Şimdi Ara

İnsanların Üreme Sevdası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
4
Favori
6.873
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
80 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdi evrim101ciler gelip ama her canlının amacı hayatta kalmak ve üremektir diyeceklerdir o halde insanoğlu her seferinde gelişmişliğiyle övünürken daha içgüdülerine bile doğru düzgün hakim olamıyor.
    Çocuklarına kendine ait bir oda vermekten aciz,muhtaç olduğu sevgiyi ve maddi-manevi desteği bile ikame edemedikleri halde sanki çocuk yapmak çok kutsal bir şeymiş övünülesi ve ailenin temel yapı taşımıymış gibi benimsemeleri çok tuhaf değil.
    Daha evlenmeden önce genetik test denen 1 tüp kanla birçok hastalık taraması yapmaktan acizler olan masum bir çocuğa oluyor.Üstelik soyumuz devam etsin gibi cahilce bir düşünceden de eksik kalmıyorlar zannedersin İngiliz Kraliyet Ailesinden geliyor.
    Hastane köşelerinde veya sokaklarda bakımsız,ailesinin eğitimiyle bile doğru düzgün ilgilenmediği çocuklara ben dahi üzülüyorum
    Felsefesine gelecek olursak da çocuğu dünyaya getirmek aynı zamanda onun ölümüne de sebep olmak,ayrıca var olmak en başta tüm acıların kaynadığıdır.
    Nüfus olmuş 7 milyar doğum karşıtlığıyla barışma vakti artık geldi de geçiyor bile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DB1BCF8C0 -- 16 Mart 2021; 23:42:14 >

• Çok çeşitli nedenden ötürü çocuk yapıyorlar.
    Mesela bazı çiftler var bir süre sonra birbirlerine katlanamayacaklarını fark ediyorlar ve çocuk yapıyorlar. Çocuk bir evi yuva yapar.

Çocuk özel bir şeydir herkes yapmamalı çocuk yapma ehliyeti çıkarılmalı bunu ciddi söylüyorum. Nasıl araba sürmek için ehliyet alıyorsak çocuk yapmak içinde ehliyet almalıyız. Çok ciddi aşamalardan geçmeliyiz.

Şimdi diyorlar ki bu nasıl kafa çocuk yapmaya bile karışıyorsunuz. Bak bak laflara bak çocuk yapmaya bile ulen çocuk yapmak dünyadaki en ciddi olaylardan birisi tabi karışılmalı.

Zengin parasıyla, fakir karısıyla oynarmış diye bir söz vardır. Eğitim seviyesi azaldıkça çocuk yapma oranı azalmalıyken aksine artar. "Çocuk rızkıyla gelir" gibi çok yanlış bir algı var maalesef. Dünya değişiyor, yeni nesil de bunun farkında olarak büyüyor. Reisimiz her ne kadar en az 3 çocuk dese de nüfusumuz beklenenden daha az artacaktır diye düşünüyorum. Zaten günümüz beyaz yakalıları artık çocuk yapmak yerine kedi köpek sahiplenip ona bakıyor. Çocuk gerçekten büyük sorumluluk. Ayrıca ülkede bu kadar genç nüfus olmasına rağmen buna uygun politikalar var mı? Nüfüsun genç olmasını değerlendirebiliyor muyuz mesela?

Üremek hayvani bir dürtüdür.Bu dürtü eğitimle baskılanabilir.Eğitim olmazsa sürekli üreme meydana gelir.Mesela baba işsiz anne işsiz ama bir bakıyorsun 6-7 tane çocukları var.Eğitim düzeylerine bakıyorsun çoğu ilkokul mezunu.Çocuk aldırmayı veya korunmayı günah olarak gören tipler.Bunda şüphesiz inançlarının etkisi de var zira inançlarına göre her çocuk rızkıyla Dünya'ya gelir.Dahası cenin durumunda olan çocuğu aldırmakta cinayetle eş değerdir.Bu nedenle 'Nasılsa yaratan rızkını verir' mantığıyla sürekli üremekte bir sakınca görmüyorlar.

