|
Herkese merhaba. Uzun süredir yurt dışı tatili yapmak istiyordum ama vize reddi yeme sorunu yüzünden hep çekimser davranıyordum. Son bir iki aydır Türkiye'den Avrupa'ya yapılan vize başvurularının red oranının çok saçma bir düzeyde artması (ve Avrupa'nın gelir ama dönmez, kalır korkusu) yüzünden vizesiz gidilebilecek ülkelere odaklanmaya karar verdim. Listenin çoğu ilgimi çekmeyen ülkelerdi, Japonya hariç. Japonya vizesiz alıyor, ama bilet fiyatları insanları geri çekiyor. Ben de sonunda gözümü kararttım, ne kadar gerekiyorsa vereyim de gideyim dedim. Yaz sezonu için geç kaldığımdan dolayı zaten her türlü bilet fiyatları çok pahalı olacaktı. O yüzden ileriye dönük bir plan yapmaya karar verdim. Nisan - Mayıs ayları ne çok sıcak ne de çok soğuk olur diyerek o dönemlerdeki ucuz biletleri araştırdım. THY ne yazık ki çok pahalı. 8 ay sonraki biletlerin bile en ucuzu (git gel) 35 binin üzerinde ve saatleri çok ters. Mongolian Airlines karşıma çıkan en uygun fiyatı verdi. Moğolistan'da bir aktarma yaparak gidiş dönüş biletlerini Nisan ayı içinde 18,300 liraya aldım. Hatta dönüşte Moğolistan aktarmasını bekleyeceğim süre biraz uzun olduğu için bonus olarak Moğolistan'ın başkentini de gezme fırsatım olacak. Böylece Tokyo'da 9 gece - 10 günlük bir bilet almış oldum. Konaklama olarak Airbnb'de araştırma yaptım. Fiyatlar çok değişiyor. İnternet'te Business Hotel'leri öneriyorlar düşük bütçeli konaklama için. Ama çok klostrofobik bulduğum için almadım. Onun yerine bir hostel buldum. Dört kişilik odalardan oluşan bir yer ve giriş katında kendi cafesi var. Burada seyahat eden diğer insanlarla tanışabiliyorsunuz ve rahat bir yerde kalabiliyorsunuz. Hem şehir merkezine uzak değil hem de bütçe olarak çok uygun. Geceliği 550 liradan 9 gece 4950 lira yapıyordu, ancak bir haftadan uzun kaldığım için tek geceliğin fiyatı kadar indirim aldım ve 8 gecelik fiyatla 4400 liraya bir yer kiraladım. Yani 18,300 + 4,400 ile 22,700 liraya biletleri ve konaklamayı hallettim. İnternet'ten araştırdığımda Tokyo'da 9 günlük seyahat için düşük, orta ve yüksek bütçeli üç fiyatlandırma istatistiği gördüm. Düşük bütçeliler için günlük ortalama 59 euro, orta bütçeliler için günlük ortalama 158 Euro ve yüksek bütçeliler için günlük ortalama 452 Euro harcama gösteriyor. Aşırı lükse kaçma ihtiyacım yok ama ucuz bütçeli olsun diye her şeyi kaçırmayı da düşünmüyorum. O yüzden gideceğim tarihe kadar 1200 Euro biriktirip bunu 10 günlük süre içinde harcamayı planlıyorum. Eğer gitmeyi düşünen olursa ama nereden başlayacağını bilmiyorlarsa ya da fiyatlar gözünde büyüyor diye yapmayan varsa diye açtım bu konuyu. Gittikten sonra da güncelleme yapabilirim eğer ilgi ve merak olursa. |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt