekilmez. Sana ne arkadaş, adam isterse dağları çeker isterse taşları çeker.. Koleksiyonculara sorabiliyor musun neden pul koleksiyonu diye.. Biriktirip de yiyecek hali yok ya.. Bu da onun gibi. Herkes değer verdiği ilgi duyduğu konuyu fotoğraflar. Adam abisini de çeker sokakları da.. Amaher fotoda abisi olacak diye bir şey mi var.. Ayar oluyorum böyle zihniyete!

Hele ki makime bakıp.. Ne gerek var bu kadar büyük makineye ne yapacaksın bunu diyenler bir de.. Size Hepinize

Kardeşim sen aldırma bunlara.. Fotonu çeki takılmana bak..

• Senin o "profesyonel" fotoğrafçı dediğin kişide bir problem var galiba. Böyle şeylerle dalga geçmek için akıl yaşının biraz düşük olması lazım. Hayır benim anlamadığım bunun neresiyle dalga geçiyor/geçiyorlar ki. Ben fotoğraflarda bir gariplik göremedim. Neden illa birisi olacak kardeşim. Birçok fotoğrafçılık tarzı var. Tarzı bir kenara bırak fotoğraf çekiyorum la işte ister öle çekerim ister böle çekerim. Sen bu dediklerimi söyle ona. Ver cevabını. Ben uyuz oldum burda İfrit olurum böyle milletin hobisiyle veya yaptıklarıyla dalga geçenlere. Anında münasebetimi keserim.
  • Valla ben böcükten de para kazanmıyom insandan da :D :D Ama ikisini de çekerken mutlu oluyorum :)

Amaç kişinin kendini mutlu etmesi , tatmin etmesi , ruhuna masturbasyon yapması

İsteyen kendine 500TL'lik bir set kurar fotoğrafını çeker keyif alır isteyen 10.000 TL harcar. Ekipmanına karışan bünye ye de hayır diyoruz

------------------

Fotoğraf duayeni yurdum insanı " Fotoğrafta insan yoksa fotoğraf boştur. " der. Sebebi sağda solda okuduğu bu işin ustalarının lafları...

Ama diğer söylediklerini hatırlamazlar :) Işığı şöyle kullanın şu saatlerde şu şekillerde tat alırsınız , şu ışık koşullarında şu tarz objeler böyle güzel olurlar vs...

Tuttururlar da insan da insan :)

Tamam insan veya başka bir canlı fotoğraf'a güç katar. Asıl zor olan insan veya başka bir canlı olmayan fotoğraf'ı güçlü çekmek :)

---------------------

Bir diğer husus da fotoğraf çeken bünye zaman geçtikçe sürekli evrime uğrar :)
    Yıllarca insan olmayan fotoğraf çektim. Böcek çektim keyif aldım :)
    Misal şimdi içinde insan olan fotoğrafları seviyorum ve öyle kompozisyonlar kurmaya çalışıyorum :)
    Bu kişinin kendi bileceği iştir.

ÖRN :

Bir arkadaş insansız fotoğraf çeker ama bakın fotoğraf güçlü mü değil mi :)

http://500px.com/oguzceng

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 20 Haziran 2013; 15:49:42 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.