Sadece anne ve babaların eğitimsiz olmaları buna yol açtığı da söylenemez.Anne ve babaların eğitimsizliğinin yanında tıbbi gelişiminde çoğalma üzerinde büyük bir etkisi var.Çok değil sadece yüz yıl öncesini düşünelim.1921 yılında özellikle gelişmemiş ülkelerdeki çocukların kaçta kaçı yetişkinlik çağlarına ulaşabiliyordu?Çoğu çeşitli hastalıklardan dolayı daha ergenliğe ulaşamadan ölmüş oluyordu.Yani bir aile 6-7 çocuk yapsa bile bu çocuklardan ancak bir veya iki tanesi yetişkinlik çağlarına ulaşabiliyordu.Geri kalanları çoktan ölmüş oluyordu.2021 yılında ise gelişen tıp sayesiyle hem bebek hem de çocuk ölüm oranları bir hayli azalmış durumda.Bu nedenle doğal yollarla nüfusun azalması durumuda ortadan kalkmış oldu.

İşte bu nedenle üreme meselesine devletlerin çeki düzen vermesi gerekiyor.Katı çocuk planlamaları ile özellikle doğru düzgün geliri olmayan çiftlerin çocuk yapmaları ya engellenmeli ya da maksimum iki adet çocuk sahibi olmaları sağlanmalı.Dahası cinsel korunma eğitimleri verilmeli,inançlarından dolayı mesafeli durdukları kürtaj olayının aslında korkulacak bir şey olmadığı anlatılmalı.

Hiç bir erkeğin üreme iç güdüsü, dürtüsü filan yok, kimse kimseyi boş yere kandırmaya çalışmasın. Erkek seks yapmak ister, üremek çocuk yapmak umurunda olmaz. Allah insanoğluna akıl vermiş. Doğadaki hayvanlarda olmayan bir özellik. İnsanı hayvanlarla bir tutmayın. Bazı geri kalmış toplumlarda, çocuğu topluma kendini ispatlamak için yapıyorlar o ayrı bir mesele.

• bunu okuyacağıma okul okurum daha iyi

• Ama o kadar uzun değil ki
  • Konuyu yanlış zamanda açmışsın,gece böyle bir konu açılmaz hele ki uzun içerikliyse

• Çok çeşitli nedenden ötürü çocuk yapıyorlar.
    Mesela bazı çiftler var bir süre sonra birbirlerine katlanamayacaklarını fark ediyorlar ve çocuk yapıyorlar. Çocuk bir evi yuva yapar.

Çocuk özel bir şeydir herkes yapmamalı çocuk yapma ehliyeti çıkarılmalı bunu ciddi söylüyorum. Nasıl araba sürmek için ehliyet alıyorsak çocuk yapmak içinde ehliyet almalıyız. Çok ciddi aşamalardan geçmeliyiz.

Şimdi diyorlar ki bu nasıl kafa çocuk yapmaya bile karışıyorsunuz. Bak bak laflara bak çocuk yapmaya bile ulen çocuk yapmak dünyadaki en ciddi olaylardan birisi tabi karışılmalı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eminim ki okuyacak birileri her şeye rağmen vardır.
    Olsun kalan sağlar bizimdir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gelecek planımda 2 çocuk yapmak var ama beklediğim maddi seviyeye ulaşamazsam 1 tane yaparım. (Hiçbir şeyi başaramazsam ve yoksul olursam da hiç yapmayabilirim tabii)

Dünyada bazı altkültürler 5-6 çocuk yapıyor diye ben çocuk yapmaktan vazgeçecek değilim valla. Zaten üzerinde ben ya da soyum yaşamıyorsa dünyanın yaşanabilirlik seviyesi umrumda bile olmaz. (Putin'in "Rusların olmadığı bir dünya varolmak zorunda değildir" bakış açısı gibi)

Her neyse, bu da gelecekteki ailem. İnsanların Üreme Sevdası 

İnsanların Üreme Sevdası

• Maalesef evet sanki ilişkinin tek kurtarıcısı çocukmuş gibi.
    Sanki hep o bebek kalacakmış hiçbir zaman birey olmayacakmış gibi tavırlar.
  • Bir yandan doğru bir yandan yanlış.

Eğer bir aile aşırı fakir ve evleri dahi yoksa, çocuğuna okul okutacak imkanı bile yoksa çocuk yapmamalı.

Ama her isteğini yapamasa da, düzgün yetiştirip, okulunu da okutacak kadar imkanı var ise çocuk yapabilirler.

Maddi yönden daha önemli olan şey, karakter olarak ailelerin gelişmiş olması gerekiyor. Çok fakir olup çok kaliteli yetişen insanlar olduğu gibi, para içinde yetişip 5 para etmez insanlar yetişebiliyor.

• RevengeRain kullanıcısına yanıt
    Evet bu da gelecekteki ben

İnsanların Üreme Sevdası
  • Sen feminist değilsin, yapma

İçgüdülerin kendini göstermek ister

Sen ister gizle ister göster

Tradwife'lıktan başka bir yere gitme

• Her canlının amacı olarak üremek evet ve bu daha çok hayvani bir içgüdü. Beynini fazla kullanmayan insanlar hayvani icguderine daha çok yatkın olur. Eğitimsiz kişilerin yapmasını doğal karşılamakdan doğal bir şey yok.
  • Üremek hayvani bir dürtüdür.Bu dürtü eğitimle baskılanabilir.Eğitim olmazsa sürekli üreme meydana gelir.Mesela baba işsiz anne işsiz ama bir bakıyorsun 6-7 tane çocukları var.Eğitim düzeylerine bakıyorsun çoğu ilkokul mezunu.Çocuk aldırmayı veya korunmayı günah olarak gören tipler.Bunda şüphesiz inançlarının etkisi de var zira inançlarına göre her çocuk rızkıyla Dünya'ya gelir.Dahası cenin durumunda olan çocuğu aldırmakta cinayetle eş değerdir.Bu nedenle 'Nasılsa yaratan rızkını verir' mantığıyla sürekli üremekte bir sakınca görmüyorlar.

Sadece anne ve babaların eğitimsiz olmaları buna yol açtığı da söylenemez.Anne ve babaların eğitimsizliğinin yanında tıbbi gelişiminde çoğalma üzerinde büyük bir etkisi var.Çok değil sadece yüz yıl öncesini düşünelim.1921 yılında özellikle gelişmemiş ülkelerdeki çocukların kaçta kaçı yetişkinlik çağlarına ulaşabiliyordu?Çoğu çeşitli hastalıklardan dolayı daha ergenliğe ulaşamadan ölmüş oluyordu.Yani bir aile 6-7 çocuk yapsa bile bu çocuklardan ancak bir veya iki tanesi yetişkinlik çağlarına ulaşabiliyordu.Geri kalanları çoktan ölmüş oluyordu.2021 yılında ise gelişen tıp sayesiyle hem bebek hem de çocuk ölüm oranları bir hayli azalmış durumda.Bu nedenle doğal yollarla nüfusun azalması durumuda ortadan kalkmış oldu.

İşte bu nedenle üreme meselesine devletlerin çeki düzen vermesi gerekiyor.Katı çocuk planlamaları ile özellikle doğru düzgün geliri olmayan çiftlerin çocuk yapmaları ya engellenmeli ya da maksimum iki adet çocuk sahibi olmaları sağlanmalı.Dahası cinsel korunma eğitimleri verilmeli,inançlarından dolayı mesafeli durdukları kürtaj olayının aslında korkulacak bir şey olmadığı anlatılmalı.

• Zengin parasıyla, fakir karısıyla oynarmış diye bir söz vardır. Eğitim seviyesi azaldıkça çocuk yapma oranı azalmalıyken aksine artar. "Çocuk rızkıyla gelir" gibi çok yanlış bir algı var maalesef. Dünya değişiyor, yeni nesil de bunun farkında olarak büyüyor. Reisimiz her ne kadar en az 3 çocuk dese de nüfusumuz beklenenden daha az artacaktır diye düşünüyorum. Zaten günümüz beyaz yakalıları artık çocuk yapmak yerine kedi köpek sahiplenip ona bakıyor. Çocuk gerçekten büyük sorumluluk. Ayrıca ülkede bu kadar genç nüfus olmasına rağmen buna uygun politikalar var mı? Nüfüsun genç olmasını değerlendirebiliyor muyuz mesela?

• Önce Suriyeli kesimden başlayarak çocuk doğurma yasağı getirilmeli. Sonra tüm ırktan insanların çoğuna yasak koyulmalı. İşsizlik azalsın ekonomi rahatlasın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • antınatalızm gelecek dertler bıtecek

• Birde Allah rızkını verir diyorlar ya en sevdiğim İnsanların Üreme Sevdası  Verir tabi ki sen canını sıkma beklemeye devam et İnsanların Üreme Sevdası 

• Ayakta alkışlayarak şukuladım +1500

Çocuk yapmak bir çocuğu tecavüzcülerle şiddet bağımlılarıyla dolu bir dünyaya getirmektir milyarderler bile çocuk yapmamalı herkesin başına her şey gelir bu lanet dünyada

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.